Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 2711Hozzászólás Apelláta
2012.02.13. 21:09

Adames írta:Tudna nekem valaki mondani a Edirol M-10DX keverőről, hogy milyen? Mennyire jók az effektjei, és általánosságban a digitális keverők milyenek?

Köszönöm. Adames.
Szia Adames!

Beejaybudai-nak pont ilyenje van. Próbálj valahogy vele kapcsolatba kerülni.
Nekem sajnos nincs tapasztalatom a digitális keverőkről.

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 2712Hozzászólás Zeneboy
2012.02.13. 21:11

Apelláta írta:
Adames írta:Tudna nekem valaki mondani a Edirol M-10DX keverőről, hogy milyen? Mennyire jók az effektjei, és általánosságban a digitális keverők milyenek?

Köszönöm. Adames.
Szia Adames!

Beejaybudai-nak pont ilyenje van. Próbálj valahogy vele kapcsolatba kerülni.
Nekem sajnos nincs tapasztalatom a digitális keverőkről.

Engem is érdekelnek a tapasztalatok ezzel kapcsolatosan! A nagyobb testvérét néztem ki amennyiben cserélni fogok!

:777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 2717Hozzászólás ---Qgli---
2012.02.14. 09:23

Zeneboy írta:Tudna nekem valaki mondani a Edirol M-10DX keverőről, hogy milyen? Mennyire jók az effektjei, és általánosságban a digitális keverők milyenek?
Ettől jobbat ezen az áron nem találsz! Én kipróbáltam és én is erre pályázok. Parametrikus az összes hangszínszabályzó - tehát azt a frekvenciát emeli, amelyiket te akarod. Az effektjei digitális effektek, stúdióban is megállják a helyüket, énekre teljesen tökéletes.
A nagyobb testvérének ( M16Dx ) az előnye, hogy van benne digitális bemenet - akinek erre szüksége van ( pa3X tulajoknak ) - és van rajta USB kimenet! Ha USB-n összekötöd számítógéppel 16 csatornát tudsz egyszerre rögzíteni 16 sávra - ez is nagyon jó dolog, akinek ilyenre van szüksége ( zenekaroknak például ).
A hátránya ( az én szempontomból ), hogy a keverőegységhez tartozik egy másik "doboz", amiben a csatlakozók vannak.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 2719Hozzászólás Asterix
2012.02.14. 13:36

---Qgli--- írta:Ettől jobbat ezen az áron nem találsz! Én kipróbáltam és én is erre pályázok. Parametrikus az összes hangszínszabályzó - tehát azt a frekvenciát emeli, amelyiket te akarod. Az effektjei digitális effektek, stúdióban is megállják a helyüket, énekre teljesen tökéletes.
A nagyobb testvérének ( M16Dx ) az előnye, hogy van benne digitális bemenet - akinek erre szüksége van ( pa3X tulajoknak ) - és van rajta USB kimenet! Ha USB-n összekötöd számítógéppel 16 csatornát tudsz egyszerre rögzíteni 16 sávra - ez is nagyon jó dolog, akinek ilyenre van szüksége ( zenekaroknak például ).
A hátránya ( az én szempontomból ), hogy a keverőegységhez tartozik egy másik "doboz", amiben a csatlakozók vannak.
Ott a hátrány, ahol az előny. Amilyen jó egy eq-nál, hogy teljesen parametrikus és így tökéletesen jó beállítást tudsz csinálni, ugyanakkor tökéletesen el is lehet tekergetni az egész rendszert. Viszont, mivel digitális valószínűleg menthetőek benne a beállítások. Én a Behringer digit keverőmön általában gyári beállításokat használtam. Mindenre (férfi, női vokál, lábdob, pergő, stb.) volt külön beállítás kompresszorban, eq-ban, zajzárban. Nagyon hasznos tud lenni.
Az USB-be azért annyira ne éljétek bele magatokat. Szerintem Qgli rosszul tudja. USB csak egy sztereo jelet képes átvinni. 16 csatornát a firewire képes egyszerre átvinni.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2720Hozzászólás Zeneboy
2012.02.14. 14:35

Video 1

Video 2

Video 3

Ezek alapján nem rossz cucc!

