A Line Array-jel pont ez a probléma, ha nem a keverő mellett állsz, hanem hátrébb, akkor azt veszed észre ahogy távolodsz úgy fogy el a magas. Túl közelről szintén nem az igazi. Én koncerteken igyekszek a keverő közvetlen közelébe állni.---Qgli--- írta:Két hete R-Go koncerten voltam Egerben. Nekem az a line-array rendszer nem igazán tetszett. Nekem baromi kevés volt a magas és rengeteg volt a közép. Ugynaez a benyomásom volt egy pár évvel ezelőtt Charlie koncerten is. ( mondjuk oda nem a hangosítás miatt mentem, hanem a zenészek által lejátszott hangok miatt. )
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Arra próbáltam rávilágítani, hogy több ez mint ráaggatni és egyszerűsíteni egy aktív falra, "vartak a seggere egy erősítőt"!
Persze sokan gyártanak és megint csak gondolat ébresztőnek szántam, hogy mennyi apró dologtól összetevőtől függ a végső élvezhető hang befogadása...ezen dolgok ha hiányosak vagy nem jól beállítottak akkor szarul szól az aktív is! Nem egy olyan passzív cuccot mondhatnék pl dyna...ami a saját rndszerprocija nélkül egy sokol rádió...aki nem hiszi jarjon utána..
Nem leszólni akartam a passzívat, de egy aktívat általában a jobb gyártók megfelelően összehangolnak! Ezért van az, hogy jelenleg egy alsó közép aktív lada pl150-200eft-os kategóriában is meglepetést okozhat . És igen csak kapaszkodni kell ha ktgben szamolunk, 2 passzív láda egy jó végfok...hogy hasonló hatast érjünk el!
Aki volt a hangfoglalason mikor ott volt európa egy legkomolyabb line array hangmotyója, és egy szar technikussal egy pár szettes egyébként nem gagyi turbosound többünk szerint megalázta...az egyéni ízlés dolog mindig is ott lesz a hangtechnikában mint választó vonal....
Persze sokan gyártanak és megint csak gondolat ébresztőnek szántam, hogy mennyi apró dologtól összetevőtől függ a végső élvezhető hang befogadása...ezen dolgok ha hiányosak vagy nem jól beállítottak akkor szarul szól az aktív is! Nem egy olyan passzív cuccot mondhatnék pl dyna...ami a saját rndszerprocija nélkül egy sokol rádió...aki nem hiszi jarjon utána..
Nem leszólni akartam a passzívat, de egy aktívat általában a jobb gyártók megfelelően összehangolnak! Ezért van az, hogy jelenleg egy alsó közép aktív lada pl150-200eft-os kategóriában is meglepetést okozhat . És igen csak kapaszkodni kell ha ktgben szamolunk, 2 passzív láda egy jó végfok...hogy hasonló hatast érjünk el!
Aki volt a hangfoglalason mikor ott volt európa egy legkomolyabb line array hangmotyója, és egy szar technikussal egy pár szettes egyébként nem gagyi turbosound többünk szerint megalázta...az egyéni ízlés dolog mindig is ott lesz a hangtechnikában mint választó vonal....
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Én is csak a Kongresszusi központi koncertjére ( kb. 2001-ben volt ) merem mondani, hogy nekem tetszett.powersparc írta:Charliet én csak szarul szólni hallottam
Poén: A jazz zenész és a rock zenész között az a különbség, hogy a jazz zenész háromezer akkordot játszik 3 embernek, a rocck zenész meg három akkordot játszik háromezer embernek...powersparc írta:Mellesleg nekem idáig a legjobb nagy koncertélményem egy Omega volt a helyi sportcsarnokban. Pont arra tévedtem és az oldalbejáraton sikerült partizán módon belógnom megnézni mi is az. A Babilont játszották épp, s már csak vagy 4-5 nóta volt hátra, de mindenkin látszott az emelkedett hangulat az egész eseménytől. Szuper volt hangzásban is! Kicsiben pedig Szőke Nikolett koncert volt a legemlékezetesebb pár éve kis Szakcsival. A színpadom volt a maréknyi jazzkedvelő közönség is és együtt lélegeztünk intim közelségben a zenészekkel. Hatalmas élmény volt!
