Megöl mikor azt látom egy hirdetésben, hogy adok hozzá tápkábelt, kottatartót, operációs rendszert, stb. Ez olyan mintha szemüveg mellé keretet kínálna az eladó, vagy tojás mellé tojáshéjat.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Az 500 ezer egy reális ár a 2xpro-ért ha rendben van minden szempontból (ne hagyjuk figyelmen kívül). Egy pa1x viszont már nem ér 350 ezret ! Nálunk már 270-280 ezerért meg lehet kapni. Ez a reális ára
És így már rendben is van a kettő közti különbség. Én két darab pa2xpro-t adtam el, egyiket használtan vettem, a másikat újul. Mindkettőt jól eladtam, szóval nem volt veszteséges egyik sem. Most viszont más a helyzet. Szóval az sem mindegy mikor vesz és mikor ad el valaki. Most érdemes 2xpro-t venni. Eladni nem annyira.
Megöl mikor azt látom egy hirdetésben, hogy adok hozzá tápkábelt, kottatartót, operációs rendszert, stb. Ez olyan mintha szemüveg mellé keretet kínálna az eladó, vagy tojás mellé tojáshéjat.
Atti
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Bocsánat akkor valamit félre értettem Qgli hozzászólásában. ...Apelláta írta:Zoli/Rolandbk5!
A hozzászólásoddal maximálisan egyetértek.![]()
De az utolsó mondatodat nem értem.![]()
Pont Qgli említi, hogy neki fontos, hogy egy hangszer mennyit bukik az árából. A te álláspontod meg ezzel ellentétes, mint az enyém is.
Az utolsó mondatomat úgy értetem, hogy nem ismerkedünk meg a megvenni kívánt eszközzel, hanem azért veszünk olyan mert az XY-nak is olyan van, és akkor biztosan jó. Igen nagyon jó egy Pa3xpro annak, aki tudja, hogy neki ez az a hangszer, amivel a céljait megtudja valósítani. De mikor egy valaki a neve miatt vásárolja meg, az bizonyára rossz véleménnyel lesz a hangszerrel kapcsolatban, mert lövése sincs, hogy mit lehet vele kezdeni. Erre gondoltam. Mielőtt megvettem a Midjay-t, nekem egy Tyros1-m volt, és kb. 2 hónapig használtam együtt, még tudtam dönteni. Nekem erre kell amire használom, és egyre inkább úgy tűnik, hogy megmarad, mert ez már elbukta amit el lehetett bukni.
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
"Audyára szerintem min4 hangot lehet tenni jobb kézre. Ha jól emlékszem, ezt már az SD-1 is tudta."
Ne vedd sértésnek Asterix, lehet hogy rosszul tettem fel a kérdést és te a 4 beállitható sts-re gondoltál, vagy valóban 4 kiválasztott hangszint lehet egymásra keverve egyidőben megszólaltatni jobbkéz parton?
Ne vedd sértésnek Asterix, lehet hogy rosszul tettem fel a kérdést és te a 4 beállitható sts-re gondoltál, vagy valóban 4 kiválasztott hangszint lehet egymásra keverve egyidőben megszólaltatni jobbkéz parton?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Nem STS-re gondoltam. Csak ez nem úgy megy, mint a Korgnál, vagy a Yamahánál, hogy ott az upp1-2-3...
Részlet az SD-1 magyar gépkönyvéből:
"Gyakran használunk több hangszínt egyszerre, hogy a dallamrész hangzását szinesítsük; amely rész az
elosztási ponttól fölfelé a billentyűzet végéig terjed. A legegyszerűbb módszer a második hangszín
kiválasztása, de igényesebb zenészek akar négy hangszínt is használhatnak egyszerre, kihasználva a 76
billentyűzetet. A programok használatával a muzsikus egy kiemelkedően változatos hangszínt tud
elérni a jobb kézben és a billentyűzet teljes hosszában."
Részlet az SD-1 magyar gépkönyvéből:
"Gyakran használunk több hangszínt egyszerre, hogy a dallamrész hangzását szinesítsük; amely rész az
elosztási ponttól fölfelé a billentyűzet végéig terjed. A legegyszerűbb módszer a második hangszín
kiválasztása, de igényesebb zenészek akar négy hangszínt is használhatnak egyszerre, kihasználva a 76
billentyűzetet. A programok használatával a muzsikus egy kiemelkedően változatos hangszínt tud
elérni a jobb kézben és a billentyűzet teljes hosszában."
