|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Gyuley
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Ezért van nekem pontosan 2 darab top ládám,egy végfok, egy keverő,és 3 miksi+ kábelek, felesleges is többet cipelnem, meg fenntartani sem érdemes, csak magamat hangosítom, néha meg halkítom
arra bőven elég! 
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
B.Bazsi írta: Vélemények...?
Én sokáig használtam lemet. De egyértelműen azt mondom, hogy DBX.
De az a helyzet, hogy egyet kell értsek asterixel mert sosem lesz olyan bármit is állítasz rajta mintha egy olyan aktív hangfalat veszel ami biamp.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Sziasztok!
Kerestem, és rá találtam! Mindenki tudja rólam, hogy Bose "buzi" vagyok, de az ára miatt számomra elérhetetlen!
Tegnap előtt sétáltam a kis feleségemmel a Nyugati környékén, majd a Roland szaküzletnél kötöttünk ki. Kipróbáltam egy-két dolgot többek között a Digitális Zongorákat, amelyek nagyon-nagyon tetszettek valóban szép a Zongorahangjuk a Rolandoknak! A billentésük pontos,kellemes. Jó érzés rajtuk muzsikálni.
De amin berosáltam az ez volt:
http://www.rolandus.com/products/details/1201
Iszonyat szépen szól!!! "Olyan" lineáris nem agyon színezett, de mégis minden réteget hallasz! A hangereje természetesen nem lakodalomba való, de nem is arra tervezték. Nekem azonban tökéletes, .....lenne
Bele szerettem! Az ára, ennyi pénzt bőven megér! Ha úgy alakulnak a dolgaim ahogy eddig, azaz muzsikálok látástól mikulásig, akkor idén nyáron megveszem!
Kerestem, és rá találtam! Mindenki tudja rólam, hogy Bose "buzi" vagyok, de az ára miatt számomra elérhetetlen!
Tegnap előtt sétáltam a kis feleségemmel a Nyugati környékén, majd a Roland szaküzletnél kötöttünk ki. Kipróbáltam egy-két dolgot többek között a Digitális Zongorákat, amelyek nagyon-nagyon tetszettek valóban szép a Zongorahangjuk a Rolandoknak! A billentésük pontos,kellemes. Jó érzés rajtuk muzsikálni.
De amin berosáltam az ez volt:
http://www.rolandus.com/products/details/1201
Iszonyat szépen szól!!! "Olyan" lineáris nem agyon színezett, de mégis minden réteget hallasz! A hangereje természetesen nem lakodalomba való, de nem is arra tervezték. Nekem azonban tökéletes, .....lenne
Bele szerettem! Az ára, ennyi pénzt bőven megér! Ha úgy alakulnak a dolgaim ahogy eddig, azaz muzsikálok látástól mikulásig, akkor idén nyáron megveszem!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Józsi!
Elhiszem, hogy nagyon szépen szól, hiszen ez egy stúdió hangfal szett. Viszont - ahogy írtad is - nem lagziba való, de még egy kisebb buli is kifogna rajta, ahol már táncolnak. Háttérzenéhez étterembe viszont elég lehet simán. Ha neked csak erre kell, akkor tényleg jó választás lehet. Ebben tényleg olyan minőségben hallhatod vissza a muzsikát, ahogyan szeretnéd és ha hangerőben is kielégíti az igenyeid, akkor élvezet lesz ezzel zenélned.
Viszont ha már stúdió monitorban gondolkozol, akkor ajánlom, hogy más márkát is próbálj ki, mert lehet, hogy olcsóbban is találnál kedvedre való hangfalakat.
Ha csak zongorázol, akkor nem igazán van szükséged külön sub sugárzóra, szóval egy szélessávú hangfalpár is bőven elég lehet, ilyet pedig már olcsóbban is kaphatsz. Pl.: Alesis M1 Actice Ebben az árkategóriában szerintem nem igen van jobb hangfal és hangerőben sem rossz (2x100W). A frekvencitartománya pedig 45 - 22000 Hz és ezt tényleg tudja is.
Elhiszem, hogy nagyon szépen szól, hiszen ez egy stúdió hangfal szett. Viszont - ahogy írtad is - nem lagziba való, de még egy kisebb buli is kifogna rajta, ahol már táncolnak. Háttérzenéhez étterembe viszont elég lehet simán. Ha neked csak erre kell, akkor tényleg jó választás lehet. Ebben tényleg olyan minőségben hallhatod vissza a muzsikát, ahogyan szeretnéd és ha hangerőben is kielégíti az igenyeid, akkor élvezet lesz ezzel zenélned.