Koncertet kizárólag csak a keverő mellett hallgatom. Máshol szinte mindenhol szarul szól.beejaybudai írta:koncerteken igyekszek a keverő közvetlen közelébe állni.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Gabi! ÉN ugyanazt a hangosítást hallgattam a PASSO-val egy nappal korábban. Nekem nagyon tetszett, ahogy megszólalt. Igaz én is a keverő mellett álltam...
Jó multkorában elmentünk a Gödörbe egy Paddy and the Rats koncertre. Előtte játszott a Barabontó. A cucc tök ugyanaz volt a 2 koncert esetében, csak a hangmérnök változott. A Barabontó veszettül jól szólt, a Paddy egy hatalmas csalódás volt.... (Ott.)
Jó multkorában elmentünk a Gödörbe egy Paddy and the Rats koncertre. Előtte játszott a Barabontó. A cucc tök ugyanaz volt a 2 koncert esetében, csak a hangmérnök változott. A Barabontó veszettül jól szólt, a Paddy egy hatalmas csalódás volt.... (Ott.)
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Szerintem egy nagyszabású koncerten csak szar hangmérnök van...
PL: Kisköre szabad strand, Edda koncert, neve nincs cucc, brutál jól szóllt, mindenhol, másnap teknós buli, full QSC csilli-villi cucc..... sehol nem volt jó....
PL: Kisköre szabad strand, Edda koncert, neve nincs cucc, brutál jól szóllt, mindenhol, másnap teknós buli, full QSC csilli-villi cucc..... sehol nem volt jó....
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Új dB akítv hangfalak a piacon hamarosan!
Opera: http://www.dbtechnologies.com/EN/Produc ... p2928.aspx
Ingenia: http://www.dbtechnologies.com/EN/Produc ... p2348.aspx
Opera: http://www.dbtechnologies.com/EN/Produc ... p2928.aspx
Ingenia: http://www.dbtechnologies.com/EN/Produc ... p2348.aspx
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 17:01-kor.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Igen, forissandor. Az RCF soha nem volt erős végfokban, nos keverőben pláne nem. Most kihozták ezt http://mixer.rcf.it/m-18-digital-mixer.html az M- szériás valamit
- nevetek ezen a "premium reverbs" dolgon -,
800 Euroért egy szaros kijelzőt nem tudnak adni vele
, de ez csak mellékes. Hang kéne legyen, és pont ez nincsen. Na ez érvényes szinte az összes mai "inkábbnemmondomki" tapizós izére.
800 Euroért egy szaros kijelzőt nem tudnak adni vele
Atti
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Elmentem ma fejhallgatót venni Audya-hoz monitorozásra.
http://www.muziker.hu/audio-technica-ath-m20-x
Ezt néztem ki itthon. De nem volt csak a 30-as.
Gondoltam jó lesz, aztán megláttam őt:
http://www.fejhallgatoplaza.hu/grado-igrado-fejhallgato
Mivel ez nyitott jobbnak találom a terét a hangja meg nem rosszabb mint a 30-asnak. Meg olcsóbb is 5e-el.
http://www.muziker.hu/audio-technica-ath-m20-x
Ezt néztem ki itthon. De nem volt csak a 30-as.
Gondoltam jó lesz, aztán megláttam őt:
http://www.fejhallgatoplaza.hu/grado-igrado-fejhallgato
Mivel ez nyitott jobbnak találom a terét a hangja meg nem rosszabb mint a 30-asnak. Meg olcsóbb is 5e-el.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Én AT-t használok itthon, csak az 50-es változtát. Én nagyon meg vagyok vele elégedve...