( De én kib@szok velük....sosem adom el a cuccomat
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Mifelénk a DJ-k általában 15.000 Ft-ért zenét szolgáltatnak egy egész lagziban. Majd akkor fogják megemelni az árat, amikor már az One man Band zenészek megszűnnek.
)
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Qgli!
A soraiddal is maximálisan egyetértek. Sajnos ez a valóság, és a várható jövőkép.
...Ismerek a környékünkön két DJ is, kik egy lagzit 30-35 ezerért vállalnak. És kihangsúlyozzák, hogy náluk karaoke is van.
A soraiddal is maximálisan egyetértek. Sajnos ez a valóság, és a várható jövőkép.
...Ismerek a környékünkön két DJ is, kik egy lagzit 30-35 ezerért vállalnak. És kihangsúlyozzák, hogy náluk karaoke is van.
Üdv.: Apelláta
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Nos mivel magam is zenész volnék, nem mondhatom, hogy rivalizálás volna. A hangosítás egy teljesen más szakma a zenéléstől. Másféle problémákkal és másféle prioritásokkal. A szervezők pénztelensége sem ok, mert igenis a valamire való szervező pályázik és higgyétek el nyer is. Nálunk Somogyban ( nem az ország leggazdagabb része) is vannak pénzek. Nem is kevés az EU-s pályázatoknak köszönhetően akad pénz rendezvényekre. Két lehetséges dolog van. Vagy lenyúlnak a pénzből jó nagy szeleteket, vagy rosszul osztják be, esetleg későbbi rendezvényekre tartalékolnak, természetesen lepapírozva szabálytalanul. A fellépő gázsija mindig több mint a hangosítók bére. Ám ez egy szint felett igaz.
Nem az a baj, hogy a zenész hangosít egy -egy rendezvényt. ezzel semmi baj nincs. De akkor olyan cuccot vigyen oda ami arra is való. Ez olyan, mintha egy utcabált egy zenész casio ct 636-tal akarna egy vermona erősítő-hangfal párossal megoldani. Valahogy szólna: Működik a dolog a bálban táncolnak, de egy KOrg Pa3 Xpro-val mennyivel jobb..
Most sarkítottam.
Kérdésem az, hogy a ONE Man Band felszereléssel ki merne megcsinálni egy Apostol élő koncertet?
Ugye más lépték..Pedig van aki megpróbálta..Belebukott..
Szóval azt akarom mondani, hogy ha zenélünk akkor ne akarjuk kölcsönkért cuccokkal, nagy rendszertelen összehordott ládakupacokkal, 2-3 kontrollal egész napot hangosítani folklórműsorral, fúvószenekarokkal, playback fellépőkkel, esetleg élő zenével..
Miért?
Mert más cucc kell ahhoz hogy az normálisan megszólaljon.
Ez kb olyan, mint amikor a hangosító dj-zik..VAgy dj hangosít..
Kevés kivételtől eltekintve közük nincs az élő hangszerek hangját illetően. persze ott is vannak tehetséges jó fülű emberek akik hallottak már élőben ütőgardont, vagy cajont..
De nem ez a jellemző.
Sajnos.
Én fejet hajtok minden olyan zenész előtt aki normális minőségben hangosít is és tisztában van az alapvető komponensekkel és azt beállítani használni is tudja.
Természetesen nem tisztem senki tudását megkérdőjeleznem, mert magam is műkedvelő hangosító vagyok nem ebből vannak diplomáim.
Azt is megértem, hogy itt mindenki zenész és másodlagos szolgáltatásként kínál hangosítást. De nézzen mindenki magába. Teljesen felkészült egy élő zenekar lekeverésére, rendelkezik ilyen jellegű tapasztalattal és alapvető felszereléssel?
Amikor muzsikusként megyek a színpadra, legyen az dob, vagy billentyűs hangszer, netán gitár, nem hangosító fejjel kell gondolkozzak, mert nem az a feladatom. De ha kell akkor lekeverem a mostani élvonalbeli produkciók nagy részét a saját cuccomon elfogadható minőségben.
Ami miatt posztoltam és próbáltam rávilágítani dolgokra az az, hogy ha az ember csinál valamit akkor először ismerje meg mindkét részét. Mert nem ugyanaz vannak átfedések, de mégsem behelyettesíthető a kettő.
A szervezőkről pedig csak annyit, hogy kevés olyan szervezőt ismerek, aki valóban érti is a szakmáját, és igazán színvonalas rendezvényeket szervez. HA van pénz sem biztos az, hogy a megfelelő helyre jut. Viszont van olyan is, hogy akár egy produkció terhére is képes normális minőségű hangot kérni mert tudja azt, hogy hiába van ott sztárvendég ha nem hallja senki.
A másik komponens pedig a közönség..Egyáltalán nem biztos, hogy a minőség érdekli. Sajnos az emberek többségének megélhetési problémái vannak így az ingyenes rendezvényekre sem megy ki, mert nem engedhet meg magának egy pofa sört..Nem érzi jól magát.
Nagyon nem egyszerű és összetett probléma ez.
