Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Mcmiki
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Tanács

Hozzászólás: # 15391Hozzászólás Mcmiki
2013.07.09. 19:03

Sziasztok!
Szeretnék töletek tanácsot/segitséget kérni hangositás ügyben!!!
Kis falunkban minden évben megrendezik, általában junius utolsó hétvégéjén a falunapot, amely egyben cseresznye fesztivál is,mivel nálunk jellegzetesség a cseresznye termelés; igy volt ez idén is és elsö alkalommal én is felléptem a hegedüs kollégámmal, már eddig is hivtak,de nincs szabadtéri szinpadnak megfelelö hangositásom és akkor olyen zenekart hivtak aki egyben hangositotta a vasárnapi programokat,fellépöket...
Idén hivtak külön hangositó társaságot akik hoztak kb 5 KW-ot, 12 vagy 14 hangfal vólt plusz 3 monitor, persze negyedig se volt megengedve, de rettenetesen szólt az egész recsegett, a hangszerek még szóltak valahogy de az ének nagyon rossz volt akármilyen jó elöadók jöttek fellépni,mindenki csak panaszkodott a hang minöségre.
Szerencsére sok volt a sztár vendég igy szombat éjjel vagy 3 órát vasárnap éjjel meg csak kettöt kellett játszunk, ennyit kibirtunk rossz cuccba is! :D
Arra gondoltam,hogy miért ne hangositsak én az elkövetkezö években,mivel elég jól megfizették az ideit és még rosszul is szólt!
Gondoltam idén beruházok két kb. 1000W-os aktiv hangfalra, persze az olcsobb kategóriából,mert nem tudok jobbat megengedni és jövöre vennék hozzá 1 vagy 2 mélynyomót. a jelenlegi cuccom maradna kontrolnak a nagy szinpadon!
Mit tudnátok ajánlani,milyen legyen a két aktiv hangfal amit idén szeretnék megvenni???
Teszek két linket, ezeket néztem,de fogalmam sincs: Ev és Yamaha ezek még elérhetöbbek árban,de nem tudom melyik lenne megfelelöbb, illetve melyik lenne elég terembe sub nélkül is?
Elnézést kérek,hogy hosszura sikerült!
Köszönöm! :777

Üdv. Miki!

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 15392Hozzászólás birolevi81
2013.07.09. 19:49

Én ezeket használom sub nélkül és brutálisan jól szólnak ebben az árkategóriában.
http://www.soundcreation.ro/sateliti-si ... d3469.html

Ahogy nézem az Electrovoice-ot, szerintem az a megfelelő neked, elég jó dolgokat irnak róla, na és megvan az 1000 w.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 15401Hozzászólás ---Qgli---
2013.07.10. 04:05

Nem tudja véletlenül valaki, hogy hol tudom meghallgatni a Yamaha DXR 10 ; DXR 12 és a DXS 15 hangfalakat?

Mcmiki
VIP

Hozzászólás: # 15406Hozzászólás Mcmiki
2013.07.10. 06:48

Sziasztok!
Levi, köszi a tanácsot, a linket, probálok keresgélni szétnézni minél több oldalon, sajnos Qgli-nak igaza van az a baj,hogy sehol sem lehet elöbb meghallgatni és azután megvenni, már jó ideje figyelem a Dxr szériát, de sehol sem hallottam élöben, az ember olyat venne amiröl legalább másoktól jó véleményt hal.
:777

Üdv. Miki!

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 15407Hozzászólás Adames
2013.07.10. 10:08

A DXR széria engem is izgat már egy jó ideje, de sajnos még én sem bírtam meghallgatni sehol. :cry:

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 15408Hozzászólás csepi
2013.07.10. 11:25

Szia Miki!
Ne csak a watt számát figyeld, nézd meg egyéb paramétereit is. Pl hangnyomás, milyen mélyre megy stb. Ezek talán fontosabbak.
Inkább a Dxr, mint Ev.

Mcmiki
VIP

Hozzászólás: # 15413Hozzászólás Mcmiki
2013.07.10. 12:51

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat ill. a segitséget.
Természetesen nem csak a watt értéket nézem, de azért irtam,hogy legalább 1000W legyen,mert tudom,hogy szinte dupláját irják ki ahhoz képpest mint ami reális watt!
Láttam,hogy jobbak a Dsr 15 értékei mint az Ev ZLX-15 de viszont az Ev olcsobb is, kár,hogy nem lehet öket külön-külön meghalgatni, az sokat segitene!
Tudom,hogy passziv cuccal olcsobban kijönnék,de aktivakat szeretnék mindenképpen, nem a sok pakolás miatt,hanem mert jobban bejönnek nekem az aktivak!
:777

Üdv. Miki!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 492
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Re: Tanács

Hozzászólás: # 15414Hozzászólás Asterix
2013.07.10. 13:07

Mcmiki írta: Arra gondoltam,hogy miért ne hangositsak én az elkövetkezö években,mivel elég jól megfizették az ideit és még rosszul is szólt!
Gondoltam idén beruházok két kb. 1000W-os aktiv hangfalra, persze az olcsobb kategóriából,mert nem tudok jobbat megengedni és jövöre vennék hozzá 1 vagy 2 mélynyomót. a jelenlegi cuccom maradna kontrolnak a nagy szinpadon!
A hangosításnál a hangfal csak egy nagyon kis szelet egy adott tortából. Nem egyszerű énekhangokat normális minőségűre kikeverni. CD-t hangosítani nem nagy was ist das, de amikor asszonykórus, női, férfi énekesek, női férfi bemondó váltogatják egymást. Ott megtalálni mindenkinek a megfelelő hangszín beállításokat. Nem egyszerű feladat.
Könnyebb zenélni... :777

Mcmiki
VIP

Hozzászólás: # 15415Hozzászólás Mcmiki
2013.07.10. 13:20

Ebben egyetértek, nem könnyü, de mindez mellett zenélnék is.
Idén is már délelött 10-töl ott kellett legyek, tétlenkedtem egész nap,hogy várjam ki a soromat,hogy zenélhessek, kb éjfél után fél 1 körül kezdtünk el zenélni, fellépök és tüzijáték után, ezért gondoltam, ha amugy is ott töltöm el a napot akkor hangositanék a fellépöknek egyuttal! ugy is mi adtuk a mikrofonokat idén is a kollégámmal meg a fele cucc az enyém volt erösitök meg hangfalak kivételével.
Valahogy csak megoldom a hang beállitásokat ha tudok annyi hangeröt beszerezni,hogy el tudjam vállalni, ráadásul a nagyobb elöadó müvészek/zenekarok (mint pl. Knock Out Kolozsvár) idén is hoztak saját hangmérnököt aki tekergette a mixeren a beállitásokat!

Üdv. Miki!

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 15421Hozzászólás Apelláta
2013.07.10. 22:41

Miki!

Ahogy Csepi is írja, ne a Wattokat, hanem a max. hangnyomást nézd. Minél nagyobb legyen a max. SPL érték, minél kisebb teljesítmény mellett.
Két azonos SPL értékű hangfal közül az a jobb, amire alacsonyabb Wattszám van írva. Annak jobb az érzékenysége. Persze a nyomdafesték sok hazugságot is elbír, még a neves gyártóknál is.

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás