Edmund! Tudom nem nekem címezted, de ha nem gond akkor beleugatnék. ....főleg, hogy én is Attila vagyok.edmund írta:Attila! Vennék olyan mikrofont ami a beta58 árának felébe kerülne és mégis jó. Melyik az? Nevezd meg!
Ez elég irracionális kérdés, mert kinek mi a jó? Én a 20 éves AKG D880-amat el nem cserélném egy vadi új Beta-58-ra. Pedig fele árba került, mint egy Beta. Ma már sajnos nem gyártják, de ha mai típust kellene mondani, akkor nagy eséllyel pályázhatna erre az AKG D5. Még nem volt szerencsém próbálni, de az AKG termékpalettáját nézve ez tűnik az utódjának. Ez is fele árban van. Igaz a D880-nak van egy erőteljes proximity hatása, de nekem pont ezen mélytartomány emelése végett ideális.
Viszont, ha még elfogadható válasz a kérdésedre egy kicsivel drágább mikrofon is - de ez is a Beta 64 ezres ára helyett 39 ezerért megvehető, és ma is gyártott típus -, akkor kimerem jelenteni, hogy ami biztosan Beta58 gyalázó mikrofon, az az Audio-Technika AT-2010. Dinamikában, átvitelben, linearitásban kenterbe vágja a Betát. Persze, mert ugyan kis membrános, de kondi miki. És azt is vállalom, hogy kondi létére nem gerjed jobban mint egy Beta, sőt…! Persze a korrektség végett ne azonos Gain állásnál nézzük, hanem azonos jelszintnél. Ezeket tapasztalatból mondom. Az AT-2010-et javaslom kipróbálni, szerintem sok embernek meglepetést okozna. Az ára tudatában meg főleg.