És tán eme kicsit bővebb lére eresztett írásom zárszavaként, nem akarom sem a hangosítókat sem a zenészeket pártolnom. Csupán a dolog két külön szakma ha komolyan akarja valaki csinálni. Persze ettől még lehet érteni mindkettőhöz..
Nem az a baj, hogy a zenész hangosít egy -egy rendezvényt. ezzel semmi baj nincs. De akkor olyan cuccot vigyen oda ami arra is való. Ez olyan, mintha egy utcabált egy zenész casio ct 636-tal akarna egy vermona erősítő-hangfal párossal megoldani. Valahogy szólna: Működik a dolog a bálban táncolnak, de egy KOrg Pa3 Xpro-val mennyivel jobb..
Most sarkítottam.
Kérdésem az, hogy a ONE Man Band felszereléssel ki merne megcsinálni egy Apostol élő koncertet?
Ugye más lépték..Pedig van aki megpróbálta..Belebukott..
Szóval azt akarom mondani, hogy ha zenélünk akkor ne akarjuk kölcsönkért cuccokkal, nagy rendszertelen összehordott ládakupacokkal, 2-3 kontrollal egész napot hangosítani folklórműsorral, fúvószenekarokkal, playback fellépőkkel, esetleg élő zenével..
Miért?
Mert más cucc kell ahhoz hogy az normálisan megszólaljon.
Ez kb olyan, mint amikor a hangosító dj-zik..VAgy dj hangosít..
Kevés kivételtől eltekintve közük nincs az élő hangszerek hangját illetően. persze ott is vannak tehetséges jó fülű emberek akik hallottak már élőben ütőgardont, vagy cajont..
De nem ez a jellemző.
Sajnos.
Én fejet hajtok minden olyan zenész előtt aki normális minőségben hangosít is és tisztában van az alapvető komponensekkel és azt beállítani használni is tudja.
Természetesen nem tisztem senki tudását megkérdőjeleznem, mert magam is műkedvelő hangosító vagyok nem ebből vannak diplomáim.
Azt is megértem, hogy itt mindenki zenész és másodlagos szolgáltatásként kínál hangosítást. De nézzen mindenki magába. Teljesen felkészült egy élő zenekar lekeverésére, rendelkezik ilyen jellegű tapasztalattal és alapvető felszereléssel?
Amikor muzsikusként megyek a színpadra, legyen az dob, vagy billentyűs hangszer, netán gitár, nem hangosító fejjel kell gondolkozzak, mert nem az a feladatom. De ha kell akkor lekeverem a mostani élvonalbeli produkciók nagy részét a saját cuccomon elfogadható minőségben.
Ami miatt posztoltam és próbáltam rávilágítani dolgokra az az, hogy ha az ember csinál valamit akkor először ismerje meg mindkét részét. Mert nem ugyanaz vannak átfedések, de mégsem behelyettesíthető a kettő.
A szervezőkről pedig csak annyit, hogy kevés olyan szervezőt ismerek, aki valóban érti is a szakmáját, és igazán színvonalas rendezvényeket szervez. HA van pénz sem biztos az, hogy a megfelelő helyre jut. Viszont van olyan is, hogy akár egy produkció terhére is képes normális minőségű hangot kérni mert tudja azt, hogy hiába van ott sztárvendég ha nem hallja senki.
A másik komponens pedig a közönség..Egyáltalán nem biztos, hogy a minőség érdekli. Sajnos az emberek többségének megélhetési problémái vannak így az ingyenes rendezvényekre sem megy ki, mert nem engedhet meg magának egy pofa sört..Nem érzi jól magát.
Nagyon nem egyszerű és összetett probléma ez.
És tán eme kicsit bővebb lére eresztett írásom zárszavaként, nem akarom sem a hangosítókat sem a zenészeket pártolnom. Csupán a dolog két külön szakma ha komolyan akarja valaki csinálni. Persze ettől még lehet érteni mindkettőhöz..
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Goozl!goozl írta: Kérdésem az, hogy a ONE Man Band felszereléssel ki merne megcsinálni egy Apostol élő koncertet?
De nézzen mindenki magába. Teljesen felkészült egy élő zenekar lekeverésére, rendelkezik ilyen jellegű tapasztalattal és alapvető felszereléssel?
Ha arra utal a kérdésed, hogy egy komoly élő zenekart - pld. az általad felvetett Apostolt élőben, hangszerekkel fellépve - kihangosítani, arra a válaszom nem. És szerintem egyikőnk sem képes rá. Már csak a technikai háttér végett sem.
De közülünk a legtöbbünk által elvállalt hangosítás nem is ilyen. Hanem klubokban, kisebb/vidéki művházakban, vagy falunapokon szabadtéren stb. elvállalt bál/utcabál, egybekötve az egész napos rendezvény alatti fellépők kihangosításával. És ezek a fellépők vagy playback lemezre ráéneklő sztárok, vagy egy billentyűs kísérettel fellépő híresség, esetleg egy környékbeli kisebb volumenű zenekar, vagy csak egyszerűen a polgármester beszéde. Ha maga a bálon/utcabálon képesek vagyunk magunkat kihangosítani elfogadható minőségben, mivel igényel többet egy sztereó csatornát és egy mikrofon csatornát igénylő playback-elő előadó?
