Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 8244Hozzászólás Zeneboy
2012.10.10. 21:21

SZia Czaga!

Előtte volt ALTO,3 évig meg behringer3-4 évig! Kipróbálásra néztem Yamaha, ALesis, spiritet, MAckieDX-et, saját cuccon, de meghallgattam még más márkákat meg ezek különböző szériáit! Akkor /4éve/ erre nagyon jó ajánlatot kaptam! Az Altom került 38 eft-ba 3 év után 28ba beszámolták, és 52-be kaptam ezt a Tapcot, ami gyakorlatilag full MAckie, csak 1-2 dolog benne vagy teszt Mackinek, vagy régebbi szériáiból típus azonos alkatrész! A MAckie tetszett még de 66eft körül volt! Jobban nem szólt! Yamaha Alesis nálam elvérzett magas eq terén! A&H zedre vágytam, vágyok jó hangú és szolgáltatású keverőknek tartom! Viszont mivel felső kategóriás hangszert használok, és mindent ott keverek meg, csak vendégmikrofonok és esetleg más fellépők miatt van keverő, meg alt csatornán subot hajtok, külön faderrel, így ez maradt! Minden 0_ba áll! Az effekt része butácska, és nem is túl jó, de vendég miksinek elég!
Azért nem cserélek, mert amíg megy addig hazsnálom! Ha lesz pénzem digitális keverőre áldozok be! Olcsóbb szinten Edirol ami tettszik!

lásd: http://www.zenebutikgyor.hu/component/v ... ils/13310/
AMi most a hangfoglaláson élőben is megfogott:
http://midi.blog.hu/2012/08/08/ujfajta_ ... line_6-tol
Iszonyú profi cucc! 580

http://www.zeneszborze.hu/hirdetes_adat ... lis_kevero
Ez is jó.. CSak nagy..

Szóval az indok egyszerű miért ezt vettem akkor! Megjegyzem nem a legjobb hangú de amennyiért hozzájutottam, és ahogy 4 éve tok és minden nélkül, hurcolom, egy háti zsákban mindenféle védelem nélkül...Semmi baja, se reccsenés se poti stb. ! :777

Digitálist meg azért szeretnék, mert a pa3 digi kimenetét szeretném használni, ne legyen jelveszteség! Most inkább lecserélem a kábeleimet, kezdetben a mikrofon kábelemet egy újfajta profi kábelra!/Klotz van neutrikkal/ Apránként nem olyan nagy beruházás!

Kérdésedre válaszolván! Láttam a hirdetést! HA újszerű, akkor szerintem megér annyit... 4 éve kb 70körül volt az új ára...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 492
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 8269Hozzászólás Asterix
2012.10.11. 17:43

Zeneboy írta:Digitálist meg azért szeretnék, mert a pa3 digi kimenetét szeretném használni, ne legyen jelveszteség!
Elkeserítselek, Zsolti? Én is így kezdtem használni az Edirol-t a digit bemenettel. Sokkal jobban szól, mint a Pa3x sima analóg kimenete. De... Én nem tudtam a digit kimenetre rátenni a Max processzort, csak az analógra. És bizony a Max processzorral jobban szól az analóg kimenet, mint a digitális. És digitálisnál nincs főhangerő szabályzás sem.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 8271Hozzászólás Zeneboy
2012.10.11. 20:05

Akkor itt megint lehet valami szoftveres fa...ság van a dolog mögött! Pl. a belső mp3 felvevő sem kezeli a max audiót úgy ahogy! ÉN teszteltem kikapcsolt és bekapcsolt állapotban sem vesz fel más hangképpel, sőt menet közben sem ha elindítok egy midit nem változik semmi a felvételen, pedig a fülesben hallom... Új szofttal nem próbáltam de hát nem sok reményt sejtek e mögött!

:777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

brudi80
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: KORGPA50 SD. yamaha psr s770
Adott köszönetek: : 60 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 8273Hozzászólás brudi80
2012.10.11. 20:34

Mindenkinek kellemes estét kivánok. várom a véleményeket a jamaha Mg 82 . keverőről ????
kőszőnetel brudi

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 8274Hozzászólás Apelláta
2012.10.11. 22:34

Szia Brudi80!

Nekem az nem tetszik a Yamaha keverőiben, hogy mindegyiknél (ennél is) a magasat 10 kHz-nél, a mélyet 100 Hz-nél emeli/vágja. Más gyártóknál a bevett szokás viszont a 12 KHz és a 80Hz. Nem véletlen, ugyan is a gyengébb cuccok szűkebb átviteli karakterisztikája végett általában a szélsőbb értékek korrigáláshatósága az előnyös. Viszont van benne kompresszor, ami más ilyen kategóriájú keverőben nem szokott lenni.

Nem egy Yamahás írásában olvastam már, hogy még ők is elismerik, hogy a Yami olcsóbb (200 eFt alatti) keverői nem nagy durranások. Ezért én is tavaly előtt, mikor vettem a Mackie-met, inkább a Mackie, Sondcraft és Allen&Head keverőket vettem számításba. Egyébként nekem is mint Zeneboynak, egy Altom, előtte meg Behringerem volt. Az Alto L12 eladó, ha kell valakinek. :D

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 8279Hozzászólás ---Qgli---
2012.10.12. 04:37

Apelláta írta:Nekem az nem tetszik a Yamaha keverőiben, hogy mindegyiknél (ennél is) a magasat 10 kHz-nél, a mélyet 100 Hz-nél emeli/vágja.
Ha Edirol keverőt veszel, akkor te határozod meg, hogy hány Hz-nél emelje a magasat meg a mélyet...
Ebben a viszonylatban verhetetlen az Edirol.
Én egyszer rákötöttem az erősítésemre és elkezdtem állítgatni a VS 1880-as digitális keverőn a mély-közép-magasat. Ezzel be lehet állítani szinte bármit. Parametrikus volt mind a három hangszínszabályzó rajta és sávonként lehetett változtani a frenvenciát - én ekkor döntöttem el, hogy han egyszer aktívra adom a fejem, akkor biztos, hogy Edirol keverőt veszek.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 8295Hozzászólás Apelláta
2012.10.12. 15:02

Igen, én sem vitatom az Edirol hasznosságát.

Én egy átmeneti megoldás mellett döntöttem. Mind az Alto, mind a mostani Mackie keverőmön van a Master kimenetnél egy kilenc sávos EQ. Azzal elég jó frekvencia felbontásban tudok korrigálni a hangrendszerem össz. hangképén. A teremakusztikából eredő rezonanciát is viszonylag jól ki lehet szűrni. Igaz a sávszélességek és a frekvenciák diszkrétek, de azért egy kilenc sávra osztott freki tartomány már elég jól szabályozható. Ezen felül ott van a csatornánkénti három sávos EQ, parametrikus középpel. Nálam a Master EQ, és a csatornánkénti három sávos EQ parametrikus középpel követelmény volt a keverő választásnál.

Plussz a Korg Pa3-ban ott van a Max Audio nevezetű master EQ, ami végül is egy beépített Edirol. :) Ez egy kilenc sávos parametrikus EQ, szabályozható frekvenciákkal, és sávszélességekkel, plusz még egy két sávos EQ is. Tehát a szinti szabályozhatósága már így is jócskán túlbiztosított.

Az ének meg megy a hangszerbe, amire ugyan úgy hat a Max Audio, ezen felül még a Mikrofon részben szabályozható egy három sávos, és mindegyik sávon parametrikus EQ-val is.

Így már nem is annyira létszükséglet egy Edirol.
(Látod Qgli, azért vannak a Pa3-nak előnyei is. :lol: )

brudi80
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: KORGPA50 SD. yamaha psr s770
Adott köszönetek: : 60 alkalommal
Kapott köszönetek: : 70 alkalommal

Hozzászólás: # 8318Hozzászólás brudi80
2012.10.12. 20:56

Nagyon kőszőnőm de én amator szinten játszom és itthoni tanulgatásra meg felel szerintem. de azért nagyon kőszőnőm .brudi80

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 8320Hozzászólás Apelláta
2012.10.12. 21:06

Tudom, de az általad választott árkategóriájú Yamaha keverőnek is van az általam említett márkák közül alternatívája. De végül is neked kell eldöntened. Az a lényeg, hogy úgy érezd, hogy jól döntöttél, és tetszik amit vásároltál.

Sok sikert hozzá, és ha nem nagy kérés, majd írd le a tapasztalatodat ide.
;)

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 8321Hozzászólás ---Qgli---
2012.10.12. 21:22

Apelláta írta:(Látod Qgli, azért vannak a Pa3-nak előnyei is. )
...amit egy olcsó szar keverővel könnyen tönkretehetsz....

Új hozzászólás