Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 18020Hozzászólás ---Qgli---
2013.10.17. 09:23

Csak azért linkeltem be a 915DX-et, mert azt mondták, hogy kb ez van egy kategóriában a 605D-vel ( de a 915-öt még nem hallottam )
Egy fél évvel ezelőtt, Asterix még tudott volna szerezni 605D-t 180.000/db-ért ( nem írtam el, ennyit mondott ).
malko írta:bele megyek a minőségi meghallgatásba, hogy ez csak 12 colos a 605D ami meg 15 colos.
De az ára még így is kétszer annyi a trevisnek, tehát még mindig versenyképtelen a DB ellen!

malko
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 18021Hozzászólás malko
2013.10.17. 09:42

Akkor kérdezzük meg Asterixet, hogy most mennyiért tud neked hozni ilyet és, hogy lecserélné-e a 605-sét 912?
És akkor utána én is mondok neked egy árat. Egyébként azt nem értem Gabi( most minden rossz szándék nélkül kérdezem)
hogy miért nem veszed meg a db? Amit kinéztél yamaha ládát attól sokkal jobb. És tényleg felajánlom neked, hogy elmegyek hozzád viszek magammal egy yamaha dxr15 mert csak azt tudok sajna 12 nincs, meg viszek trevist vagy kicsi DB-it te meg szedd össze amit te akarsz meghallgatni és összehasonlítod minden következmények nélkül:)

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 18022Hozzászólás ---Qgli---
2013.10.17. 10:05

Itt most nincs szó a 605D kontra 915Dx-ről.
Én csak annyit mondtam, hogy a 605D sokkal jobban tetszett, mint a trevis és a 605D feleannyiba kerül. Ennyiről van szól.
Nem tudom, hogy tud-e még szerezni 605D-t ( sztem nem ) de én nem is akarok 15 méllyel szerelt hangfalat és ez a válaszom arra, hogy miért nem veszek DB-t a yamaha helyett.

Ezeket az összehasonlítási dolgokat sem igazán szeretem. Nekem olyan hangfal kell, ami jól szól első hallásra. Ha tetszik, akkor megfelelő és megveszem. Ennyi.

Én elvittem a hangszeremet Asterixhez, rákötöttük a hangfalára és azt mondtam, hogy: Ez az a hangkép, amire nekem szükségem van és ettől több nem kell.
Nekem van a fülemben egy hangkép, amit szeretnék hallani és a 605D ezt a hangképet adta vissza.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ---Qgli--- 2013.10.17. 10:21-kor.

malko
VIP

Hozzászólás: # 18023Hozzászólás malko
2013.10.17. 10:18

Jó nem erőszak a disznótor én tényleg csak szívességből ajánlottam fel. Ha nem akkor nem megértettem.
Ha neked a dxr12 tetszik akkor azt kell megvenned. Csak, ahogy Zsolti is írta szerettünk volna megkímélni egy csalódástól. Az árról még csak annyit, hogy az enyémet még mindig nem tudod, de nem is látom sok értelmét, hogy tudd mert te már úgy is döntöttél és nem is akarlak lebeszélni róla.

Üdv:Malkó

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 18024Hozzászólás ---Qgli---
2013.10.17. 10:29

Tévedés. Nem döntöttem még! Nekem annyira nem tetszik a Yamaha hangképe, csak elfogadható, de ebben az árfekvésben nem találtam eddig jobbat. Ezért akarom még meghalgatni a 712DX-et meg a 912DX-et, de a trevist meg sem halgatom, mert annyit úgysem fizetek érte, akkor minek hallgassam. A trevis cucc benne lenne másfél millióba, akkor már inkább a BOSE.
Drágán lehet jót kapni.
Ezért hoztam fel a 605D-t! Olcsó és nagyon jó! Ezért nem tartom fair dolognak, ha összehasonlítjuk a 400.000Ft-os trevist a 200.000 Ft-os Db-vel, még akkor sem, ha a trevis 12-es a DB meg 15-ös.
Hasonlítsuk össze a DXR12-őt a ELX12A-t meg a 712DX-et meg még talán a 912 DX-et. Ezek a 190.000 Ft-os árkategóriában vannak. A trevisnek ilyen áron nincs is hangfala, tehát a trevis ebbe a versenybe nem fér bele.

malko
VIP

Hozzászólás: # 18025Hozzászólás malko
2013.10.17. 10:37

---Qgli--- írta:nem tartom fair dolognak, ha összehasonlítjuk a 400.000Ft-os trevist a 200.000 Ft-os Db-vel
Én nem akartam összehasonlítani de írtad, hogy a 605D keresztbe nyeli a trevist, én csak erre reagáltam. De tényleg kár is mert értelme nincs ahogy mondod. A Dxr12-től nekem sokkal jobban tetszik az EV ládája de én nem hagynám ki a sorból a Jbl prx712 sem.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 18026Hozzászólás Zeneboy
2013.10.17. 17:27

