Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 20876Hozzászólás Gyuley
2014.01.12. 21:24

Atti!

Azt hiszem, a Cubase sx3 létezik magyar nyelvű változatban is,ha komplexebb programra vágysz!
De azt előre mondom, mindnél okosabb egy program, annál bonyolultabb is, és ez már nem a többsávos felvevő kategória, hanem egy komplett DAW(Digital Audio Workstation)!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 20883Hozzászólás Apelláta
2014.01.12. 22:49

Mentősatti!

Ez most tényleg egy kicsit alaptalan kifakadás, mint ahogy Qgli is írta, nem nagyon van magyar nyelvű, egyszerű és nagyszerű progi. Én a Sonar X2-őt használom, ezt ismerem annyira (de csak a képességeinek töredékét), hogy felvételre használjam. Ez egyik kritériumodnak sem felel meg. Vagyis csak a magyar nyelvűnek és az egyszerűnek nem, mert amúgy egy nagyszerű progi. Tudtommal az általam már próbált Cubase és a Sond Forge progik sem magyarok, és nem is egyszerűek. Többet nem ismerek. Amit ajánlottak itt neked Audacity, ennek is csak a nevét hallottam a Hangmester Yamahás topikjában, de semmit nem tudok róla.

Viszont abban általánosságban igazad van, hogy kevés a segítőkész kemény mag.

:777

Üdv.: Apelláta

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20886Hozzászólás goozl
2014.01.13. 00:30

Magyar nyelvű programi nincs ami komolyabb szerintem.
Magam is a Cubase-t ismerem és használom, egy Tascam US 428-as DAW Controller hangkártyával.Az angolt nem lehet kikerülni. Sajnos magam sem tudom csak sokszor sejtem.
Pedig nincs mese meg kell tanulni picit. Sok komoly felvételt raktam már össze benne AZT SX3-assal még TV szignált is, sőt road show-ba zenei alapokat is. Most az 5-ös fut és szeretem. AZ a helyzet, hogy lássuk be felvételt készíteni az külön szakma nincs mese. HA nem tesszük fel rá az "életünk" akkor nem is fogjuk teljesen jól tudni ezt, viszont sok kísérletezéssel és némi szakirodalom olvasgatásával simán megtanulható alapszinten.

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 20890Hozzászólás vili2105
2014.01.13. 00:52

Szia Mentősatti!
Nézd meg a reapert, ez egy ingyenes progi, én egy időben használtam.
Reaper.fm

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 20895Hozzászólás ---Qgli---
2014.01.13. 08:32

Mentősatti!
Nekem van egy jó ötletem a számodra. Nem kell hozzá sem számítógép, sem profi hangkártya. Nem fog összeakadni a program, nem lesz semmiféle baki.
Nekem van egy eladó Roland-Boss BR 1180 Cd Recording Studio. Bedugod a hangszert és felveszel egy sávra, aztán másikra ( vagy egyszerre kettőre is vehetsz ). Külön Mic/Line/Guitar bemenet. Lehet szerkesztgetni, másolgatni, kivágni és a végén adsz neki egy masteringet utána kiírod cd-re és kalap-kabát.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 20896Hozzászólás Zeneboy
2014.01.13. 08:39

Cool edit 2

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 20898Hozzászólás malko
2014.01.13. 08:56

Az a helyzet, hogy magyar nyelven, ahogy goozl is írta nem igazán van komolyabb több sávos felvevő program.
És most lehet furcsán fog hangzani de igazán nem is sok értelme van, mert hiába lesz a progi magyar nyelven a kiegészítések, pluginek, vst úgy sem lesz az. Elég régóta használok már ilyen programot elég sok félét is kipróbáltam és nekem legjobban a samplitude jött be. Itt a fórumon is tudok legalább még két embert aki ezt használja. Én azt mondom, hogy egyre kell rá feküdni rendesen és akkor nem okoz gondot majd, hogy esetleg nem magyar. Szívesen segítek bárkinek ebben a témában ha kell elmondom milyen vst-ket használok, milyen kompresszort, vagy maximézert vagy bármi mást. Egyébként van egy új tagunk" Mube" aki elég jártas ebben a témában, sőt ő a szoftver szintik világát is elég jól ismeri.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20902Hozzászólás Attila
2014.01.13. 11:13

Api, Buba., mégsem volt hiábavaló a "kiborulásom" :) - elnézést ha bántott valakit - , úgy látszik a recept bevált. Csak van aki hozzá tud szólni a témához.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, és szivesen fogadok minden további tippet, segítséget. Átnézem az ajánlatokat, hátha szimpi lesz valamelyik. A magyar nyelv nem kizáró jellegű. Találtam pl. nagyon ügyesen elkészített magyar nyelvű tutoriált az Adobe Audition-hoz és a meg is van a program. Ilyenformán már elképzelhető, hogy meg tudnék barátkozni egy angol nyelvű progival is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2014.01.13. 21:28-kor.

Atti

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 20904Hozzászólás csepi
2014.01.13. 12:00

Zeneboyjal egyetértve: Cool edit.
Évek óta használom, teljesen profi. Meg kell tanulni, nem könnyű elsőre kezelni, de a lehetőségek tárháza elképesztő nagy.

mamfi
VIP
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
Adott köszönetek: : 326 alkalommal
Kapott köszönetek: : 350 alkalommal

Hozzászólás: # 20910Hozzászólás mamfi
2014.01.13. 14:14

Szia Atti, nêzzd Meg a total Commander-t lehet találsz megoldást a problémára... :D

mamfi

[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]

Új hozzászólás