|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Valaki össze tudja hasonlítani a Behringer és a Soundcraft digi pultokat? Aki már mind a kettőt próbálta és van személyes tapasztalata róla?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Rodymusic,
Ez az összehasonlítás nem sikerült valami objektívre. Én értem, hogy elfogult vagy vele - mert neked a Behringer van - de ez így nem helytálló.
Akkor most nem jó a Tyros4? Az, hogy hallottál egy szarul beállított effektet - mert teljesen editálható - az nem azt jelenti hogy nem jó.
Az én véleményem a két termékről:
- Enternet használata: a Soundcraft tudja használni a wifit és az enternetet együtt, még a Behringer vagy vagy
- Szoftver: a Soundcraft egy http-s szoftvert használ azért, hogy tökmindegy legyen milyen platformot használsz, tud Win, Mac, Androis, Winfon, iPad, iPhone tehát mindenen. Nyilván az iPad-s megoldás a legjobbnak mondható, de én dolgoztam vele Macbookon is. És működött. A Behringer ezzel szemben iOs és Androidon tud működni.
- Az Aux csatornák száma a Soundcraftnál 4, még a Behringernél 2.
- A Soundcraftnál van arra lehetőség, hogy csak a kiválasztott sávokat mutassa. A Behringernél nem tudom, hogy van e ilyen.
- A Soundcraftnál csatornánként egy 5 bandos EQ van, a Behringernél - ha jól tudom - csak 4 bandos az EQ
- Mind a kettő árban és súlyban körülbelül ott van.
- Mind a kettő teljes editálást enged ebből fakadóan, szólhat az egyik nagyon jól - ha hozzáértő állítja - de szólhat a másik nagyon szarul - ha másik nem hozzáértő állítja.
Szerintem nem sok különbség van a kettő között. A SoundCraft is dolgozik egy app-n - amit már tesztelhetünk - ami Androidra, és iOs-n tud működni, de addig a http szoftver használható. Ha valakinek ebben az árban több aux kell akkor a Soundcraft, ha valakinek az LA2A hiányzik, akkor a Behringert. Ezen lehet vitázni, hogy a Behringer a Midassal, a SoundCraft a JBL, az AKG, a DIGITECH, a Lexicon, Crown, dbx - driverrack2
- szóval kinek ez kinek az. Én mielőtt választottam letöltöttem iPadre a Mackie, a Bechringer, és a Soundcraft programját, és nekem az utóbbi jött be. Nekem az tetszik, az logikus azzal tudok úgy dolgozni amit elképzeltem, viszont nem állítom, hogy a másik nem jó.
Szerintem így kicsit kerekebb.
Zotti
Ez az összehasonlítás nem sikerült valami objektívre. Én értem, hogy elfogult vagy vele - mert neked a Behringer van - de ez így nem helytálló.
rodymusic írta:Nekem a csatorna kiosztás olyan logikátlan a 12-es keverőnél. Van 4 XLR MAMA-JACK kombós illetve 4 sima XLR MAMA bemenet. Abszolut Jackes aljzat nincs is a keverőn bemenetnek.
Na most akkor segíts. Miért jobb az egyik és miért rosszabb a másik? Neked van plusz 4 jack aljzod, nekem meg van plusz 4 XLR aljzatom. Mi ebbe a jó vagy a rossz? A többi kombinált aljzat.rodymusic írta:Csatorna kiosztása ennek már jobb, de még nem eléggé. Van rajta 4db XLR MAMA-JACK kombós aljzat illetve 6db Jack csatlakozó. Talán ha tettek volna erre 2 Jack helyett 2 XLR-t akár ez egy jó kis keverő lehetne a maga árkategóriájában, de ne beszéljünk ilyen elvontan róla. Akinek kell a plusz csatorna akkor vegye meg az XR16-ost, ott 8 XLR MAMA-JACK kombós illetve 8 JACK bemenet lelhető.
Ez olyan, mint hogy hallottam egy Tyros4-t olyan fosul szólt mint egy psr1500.rodymusic írta:Igazából az effektek miatt nem jött be.
Ha nem taposol rajta, akkor nem kell jobban vigyázni rá mint a Behringerre. Hogy tápja van? A 970-s is tápos akkor az sem jó? Semmi hátrányt nem érzek a táp milyenségből adódóan.rodymusic írta:Akkor ugyanúgy nem jött be az, hogy ennek külső tápja van, és hogy ennek az állapotát megóvjuk muszáj rack-be építeni.
Én nem tudok erről. A felvétel valóban csak a masteren keresztül történik, és nem lehet sávokat jelölgetni.rodymusic írta:Viszont ha jól tudom a 16-osnál meg van az oldva, hogy egyszerre fel is vegyünk, illetve le is játszunk az USB meghajtókról. Ami egy nagyon hasznos dolog. Bár felvenni sajnos csak a master állományt vagy az előre kijelölt sávokat hajlandó felvenni.
