Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

goozl
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 21922Hozzászólás goozl
2014.02.05. 22:30

Nos a mikrofon egy énekesnek állandóra olyan dolog mint a cipő. Fel kell próbálni, hogy kényelmes legyen.
Mellesleg nagyon kell tudni beállítani és nem mindegy mibe dugjuk.
Ezen felül nem tudom Közületek ki használ előfokot?
Ezek a szakma által csak Chanel nek hívott 1-2 vagy fél u magas kütyük gyakorlatilag arra szolgálnak, hogy a keverő vagy más egyéb eszköz eq-ját ne kelljen használni.
Ergo a keverőkön vagy középre, vagy a nagyobbakon ki szokták kapcsolni a hangszín szabályzókat. Emellett tartalmaz limitert, kompresszort is nem egy esetben és egy előfokcsövet is. Ettől melegebb lesz a hangkép. Egyébiránt ez nagyon sokat tud nyomni a latban és egy egyszerűbb ART olcsó csöves előfok is egészen nagy meglepit tud okozni.
Érdemes kipróbálni.
RODE..
Remek gyártó. Nagyon komoly mikrofonokat gyárt.
Nekem M3-asok vannak amik kiváló hangszerre való kondimikrofonok. De nem egy esetben vettem fel vele éneket is.
Az AKG C 1000 a vetélytársa és kinézetre is olyan. Hangra sokkal melegebb és megkockáztatom, kevésbé gerjed.
A 10 év garancia sokat elmond a gyártó komolyságát illetően.
Én javaslom a vásárlását.
Ami a SHURE márkát illeti, hát kérem mindig etalon volt, és lehet nem a legszebb hangú széria az 58-cal végződő, de világstandard. Mindenhol használható. Mellesleg ezt gondolom és ez most rám is érvényes, hogy meg kell tanulni használni és énekelni is bele. Ha valami nem úgy szól, nem olyan először mindig magunkban keressük a hibát ne a technikában!
Üdv: LAci

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

GabEsz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 58
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Hozzászólás: # 21923Hozzászólás GabEsz
2014.02.05. 23:32

Nekem pl. az M3-at javasolták énekre Tajtinál.
Lehet hogy érdemes lett volna kipróbálnom...sebaj egy 20-asért tökéletes az M1 nekem. :)
Ha jól tudom az M3 kb fele annyiba kerül mint az AKG c1000...
Lám-lám féláron is ki lehet hozni jó vagy akár jobb minőséget is a termékekből.
Egy Tyros 5-öt is megpróbálhatna csinálni ez a Rode...hátha kijönne fél milla alatt. :)

üdv.: GabEsz

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 21926Hozzászólás ---Qgli---
2014.02.06. 08:03

goozl írta:Ha valami nem úgy szól, nem olyan először mindig magunkban keressük a hibát ne a technikában
Ezt emeld ki vastagon, pirossal!

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 21944Hozzászólás claasy
2014.02.06. 13:19

Szép napot!

Lám-lám, mindig tanul az emberfia mint a jó pap.(mikrofon kiválasztása és a használata). Láttam a Tajtinál, hogy akad olyan énekes-zenész aki 1,5-2 órát is próbálgatott miksiket. Magam csak ennyit tartózkodtam a boltban, de a miksi próbálgató még maradt. Tehát talán nem is annyira egyszerű a választás a kínált márkák közt. :777 :777
Más.
BEHRINGER UB 1832FX-PRO (Eurorack) keverőről valami tapasztalata ( jó-rossz) van valakinek itt a fórumon? Egy ilyen keverő vásárlásán gondolkodom. (használtan)

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21946Hozzászólás goozl
2014.02.06. 13:41

Nekem volt van és lesz is néhány Behringer dolgom. De azt tudni kell, hogy a professzionális, néha még az elfogadható minőségtől is messze van. Sajnos viszonylag elérhető ár mellé nem feltétlen kapunk minden esetben normális minőséget.
Vannak bevált szériák, vannak bizonyított konstrukciók, dibox, effekt, dimmer, de hosszú távra véleményem szerint nem szabad hosszú távra tervezni vele..
KÍNAI..
Sajnos.
A Még Made in Germany használható kategória volt, de ha lehet magam kerülöm..
Volt keverőm több is, főleg kisebbek, de előbb utóbb, megjelentek recsegő potik, kontaktos forgópotik, felpúposodott kondik ezáltal dinamikátlan hang..
Árához képest sok szolgáltatást kapunk, zajtalan viszonylag.

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21950Hozzászólás Attila
2014.02.06. 16:26

A Behringer keverők olyan mint a Loz'n Plic. Nekünk az első keverőnk egy PMP 2ooo-es volt. Azt kell mondjam, nekünk megszólgálta az árát. Soha semmi baj nem volt vele és habár tudtuk hogy nem egy csúcs, végezte a dolgát. Ugyanebben az időben mások 4-5 alkalommal tértek vissza vele javításra. Azok soha nem lettek tökéletesek ! A Proel egy körrel jobb, érdemes azzal szemezni ebben az árkategóriában.

Atti

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 21953Hozzászólás vigo01
2014.02.06. 18:33

Hali

Olyan kérdésem lenne, hogy Garry live s400 hangfalpáromat egymástól milyen távolságra érdemes helyezni? Valamint milyen magasra? Köszi

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 21956Hozzászólás Apelláta
2014.02.06. 23:40

Minél közelebb egymáshoz, mert úgy több hely marad a többi cuccnak is a kocsiban.
Szívesen. :PPP

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 21957Hozzászólás Apelláta
2014.02.07. 00:40

claasy írta: BEHRINGER UB 1832FX-PRO (Eurorack) keverőről valami tapasztalata ( jó-rossz) van valakinek itt a fórumon? Egy ilyen keverő vásárlásán gondolkodom. (használtan)
Szia!

Használt Alto L-12 keverő, kemény tokkal nem érdekel? Nekem van eladó.
Szinte azonos felépítés a Behringerrel, csak a Behrinél 6 mono + 4 sztereó, az Altonál 4 mono + 4 sztereó csatorna van.
Infó róla: http://bolthely.hu/hangszerabc/id/02217 ... ult__mixer

Az Alto mellett van egy Behringer 1622 FX-em is, ami a 1832 FX kis testvére. A Behringerhez képest az Alto szerintem fényesebben szól. Én ezért, meg a többletszolgáltatásai végett vettem. Meg, mert a Behringerem egyik kimenete többször elhalkult.

Egyébként a Behringernek tényleg a megbízhatóságával vannak gondok. Főleg a keverőinél. Viszont van Behringer végfokom is - meg ismeretségi körömben több zenésznek is -, na azok nagyon beváltak. Van Behringer crossoverem is, amit nagyon sokat nyúztam, és kiválóan állta a sarat. A zenésztársamnak viszont fél év után tönkre ment. Szerencsére garanciális volt. Megjavíttatta, majd eladta.

A Behringerjeim már parkoló pályán vannak (tartaléknak), mert pár éve minőségibb cuccokra váltottam.

Üdv.: Apelláta

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 21962Hozzászólás claasy
2014.02.07. 09:48

Sziasztok! Köszi az infókat a keverővel kapcsolatban. :777