---Qgli--- írta:Ettől jobbat ezen az áron nem találsz! Én kipróbáltam és én is erre pályázok. Parametrikus az összes hangszínszabályzó - tehát azt a frekvenciát emeli, amelyiket te akarod. Az effektjei digitális effektek, stúdióban is megállják a helyüket, énekre teljesen tökéletes.
A nagyobb testvérének ( M16Dx ) az előnye, hogy van benne digitális bemenet - akinek erre szüksége van ( pa3X tulajoknak ) - és van rajta USB kimenet! Ha USB-n összekötöd számítógéppel 16 csatornát tudsz egyszerre rögzíteni 16 sávra - ez is nagyon jó dolog, akinek ilyenre van szüksége ( zenekaroknak például ).
A hátránya ( az én szempontomból ), hogy a keverőegységhez tartozik egy másik "doboz", amiben a csatlakozók vannak.
Ott a hátrány, ahol az előny. Amilyen jó egy eq-nál, hogy teljesen parametrikus és így tökéletesen jó beállítást tudsz csinálni, ugyanakkor tökéletesen el is lehet tekergetni az egész rendszert. Viszont, mivel digitális valószínűleg menthetőek benne a beállítások. Én a Behringer digit keverőmön általában gyári beállításokat használtam. Mindenre (férfi, női vokál, lábdob, pergő, stb.) volt külön beállítás kompresszorban, eq-ban, zajzárban. Nagyon hasznos tud lenni.
Az USB-be azért annyira ne éljétek bele magatokat. Szerintem Qgli rosszul tudja. USB csak egy sztereo jelet képes átvinni. 16 csatornát a firewire képes egyszerre átvinni.