Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

malko
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 13432Hozzászólás malko
2013.04.08. 08:18

Sziasztok!

Már őszintén bánom, hogy ezt a témát felhoztam, mert csak a háború van belőle. Soha nem mondtam senkinek, hogy vegyen ilyen kábelt sőt inkább lebeszéltem róla egy olcsóbbra.Valaki kérdezte én meg leírtam azt amit én tapasztaltam. De mikor azt látom, hogy valaki meg vesz Tyros3 és egy 150Ft-os számgép kábellel köti össze úgy, hogy ráadásul rövid és bele is told az egy kicsit az kihoz a sodromból. Ahogy Buday is írta nehogy már ezen a kb 20ezer forinton spóroljak. Ha egyes embereknek nem számítanak ezek a dolgok egy kicsit sem akkor annak felesleges bármit is venni mert nem azon fog múlni. ő szerinte. Ha mindenki így gondolkodna akkor még vermona cuccon játszanánk, de szerencsére nem így van. A hangosítók sem használnak ilyen vovox kábeleket a színpadon de azért elég jó minőségüket tesznek eléd mert arra elég az is, hogy a színpadról a keverőig egy újnyi vastagságú digitális kábelen vigyék a jelet akár 64 sávon is. És ha egyszer valaki kipróbál egy ilyen kábelt "énekre" (azért hangsúlyozom ennyire mert egy billentyűs hangszernél nincs nagy jelentősége) akkor már színben fogja látni egy kicsit ezt a dolgot.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 13433Hozzászólás ---Qgli---
2013.04.08. 09:13

malko írta: egy 150Ft-os számgép kábellel köti össze
Ez Zeneboynak a stílusa, hogy amikor ilyen dologról van szó, akkor a másik végletet hozza ellenpéldának.
Így volt ez, amikor felhoztam a pa 500-at hogy jó hangszer, akkor Ő azt mondta, hogy nem mindegy hogy valaki pa3x-en játszik vagy Casio-n.

Én a kábelek tekintetében nem a legolcsóbb 150Ft-os kábelre gondoltam, hanem azért írtam, hogy egy vastag ( kis ellenálású ) kábel megfelelő.

Ennek az egész hangszeres és technikai befektetésnek van egy egészséges határa ( és itt nem a vermonára gondolok ).

malko
VIP

Hozzászólás: # 13434Hozzászólás malko
2013.04.08. 09:40

Mindig az történik, hogy van egy kérdés pl.: "ki mit tanácsol, hogy melyiket vegyem" én elmondtam, hogy mit tapasztaltam ezzel kapcsolatban és akkor mindig az a vége, hogy ez nagyon sokba kerül ennek már nincs értelme. Hangsúlyozom még egyszer, hogy nem azért írtam le, hogy mindenki ilyet vegyen csak ha valakit érdekel van ilyen is. Egyébként csak, hogy milyen bagatel összegről vitatkozunk már vicc. Mert pl te veszed a proel vezetéket 400Ft-ért én az enyémet 1000-ért, 5 méter esetén is 3000 forint, de az én kábelem tuti, hogy 5-ször tovább bírja mint a tied ja és ráadásul jobban is szól. Akkor így melyik az olcsóbb? Még csak egy gondolat és a téma részemről lezárva. Ezeknél a kábeleknél nem a vastagság és az ellenás számít főleg hanem a kapacitás a döntő.

