|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Mondjuk én hosszútávon csak a 106-ba énekeltem, a 2600-as csak pár dal erejéig volt előttem, de a 106-nál nem emlékszem ilyen jelenségre, bár már elég régen volt.
A Pa3x kompresszora is igen érdekesen viselkedik néha. Időnként eltompul benne a mikrofon (mindegyik). Majd kikapcsolás, esetleg egy hosszabb szóló alatt, majd visszakapcsolva újra fényes, tiszta a hang. Tapasztalta valaki már?
Most azon gondolkodom, hogy a 9000pro-ba viszem be a mikrofont, onnan a kijövő hangját egy külön csatornán kihozom, majd be a 3x-be. Így a saját hangom a 9000pro-ból, míg a vokál a 3x-ből jönne. Jól gondolom, hogy így viszont csak effektezetlen száraz hangot vihetek a 3x-be??? Csinált már valaki hasonlót???
A Pa3x kompresszora is igen érdekesen viselkedik néha. Időnként eltompul benne a mikrofon (mindegyik). Majd kikapcsolás, esetleg egy hosszabb szóló alatt, majd visszakapcsolva újra fényes, tiszta a hang. Tapasztalta valaki már?
Most azon gondolkodom, hogy a 9000pro-ba viszem be a mikrofont, onnan a kijövő hangját egy külön csatornán kihozom, majd be a 3x-be. Így a saját hangom a 9000pro-ból, míg a vokál a 3x-ből jönne. Jól gondolom, hogy így viszont csak effektezetlen száraz hangot vihetek a 3x-be??? Csinált már valaki hasonlót???
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szia Asterix!
"A Pa3x kompresszora is igen érdekesen viselkedik néha. Időnként eltompul benne a mikrofon (mindegyik). Majd kikapcsolás, esetleg egy hosszabb szóló alatt, majd visszakapcsolva újra fényes, tiszta a hang. Tapasztalta valaki már?"
Én a mikrofont a T2-be csatlakoztatva használom. Amikor nekem is eltompul, én is kikapcsolom egy kicsit a miksit, pár percre, utána megint minden rendesen megy..
"A Pa3x kompresszora is igen érdekesen viselkedik néha. Időnként eltompul benne a mikrofon (mindegyik). Majd kikapcsolás, esetleg egy hosszabb szóló alatt, majd visszakapcsolva újra fényes, tiszta a hang. Tapasztalta valaki már?"
Én a mikrofont a T2-be csatlakoztatva használom. Amikor nekem is eltompul, én is kikapcsolom egy kicsit a miksit, pár percre, utána megint minden rendesen megy..
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Asterix nem. Az effektezett hang fog menni tovább a hat kimenet valamelyikén. A Yamahák tudják azt, hogy az effekttelt hang megy tovább. Én is így használtam a 9000 pro-t...
Szerintem aki nem használja a külön kimenetet a hangszerén ha van, akkor az soha nem lesz jó. Hogyan is lehetne jó, mikor a hangszer beállításira küldöm ki? Ezért nem értem a vokálos olyan hangszereket ahol csak a fő kimeneten van lehetőség kiküldeni a beállított vokált. Valamelyik eq-ra nincs szükség. Mert gondoljunk bele, ha pl. az éneket beállítjuk Malko által tökéletesen leírt módon a hangszerben, még a q frekit is sikerül, de mikor a zenére kellene egy kis basszus, akkor mit teszünk?
Alap esetben odanyúlunk a keverőhöz, és adunk rá. De akkor amit a hangszerben beállítottunk az cseszhetjük. Nem?
Én nem tartom jó megoldásnak ezt a lehetőséget, mert ha már vokál-effekt van, akkor legyen már egy 300ft-s jack ajzatra is pénz, hogy külön kitudjuk vinni az éneket mint alap esetben.
