Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 25049Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 15:53

Olyan ez a hangfal-téma, mint, amikor egy zeneiskolában zongorát vásárolnak. Egy kis zeneiskolás gyereknek nem mindegy, hogy Petrof zongorán játsza a Clementi szonatinát, vagy Steinway-en? Dehogynem. Attól még nem fog tudni szebb hangszínen játszani.
...
Petersonnak viszont már nem mindegy, hogy melyiken játszik!

Pedig a Steinway-nek a faanyagát csak olyan helyről vágáják ki, ahol éves csapadékmennyiség eloszlása egyenlő, mert így fejlődnek egynletesen a fa évgyűrűi, ami meghatározó a zongora hangjánál!

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 25051Hozzászólás B.Bazsi
2014.06.05. 16:08

Hát mi pár százezren ebben az országban nem voltunk ilyen bölcsek, okosak és előrelátóak, mielénk odarakták a papírt (pisztoly nem volt a fejünknél, sem kés a nyakunknál, sőt még családtag életének kioltásával sem fenyegettek) és mutatták hogy: "Nézze Bujáki Úr, ez itt a Huf hitel, ez meg a CHF hitel, ugyemennyiveljobb a CHF?" Hát b....d akkor az volt, azért választottuk azt! Azt azért elhiszed nekem ugye, hogy ha tudják a devizahitelesek hogy így járnak akkor nem ilyen hülyék hogy csak azért is azt választják? Ésszel választottunk akkor az akkori lehetőségek közül, nem 20 forintost feldobva hogy "ha fej akkor deviza, ha írás akkor forint". Örüljél neki hogy már régen lejárt a tiéd és nem lett 10 a 3 millióból, én meg megköszönöm ha hanyagolod a cinikus beszólásaid!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 25052Hozzászólás B.Bazsi
2014.06.05. 16:11

malko írta:Ezek a 200.000 forintos ládák szólnak ahogy szólnak. De azt senki nem mondja már nekem, hogy ez a jó minőséget képviseli!!!
Hát, pedig nekem-nekünk jó, hiszed vagy sem. Még a közönségből se mondta senki aki hallotta hogy nem jó. Nem vagyunk egyformák, ízlések és pofonok...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 25053Hozzászólás Adames
2014.06.05. 16:46

Felső kategóriás hangfalat leginkább magának veszi már az ember, de hagy vegye ha megteheti! Nincs ebbe semmi! Szerintem egyértelmű, hogy szebben fog szólni a többitől. A 200 eFt-os hangfalak is jól szólnak, de logikus, hogy azok nem úgy, mint a felső. :) Malkó a jó hangfalat nem a közép kategóriásra érti. Az alsó, illetve közép kategória már eleve kompromisszumon alapul, hiszen az ember ha tehetné akkor mindenből a legjobbat szeretné.
Bulit és jó hangulatot akár technika nélkül is csinálhat az ember, ha megvan hozzá a megfelelő adottsága, és most nem pont a tudásra értem, hanem a szórakoztatásra.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25054Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.05. 16:53

Kedves Bazsi,

Bocsáss meg ha megbántottalak ezzel témával, nem állt szándékomban, csak szerettem volna rámutatni a Magyarságunk hiányosságaira.
Nem állt az sem szándékomban, hogy cinikus megjegyzéseket tegyek bármire is, csak próbáltam objektív maradni.

Tudod sok emberrel beszélgettek nap mint nap, és elhiheted, hogy nem csak te vagy így akinek ilyen problémája van. Persze nem volt korrekt a bankok részéről ez az átverés, mint ahogy jogosnak fogják ítélni a felháborodásokat. Nem vagyok sem bankás, sem gazdasági szakember, vagy valamilyen bennfentes, hogy tudtam mit kellene választani. Tudod mi alapján választottam? Nem dobtam fel én sem érmét, hanem csak annyit gondoltam, hogy lehet hogy kicsit több, viszont itt még forintért dolgozunk, és nem svájci frankért. Persze az is benne volt - mert miért ne - , hogy elcsesztem, de szerencsémre nem.
Még egyszer ne haragudj, és minden deviza hitelestől elnézést kérek. :oops:

Más.
Mikor eladtam a Bose L1-s hangfalamat, nem tudtam, hogy jó választás lesz e a Mackie, mert pont akkor volt a JBL Eon G2-s is akciós, ugyan annyiba került aThomann-nál. Még Almatommal beszéltem is, hogy mit gondolt erről, nekik már akkor G2-s volt, ő azt javasolta. De én a Mackie mellett döntöttem, mert jobban tetszett. Lehet, hogy hangra a G2-s jobb, de nálam a forma győzött. Ezért van most Mackie-m, és még lesz is egy jó darabig.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25055Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.05. 16:54

Adames valahogy így gondolom én is, csak ilyen szép kereken nem sikerült megfogalmaznom ... :777

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 25056Hozzászólás Adames
2014.06.05. 16:57

A szórakoztatásra egy példa: Találkoztam már többször is Tabáni Istvánnal amikor fellépett. Annak idején szurkoltam neki, mert szerintem nagyon szép hangja van, viszont kevésbé szórakoztató. Más előadónak meg még a fellépő CD-je is bekrepált, és csak énekelt úgy nyersen Live, :) és mégis őrjöngtek rá! :yahoo:

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 25057Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 16:57

B.Bazsi írta:Hát mi pár százezren ebben az országban nem voltunk ilyen bölcsek,
Ez nem a bölcsességről, vagy a butaságról szólt!
Rengeteg embert átvertek.
Itt arról volt szó, hogy Te a logika szerint döntöttél, én viszont nem bíztam meg a bankban, mert tudatában voltam már akkor is egy Baumag botránynak, meg stb. Tudtam már akkor is azt, hogy akik ezt a devizadolgot kitalálták, azok okosabbak, mint én...hiszen bankárok...erről szól az életük....
Most is vannak ilyen átverősdi játékok, nehogy azt hidd, hogy nincs! Sőt! Még mindig vannak akik be is dőlnek nekik. Keressél csak meg egy befektető céget! Mondd meg nekik, hogy van két millád hová fektesd be. Olyan kecsegetető ajánlatot mondanak, hogy még elgondokodol azon is, hogy hitelt vegyél fel rá! De ez mind átverés.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 25059Hozzászólás malko
2014.06.05. 17:49

B.Bazsi írta: Hát, pedig nekem-nekünk jó, hiszed vagy sem. Még a közönségből se mondta senki aki hallotta hogy nem jó. Nem vagyunk egyformák, ízlések és pofonok...
Mikor mondtam én olyat, hogy a te hangfalad nem jó neked? Azt használsz amit csak akarsz én felőlem. De nem kell azt állítani akkor sem, hogy jó minőségben szól. Honnan tudod, hogy az a jó? Mert neked tetszik meg Józsi bácsinak, attól még az nem biztos, hogy az a jó.Elfogadható nekem tetszik és kész. Én itt felső kategóriáról beszéltem nem a középszintről. De egyszerű a dolog. Aki teheti kösse rá a hangszerét egy komoly stúdió hangfalra hallgassa egy pár órán keresztül, utána saját cucc, aztán beszélgethetünk a hang minőségéről.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 25060Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 17:56

malko írta:Aki teheti kösse rá a hangszerét egy komoly stúdió hangfalra hallgassa egy pár órán keresztül, utána saját cucc, aztán beszélgethetünk a hang minőségéről.
Igen! Ezt a mondatot vártam! Olyan szinten átestek a ló túloldalára, hogy az hihetetlen! Erre akartam rávilágítani a Petrof vs Steinway zongorával is!

Új hozzászólás