Üdv! Malko

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 13436Hozzászólás Bubamara
2013.04.08. 09:59

:lol: Oldás. :lol:

Én az egyik volt szovjet tagállamból rendelek kábelt, az én hangomhoz és hangzásomhoz ez felel meg a legjobban. A cég 40 év garanciát vállal a kábel köpenyének színtartására savas közegben, az árnyékoláshoz napernyőt küldenek, a test vezetését külön gyárilag újra oxidált merevített huzal oldja meg (ReOX) bízom benne, hogy ez a típus nem osztja majd meg a társaságot. Drótozzatok. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Buba

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 13439Hozzászólás vladimirmusic
2013.04.08. 15:33

Kép

Ezt is használhatod...minden 10-15 cm távolságra kapcsolod....nagyon hasznos: nincs rendetlenség a munkakörnyezetben! :PP :mrgreen:

Üdv.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 13444Hozzászólás Picasso †
2013.04.08. 18:16

Bubamara írta: :lol: Oldás. :lol:

"Én az egyik volt szovjet tagállamból rendelek kábelt,"

...én meg besírok... :lol: :777

Picasso

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 13445Hozzászólás Zeneboy
2013.04.08. 19:20

Az a baj Qgli, hogy nem látod a fától az erdőt!

A végletet azért vagyok képes felhozni, hogy mindenki értse!

MAlkó leírta a tapasztalatát, arra vonatkozólag, amit megjegyeztem! Erre Te nem azt láttad benne, húú de jó dolog, hogy egy profi kábelért -ami hasonlóan kiemelkedően teljesít mint a lent említett márka- nem kell 10-30eft-ot fizetni!

Malkó leírta min van a lényeg=kapacitás! Nem kell kiélezni már megint a profi meg az amatőr kategóriára! Megint úgy beszélsz valamiről, hogy nem próbáltad! Évekig használtam proel majd klotz kábelt mikrofonra!Persze az is jó volt! De ha van lehetőség egy jobbra, és direkt nagy betűvel írom- ELÉRHETŐ ÁRON- kb annyi különbözettel amit Marci írt akkor ne keresd már a kákán a csomót?
Szerinted én fizettem volna 20-30eftot kábelért, ne adj isten neutrik csatikért? Így van van egy egészséges határ!

Ki lehet számolni a lent elhangzottakból, hogy 2 méteres neutrik csatis összekötőm mennyibe kerülhetett!Ne felejtsük el évekig használható...Elenyésző befektetés! Vendégmikrofonnak 10 méteresnek nem fogok csináltatni..Nálam ez az egészséges határ!

Szerintem lépj tovább a pa500 casió pa3 elméleten és haladjunk tova... :!:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

tibi78
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: tyros2
Adott köszönetek: : 333 alkalommal
Kapott köszönetek: : 44 alkalommal

Hozzászólás: # 13456Hozzászólás tibi78
2013.04.09. 07:03

sziasztok legyetek szívesek segítsetek nekem mert megőrülök. vettem egy digitech2 vokálgépet ,de nem tudok keríteni hozzá magyar használatit, az angolt pedig nem tudom egyszerűen beilleszteni semmilyen fordítóba. valaki tudna abban segíteni hogy nagyjából leírná egy-két beállítás menetét,használható-e más fajta pedállal(mert azt nem kaptam hozzá),pedál beállítás,esetleg gyári beállítások visszaálítása,és mit hová csatlakoztatok,de ha valaki Tokaj kb 60km-es körzetében lakik el vinném,persze ha neki is jó .vagy lehet hogy valamit benéztem és bukok egy pár tízest rajta, mert ez a psr2000 vokálgépéhez képest csak egy dörmögő valami. legalábbis amilyen hangokat idáig produkált. nyugtassatok meg ugye nem így van

malko
VIP

Hozzászólás: # 13457Hozzászólás malko
2013.04.09. 08:17

Szia Tibi!

Jó lenne ha el küldenéd azt a linket ahol egy angol nyelvű leírás van hozzá.
Megnézem aztán próbálok neked segíteni.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 13459Hozzászólás ---Qgli---
2013.04.09. 08:58

Zeneboy írta:Az a baj Qgli, hogy nem látod a fától az erdőt!
Tudom. Mindig én vagyok a vak....
Zeneboy írta:Szerinted én fizettem volna 20-30eftot kábelért
Hát szerintem még 50-60-at is. Ami jó azt meg kell fizetni!

Új hozzászólás