Szeretnék töletek tanácsot/segitséget kérni hangositás ügyben!!!
Kis falunkban minden évben megrendezik, általában junius utolsó hétvégéjén a falunapot, amely egyben cseresznye fesztivál is,mivel nálunk jellegzetesség a cseresznye termelés; igy volt ez idén is és elsö alkalommal én is felléptem a hegedüs kollégámmal, már eddig is hivtak,de nincs szabadtéri szinpadnak megfelelö hangositásom és akkor olyen zenekart hivtak aki egyben hangositotta a vasárnapi programokat,fellépöket...
Idén hivtak külön hangositó társaságot akik hoztak kb 5 KW-ot, 12 vagy 14 hangfal vólt plusz 3 monitor, persze negyedig se volt megengedve, de rettenetesen szólt az egész recsegett, a hangszerek még szóltak valahogy de az ének nagyon rossz volt akármilyen jó elöadók jöttek fellépni,mindenki csak panaszkodott a hang minöségre.
Szerencsére sok volt a sztár vendég igy szombat éjjel vagy 3 órát vasárnap éjjel meg csak kettöt kellett játszunk, ennyit kibirtunk rossz cuccba is!
Arra gondoltam,hogy miért ne hangositsak én az elkövetkezö években,mivel elég jól megfizették az ideit és még rosszul is szólt!
Gondoltam idén beruházok két kb. 1000W-os aktiv hangfalra, persze az olcsobb kategóriából,mert nem tudok jobbat megengedni és jövöre vennék hozzá 1 vagy 2 mélynyomót. a jelenlegi cuccom maradna kontrolnak a nagy szinpadon!
Mit tudnátok ajánlani,milyen legyen a két aktiv hangfal amit idén szeretnék megvenni???
Teszek két linket, ezeket néztem,de fogalmam sincs: Ev és Yamaha ezek még elérhetöbbek árban,de nem tudom melyik lenne megfelelöbb, illetve melyik lenne elég terembe sub nélkül is?
Elnézést kérek,hogy hosszura sikerült!
Köszönöm!