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem monumentális volumenű rendezvényekről beszélek, mert szerintem legtöbbünk zömében nem ilyen körökben mozog. Ott már mások a technikai igények, viszont az anyagi lehetőségek is. Na ott már gáz egy valamire való hangosító mellőzése.
Üdv.: Apelláta
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Már megint elkeveredtünk az aktiv-passziv technikából a casio ctk-korg pa3 vermona, apostol vonalig.
Én csak annyit mondtam, hogy nekem az aktiv cucc a praktikusabb, és tökéletesen megfelel szabadtéri bulira is még két mélyládával. MINKET (a zenekaromat) ez kiszolgál, nem koncertet játszunk, hanem egy sima utcabált 100-400 embernek. Ha esetleg jön egy-egy "sztárvendég", az is általában max 3 fő, azt meg még talán meg tudjuk oldani. Én nem hangosítást vállalok, hanem fellépést.
Én csak annyit mondtam, hogy nekem az aktiv cucc a praktikusabb, és tökéletesen megfelel szabadtéri bulira is még két mélyládával. MINKET (a zenekaromat) ez kiszolgál, nem koncertet játszunk, hanem egy sima utcabált 100-400 embernek. Ha esetleg jön egy-egy "sztárvendég", az is általában max 3 fő, azt meg még talán meg tudjuk oldani. Én nem hangosítást vállalok, hanem fellépést.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
"......2-3 éve hallottam azt a Híres Bose Cuccot! Nem mondom, még hangképre jó,d e teljesítményre? Abból egy 2 millás cucc kell,hogy megszólalj vele nagyobb helyen! Na annyira nem jó szerintem, mert irreális az ár érték aránya!"
Zsolti!
Itt nem arról van szó,hogy milyen hangosan szól,és nem is az ár-érték arányról.Hanem arról,hogy milyen minőségben! ...és váltig állítom Neked, hogy minőségben nagyon sok márkának oda ver a Bose.
Zsolti!
Itt nem arról van szó,hogy milyen hangosan szól,és nem is az ár-érték arányról.Hanem arról,hogy milyen minőségben! ...és váltig állítom Neked, hogy minőségben nagyon sok márkának oda ver a Bose.
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- ---Qgli---
- VIP
Egerben az egyik zenész ilyen Bose cuccot használ. 600 Fős lagzit az eger hotelben minden nehézség és hangerőhiány nélkül nevetve szólt a két Bose oszlop a 4 kis szubbal.
Lehet, hogy szabadtéren kevés, de hogy zárt térben nincs párja sem hangerőben sem minőségben az biztos.
Lehet, hogy szabadtéren kevés, de hogy zárt térben nincs párja sem hangerőben sem minőségben az biztos.
- ---Qgli---
- VIP
Egyébként Zongoristának baromira igaza van, hogy nem a hangerő számít.Tavaly voltam egy hangfal bemutatón RCF meg nemtudomén még milyen hangfalak voltak, de a zenészeknek az volt az első, hogy nyomjuk fel minél hangosabbra és az a legjobb, amelyik a leghangosabb. Persze, hogy az, minél hangosabb valami, annál inkább nem lehet hallani a minőségét - ezért az a legjobb, csakhogy én nem hangosan fogom használni, hanem halkan.
Ott is hagytam és megmondtam, hogy többet ilyen bemutatóra nem megyek, mert engem az ilyenek nem érdekelnek. Csak úgy hallgatok meg hangfalat, ha egyedül én vagyok ott és mondom meg, hogy mit szeretnék hallani/hallgatni.
Ott is hagytam és megmondtam, hogy többet ilyen bemutatóra nem megyek, mert engem az ilyenek nem érdekelnek. Csak úgy hallgatok meg hangfalat, ha egyedül én vagyok ott és mondom meg, hogy mit szeretnék hallani/hallgatni.
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy kedves barátom készített magának 2 db kicsi kompakt ládát. Semmi nagy faxni 3 út passzív váltó mély, közép magas.. 12" 4" és tweeter..Beszarás hangja van, nagyon eltalálták az illesztését a ládához és érzékeny részletgazdag lett. Igaz nem tud nagy teljesítményt a cucc, de nagyon szeretem a hangját. Élmény rajta egy éneket hallani. Pedig kalapált cucc, de simán felveszi sokkal nevesebb gyártól magasabb kategóriáival is a versenyt. 
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Minnél többet olvasok, keresgélek, rá kell jönnöm, hogy a középkategóriás cuccok esetében elég sok az átverés. Sajnos ! A "jó" dolgok viszont tulságosan drágák a mi zsebünkhöz mérve. Ebből a meggondolásból arra a következtetésre jutottam, hogy talán ez lenne a legjobb megoldás, vagyis a hangfalépítés. Fele áron kapunk ugyanolyan minőséget. Ha tudtok néhány tanáccsal szólgálni, azt megköszönöm. Persze nem én építeném meg 
Atti