Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 2216Hozzászólás Apelláta
2012.01.16. 22:29

marton1974 írta:Allen&Heath !!!
Név ami kötelez!Minőség és tradíció!
Na végül is nem a ZED ,hanem a Wizard lett a befutó!Gyerekek nem tudom sokan miért a Dynacord-ot erőltetitek.Nekem volt Bheringer-em,Alto-m,Soundcraftom,és Studiomaster-em.Ezek a keverők messze elmaradnak az Allen@Heath hangminőséghez.Egyedül a jó öreg Studiomaster hangzása veszi fel vele a versenyt,de az már régi technika sajnos.Masszív kialakítás,még véletlenül sem recsegő potméterek,tömör meleg hangzásvilág.Ez jellemzi a Wizard-ot.
Eredeti UK.Igaz az új ára 300 ezer felett van,de ha valaki jó és megbízható profi keverőt akar venni akkor ALLEN@HEATH!!!
A SOUNDCRAFT elbújhat mellette.Nem hittem én sem és csak hallgattam azok tanácsait hogy vegyek Allen@Heath-et.Áradoztak hogy mennyire jó.
Milyen igazuk van!!! :D :D :D

Az Allen@Heath 40 éve csak keverőket gyárt.Valamit tudnak!!!
Gratulálok hozzá!

Tényleg nem egy olcsó szerkezet, de nem egy esetet hallani, mikor valaki csalódott az igen borsos áru cuccában. De neked bejött, és ez a lényeg!
:taps:

Üdv.: Apelláta

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 2221Hozzászólás marton1974
2012.01.17. 17:45

prod_img_beta58a_l.jpg
Egy kis mikrofon véleményezés...
Szerintetek melyik a jobb és használhatóbb mikrofon.
Shure SM58 vs. Beta 58 A ???
Ti milyenbe dudorásztok?
:P
A Beta 58 A drágább na de megéri e?Menyivel tud többet a "Legendás"SHURE SM58 - nál?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 2222Hozzászólás Asterix
2012.01.17. 19:34

Erre szerintem senki nem fog tudni válaszolni neked. Nekem régóta van Beta 58 mikrofonom. Amíg PSR9000-et használtam a Jefe AVL 106 sokkal jobban szólt, mint a Beta 58 a hangszerbe dugva. Megvettem a Pa2x-et, ott már a Beta sokkal jobban szólt, mint a Jefe.
Múltkor egy zenekar kipróbált egy Shure mikrofont valahol, az egész zenekar számára olyant hozattak Csámpaival. Meghozta és visszahozták a mikrofonokat, hogy ezek hamisítottak, mert szarul szólnak. Pedig disztribútortól származtak. Kiderült, hog amit a zenekar kipróbált és tetszett nekik, az volt hamis és az eredeti Shur mikik nekik nem jöttek be.
Mindenkinek a hangjához, cuccához teljesen más való.

lacalaca
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: roland va7,roland bk5 ,korg pa2xpro
Adott köszönetek: : 300 alkalommal
Kapott köszönetek: : 231 alkalommal

Hozzászólás: # 2223Hozzászólás lacalaca
2012.01.17. 19:44

Asterix írta:Erre szerintem senki nem fog tudni válaszolni neked. Nekem régóta van Beta 58 mikrofonom. Amíg PSR9000-et használtam a Jefe AVL 106 sokkal jobban szólt, mint a Beta 58 a hangszerbe dugva. Megvettem a Pa2x-et, ott már a Beta sokkal jobban szólt, mint a Jefe.
Múltkor egy zenekar kipróbált egy Shure mikrofont valahol, az egész zenekar számára olyant hozattak Csámpaival. Meghozta és visszahozták a mikrofonokat, hogy ezek hamisítottak, mert szarul szólnak. Pedig disztribútortól származtak. Kiderült, hog amit a zenekar kipróbált és tetszett nekik, az volt hamis és az eredeti Shur mikik nekik nem jöttek be.
Mindenkinek a hangjához, cuccához teljesen más való.
igaza van Aszterixnek ,tenyleg a hangodtol fugg ,hogy melyik jo .En sm 58-at hasznaltam de a kollegamnak mar a beta volt jobb.Egyforma allitassal kiprobaltuk mind a kettot vagyis 12 pozicioba allitottunk minden potit es szerintem az sm 58 nak tobb a kozep mig a betanak a mely. :unknown:

UDV;N.GY.Laci

Pitkinúr
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 2224Hozzászólás Pitkinúr
2012.01.17. 19:58

Sziasztok!
Ha nem feltétlen ragaszkodsz a Shure márkához, Érdemes kipróbálni a Jeffe Avl 2600-at.
Meglepően jól szól! Én huszonévig Audio-Technika mikiket használtam, de most pár éve
a Jeffe van használatban.

