Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 26695Hozzászólás Attila
2014.08.19. 14:50

Miért vagy ideges Roli ?
Olvasd végig még egyszer amit írtam és mutasd meg nekem hol ejtettem szót Pa3 vagy Tyros-ról ??? Nem, egyáltalán nem attól lesz valakiből "valami", mert drága hangszere van, hanem a tudás amit bírtokol, a két kezű munkája, annak eredményeképpen. Pontosan ezért adtam Tommy Emmanuel példáját. Egyetlen szál dobozos gitárral elbűvöl, mert tud. Nem értem miért váltok olyan agresszívvé rögtön :?: Én általában értékelem a tevékenységedet itt a fórumon és osztom a véleményem azzal amit írsz.
Nézzük csak ! Azt mondod, ezeknek az előadóknak kevésbé látványos technikai háttér mellett igen jó hangzás volt hallható. Erre reagáltam én azzal, illetve szerettem volna kifejteni, hogy ezek az előadók (zenészek szerinted) ráénekelnek arra az alapra amit előzőleg stúdióban elkészítenek (- nem ők -). Hogy kinek milyen zenei képzettsége van, ez ismét más tál tészta. Tehát téves lenne következtetést levonni csupán látvány alapján. Sajnos a nagy többségnek ez számít. És ők nem is tudják, hogy mi van a háttérben.
Elmondok egy példát: - egy alkalommal a Sapiencián zenéltünk évzáró bulit. Volt egy magyarországi "előadóművész" (így hívják magukat), a név nem érdekes, nagy "Star" , maradjunk ennyiben :P Kinyitotta a böröndjét, bekapcsolta a lejátszót, kért egy mikrofont tőlünk és "- gyerünk, gyerünk, taps.... taps !" - Így kezdődött. Három szám után odajött a rendező aki meghívott minket és megkért folytassuk a bulit, zenéljünk tovább, mert abból a műfajból elég volt. Így végződött.
Ha már olyan nagyon bánt egyeseket, hogy némelyikünknek Pa3-sa van, hát meg nyugtatlak, nem ajándékba kaptam én sem hanem rádolgoztam keményen. Nem azért hogy villogjak vele - elárulom neked Roli, nem azzal járok buliba - , hanem hogy itthon meg tudjam csinálni azt amit szeretnék és amiben kedvem telik. Ezen felül én sem rajongok a "varrógépes" megoldáshoz. Soha nem is kedveltem ezt a felállást. Nekem is több örömem van abban ha felveszem a harmonikát vagy a gitárt és játszom.......játszom.
A midiről, midizésről már kifejtettem a véleményem korábban.
És igen, szomorú, hogy sokan közülünk úgy járnak "zenélni", hogy nem tudnak egy B7-est. ........ minusz kettőből kezdi a nótát :lol: , na ez a zenész ?

Atti

Zeneboy
Moderátor
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 26716Hozzászólás Zeneboy
2014.08.20. 22:04

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26718Hozzászólás Rolandbk5
2014.08.21. 05:42

Attila,

Nem lettem ideges egy csöppet sem, csak te megkérdőjelezted, hogy én szerintem ki a zenész és ki nem. Ezeket a zenészeket volt szerencsém olyan közelségben hallani játszani - Hangfoglaláson - , hogy mindenféle nagyon zenei hozzáértés nélkül is merem állítani, hogy ZENÉSZEK.

Én voltam a hibás ennek a vita kirobbanásának, mert nem voltam kellőképpen leírós.
A zenei alapokat úgy kell elképzelni, hogy mindenki teljesen élő volt a színpadon, csak szerintem olyan dolgokat használtak pluszban, ami plusz embert igényelt volna.

A Tyros-Pa3x-t azért említettem, mert - nem te - csak arról szól a nóta itt a fórumon. Van ezeken kívül is más. Vagy csak nekem? Vagy az is titok?

Azt meg rosszul látod, hogy én itt bárkire is irigy lennék csak azért, mert milyen hangszere van. Elhiheted, hogy nem egy Pa3xpro árát költöttem el hangszerekre, és én sem ajándékba kaptam. Elég sokat kellett dolgoznom a munkahelyemen a hangszerekért.

