Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 27623Hozzászólás Adames
2014.09.15. 19:51

Szép tisztán szól nagyon! :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 27626Hozzászólás Asterix
2014.09.15. 20:43

malko írta:Egy felvételt szeretnék veletek megosztani amit egy buliban vettem fel élőben.
Tetszik a felvétel, de én élőben sokkal jobbat hallottam a hétvégén. Nyaralásunkat meg kellett szakítani egy kis szülinapi buli miatt, ami Egerben volt. Kezdem ott, hogy a vacsora alatt harmonikáztam. Egy Hohner Atlantic 4 harmonikám van. A másik teremben még ekkor semmi nem volt a lakodalomban. Megjött a menyasszony, elkezdtek ott is játszani. Harmonika vitte a szólót. Mondom, majd átmegyek megnézem milyen herflivel nyomja a srác, mert sokkal jobban szólt, mint az enyém. Kintről egy párszor, amikor vacsoráztam, illetve játék miatt szüneteltem meghallgattam a zenekart. Fantasztikusan szóltak. Az énekesnőnek nagyon jól szólt a hangja. Ennél is sokkal jobban, mint ami ezen a felvételen hallható. Jól szóltak a fúvósok is a zenekarnál. Akkor még nem tudtam, hogy kik játszanak a szomszéd teremben.
Én a Korg Pa3x Musikanttal voltam, 2 dB 605D hangfallal és a régi Rover keverővel, de simán lealázott a szomszéd zenekar. Amikor mentem haza, bekuksiztam már a cuccra: egy Tyros 4 figyelt az állványon, a hangfalállványon 2 "ócska" 15"-os Trevis hangfal. A keverő meg egy "régi" A&H QU16 volt. :lol: :lol: :777

Gratulálok a zenekarnak, fantasztikus produkciót nyújtottak. Ilyenek mellett szégyenlem, hogy én is kiállok. :dash2: :dash2:

sanyika077
Újonc
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Yamaha Psr S900
Adott köszönetek: : 6 alkalommal
Kapott köszönetek: : 17 alkalommal

Hozzászólás: # 27627Hozzászólás sanyika077
2014.09.15. 20:47

Szerintetek mit erdemes jobban venni keveroerositot vagy vegfokot+keverot? :)

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 27628Hozzászólás Asterix
2014.09.15. 21:08

sanyika077 írta:Szerintetek mit erdemes jobban venni keveroerositot vagy vegfokot+keverot? :)
Ez szerintem így nem dönthető el. Kiválasztott tipus és minőség, ár kérdése a dolog. Én inkább az aktív hangfal + keverő párosítást preferálom. Ha ez nem megy, akkor a keverőerősítőt, mert könnyebb hordozni, beüzemelni, viszont végfok, keverő, rendszerproci felállásból sokkal jobb minőség is kihozható.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 27631Hozzászólás Apelláta
2014.09.15. 23:58

malko írta:Sziasztok!

Egy felvételt szeretnék veletek megosztani...
Malkó, én el tudok olvadni egy jó női hangtól, hát még ha jól is énekel. Az éneklésbe nem tudok belekötni, bár nem is egy nagyon technikás szám, viszont az ilyen jellegű énekhangszín nekem az egyik kedvencem. Enyhe Rúzsa Magdis filling fellehető, csak jóval puhább, emészthetőbb változatban. Bár nekem Magdi hangjával sincs bajom. (Ellenben Almatomival :lol: )
A felvétel is tetszik, nagyon tiszta. Ez már csak szőrszál hasogatás, de az "sz" betük egy minimális de-esszert elviselnének. De egy ilyen női hang mellett erre már nem is figyel az ember. :)
Az arányok is jók szerintem, csak azokat a "diszkós" tamokat cserélném ki, mert az műanyaggá teszi a zenét.
De a felvétel minősége, amit kérdeztél, az jó.

Üdv.: Apelláta

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 27639Hozzászólás malko
2014.09.16. 07:38

Asterix írta: Tetszik a felvétel, de én élőben sokkal jobbat hallottam a hétvégén.
Köszönjük az elismerő szavakat, de nem szóltunk jobban ott sem egy dekával sem csak más cuccon halottad ugyan ezt.
Asterix írta:Egy Hohner Atlantic 4 harmonikám van.

Komolyan mondom, hogy régen halottam ilyen jó hangú harmónikát, irigyellek érte.
Asterix írta:Gratulálok a zenekarnak, fantasztikus produkciót nyújtottak. Ilyenek mellett szégyenlem, hogy én is kiállok.