A SoundCraft-ban Lexicon effekt van abból is három féle, dbx kompresszor, dbx AFS2, Digitech gitár effekt. Hiányzik még valami? És ezekhez ami egyébként teljes editálást enged - azok számára akik nem keverik össze az Thresholdot az Attackka - gyári preseteket is ad.rodymusic írta:Azt már most el mondom, hogy a keverőben marhajó effektek vannak. Csomó legendás analóg vasnak benne van a lemodellezett mása. Ilyen pl a Lexicon 224, Uad 1176, Teletronix LA2A, Sonic Maximizer 482i, Fairchild Compressor, hadd ne soroljam reggelig. Ha ilyen lett volna a SoundCraftban akkor most nem lenne miről beszélnünk.
Igen ez előfordul én úgy tudom mind a kettőnél.rodymusic írta:Ja és ha megfagyna (ami jelzem, sosem fordult elő, pedig ha rólam van szó, a nap 24 órájában rengeteget kap tőlem a Behringer) csak a kezelőfelületet kell újra indítani, magát a keverőt nem. Ha jól hallottam a SoundCraftnál a keverőt is újra kell indítani a fagyás után. Na
Az én véleményem a két termékről:
- Enternet használata: a Soundcraft tudja használni a wifit és az enternetet együtt, még a Behringer vagy vagy
- Szoftver: a Soundcraft egy http-s szoftvert használ azért, hogy tökmindegy legyen milyen platformot használsz, tud Win, Mac, Androis, Winfon, iPad, iPhone tehát mindenen. Nyilván az iPad-s megoldás a legjobbnak mondható, de én dolgoztam vele Macbookon is. És működött. A Behringer ezzel szemben iOs és Androidon tud működni.
- Az Aux csatornák száma a Soundcraftnál 4, még a Behringernél 2.
- A Soundcraftnál van arra lehetőség, hogy csak a kiválasztott sávokat mutassa. A Behringernél nem tudom, hogy van e ilyen.
- A Soundcraftnál csatornánként egy 5 bandos EQ van, a Behringernél - ha jól tudom - csak 4 bandos az EQ
- Mind a kettő árban és súlyban körülbelül ott van.
- Mind a kettő teljes editálást enged ebből fakadóan, szólhat az egyik nagyon jól - ha hozzáértő állítja - de szólhat a másik nagyon szarul - ha másik nem hozzáértő állítja.
Szerintem nem sok különbség van a kettő között. A SoundCraft is dolgozik egy app-n - amit már tesztelhetünk - ami Androidra, és iOs-n tud működni, de addig a http szoftver használható. Ha valakinek ebben az árban több aux kell akkor a Soundcraft, ha valakinek az LA2A hiányzik, akkor a Behringert. Ezen lehet vitázni, hogy a Behringer a Midassal, a SoundCraft a JBL, az AKG, a DIGITECH, a Lexicon, Crown, dbx - driverrack2
Szerintem így kicsit kerekebb.
Zotti
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
A Behringer is működik a legtöbb platformon: Windows, Mac, Linux, RASPI, iPad és Android.
A csatorna eq-ja 4 full parametrikus és egy felüláteresztő szűrőből áll. Viszont a masteren és a buszokon 30 sávos grafikus eq-t is lehet választani.
A fagyásról annyit, hogy nálam már előfordult egy párszor, de ilyenkor nem a keverő fagy le, hanem csak az alkalmazás ami vezérli. Tehát minden szól tovább, csak az újrakapcsolodásig nem tudunk belenyúlni. Ez egyébként 10-15 másodperc (egy régi, lassú tableten talán több).
A csatorna eq-ja 4 full parametrikus és egy felüláteresztő szűrőből áll. Viszont a masteren és a buszokon 30 sávos grafikus eq-t is lehet választani.
A fagyásról annyit, hogy nálam már előfordult egy párszor, de ilyenkor nem a keverő fagy le, hanem csak az alkalmazás ami vezérli. Tehát minden szól tovább, csak az újrakapcsolodásig nem tudunk belenyúlni. Ez egyébként 10-15 másodperc (egy régi, lassú tableten talán több).
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Én A Behringert Laptopról vezérlem, van egy Touchscreen monitorom a hangszer fölött...
UTP kábelen keresztül van csatlakoztatva, soha nem volt fagyás...

UTP kábelen keresztül van csatlakoztatva, soha nem volt fagyás...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
A SoundCraftnál szintén van lehetőség a masteren 31 banddal eq-zni, és az összes Auxon is ez tud működni a többi beállítási lehetőségekkel együtt.
A Soundcraft sem lép amikor lefagy, szól minden ugyanúgy tovább, csak nem tudsz belenyúlni. Ez a jelenség nem az eszköz hibája, hanem olyan helyek vannak ahol erősebb wifi is tartózkodik, és azt akarja látni. Ez ezért van. Én használ együtt MacBookkal és iPaddel abban a formában megsem nyikkant. Valószínű, hogy ez most is így fog működni egy darabig.