Az a kofferes megoldás kifejezetten praktikussá teszi!

Minden cuccot el lehet tekerészni! Elég csak a pa3 max audiójába belekotorászni... Lehet neked egy sima parametrikus nélküli Eq-d! Már hazavágtad...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 2721Hozzászólás Asterix
2012.02.14. 14:44

Félreértés ne essék, nem rosszindulatból írta, amit írtam. Engem is érdekel majd a cucc, főleg, ha jó árban van... :D

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2722Hozzászólás Zeneboy
2012.02.14. 14:48

Asterix írta:Félreértés ne essék, nem rosszindulatból írta, amit írtam. Engem is érdekel majd a cucc, főleg, ha jó árban van... :D

:777 Nem úgy értettem:) Csak a hétvégén tekerésztem újra a ládáimhoz meg a mikrofonnal szórakoztam! A max audióval már egész szépen összebarátkoztam és a ládák is:) A mikrofonnál viszont egyre jobban bebizonyosodott szoftveresen van gigszer! Ha leveszem a comp illettve dessertet akkor szépen emel mindent az eq- egyébként meg nagyon kell tekerészni...szóval gáz...

Engem a nagyobb változat fog érdekelni ebből..vagy kitudja..?:)

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 2729Hozzászólás ---Qgli---
2012.02.14. 19:47

Asterix írta: Szerintem Qgli rosszul tudja. USB csak egy sztereo jelet képes átvinni. 16 csatornát a firewire képes egyszerre átvinni.
Én nem próbáltam, de van egy ismerősöm Egerben, aki ezért vette meg. ( Ha érdekel ki az akkor hívj fel és elmondom. )
Asterix írta:ugyanakkor tökéletesen el is lehet tekergetni az egész rendszert.
Ha ebből indulunk ki akkor fölösleges bármilyen cuccot venni.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 2735Hozzászólás Apelláta
2012.02.14. 20:48

Zeneboy írta:
Asterix írta:Félreértés ne essék, nem rosszindulatból írta, amit írtam. Engem is érdekel majd a cucc, főleg, ha jó árban van... :D

:777 Nem úgy értettem:) Csak a hétvégén tekerésztem újra a ládáimhoz meg a mikrofonnal szórakoztam! A max audióval már egész szépen összebarátkoztam és a ládák is:) A mikrofonnál viszont egyre jobban bebizonyosodott szoftveresen van gigszer! Ha leveszem a comp illettve dessertet akkor szépen emel mindent az eq- egyébként meg nagyon kell tekerészni...szóval gáz...

Engem a nagyobb változat fog érdekelni ebből..vagy kitudja..?:)
Én meg azt vettem észre mikrofon ügyben, hogy ha automatán van a kompresszor és a de-esser, nagyon visszaveszi a jelszintet, illetve leszűkíti az átviteli frekvenciát, eltűnnek a mélyek és magasak. Kézi módban kiszélesedik a hangspektrum.

Vajon lesz szoft. frissítés?

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 2736Hozzászólás Asterix
2012.02.14. 20:58

---Qgli--- írta:Én nem próbáltam, de van egy ismerősöm Egerben, aki ezért vette meg.
Én vettem egy komoly firewire hangkártyát. Új ára 129e ft. Rétiék ezzel vették fel az új zenekar teljes cd-jét. Próbáltam előtte usb-set, de annak csak a bemenetén volt meg a 8 csatorna, a kimeneten már csak a kevert sztereo jel jelent meg. Fel vehető volt így is, de egyszerre csak 2 mono jel. Lehet, hogy tavaly óta változott a technika... :oops:

Új hozzászólás