Köszönjük még egyszer de nincs semmi okod, hogy szégyenkezz, ahogy én halottam igazán kitettél magadért és nagyon sokat dolgoztál, gratula érte.

Azért annyit még megjegyeznék a hellyel kapcsolatban, hogy ritka gizda felszolgáló személyzet van.
Csak néhány dolog. Megérkeztünk délután 2 órára és gyorsan be kellett volna pakolni az esti buli helyszínére mert a másik teremben ami mögöttünk volt 4 órától kezdődött a polgári szertartás amihez persze nekem kellet adni a hangosítást. Húzom a kiskocsit ahogy illik de már alig tudok bemenni a terembe mert egy 40 fős csoport ebédel. Jó nem baj körbe húztam a másik termen keresztül. Pakolnék a dobogóra de nem tudunk mert a másik helységből az összes asztalt amit kihozták felrakták oda. Szólok a személyzetnek, hogy a menyasszony állítólag megbeszélte a dolgot de azt mondták, hogy nincs most idejük lepakolni. Szólok a vőlegénynek akinek hatására lepakoltak. Na mondom jó megyek összerakom addig a másik terembea motyót. Külön két hangfal keverő, mikrofon az anyakönyvvezetőnek , zene ipadról stb....És úgy volt, hogy befejeződik a szertartás azonnal ülünk a buszra megyünk át noszvajba egy kis utcai kíséretre. A cuccot ott hagyhatom mert majd ráérek elpakolni ha visszajöttünk. De nem így lett mert közölték, hogy azonnal pakoljak mert jön egy 50 fős lengyel csoport. Egy kicsit várt ránk a busz de ez van. Aztán mire visszaértünk Asterix a másik teremeben nyomult, kívül egy kínai csoport vacsorázott a hátunk mögött az 50 fős lengyel csoport. Ez csak azért mondtam el mert az új párnak az lett mondva, hogy ekkor nem lesz semmilyen más rendezvény.
Egy italért könyörögni kellett, kaját későn hozták...stb. Ha jól tudom még Asterixnek is volt valami gondja az elosztója nem jó helyre dugásával kapcsolatban:) Na nagyjából ennyi, de tudnék még írni.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 27640Hozzászólás Apelláta
2014.09.16. 07:48

Mily csattanó! :o
Asterix írásából nem kapcsoltam, hogy ez rátok vonatkozik Malko.
Gratulálok nektek. :taps:

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 27641Hozzászólás malko
2014.09.16. 07:50

Apelláta írta: Ez már csak szőrszál hasogatás, de az "sz" betük egy minimális de-esszert elviselnének.
A "diszkós" tamokat cserélném ki, mert az műanyaggá teszi a zenét.

Hát igen, de sajna ez beyerdynamic M88 mikrofon(ami neked is van) elég magas hiányos és tolni kell neki rendesen a felső tartományt amiből következik, hogy egy kicsikét sziszeg de ennyi legyen a legnagyobb baja neki.
Meg ebbe a fránya keverőbe nem raktak egy "desser" funkciót, de lehet nem is használnám mert nem szeretem.

A tamok azok nekem sem tetszenek, nem is a minősége hanem inkább a mennyisége a túl sok, de majd kijavítom.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 27644Hozzászólás Apelláta
2014.09.16. 07:56

malko írta: Meg ebbe a fránya keverőbe nem raktak egy "desser" funkciót, de lehet nem is használnám mert nem szeretem.
Tényleg, írtad, hogy helyszíni felvétel volt. :oops:
De ezt meg nem mondaná az ember, mert olyan jó.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 27646Hozzászólás Attila
2014.09.16. 08:12

Megérkezett a mikrofon nekem is. Pár napja kértem itt tanácsot ez ügyben.
A választás Sennheiser e865s. Az este összehasonlításképpen a Shure sm58-al állítottuk szembe és a nyerő a Sennheiser lett. Meg vagyok elégedve vele :dance: Én nem szeretem "befalni" a mikrofont. Kb. 10-12 cm távolságból szépen tisztán vesz. A gerjedékenységre hívtátok fel a figyelmem a kondenzátor mikrofonok esetében. Na ezzel ilyen gond egyáltalán nincsen. Örülök :!:
És az sem elhanyagolható, hogy jó árban kaptam meg (160 Euro)
Köszönöm a segítséget ! :777

Atti

Új hozzászólás