Viszont ha már stúdió monitorban gondolkozol, akkor ajánlom, hogy más márkát is próbálj ki, mert lehet, hogy olcsóbban is találnál kedvedre való hangfalakat.
Ha csak zongorázol, akkor nem igazán van szükséged külön sub sugárzóra, szóval egy szélessávú hangfalpár is bőven elég lehet, ilyet pedig már olcsóbban is kaphatsz. Pl.: Alesis M1 Actice Ebben az árkategóriában szerintem nem igen van jobb hangfal és hangerőben sem rossz (2x100W). A frekvencitartománya pedig 45 - 22000 Hz és ezt tényleg tudja is.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Gyuley, Asterix! Nem hangosítani akarok, saját célra, saját cucchoz. Nem akarom én elvenni a nagy hangosítócégek kenyerét, piacát, "csak" azt szeretném ha lenne mondjuk egy kis védelme a ládáknak, frankón be lehetne lőni a hangképét a motyónak, ki lehetne iktatni 2 ládát, és hasonló finomságokon töröm a fejem....

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Nekem rengeteg cuccom volt már. Annak párja nincs, hogy bármilyen terembe bemegyek és számomra tökéletes minőségben meg tudok szólalni úgy, hogy bármekkora teremhez itt Egerben elég hangerőm dinamikám van és a teljes felszerelésem fényekkel, állványokkal a csomagtartóban elfér. (A hangszer a hátsó ülésem van.)
Voltam én már 6 hangfalas aktív krosszos, digit végfokos 2x3 utas rendszerrel, de még ezt sosem tapasztaltam, mint ezzel a motyóval. A legtöbb helyen annyi a beállásom, hogy a mélyen, vagy a magason, esetleg a középen 1-2 dB-t húzok le, vagy fel.
Szerintem mielőtt belevágsz egyesével összeszedni a cuccot, egyben hallgasd meg, amit akarsz, mert nagyon át tud verni. Én a Valkó falakkal voltam így, hogy a digit végekkel a Peavey i1015 sokkal jobban szólt, míg a Behringer és a Phonic keverőerősítővel a Valkó leiskolázta a Peavey-t. Kegyetlenül könnyen be lehet szaladni a csőbe és onnan kijönni általában elég nagy buktákkal lehet...
Voltam én már 6 hangfalas aktív krosszos, digit végfokos 2x3 utas rendszerrel, de még ezt sosem tapasztaltam, mint ezzel a motyóval. A legtöbb helyen annyi a beállásom, hogy a mélyen, vagy a magason, esetleg a középen 1-2 dB-t húzok le, vagy fel.
Szerintem mielőtt belevágsz egyesével összeszedni a cuccot, egyben hallgasd meg, amit akarsz, mert nagyon át tud verni. Én a Valkó falakkal voltam így, hogy a digit végekkel a Peavey i1015 sokkal jobban szólt, míg a Behringer és a Phonic keverőerősítővel a Valkó leiskolázta a Peavey-t. Kegyetlenül könnyen be lehet szaladni a csőbe és onnan kijönni általában elég nagy buktákkal lehet...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Néztem már én is. A DJBörzén is el vannak ájulva tőle. Lehet, hogy méltó utódja lesz az Edirolnak...Zeneboy írta:Leírás...QSC Touch Mix]
- B.Bazsi
- VIP
A Behringerrel és a Phonic-kal fűzve használtad a Valkó falakat? Hangváltó nincs bennük, próbáltuk fűzve de elég sok kívánnivalót hagyott maga után a hangja, crossal viszont szerintem remekül be lehet állítani. Csak azért meg keverőerősítőt nem akarok venni hogy jól szól vele, van végem, keverőm, egy crossoverem, 1-2 plussz dolog jól jönne még, de úgy hogy "ne legyen több a cucc", ezért gondolkodok egy rendszerprociban.
- B.Bazsi
- VIP
Mielőtt megvettük, Kövesden Józsiéknál (Randevú Zenekar) meghallgattuk a falakat az ő cuccukon, nekem a tüdőm majdnem kinyomta a hátamon, de nem csak a hangerőt bírta, engem a hangképe is meggyőzött, azért döntöttünk úgy hogy megvesszük.