Akkor nem biztos, hogy jó választás az RCF 422. Egy szabadtéri szertartást hangosítottak 2db aktívval amikor hallottam. Mielőtt jöttek a vendégek, megküldtük, jól szól, kellő mélye is volt, de az én fülemnek hifis. Persze ez csak az én véleményem.vigo01 írta:Ezt már más is mondta, de én a kicsit szárazabb élő zenekari hangzásvilágot részesítem előnyben a hifis-discos hangzással szemben. Már ha erre gondoltál.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Hifis hangzás alatt azt értitek amikor a mély szép lágyan, selymesen szól? Mert ha igen akkor nekem az jön be! Utálom a száraz,kopogó,erőszakos mélyeket!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Számomra a hifis hangzás a közepek teljes hiányát jelenti....Zongorista28 írta:Hifis hangzás alatt azt értitek amikor a mély szép lágyan, selymesen szól
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Józsikám!
Közhelyesen csak mosolygós eq beállításként jellemezném..
Éles de nem karcos magas, és ahhoz nem feltétlen lágy mély, mert ez rendszer függő!
Közhelyesen csak mosolygós eq beállításként jellemezném..
Éles de nem karcos magas, és ahhoz nem feltétlen lágy mély, mert ez rendszer függő!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Gabi, Zsoltikám!
Leesett.... értem!
Akkor azt én nem szeretem a közép tartomány hiánya számomra a "zeneiség" hiánya a középtartományban történnek a "szép dolgok"
Abban a tartományban lehet a legjobban észlelni a pergő hangját, illetve ott kezd élni maga a hangszín amivel játszol! A Zongora hangszínemre a 2.4 khz-et szoktam jelentősen kiemelni.

Leesett.... értem!
Abban a tartományban lehet a legjobban észlelni a pergő hangját, illetve ott kezd élni maga a hangszín amivel játszol! A Zongora hangszínemre a 2.4 khz-et szoktam jelentősen kiemelni.
A rögtönzés világa: A Jazz
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Számomra a Tyros hifis, a Korg és a Ketron zenekarias. Valóban a középpel van a dilemma. Pl szaxra váltok egy jazz styl-ban és az hirtelen 2x akkora hangerővel szólal meg mint maga a sty, mintha ott állna mellettem egy szaxis. Elvileg ezt kéne nyújtani minden one man band-nek, nem? Azért egy személyben zenekar.
Kinek ez kinek az, ezzel nem szeretnék vitát indítani.
Kinek ez kinek az, ezzel nem szeretnék vitát indítani.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
SŰRGŐS!!! segítséget kérek
A mélyládánk hangszórói kimentek vásárlás előtt vagyunk 2 típus van kiszemelve szükségem lenne vélemény ellenvéleményekre melyiket lenne érdemesebb meg vennünk!!
18 SOUND 15 ND 930
Vagy.
JBL 2226H
Mind2 secifikációs adatait feltöltöttem csatolmányban pdf. formátumban, A képen láthatjátok tölcséres ládába kell főleg kültéren szeretnék ha messzebb szólna! ami most benne van gyári eminence kappa 300/600 mad in usa.
Crown xs1200 erősítővel hajtjuk a toppok E&M 600/1200 asszem 4ohm
Kérdés melyik a jobb választás ehhez és miért ????
HELP

A mélyládánk hangszórói kimentek vásárlás előtt vagyunk 2 típus van kiszemelve szükségem lenne vélemény ellenvéleményekre melyiket lenne érdemesebb meg vennünk!!
18 SOUND 15 ND 930
Vagy.
JBL 2226H
Mind2 secifikációs adatait feltöltöttem csatolmányban pdf. formátumban, A képen láthatjátok tölcséres ládába kell főleg kültéren szeretnék ha messzebb szólna! ami most benne van gyári eminence kappa 300/600 mad in usa.
Crown xs1200 erősítővel hajtjuk a toppok E&M 600/1200 asszem 4ohm
Kérdés melyik a jobb választás ehhez és miért ????

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Ricsike
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Én az 18 Soundra voksolnék. Érzékenyebb, még, ha esetleg kisebb teljesítményű is.
Bár szerintem ha szabadtéren ütősebb mélyekben gondolkozunk akkor 18"-os hangszóróval szerelt ládát ajánlanék!
Mélyebbre meg bár a tölcsérek sokat dobnak a szabadtéren ellenben egy üregrezonátorral, vagy front méllyel szemben, és vannak meglepő dolgok de ezek nagyon nagyok. Pl a régi Martin rendszerű nagy tölcsérekben egy 300W körüli szóró is igencsak nagy meglepit tudott okozni.
Bár szerintem ha szabadtéren ütősebb mélyekben gondolkozunk akkor 18"-os hangszóróval szerelt ládát ajánlanék!
Mélyebbre meg bár a tölcsérek sokat dobnak a szabadtéren ellenben egy üregrezonátorral, vagy front méllyel szemben, és vannak meglepő dolgok de ezek nagyon nagyok. Pl a régi Martin rendszerű nagy tölcsérekben egy 300W körüli szóró is igencsak nagy meglepit tudott okozni.
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Köszi gloozy a hozzászólást
és azt kifejtenéd az érzékeny alatt mire gondolsz ?
tudom nagy láma vagy a hangtechinkában ezért érdekelne jobban a véleményed 
Ricsike
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Én is a 18 soundra voksolok Ricsike!
Az érzékenység az azt jelenti, hogy 1 W, vagy 2,83 volt-os terhelés mellett 1 méteres távolságban mérve mérőmikrofonnal mekkora hangnyomást produkál a hangszóró!
Minden egyes teljesítmény duplázással +3 Db-t nő a hangnyomás, tehát azt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ez az egyik legfontosabb paraméter!
Ha veszünk egy 500/1000W-os hangszórót aminek 95Db a hangnyomása, akkor annak kb 122 Db lesz a hangnyomása 512W terhelésen!
Ha viszont egy 250/500W-os hangszórót nézünk, ami 100 Db-t tud 1 W-on, akkor az 124 Db-t fog teljesíteni 256W-on, tehát felel akkora teljesítménnyel hangosabban fog megszólalni a kisebb terhelhetőségű hangszórónk, ugye milyen érdekes dolog ez a hangtechnika?
Az érzékenység az azt jelenti, hogy 1 W, vagy 2,83 volt-os terhelés mellett 1 méteres távolságban mérve mérőmikrofonnal mekkora hangnyomást produkál a hangszóró!
Minden egyes teljesítmény duplázással +3 Db-t nő a hangnyomás, tehát azt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ez az egyik legfontosabb paraméter!
Ha veszünk egy 500/1000W-os hangszórót aminek 95Db a hangnyomása, akkor annak kb 122 Db lesz a hangnyomása 512W terhelésen!
Ha viszont egy 250/500W-os hangszórót nézünk, ami 100 Db-t tud 1 W-on, akkor az 124 Db-t fog teljesíteni 256W-on, tehát felel akkora teljesítménnyel hangosabban fog megszólalni a kisebb terhelhetőségű hangszórónk, ugye milyen érdekes dolog ez a hangtechnika?
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"