Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 12834Hozzászólás marton1974
2013.03.25. 06:44

Üdv Qgli.
Hidd el én is ezt a hangrendszert használom és nálam sosem "halt meg".
Habár nem tudom hogy Nálad mit jelent az hogy meghal egy hangrendszer...én az enyémet még nem temettem el.Sőt!Nagyon is szépen és tisztán szól.A hangerejével pedig nálam nincs gond.
Nem tudom hogy Nálad mit jelent a hangerő?Teszteled az emberek tűrőképességét vagy szépen igényesen szólalsz meg... ;)
Ezeket a sorokat nem bántásnak írtam.Doxxa egy könnyen szállítható kis helyigényű cuccot szeretne ami azért minőségi és szépen,tisztán 150-200 főt kiszolgál.Azért ajánlottam neki ezt az EV hangrendszert.
Nem sportcsarnokot szeretne kihangosítani szerintem,hanem 150-200 fős teremben igényesen megszólalni. :777

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 12847Hozzászólás doxaa
2013.03.25. 09:21

Így van, olyan aktív 2.1-et szeretnék, aminek aránylag minőségi a megszólalása, valamint könnyen szállítható, kis helyen elfér. És persze fontos az ár is, a 3 hangfalért 600e pöngőnél többet nem szeretnék kiadni. Tudom, nincsenek csodák, és itt jön be a kompromisszum. Ezért járom körbe nagyon a dolgokat.

Az ajánlott EV első blikkre nekem is szimpatikus, remélem valahol meg tudom hallgatni, aztán majd meglátjuk.

Érdekes a hangerő kérdés. Pont ezért írtam, nem mindegy, boltban vagy pedig teremben hallgatjuk a rendszert. Szerintem az utóbbinál lehet igazán képet kapni. Arról nem is beszélve - mint olvasható -, hogy egy adott teremben egy bizonyos szintű hangerő valakinek halk, valakinek jó. De ez így van rendjén. Ki miként játszik, mihez szokott hozzá, kinek mi a jó. Viszont ez csak élőben derül ki.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 12851Hozzászólás Bubamara
2013.03.25. 09:56

Sziasztok,
Ahogyan nem lehet egy hangszer hangját, megszólalását, mp3 vagy youtube demók alapján eldönteni, épp úgy nem lehet egy rendszer esetében sem a bolti meghallgatás alapján eldönteni, hogy az adott célra megfelel vagy sem. Vannak jó minőségű süketszobák, de ettől függetlenül, a teremben nyújtott teljesítmény és hang az amit meg kell hallgatni ilyen esetben. Keresd meg a lehetőségét, hogy színpadi körülmények között kipróbálhasd, meghallgathasd a kis motyót. Aki azt mondja kevés és meghal a cucc és aki azt mondja nagyon jó szintén jó szándékból és tapasztalatok alapján írja le itt, de Te fogod használni, és éppen ezért egy ilyen volumenű beruházás esetében már nem lehet másodkézből vett infók alapján dönteni. Csak egy tipp, ott van Mártonnak Makón a motyó, csüccsenj be a kocsiba amikor játszik valahol és hallgasd meg, hogy számodra mit mondanak azok a falak.
üdv, buba

Buba

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 12853Hozzászólás Apelláta
2013.03.25. 10:05

Szia Doxaa!

Csak érdekesség képen írom, hogy nekem is 14 évig egy lépcsős hátú Kadettem volt és méretét meghazudtolva, sok mindent elnyelt, csak jól ki kell használni a helyeket. Én az alábbi cuccokat passzíroztam belé:
- 2 15" sub
- 2 12" top
- 2 végfok
- 1 keverő
- 1 crossover
- 1 szinti
- fények
- állványok (hangszer, hangfal, mikrofon, fény)
- 1 bőrőnd
- 1 hosszabbító dob
- én

És nem volt kivágva a kocsi teteje. :lol: Sőt, mivel a szinti az anyós ülés előtt volt ferdén beállítva, egy kisebb méretű embert is szükség esetén haza tudtam vinni a buli végén úgy, hogy maga előtt ölelte a szintit. Persze, csak rövid távon, településen belül, hogy a zsaruk meg ne büntessenek.

Két hónapja meg egy H Astra kombim van már, de őszintén szólva ezt sem lehet sokkal jobban kihasználni. A hangszer itt is az anyósülés elé szorul.

Bocs, ha Off voltam.

Üdv.: Apelláta

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 12868Hozzászólás marton1974
2013.03.25. 12:29

Üdv Doxaa.
Hidd el érdemes meghallgatni az EV ZX1 rendszert...nagyon szépen és kristálytisztán szól!És ha netán mégis ennél döntesz akkor beszélhetünk is a vételárról... :777

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12870Hozzászólás Attila
2013.03.25. 13:28

Egy picikét visszatérek én is a saját problémámhoz. Szeretném ha segítenétek továbbra is a véleményetekkel.
Tudom, hogy sokak szerint fordítva kellett volna eljárnom, vagyis hangfal - végfok - keverő, nade nálam nem így alakult.
Megvan a QSC PLX 34O2
http://www.qscaudio.com/products/amps/plx/plx.htm
és megvan a Mackie CFX 12
http://www.mackie.com/products/cfx12/

Ehhez kellene egy pár passzív hangfal. Köszönöm a segítséget.

Atti

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 12905Hozzászólás doxaa
2013.03.26. 17:14

Üdv,

köszönöm az eddigi infókat. Már csak az EV ELX112 aktívja érdekelne, csak sajnos erről sem tudok semmit.
Ha valaki ismeri, hallotta már, és leírná a tapasztalatát, hálás lennék. :777

http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop? ... rer_id=187

Aztán jövőhéten irány Pest, személyesen is meghallgatom a kiszemelt ládákat.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 577
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 12921Hozzászólás ---Qgli---
2013.03.27. 05:17

marton1974 írta:Hidd el én is ezt a hangrendszert használom és nálam sosem "halt meg".
Akkor használd egészséggel!
Én csak leírtam a véleményemet. Nekem teljesen mindegy, hogy ki mit vesz....
doxaa írta:Aztán jövőhéten irány Pest, személyesen is meghallgatom a kiszemelt ládákat.
Hol hallgatod meg Pesten?
( Előtte telefonálj nekik, mert én is meg akartam hallgatni a Yamaha DXR szériát és a Tajti azt mondta akkor hoz, ha meg is veszem... )

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12922Hozzászólás Attila
2013.03.27. 07:12

- mert ha előtte hallgatod meg, bíztosan nem fogsz olyat venni Qgli ;)

Atti

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 12924Hozzászólás vili2105
2013.03.27. 09:05

Szia!
Ez elég jónak néz ki szerintem, árban is.
Konkrétan nem ismerem ezt a típust, csak a passziv 15"-ost, de az nagyon szépen szólt egy Dyna powermate-tel.
Szerintem hallgass meg mellette még egy-két típust.
Azért a boltban lehet hallani azt, hogy milyen hangképet ad, a teljesítménynél meg inkább a decibellt nézd, mint a teljesítményt(Watt :) )
Én még ajánlanám esetleg azt rcf-eket, vagy db technologies-t.
Mi 2 db RCf art315-öst hajtunk, meg 2db WHARFEDALE EVP-X15PB-t (ami az árához képest egész jó) már kb. 5 éve, elég sokat mennek, és bírják.
Mondjuk, ha most vennék, lehet hogy a 15"-os helyett 12"-os rcf lenne, szerintem jobb az ének miatt.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Új hozzászólás