Én javasóltam a Soundcraftnak - mivel tesztelem én is az appot - hogy a már meglévő kontrollerek közül lehessen használni bármelyiket. Itt olyanokra gondolok, mint a Korg NanoKontrol vagy az ehhez hasonló akár komolyabb vezérlők. Nem lenne egy rossz megoldás USB-n egy ilyen kis kontroller a hangerőhöz nyilván a jelenlegi mellett.
Zotti
A Soundcraft sem lép amikor lefagy, szól minden ugyanúgy tovább, csak nem tudsz belenyúlni. Ez a jelenség nem az eszköz hibája, hanem olyan helyek vannak ahol erősebb wifi is tartózkodik, és azt akarja látni. Ez ezért van. Én használ együtt MacBookkal és iPaddel abban a formában megsem nyikkant. Valószínű, hogy ez most is így fog működni egy darabig.
Én javasóltam a Soundcraftnak - mivel tesztelem én is az appot - hogy a már meglévő kontrollerek közül lehessen használni bármelyiket. Itt olyanokra gondolok, mint a Korg NanoKontrol vagy az ehhez hasonló akár komolyabb vezérlők. Nem lenne egy rossz megoldás USB-n egy ilyen kis kontroller a hangerőhöz nyilván a jelenlegi mellett.
Zotti
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Hát ezt én sem értem. Én pl örülnék ha az XR16-om mind a 16 csatornája kombinált lenne. Úgy akár 16 mikit ráköthetnék és 4 kvartettet tudnék egyszerre hangosítani, vagy mondjuk egy 16 tagú kamarakórust...Rolandbk5 írta:rodymusic írta:Nekem a csatorna kiosztás olyan logikátlan a 12-es keverőnél. Van 4 XLR MAMA-JACK kombós illetve 4 sima XLR MAMA bemenet. Abszolut Jackes aljzat nincs is a keverőn bemenetnek.Na most akkor segíts. Miért jobb az egyik és miért rosszabb a másik? Neked van plusz 4 jack aljzod, nekem meg van plusz 4 XLR aljzatom. Mi ebbe a jó vagy a rossz? A többi kombinált aljzat.rodymusic írta:Csatorna kiosztása ennek már jobb, de még nem eléggé. Van rajta 4db XLR MAMA-JACK kombós aljzat illetve 6db Jack csatlakozó. Talán ha tettek volna erre 2 Jack helyett 2 XLR-t akár ez egy jó kis keverő lehetne a maga árkategóriájában, de ne beszéljünk ilyen elvontan róla. Akinek kell a plusz csatorna akkor vegye meg az XR16-ost, ott 8 XLR MAMA-JACK kombós illetve 8 JACK bemenet lelhető.
Nekem pl még soha nem fagyott le az XR de még wifi jelet sem dobta el. Egy ismerősnek pl meg folyamatosan dobálta el a wifi jelet.Rolandbk5 írta:Igen ez előfordul én úgy tudom mind a kettőnél.rodymusic írta:Ja és ha megfagyna (ami jelzem, sosem fordult elő, pedig ha rólam van szó, a nap 24 órájában rengeteget kap tőlem a Behringer) csak a kezelőfelületet kell újra indítani, magát a keverőt nem. Ha jól hallottam a SoundCraftnál a keverőt is újra kell indítani a fagyás után. Na
Soundcraftnál állítólag a fagyás sűrűbb, de ott is van akinek fagy van akinek nem fagy...a fagyás max akkor lehet zavaró hogyha az usb lejátszójáról szól épp a zene.[/quote]
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- GabEsz
- Kiemelt tag
Na nekem pl. ez fura hogy a Behringer csak így tudta megoldani.Rolandbk5 írta: - Enternet használata: a Soundcraft tudja használni a wifit és az enternetet együtt, még a Behringer vagy vagy
Így van, és hát kinek ez, kinek az jön be, vagy épp kinek mit ajánlanak ismerősök, vagy épp mit szidnak...de ez mindennel így van.Rolandbk5 írta:Szerintem nem sok különbség van a kettő között.
Rolandbk5 írta: Ezen lehet vitázni, hogy a Behringer a Midassal, a SoundCraft a JBL, az AKG, a DIGITECH, a Lexicon, Crown, dbx - driverrack2
Én spec örülnék ha a Behringer szövetkezne a dbx-szel....egy afs2-t el tudnék viselni.
És ez így sportszerű!Rolandbk5 írta:viszont nem állítom, hogy a másik nem jó.
Szerintem így kicsit kerekebb.![]()
- GabEsz
- Kiemelt tag
Igen, de az automata módban elég rosszul működik.

De nem panaszkodom, hiszen a Behringert választottam.
De nem panaszkodom, hiszen a Behringert választottam.
- GabEsz
- Kiemelt tag
Hát igen....az sem rossz megoldás.