Itt megjegyezném, hogy nem vagyok ideges... :777
Én is értékelem a tevékenységedet itt a fórumon, és igen sok mindenben egyet értünk. Éppen ezért nem értem, hogy miért kérdőjelezed meg az általam látott zenei produkció, részemről való megítélését? Már jó ideje nem esek hasra egy szűkített harmóniától, és a leírásomban sem ezt feszegettem, hanem a technikára, a másra,a talán jobbra szerettem volna rávilágítani. Nem biztos, hogy ez kell ebben a műfajban dolgozóknak, de ha már alapjaiban elvetjük a lehetőséget, akkor egészen biztos, hogy itt ragadunk. Én elmondhatom, hogy mindent megpróbáltam - és meg is fogok - hogy még jobb legyen. Én megvásároltam a Mediastation Lionstracs valamit, ami nem lett volna rossz, ha jó lett volna. Persze tudom, hogy nem ez volt a legjobb döntésem, de én már tudom, hogy van más is mint a Tyros. Sokan bizonyára örültek annak, hogy mekkora hülye voltam, de bele sem gondoltak, hogy még én megpróbáltam kimászni - és kifogok mászni! - a kakiból, még ők folyamatosan nyakig benne voltak/vannak. Ebben a mi általunk képviselt műfajban rengeteg okos van, és már észre vettem, hogy mikor egy konkrét kérdésre szeretnénk választ kapni, nem igazán megy. Egy embert tudott nekem segíteni a Ketronnál, mikor a Live dobokat szerettem volna használni, és ez Almatom volt. Itt a forumon egy Ketronos sincs? Na csak mert, ha van, akkor ezt a lehetőséget amitől Ketron a Ketron nem használja senki? Most már elhiszem amit Almatom mondott, hogy kevés Ketronos használja a Live dobokat a midiben.

Ez a bajom Attila... Nem veled van bajom, meg senkivel .... :777 :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 26725Hozzászólás Asterix
2014.08.21. 19:13

Nem tartozik szorosan ide, sokat gondolkodtam is, hogy egyáltalán leírjam-e, mert biztosan nagy hujjogás lesz miatta, de azért csak leírom.
Valaki feltette az egyik topicba a következő zenekarnak egyik felvételét: Karawanka
Én megnéztem ennek a zenekarnak a felvételét. A teljesítményüket nem tudom megítélni, mert nem vagyok olyan szintű zenész, sőt semmilyen szintű, de ez most mellékes. Mi az, amit láttam? Egy dobos, és a 2 gitáros csinálja a zenét. 3 hangszer, pontosabban 2 hangszer és a dob. A billentyűs szinte csak a pilinszkákat játssza, és a szólókat, zömében egy kézzel, a bal keze gyakorlatilag csak programokat vált és az ölében pihen, időnként szól csak bele a hangzásba. És van egy énekes, aki a szólót énekli+a vokálok.
Én ennyit láttam, nem többet. Itt maximum 4 hangszerről beszélünk. Az én csodálatos Musikantom egyszerre 12 hangszeren tudja a stílusokat megszólaltatni és mellé még én tudok 2 hangszert játszani, de ez utolsó kettőt most ne vegyük figyelembe. Egy 4000 Eurós hangszerről beszélünk, profi zenészek által megcsinált hangszínekkel és stílusokkal, profi megszólalással...

Csak, kérdem én, hogy ha ez így van, akkor ez a szerencsétlen hangszer, miért nem tud olyan minőséget csinálni, mint ott a 4 hangszer? Van neki 12 hangszere, hogy helyettesítse a 4-et. És tudja? Hogy a francba tudná.

Sajnos, be kell vallani, hogy ezek a hangszerek, erre a megszólalásra képtelenek. Nálam biztosan képtelenek, de megmondom őszintén, hogy hallottam már jól szólni arrangereket, de úgy, hogy az éljen, mint ez a 4 hangszer. Egyet sem!!!!!!!! :dash2: :dash2: :dash2:

Úgyhogy szerintem nem érdemes vitatkozni... Ezek a kütyük, akármelyiket vesszük is meg olyanok, mint amikor a zacskós húslevest megfőzzük. Jó, jó, ha már nem emlékszel az igazi ízére, de ha megkóstolod az igazit, akkor már a mű fabatkát sem ér. SAJNOS! :777

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 135
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26727Hozzászólás beejaybudai
2014.08.21. 20:31

Szerintem ez nem (csak) a hangszereken múlik, hanem sokkal inkább az emberi tényezőn. Egy ember, egy hangszerrel nem tud helyettesíteni 4 embert, négy hangszerrel (hát még ha nagyobb zenekarról van szó), legalábbis élőben nem.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR18, Sennheiser E865, E835, Electro-Voice RE510, Shure Sm58, Turbosound NuQ122-AN, QSC K12.2, QSC CP8, FBT X-SUB115 SA, dB Opera 10, LED-es PAR és robotlámpák, wifi-s fényvezérlő, füst, stb…

ibanezfan
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
Adott köszönetek: : 14 alkalommal
Kapott köszönetek: : 68 alkalommal

