|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
De olyan már nincs, mint a Tiéd. Opera 712Dx van.
- Zongorista28
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Mindenkinek köszönöm a segítségét! Egy picit javult a helyzet,de lesz ettől még jobb is
Másképp helyeztem a hangfalakat,és egy picit hangosabban játszom ez utóbbit az üzletvezető is javasolta " Józsikám tegyél rá hadd szóljon, ha meg üresedik a hely vissza veszel a hangerőből"- hát így tettem
Jobb lett,de az én "kisköcsög" fülemnek még ez sem 100% de már jobb.
A Subot helyeztem át,eddig a két állóhangfal között volt,most a Hangszer jobb oldalára került ahol gyakorlatilag nem találkozik ütköző felülettel,tehát nincs előtte asztal,így ott nem ül vendég nem nyeli el a hangot ( ha jól mondom)
Sajnos nem tudom feltenni állványra,mert nincs benne hüvely
Még egyszer mindenkinek köszönöm!!
Másképp helyeztem a hangfalakat,és egy picit hangosabban játszom ez utóbbit az üzletvezető is javasolta " Józsikám tegyél rá hadd szóljon, ha meg üresedik a hely vissza veszel a hangerőből"- hát így tettem
A Subot helyeztem át,eddig a két állóhangfal között volt,most a Hangszer jobb oldalára került ahol gyakorlatilag nem találkozik ütköző felülettel,tehát nincs előtte asztal,így ott nem ül vendég nem nyeli el a hangot ( ha jól mondom)
Sajnos nem tudom feltenni állványra,mert nincs benne hüvely
Még egyszer mindenkinek köszönöm!!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Akkor próbáld úgy megoldani, hogy régen én is játszottam olyan helyen ahol nem fért el állvány a hangfallal, megbeszéltem a főnökkel, hogy lett hegesztve két tartópolc, és arra lett téve.
Biztos megengedik itt is, és pár ezer forintból megvan.
Gondolom nem túl nagy hangfalak, ha még hüvely sincs benne.
És ha fixen itt játszok, el sem kell pakolni mindig, mert nincs útban, elég csak letakarni.
Biztos megengedik itt is, és pár ezer forintból megvan.
Gondolom nem túl nagy hangfalak, ha még hüvely sincs benne.
És ha fixen itt játszok, el sem kell pakolni mindig, mert nincs útban, elég csak letakarni.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Józsikám!Zongorista28 írta: Sajnos nem tudom feltenni állványra,mert nincs benne hüvely![]()
Már megint a hüvelyen jár az eszed. Miért, az asszonyt fel tudod?
Üdv.: Apelláta
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Apikám!
Tudtam,tudtam hogyha olvasni fogod akkor,ezt fogod írni!
Nekem Lottóznom kell ennyi
Mindig ezek a hüvelyi problémák.....

Tudtam,tudtam hogyha olvasni fogod akkor,ezt fogod írni!
Mindig ezek a hüvelyi problémák.....
A rögtönzés világa: A Jazz
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
-
birolevi81
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Korg PA900
- Adott köszönetek: : 205 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 118 alkalommal
Szerintetek 2 db JBL EON 15-G2 es aktiv hangfal 800 euróért milyen vétel? Szerintem nagyon jól szólnak.
http://www.zajaruhaz.hu/bynight/hangtec ... 2?s=1&cs=1
http://www.zajaruhaz.hu/bynight/hangtec ... 2?s=1&cs=1
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
Hasznaltan egy kicsit nagy az ar,kulonben jol szolnak,en is ilyeneket hasznalok,ugy tudom ket fajta gyartmany van belole,kinai es amerikai,az enyem az utobbi.Kisebb teremben sub nelkul is megalljak a helyuket.
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
A Jbl EON G2 nagyon eltalált széria, szépen, nagyot is szól,és meg strapabíró is, ritka kombináció, szerintem érdemes gondolkodni benne, bár már csak használtan lehet hozzájutni!
Erről jut eszembe, tegnap a "tiszaszőlősi" sportcsarnokban muzsikáltam egy szüreti bálon, hát régen zenéltem már ilyen fostalicska akusztikával megáldott helyen, a Fóti kastély százszor jobb volt ettől, pedig az is csengett bongott rendesen, és azt is egy nagy fos-nak tituláltuk,bár tény, az is nagyon sz@rul szólt, hát itt is vannak fokozatok bőven, a legjobb akusztikája a sátornak van
Itt kb 150-200 fő volt jelen, volt mikor 80,100-an is ropták egyszerre előttem, mégsem változott semmit a hangzás pozitív irányba, pedig több elhelyezési, és beállítási variációt is próbáltam, van ami alapból sz@r, és javíthatatlan!
2 db 15+1,75-ös topládát vittem,(már egy ideje szinte mindig), a keverőn szinte minden frekit mínusz 2,3-ra állítva, egy EQ itt nagy segítség lett volna, most komolyan elgondolkodtam hogy megcsináltatom
Egyáltalán nem hiányzott a sub, még így is soknak éreztem a mélyet(-3db)!(vesekő zúzást vállalok olcsón)
, a magasat is mínusz 3-ra vissza kellett venni a közép , ezért is száműztem a rendszerből a kis 18g400-as Beymát, dísznek nem cipelem magammal, ez a két topláda elég mindenhová, kisebb szabadtéri buliba is, nagyobb rendezvényeken meg már nem kell a hangosítással foglalkozni,az általában megoldott, így a két tölcséres ládám is csak a port fogja a garázsban 
Erről jut eszembe, tegnap a "tiszaszőlősi" sportcsarnokban muzsikáltam egy szüreti bálon, hát régen zenéltem már ilyen fostalicska akusztikával megáldott helyen, a Fóti kastély százszor jobb volt ettől, pedig az is csengett bongott rendesen, és azt is egy nagy fos-nak tituláltuk,bár tény, az is nagyon sz@rul szólt, hát itt is vannak fokozatok bőven, a legjobb akusztikája a sátornak van
Itt kb 150-200 fő volt jelen, volt mikor 80,100-an is ropták egyszerre előttem, mégsem változott semmit a hangzás pozitív irányba, pedig több elhelyezési, és beállítási variációt is próbáltam, van ami alapból sz@r, és javíthatatlan!
2 db 15+1,75-ös topládát vittem,(már egy ideje szinte mindig), a keverőn szinte minden frekit mínusz 2,3-ra állítva, egy EQ itt nagy segítség lett volna, most komolyan elgondolkodtam hogy megcsináltatom
Egyáltalán nem hiányzott a sub, még így is soknak éreztem a mélyet(-3db)!(vesekő zúzást vállalok olcsón)
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Szia Gyuley!
Le tudnád irni, ha megkérlek milyen toppokat használsz, amik ilyen jól szólnak sub nélkül is?
Köszi!

Le tudnád irni, ha megkérlek milyen toppokat használsz, amik ilyen jól szólnak sub nélkül is?
Köszi!
Üdv. Miki!