Szerintem aki nem használja a külön kimenetet a hangszerén ha van, akkor az soha nem lesz jó. Hogyan is lehetne jó, mikor a hangszer beállításira küldöm ki? Ezért nem értem a vokálos olyan hangszereket ahol csak a fő kimeneten van lehetőség kiküldeni a beállított vokált. Valamelyik eq-ra nincs szükség. Mert gondoljunk bele, ha pl. az éneket beállítjuk Malko által tökéletesen leírt módon a hangszerben, még a q frekit is sikerül, de mikor a zenére kellene egy kis basszus, akkor mit teszünk?
Alap esetben odanyúlunk a keverőhöz, és adunk rá. De akkor amit a hangszerben beállítottunk az cseszhetjük. Nem?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Csinál érdekességeket a pa3 Tc Helikonja..Szerintem alapvetően szoftveres baja van..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ki lehet, sőt így is kell ! Azért van L-R és 1-2 kimenet. Én csak így használom. Sőt azt is lehet, hogy a TC-Helikon-t külön sávra vinni ki a keverőbe és akkor külön lehet szabályozni a mikrofon hangerejét, külön az effektet és külön az L-R-t Sőt mi több, a vokál-effekt használható az összes többi mikrofon bemenetére is.
Atti
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Elektrovoice zxA1 - top és subról érdekelnének vélemények és kb mennyit érhet?

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Ezen nem csodálkozom. A Pro61 egy orrhangú mikrofon lehet a frekimenete alapján. Vékony hang esetén kimondottan előnytelen.rodymusic írta:Nekem valamelyest jobban tetszett a Jeffe, mint az Audio-Technika PRO61, amit rendszeresen használunk.
Már a Jefe-ket is hamisítják?rodymusic írta:Ilyen hibákat az után gyártott Jeffe-knél lehet max észrevenni.
Nem csak az utánzatoké. Még a Shure és AKG kapcsolói is elég hamar tönkremennek. Én mindkét márka esetén így jártam. Az AKG-ban egyszer javítottam is, de utána sem volt hosszú életű. Azóta kerülöm a kapcsolós mikrofonokat.rodymusic írta:És tapasztaltam, hogy az utánzatok kapcsolói idő előtt feladják a szolgálatot.
Konkrétan el kezd recsegni.
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nem is igazán értem, hogy egy mikire minek kell kapcsoló.
Bedugod és használod. A többi a keverő, keverés dolga.
Hangszerekben ott a mikrofon némítás, keverőkben a ch. mute. vagy a keverő standby. Szóval egy fölösleges hibaforrás és ha elfelejted bekapcsolni, még le is égsz a nóta elejével.
Bedugod és használod. A többi a keverő, keverés dolga.
Hangszerekben ott a mikrofon némítás, keverőkben a ch. mute. vagy a keverő standby. Szóval egy fölösleges hibaforrás és ha elfelejted bekapcsolni, még le is égsz a nóta elejével.
Buba
-
Jani80
- Blogbejegyzések: 1
Igen szombaton mit ahogy azt rodymusic is írta a Jefe mikrofont próbáltam ki mert valahogyan észrevettem hogy az audio technika pro61 nem igazán úgy adja vissza a hangomat. Megjegyzem ez még az eredeti Jefe de nem használtam évekig. Szerintem ezután a próbálkozás után a audio technika pro61 kerül a táskába tartaléknak mert annyira más.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Ez is egy példa rá, hogy nem mindig a drágább a jobb, illetve, hogy egy mikrofon erősen függ a használója hangjától is.
Jó kis miki az a Jefe AVL-2600-as. Főleg amennyibe kerül. Szívesen birtokolnék az SM-58-am helyett egy ilyet. Pedig harmad annyiba kerül csak.
Jó kis miki az a Jefe AVL-2600-as. Főleg amennyibe kerül. Szívesen birtokolnék az SM-58-am helyett egy ilyet. Pedig harmad annyiba kerül csak.
Üdv.: Apelláta