Gabi!
Sok mindenre fogok reagálni... értelme már most látom nem sok lesz részedről,hogy írjak..de megteszem..:)
Egy jó tanáccsal próbáltam szolgálni, hogy 2x hallgasd meg mielőtt döntesz!Erre egy öntelt, okoskodást, kioktatást, és Trevises lehordást kaptam!
Semmi baj, hisz nekem már marhára nem kell gondolkozni azon amin te már lassan 1-2 éve rágódsz! Egyszer majd csak feltalálják azt a hangfalat ami minden tekintetben megfelel! Bár nem is értem miért gondolkozol, hisz te magad mondtad úgy is bezár a bazár..Szóval Téged ismerve gondold meg bármibe is fektetsz e 2 ft-is! :mrgreen: Sőt utána rágódj azon is, hogy használsz valamit amit nettó ár alatt vettél és sajnálkozol, hogy nem adtad el időben.... Lehet, hogy jó zenész/tanár vagy, de kereskedőnek ne állj! Már csak azért sem mert számolni sem tudsz! 2 subbal 2 top kerülne bruttó áron 1,5be! És ott a Bose már kapaszkodhatna megint csak a teljesítménnyel, ha már ezt hoztad fel példaként!
Nem árultam el mennyi volt a Trevis szettem mikor beszéltünk, de már látom jól tettem! Malkónak nem hogy értékelnéd ezt a Rá jellemző Önzetlen segítségét, még folytatod a vagdalkozást vele is.... Már elfelejtetted, hogy Te sem vetted rosszul a Lite subbokat! És biztos az is nagyon szar volt, ha ennyi évig meghagytad... Emlékezz vissza mit mondtam neked, azzal kapcsolatban is..1 szál gyengusz Yami keverő erősítővel ne akard tökéletes hangzásra bírni! Az a láda is akkor szólalt meg, amikor külön digi véget és rendszerprocit akasztottam elé!

Ismerem a 605D-t hidd el..:) De tudod, az összehasonlítást Te kezdted, hisz nekem még 12"-es sincs, csak 8"-as...:) Hangerőben biztos megeszi, de hát fizikailag is egyértelműbb=meg kell!! Hangképbe, már nem vagyok annyira biztos! Van összehasonlítási alapom, szerintem nagyobb mint neked..de ezt is rád hagyom..Okos enged :mrgreen:

Mindennel el lehet hangoskodni, hisz van aki még rosszabbakat használ! De attól még, hogy gyengébben szól más láda mellett ez nem változik..Attól még nem lesz jobb, csak nincs mihez hasonlítani!Ez a Szezon és Fazon esete...

Az meg, hogy valami jól szól egymagában első hallásra? Na részemről itt buktál meg...Attól mert neked bejött egy hangzásképp, az még nem jelenti, hogy az a jobb hangfal! Amennyiben csak úgy rákötötted a hangszert a 605-re,akkor kérdem én, hozzá lőtted a master és sávonkénti eq-t? Mert ha nem akkor tényleg csoda egy hangfal... :dash2: Íg eltalálja az ízlésedet...Szerintem ne mond el az asszonynak, mert féltékeny lesz arra a ládára :mrgreen:

Ha meg kicsit is utána néznél Te magad is rájönnél mi az alapvető különbség és miért más az árazás a 2 Yamaha típusa közt!
Nem jellemző rám, de most leírom amit gondolok: Vedd meg, és tudod van az a mondás, majd megtanulod a saját károdon... :xx:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 18033Hozzászólás Adames
2013.10.17. 18:25

Sziasztok!
Pont ma beszéltem a M. Tamással a Tajtiból. Rajta kívül még számos technikus és üzlet vezető véleménye a következő.
Az EV. hangfalak jóval felkapottabbak, mint a Yamaha, és míg egy hónapban a DXR-ből négyet, addig az EV-ból 40-et is eladnak akár. Ez most egy idézőjeles viszonyítás. Az EV hangfalat bármikor el tudod adni ha már nem kell, de a Yamahát már nem olyan könnyen!
Az EV.ból a ZLX széria a legfelkapottabb most, amit orrba-szájba dicsérnek nekem. Állítólag most volt egy teszt is, hogy a QSC k12-es mellé tették, és nem vallott szégyent. Azt mondták, hogy nem ér annyival többet a QSC, mint amennyibe az kerül.
Na, mindegy... Azért EV-ból az ELX jobb választás, hiszen fából van, és teljesítményben sem rossz!
A JBL Pro712-es még tutibb, de az már drágább sajnos :pardon:

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 18034Hozzászólás Zeneboy
2013.10.17. 19:05

Goozl!

SÁmán..:)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 18035Hozzászólás ---Qgli---
2013.10.17. 19:11

Zeneboy!
Tudom én vagyok a buta, mert nem fektetek be másfél millát a cuccba, inkább veszek egy szart olcsón...
Zeneboy írta:Erre egy öntelt, okoskodást, kioktatást, és Trevises lehordást kaptam!
Én öntelt? Majd akkor leszek öntelt, ha fele akkora zenész leszek, mint Te, meg ha csak feleannyi buliba elhívnak, mint téged féláron.
Zeneboy írta:hisz te magad mondtad úgy is bezár a bazár..Szóval Téged ismerve gondold meg bármibe is fektetsz e 2 ft-is!
Ebben igazad van, lehet nem is veszek semmit....
Zeneboy írta:Malkónak nem hogy értékelnéd ezt a Rá jellemző Önzetlen segítségét, még folytatod a vagdalkozást vele is....
Nem vagdalkoztam Malkónak, csak én megpróbálok ésszel élni...na meg vásárolni is.
Zeneboy írta:1 szál gyengusz Yami keverő erősítővel ne akard tökéletes hangzásra bírni!
Az én tudásszintemnek megfelelő az 1 szál gyengusz yami keverő. Most sem azért akarok cuccot venni, mert jobb zenész lettem ( bár mostanában elég jól mennek a kvártakkordok ), hanem azért, mert kisebbet akarok OLCSÓN!!!!!
Zeneboy írta:Amennyiben csak úgy rákötötted a hangszert a 605-re,akkor kérdem én, hozzá lőtted a master és sávonkénti eq-t? Mert ha nem akkor tényleg csoda egy hangfal
Nem én mondtam...

Új hozzászólás