Hozzászólás: # 26728Hozzászólás ibanezfan
2014.08.21. 21:14

Egy teljes zenekart nem is lehet helyettesíteni, pld. 4-5 tag aki még produkálja is magát a szimpadon. Nem csak a külön hangszerek hangzása hanem ahány ember annyi karakter és az egyszemélyes zenekar ilyet nem tud ez egyértelmű és le is van kötve a hangszeréhez, nem tud mozogni "bohóckodni" úgy hangulatot csinálni a szinpadon mint egy zenekar. Egyenként könnyebb dolguk van a zenészeknek, mivel csak a saját hangszerüket kell megszólaltatni, de ahhoz sok zenekari próba kell, hogy eggyütt összhangban játszanak és ne legyenek elcsúszva egymástól. Legutóbb felrakott linken amin a Karawanka (ex Connector, itt kezdte anno weisz Viktor is) zenélt, én is voltam pár bulijukon és nagyon jó teltházas bálokat csinálnak, az énekes kész bohóc. De tudom, hogy eszméletlen nehéz összehozni 4-5 megfelelő embert akik együtt fejlődnek és hosszú távon kijönnek egymással. Már azt nehéz összehozni hogy heti szinten a próbákon mindenki ott legyen ráérjen.. Ezért és még anyagi okokból sokaknak marad az egyszemélyes zenekarosdi, de örülhetünk neki hogy annyit fejlődött a technika, hogy ez is megoldható kisebb kompromisszumokkal.

ibanezfan
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
Adott köszönetek: : 14 alkalommal
Kapott köszönetek: : 68 alkalommal

Hozzászólás: # 26729Hozzászólás ibanezfan
2014.08.21. 22:04

itt a megoldás :-)

Attila
VIP
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26738Hozzászólás Attila
2014.08.22. 09:45

Pótoljunk össze, gyertek :lol:
- lenne egy jó játéka a fórumtagoknak :)

Tulajdonképpen ez is egy Tyros, két vagy háromsoros billentyüvel.
Claudia a bagy mestere ennek

Atti

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 26758Hozzászólás Asterix
2014.08.23. 08:25

Tegnap lakodalom Egerben. A nagy fénytechnika (főleg a kamerához) és hangtechnika levágta a biztosítékot, ami a pincében volt mindenki elől főnök által elzárva. A főnök persze otthon volt. A játékot, ami zenére történt pont akkor konferálták fel. Mit lehetett tenni?
Jött a legjobb hangtechnika: elő a jó öreg Hohnert, az a vacsora sült húsával is elment, ahhoz nem kellett áram. Így egy jó 20 percet arra táncoltak az emberek. Egyre jobban élvezem a herflit.... :777 :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 86
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 26759Hozzászólás forissandor
2014.08.23. 09:06

Hahó Kollégák!

Visszatérve a Laci által felhozott témára, miszerint a Karawanka 4 zenésze négy hangszerrel teltebb, élőbb zenét csinál mint a PA3 x 12 hangszere....
A dobosunknak két dobszerkója van: egy jó öreg Tama Imperialstar akusztikus dob, (Pastie cinek, Shure mikrofonok), illetve mellette használ egy Yamaha elektromos dobot (a típusát ne kérdezzétek). Elismerem a Yamaha praktikusságát, egy mozdulat és kint van az Ivecóból, nem kell összerakni, bedugod a 230-ba, keverőbe megy a jel és kész a mutatvány. Meg persze sosem gerjed.
De!
Az évben először múlt héten hozta lagziba, mert egy olyan helyen voltunk, ahol köztudottan messzire kell pakolni.. Az egész délutánt végigszenvedtük, amíg a vendégek a polgári esküvőn voltak meg a templomba, ültem a keverő felett Pisti meg dobolt... és akkora egy szar volt, hogy hihetetlen. Pedig élőben zenéltünk, a gitáros ok volt, a bőgő is megterítette, de a dob milyen olyan vékony lett, hogy hihetetlen. A vacsora végére az lett a végkifejlet, hogy a dobos felesége utánunk hozta a Tama pergőjét és állványát, a lábcint meg a műsorcint.....
Onnantól kezdve nem lett jó, de jobb lett.
Azt akarom ebből kihozni, hogy az élő hangzáshoz ..... élő hangzású hangszerek kellenek.... Nem tudom értitek -e mit akarok írni...
Pedig a Karawanka elektromos dobot használ :777 Amúgy én linkeltem be őket és a legjobb zenekarnak tartom Magyarországon.

Új hozzászólás