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Egy pa1x-et nálunk is lehet kapni 280 ezerért - 280-320 között mozog -, de én PRO-ról beszéltem, ami drágább. Mint ahogy írtam, annak 300e-350e a vételi ára, kinézettől és felszereltségtől/hozzáadott értéktől függően ( persze nem a tápkábelre gondoltamAttila írta:Egy pa1x viszont már nem ér 350 ezret ! Nálunk már 270-280 ezerért meg lehet kapni. Ez a reális ára
Reális ár valamiért? Kinek reális? Kinek mi, ugye... NEKEM például biztos nem reális a 150e forintos - a te áraiddal számolva 220-230ezres - különbség egy 1xpro és 2xpro között. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni SZÁMOMRA.
Szóval én inkább a reális ár helyett piaci árat írnék, mert úgyis a kereslet-kínálat szabályoz. Valamint, egy termék/szolgáltatás annyit ér - valakinek -, amennyiért megveszi.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Szerintetek ez a Solton hangfal mennyire lehet jó?
http://www.hangszerdiszkont.hu/hang/akt ... ngfal.html
http://www.hangszerdiszkont.hu/hang/akt ... ngfal.html
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Hali!
Érdeklődnék, hogy beyerdynamic mikrofonról mi a véleményetek. Esetleg használtok-e ilyent, és melyik típusát ?
Érdeklődnék, hogy beyerdynamic mikrofonról mi a véleményetek. Esetleg használtok-e ilyent, és melyik típusát ?
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Pontosítanék ez ügybenVangelix írta:"Audyára szerintem min4 hangot lehet tenni jobb kézre. Ha jól emlékszem, ezt már az SD-1 is tudta."
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia!manyus írta:Hali!
Az elmúlt egy-két hónapban nem egyszer már megemlítettem az én új szerzeményemet, egy Beyerdynamic M 88 TG mikrofont. Én csak isteníteni tudom, és életem egyik legjobb választásának tartom. Eszméletlen dinamika, a számomra ideális mély hang kiemelés jellemzi, és hihetetlenül nem gerjed.
Az este egy olyan helyen játszottam, ahol korábban mindig megizzadtam a megfelelő, még elfogadható hangkép megtalálásában. A hangfalak a sarokban vannak (egy sub és egy top), a helység kicsike, és rengeteg üveg, meg tükör felület, ezért eszméletlenül hajlamos a bebúgásra. Ráadásul közel kell állnom a hangfalakhoz, ezért még a mikrofonnal is könnyen összegerjed, így korábban mindig vissza kellett vennem a mikrofonból, és nagyon kikészült a hangom a buli végére. De a Beyerrel most voltam itt először, és kegyetlen jól vizsgázott. Igaz először mikrofon nélkül be kellett lőni a cuccot, hogy ne búgjon a teremadottságok végett, viszont utána, mikor ráengedtem a keverőre a mikit is, egy dekát nem tett hozzá a gerjedéshez. Sőt, olyan hangerővel tudtam énekelni, ahogy azelőtt itt még soha. Korábban mindig a mikrofonhoz kellett visszavennem a zenét, de most nem voltak ilyen korlátok. Nyomhattam nyugodtan a zenére, és a mikrofonra is a kakaót.
Az üröm az örömben csak az ára, ami 95-105 ezer forintocska. De valamit valamiért. És nekem nem ennyibe került.
Üdv.: Apelláta
- Vangelix
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Musikant
- Adott köszönetek: : 38 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 11 alkalommal
Lehet, nem ebbe a topicba kellene írjam, azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy amennyiben valaki tudja, legyen szíves töltse fel a Behringer ub1204fx-pro keverő magyar használati utasítását valamelyik fájlmegosztó portálra, mert sajnos innen még nem tudok letölteni, vagy segítsetek ki egy linkel ahonnan letölthetném, ,mert a google nem volt nagyon segítőkész. Köszönet Ja, és azt is szeretném megkérdezni, mi a véleményetek róla.