Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zsolti93
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 10872Hozzászólás Zsolti93
2013.02.03. 18:13

Sziasztok!!

Megint egy kicsi segítséget kérnék tőletek!!

Mi a véleményetek a Fülmonitorokról?? Milyen fajta fülmonitorok vannak? Úgy értem hogy csak rádiós fülmonitorok vannak vagy vannak kábelesek is??

Előre is köszönöm a segítséget!!

Zsolti :)

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 10877Hozzászólás ---Qgli---
2013.02.03. 19:10

viskib írta: egy Roland vs1680 típusú digitális felvevő rendszer mennyire lenne ez alkalmas Live keverő szempontból használni mi
Nekem volt ilyenem ( VS1880 ). Élőben nem használtam, de nem is arra való. Sokminden nagyon körülményes rajta, gondolok itt az effektállítástól kezdve a hangszínállításokig mindenre. Ha véletlenül kifekszik benne a Winchester, akkor a gép el sem indul, tehát keverőként sem lehet használni.
De miért akarsz Te ilyet használni élőben?
Abszolut nem az élő zenélésre találták ki.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10878Hozzászólás beejaybudai
2013.02.03. 19:36

Szia Zsolti!

Én egy ilyen fülmonitort használtam, de tulajdonképpen bármilyen jobb minőségű fülhallgatót használhatsz.
Sőt, mindenképpen érdemes kipróbálnod, mielőtt egy drágább fülhallgatóra beruházol, mert nem biztos, hogy beválik. Nekem sem jött be. Eleinte tetszett, mert nem kellett plusz egy hangfalat cipelnem. A keverőm a hangszerem fölött van (ahogy az avatar képemen is látod), így a vezetékkel sem kellett bajlódnom, mert a mikrofon állvány gémjére rá tudtam akasztani. Szépen, tisztán szólt, ráadásul sztereóban. Kis helyeken tökéletes volt. A hátránya annyi, hogy teljesen elvág a közönségtől. Nem hallasz benne semmi mást a zenén kívül. Én végül is azért váltam meg tőle, mert sokszor hamisan énekeltem miatta (nem úgy, hogy egy-két hangot nem találtam el, hanem az egész szólamot intonánsan énekeltem). Úgy, hogy észre sem vettem, csak mikor visszahallottam magam egy videó felvételen. Utána el kezdtem odafigyelni rá, kérdezgettem másokat is és kiderült a fülhallgató miatt volt, mert mikor nem használtam, akkor nem történt ilyen. Nem tudom, hogy miért volt ez, lehet, hogy csak az én fülemben volt a hiba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára beejaybudai 2013.02.03. 20:54-kor.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 10879Hozzászólás ---Qgli---
2013.02.03. 20:17

Hát meg azért valljuk be őszintén egy ilyen fülmonitort használni - egész éjszaka - sokkal egészségtelenebb, mintha kontroll hangfalat használsz. Úgy értem elég káros a fülre.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10880Hozzászólás beejaybudai
2013.02.03. 20:58

Így igaz! Rövidebb, éttermi zenéléseknél még egész jó, de egy hosszabb bulinál már nagyon kényelmetlen és fárasztó. Főleg azért, mert ilyenkor néha nagyobb hangerő is kell, szóval tényleg nem túl egészséges.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 10883Hozzászólás viskib
2013.02.04. 07:48

Köszönöm Qgli a válaszod egyik barátom élőzenélére használja épp ezért kérdeztem :? mert compressor, effektek minden komolyabb mint a miénkben :? de ezek szerint ez elég necces

Ricsike

sipospeti
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Korg pa4
Adott köszönetek: : 93 alkalommal
Kapott köszönetek: : 42 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10894Hozzászólás sipospeti
2013.02.04. 21:06

beejaybudai írta:Szia Zsolti!

Én egy ilyen fülmonitort használtam, de tulajdonképpen bármilyen jobb minőségű fülhallgatót használhatsz.
Sőt, mindenképpen érdemes kipróbálnod, mielőtt egy drágább fülhallgatóra beruházol, mert nem biztos, hogy beválik. Nekem sem jött be. Eleinte tetszett, mert nem kellett plusz egy hangfalat cipelnem. A keverőm a hangszerem fölött van (ahogy az avatar képemen is látod), így a vezetékkel sem kellett bajlódnom, mert a mikrofon állvány gémjére rá tudtam akasztani. Szépen, tisztán szólt, ráadásul sztereóban. Kis helyeken tökéletes volt. A hátránya annyi, hogy teljesen elvág a közönségtől. Nem hallasz benne semmi mást a zenén kívül. Én végül is azért váltam meg tőle, mert sokszor hamisan énekeltem miatta (nem úgy, hogy egy-két hangot nem találtam el, hanem az egész szólamot intonánsan énekeltem). Úgy, hogy észre sem vettem, csak mikor visszahallottam magam egy videó felvételen. Utána el kezdtem odafigyelni rá, kérdezgettem másokat is és kiderült a fülhallgató miatt volt, mert mikor nem használtam, akkor nem történt ilyen. Nem tudom, hogy miért volt ez, lehet, hogy csak az én fülemben volt a hiba.

Hali!

Így igaz!

Valamikor én is használtam a fülest, de egy idő után ugyan azt tapasztaltam, hogy folyamatosan, lejjebb vagy feljebb (már nem emlékszem) énekeltem. A jelenséget én sem tudtam magyarázni, de így volt.

Egyik zenészbarátom kölcsönadta a kis kontroll falát, amikor kipróbáltam, hogy milyen monitorral zenélni, rögtön vettem egyet. Azóta használom minden alkalommal.
A mélyet teljesen visszaveszem, nehogy becsapjon, a többi meg szépen jön a hangszer alól.

üdv sp

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 10896Hozzászólás Picasso †
2013.02.05. 00:40

És a saját hangotokat is hallottátok a fülesen, vagy csak a zenét? :?:

Picasso

Zsolti93
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Hozzászólás: # 10898Hozzászólás Zsolti93
2013.02.05. 09:18

Sziasztok!!

Köszönöm szépen hogy megosztottátok velem a fülmonitorral kapcsolatos tapasztalatokat,észrevételeiteket!! :)

Igazából én sosem próbáltam de én is így próbálatlanul is a rendes monitor hangfalat tartom előnyben! Annyi az egy hátránya hogy még egy hangfalat cipelni kell. Ha fülmonitor egészséges meg jó lenne akkor sokkal praktikusabb lenne de ez legyen a legkevesebb probléma :P

Még 1x köszönöm!!

Szép napot!!

Zsolti :)

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 10899Hozzászólás Adames
2013.02.05. 09:27

Ha egy 10"-os aktív műanyag hangfalat viszel magadnak monitornak, az még elfér! Ha tanácsolhatom ne a földre rakd majd, hanem állványra, mert úgy kevesebb hangerővel is szépen fog szólni!
Egyébként sem jó dolog ha a füled be lett volna dugva. Nem hallottad volna a rajongó csajok sikolyát! :lol:

Új hozzászólás