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 2225Hozzászólás vladimirmusic
2012.01.17. 20:07

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

czaga
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 2226Hozzászólás czaga
2012.01.17. 20:23

marton1974 írta:
prod_img_beta58a_l.jpg
Egy kis mikrofon véleményezés...
Szerintetek melyik a jobb és használhatóbb mikrofon.
Shure SM58 vs. Beta 58 A ???
Ti milyenbe dudorásztok?
:P
A Beta 58 A drágább na de megéri e?Menyivel tud többet a "Legendás"SHURE SM58 - nál?
Szia!

A Beta kevésbé gerjedékeny főleg jobb a magas emelése, az SM teltebb robusztusabb a hangja fűleg a mélynél éreztem különbséget itt jobb, én mindkettőt használom nálam helyszin és hangerő függvénye :)
üdv.:
Czaga

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 2227Hozzászólás Asterix
2012.01.17. 21:02

Pitkinúr írta:Sziasztok!
Ha nem feltétlen ragaszkodsz a Shure márkához, Érdemes kipróbálni a Jeffe Avl 2600-at.
Meglepően jól szól! Én huszonévig Audio-Technika mikiket használtam, de most pár éve
a Jeffe van használatban.
Jó mikrofon a 2600-as, de az AVL 106 még jobb. Érdemes egy próbát megejteni velük. Dögös mély, csilingelő magas jellemzi őket. Ha utána beleszólsz egy Shure-ba, akkor egy fahangú semmit fogsz hallani, és rögtön dobod a Shuret. Nálam ez történt, amikor először hasonlítottam össze a kettőt. Megkérdeztem, hogy miért van így azt mondták azért, mert ilyen a hangom. A természetes hangodat kapod vissza a Shure mikrofonba, míg a Jeffenek nem sok köze van a hangodhoz, de nagyon dögösen szól. (A Korg eq-ja mellett erre a dögre már nem nagyon volt szükség, mert azzal elég jól be lehet állítani és a Beta 58 tényleg kevésbé gerjed, mint a Jeffe.
SM58-at még nem próbáltam. Amikor Hevesi Tamás koncertjét hangosítottam, akkor a koncert előtt 10 perccel fővesztés terhe mellett adta a kezembe az SM58 mikrofont, mert neki az jött be. Sok magas, hog csilingeljen a mikrofon és nagyon jól szólt. (Persze neki hangja is van hozz.) :lol: :lol: :lol:

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 2228Hozzászólás marton1974
2012.01.17. 22:01

Én Jeffe AVL 2600 - ast használok.Tényleg jó kis ketyere.De ahogy Asterix is mondta nem adja vissza az ember valós hangját.Jól szól,dinamikus minden tartományt szépen hozza de mintha nem is Te énekelnél.
Ezért akarom kipróbálni a SHURE SM58 - at.Hátha nekem az jobban bejön a 2X Pro - n.És a vokálok is szebbek lesznek.Na majd látom.
Mennyit szabad érte adni használtan egy eredetiért?"Made in Mexico."
:?

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 2229Hozzászólás Apelláta
2012.01.17. 22:56

Szia Marton!

Én öt éve használok SM-58-at. Mellette van egy Audio-Tachnika AT-2010-em és egy AKG D-880-am. Ez alatt volt háromféle keverőm, háromféle végfokom, amiken használtam is őket. Ráadásul az én hangfalaimon kívül még a zenésztársaim hangfalain is. Mindegyik cuccnál azonos vélemény alakult ki bennem. Az SM-58 az AT-2010-hez képest magasban, a D-880-hoz képest magasban és mélyben is elmarad. Ezen kívül jelszintben is a leggyengébb. Ennek ellenére a másik két típus semmivel sem gerjedékenyebb. Én nem egy telt ének hangszínnel vagyok megáldva, ezért nekem fokozottan hátrányos az SM-58 karaktere. Ezért én fellépésnél a jó öreg kb. 15 éves D-880-at favorizálom. Az SM-58 marad vendég mikrofonnak.

Próbáltam zenész barátom Beta-58-át is. Czaga-val abban egyezik a véleményem, hogy több magasa van, ezért nekem jobban bejön az SM-58-hoz képest. Viszont szerintem gerjedékenyebb is valamivel. A több magasnak köszönhetően érthetőbben, tisztábban szól az SM-58-hoz képest azonos hangerőn.

A Jeffe AVL-2600-as az én hangszínemnek nagyon fekszik. Ha valamelyik mikim tönkre megy, biztos azt veszek majd helyette. SM-58 előtt volt PG-12 is. Az egy katasztrófa.

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás