Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 1774Hozzászólás Asterix
2011.12.22. 16:53

50W magasban nagyon nem kevés, hogy szép magyarosan fejezzem ki magam. Az RCF-ben visít a magas. Ezért nem értem, hogy a QSC-ben miért kell a magasat 500W-al hajtani. Semelyik másik gyártó nem hajtja a magasat ennyivel. Szerintem ott is csak parasztvakítás az 1000 W.
Gabi! Nem hiszem, hogy te a te stílusoddal és zenéddel klippeltetni tudnád az RCF hangfalakat. Az enyém 315-ös, nagy teremben fél hangerőn akkorát szólt, hogy a visszaverődő hanghullámok miatt nem hallottam a fülest, ami a fülembe volt dugva és nem klippelt egyszer sem. Szerintem teljesítményre a 2 fal megegyezik.
Egyébként a 310-es nekem is jobban tetszett, mint a 315-ös.
Hogy hallgattad az RCF-eket?
Nekem kevésnek tűnik a mély. Eq kapcsoló nincs rajta, viszont lehet a hangfalhoz kapni egy távirányítót, amin eq kapcsoló is van.
Ki mit tud róla?

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 1779Hozzászólás ---Qgli---
2011.12.22. 20:07

Nem volt ott a saját hangfalam, de fölösleges lett volna. Tökéletes tudom, hogy hogy szól az én cuccom 9-10 éve hallgatom évente 150 napot hallom, tehát tudom azt hogy melyik jobb és rosszabb, mit amit én használok. Ezekre az olcsó cuccokra nem fogok áldozni az biztos.
Azt mondod nagy előre lépés a yamahának a falai! Még egy alkalommal fel fogok menni az Intertonhoz és meghallgatom, de látatlanban is megvenném a Yamahát, mert a Yamaha cégben bízok.
Az itt most a baj, hogy autót is akarok venni, meg hangfalat is, de a kettő egyszerre nem megy és én először mindenképpen autót akarok, mert az Astrám már eléggé kopog 210.000 Km-es és itt már ... Viszont most Zafirát akarok, de erre meg rá kell tennem több, mint két millát, úgyhogy amíg Zafira nincs addig hangfal sincs...
Talán majd nyár közepére.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 1780Hozzászólás ---Qgli---
2011.12.22. 20:12

Asterix írta:Gabi! Nem hiszem, hogy te a te stílusoddal és zenéddel klippeltetni tudnád az RCF hangfalakat.
Nehogy azt hidd!
A bálokban, lagzikban nem a bárzenét nyomom, hanem a Discot elég erősen. Ki is vágnának a lagziból az "All of me"-vel meg a "Black Orfeusz"-szal.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 1782Hozzászólás Zeneboy
2011.12.22. 22:59

ÉN ezt a dolgot már sokszor kitárgyaltam kollégákkal meg 1-2 fórumon!
AZ 50 watt az nézőpont kérdése! Magában egy adat! Nem mindegy hogy szól! LAci, ahogy a megfogalmazásban írtad "visít a magas", az nem biztos, hogy azt jelenti : "szépen szól" ! Hallottam én 50 watt magassal szerelt aktív ládát, hogy borzasztó hangos volt! Persze mert bántóan szólt a fülemnek.... Hallottam én nagy hangosításban jó márkát rendkivül bután szól!
/Kis kitérő :Legutóbb egy csúcs szuper Európában is ritka Meyer cuccot a hangfoglaláson bemutatózni, szar kézben! Szar keverőssel unottan... És ott hallottam No line Array cuccot 4 toppoot 2 basszus ládát elsöprő dinamikával és hanggal -Turbosound- névvel leszólni! /

AZ 500 watt is érdekes! Nagyon hangos az a láda! Tuti nem 50Watt! Vagy inkább érzésre! Onnan tudom, hogy a limitálást a hétvégéi buliban hajnalban kipróbáltuk, mikor jelez be! De az olyan hangerő volt, hogy max szabadtérre kell! Szól szól, csak szerintem nem szépen! Erre mondom, én szóljon 50-100wattal de jó hangképpel!

Gabi! Azért mondtam illetve kérdeztem, hogy ott volt e mert elhiszem, hogy a füledben van! De más akusztikai környezetben bizony becsapós lehet! Az sem mindegy mivel hallgattad! Én mikor megvettem TESZT Cd-vel hallgattam, ami tele volt vokális akusztikus hangszeres dolgokkal! Majd egy pa2-el nyúztam a hangrendszert 1 órán át! Ráadásul a régi hangrendszerem is be volt kötve, hisz onnan vettem, így abszolút volt összehasonlításom !

Én adatokra azt mondom lehet érdemes megnézni, meghallgatni! Látatlanba viszont nem venném meg csak azért mert Yamaha!Az első ládám ami neked is van még Amcsi volt! ISmi vett később mikor el akartam adni már chinai változatot..Na 2 nap után hívott eladom e még..mert hozzá képest hót gagyi! Nem egy ismerősöm panaszkodott a keverőire! Nekem P5000-es végfokom -made in malaj...- volt 2 évig! Hiba nélkül ment ugyan de kiderült egy magyar digi vég sajnos sokkal jobban szól tőle...Akkor el is adtam!
Halottam MSR400-as ládákat! Nekem hangra nagyon HI-FI-s a hangja! Nem jött be! De ez a technikai mizéria tényleg egyéni ízlés kérdése! Valamivel úgy is kompromisszumot kell kötni!

Malkó ma hívott! Elkérte a számod, ha nem baj megadtam, nekem is beszámolt egy kis tapasztalatról! Hátha neked is segít némi infóval és lehetőséggel!
Autót meg így is úgy is venned kell megértem:)

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 1788Hozzászólás Gyuley
2011.12.23. 11:20

Szia Zsolti!

Nem mond a Turbosound-ra hogy "no-name", talán itt nálunk nem ismert annyira, de amelyik rendszerben PD (Precision Devices) hangszórók vannak azt nem lehet "no name-nak" nevezni, nem véletlenül szólt az le több cuccost is!
A beállítások is nagyon fontos tényezők lehetnek, de "szarból várat" nehéz csinálni!
Ellenpéldáim nekem is vannak persze, full gagyi hangfalak, nagyon rossz kínai erősítő,(soha nem láttam még ilyet)kínai fos keverő, nagyon szar hangkép(még egy szokol rádió is szebb hangot produkált volna mellette, mindössze annyit tettem, hogy mindebből a fos hangrendszerből(mert ez volt) kiiktattam a végfokot, és a keverőt, és rátoltam egy Pm1000-et(még jó hogy magammal vittem)!
Ég és föld, igaz lyukas volt így is a hangkép(mély szinte 0), de élvezhetőbb volt, nem volt mosott hangkép, és őszintén mondom, felülmúlta a várakozásaimat amit ezután hallottam, azóta ha a hangosítást nem én viszem magammal, komplett renszerinfót szoktam kérni!
Te tudod, hogy a falaimat magamnak csinálom, csak mert így fele annyiba kerül, cserébe elég nehéz, de még bírom, a terveimet még nem tudtam kivitelezni, anyagi forráshiány miatt, de ami késik nem múlik!

Egyébként, miért adja el a haverod a Qsc aktív cuccost, nem vált be?
Ha van olyan mint a Hpr széria volt, akkor rossz nem lehet!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 1793Hozzászólás Asterix
2011.12.23. 13:45

Zsolti: A QSC tényleg elég hangosan szól, de a hangképével valami nem az igazi. És az az igazság, hogy a Yamaha keverővel nem is tudtunk csodát tenni vele. Az RCF 50W-ja szerintem inkább reális adat, mint a QSC 500W-ja,és szerintem azért az RCF nem túl rossz hangfal. Bár azért nem kell tőle hasra esni, de a JBL PRX 535-től mindenesetre kategóriákkal jobb. És gyönyörűen szólt a 2 RCF, amikor elvittem vele az 1 Valkó SUb-ot, amit a keverőerősítő egyik oldalával SUB Mono-ban hajtottam. Szerintem a leg ütőképesebben így szólt. Nekem hiányzik az igazi lágy mély belőle, hiába 15"-os a mély hangszórója. Viszont így a keverőerősítő másik oldalát az AUX1-re tettem, ahol a kontrollt hajtottam. Vettem 2 Peavey kontroll hangfalat. 8"-os hangfalak, de akkorát szólnak, mint a ház. Kontrollnak tökéletes, de olyan kicsi állvány csatlakozó van az alján, hogy még nem találtam hozzá állványt.
Van még egy kérdésem hozzád, Zsolti, de azt már a Korg topicban.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 1802Hozzászólás Zeneboy
2011.12.23. 22:57

Gyuley írta:Szia Zsolti!

Nem mond a Turbosound-ra hogy "no-name", talán itt nálunk nem ismert annyira, de amelyik rendszerben PD (Precision Devices) hangszórók vannak azt nem lehet "no name-nak" nevezni, nem véletlenül szólt az le több cuccost is!
A beállítások is nagyon fontos tényezők lehetnek, de "szarból várat" nehéz csinálni!
Ellenpéldáim nekem is vannak persze, full gagyi hangfalak, nagyon rossz kínai erősítő,(soha nem láttam még ilyet)kínai fos keverő, nagyon szar hangkép(még egy szokol rádió is szebb hangot produkált volna mellette, mindössze annyit tettem, hogy mindebből a fos hangrendszerből(mert ez volt) kiiktattam a végfokot, és a keverőt, és rátoltam egy Pm1000-et(még jó hogy magammal vittem)!
Ég és föld, igaz lyukas volt így is a hangkép(mély szinte 0), de élvezhetőbb volt, nem volt mosott hangkép, és őszintén mondom, felülmúlta a várakozásaimat amit ezután hallottam, azóta ha a hangosítást nem én viszem magammal, komplett renszerinfót szoktam kérni!
Te tudod, hogy a falaimat magamnak csinálom, csak mert így fele annyiba kerül, cserébe elég nehéz, de még bírom, a terveimet még nem tudtam kivitelezni, anyagi forráshiány miatt, de ami késik nem múlik!

Egyébként, miért adja el a haverod a Qsc aktív cuccost, nem vált be?
Ha van olyan mint a Hpr széria volt, akkor rossz nem lehet!
A "no name" részt azt termesztésen úgy értettem, hogy itthon idehaza 10-ből 9 zenésznek szerintem fogalma sincs erről a márkáról! AZ tény, hogy ott és akkor meggyőzően szólt! De ismétlem, az a Meyer a világ egyik legjobb cuccai közül való volt! CSak ennyit jelentett hogy hozzáértő keverte... vagy sem... 8-)

A hangfalat azért adja el, elsősorban mert olyan rendszert vesz topban - a subja marad - mint ami nekem van! Nem szól akkorát hangnyomásban, de ez alatt a fél év alatt, hogy vegyesen vittük a cuccot, vagy használtuk felesbe, esetleg kontrollba stb. Rájött, hogy inkább a hangerő legyen kevesebb, de a hangképe legyen jobb, valamint pakolhatóság és súlyban szeretne nyerni!Ez pedig egyértelműen az enyém felé billentette el!
A magasa az enyémhez képest erőszakosabb ami nem feltétlenül rosszabb, de füle döntött, így pár buli után úgy gondolta nem ezt szeretné hosszú távon hallgatni! Ráadásul, mivel elég sokat közösen nyomjuk a bulikat, így a cuccunk is egységesebb lesz megszólalásban!
Amennyiben jók az infóim akkor januárban min 30eft-al lesznek drágábbak bruttóban/db ezek a ládák a mostani 270-280eft-os árukhoz képest! Szerintem 450be ha van kp-s ajánlat oda adja őket!
AZ, hogy a HPR-hez képest mennyi a különbség sajnos nem tudom! De az talán fa láda volt! Jelenleg a KW sorozat ua ez csak fa ládában és bizony drágább a ABS anyagútól!

ui: az tény kordáéknak megfelelt Svájcban:) Januárban meg Bódikkal megyünk zenélni, és a neve alapján nem kértek a szervezőtől más hangtechnikát!

[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Egy ekkora teremben pedig 350főnek toltuk szombat este
[BBvideo 425,350][/BBvideo]

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 1811Hozzászólás szabesz80
2011.12.24. 12:02

Sziasztok !Valaki hasznalt SAL 40 PRO AKTIV HANGFALAKAT mi a velemenyetek rola? Vagy egyaltalan erdemes penzt kolteni rajuk? Koszi elore is a valaszt.Egyben mindenkinek ALDOTT KARACSONYI UNNEPEKET kivanok.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 1817Hozzászólás Zeneboy
2011.12.24. 15:46

szabesz80 írta:Sziasztok !Valaki hasznalt SAL 40 PRO AKTIV HANGFALAKAT mi a velemenyetek rola? Vagy egyaltalan erdemes penzt kolteni rajuk? Koszi elore is a valaszt.Egyben mindenkinek ALDOTT KARACSONYI UNNEPEKET kivanok.

Szia!

Mire használnád?

Hasonló árkategóriában én jobban ajánlom az Energy ládákat! Kb ennyi körül vannak GEmini, DB!

Esetleg komplett hangosításhoz lehet árban jobban járnál Egy iylennel!

Üdv: Zeneboy

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 1819Hozzászólás szabesz80
2011.12.24. 16:48

Koszi a valaszod zeneboy! Egy pa 800 al szoktam jarni kisebb bulikba,kihangositasra kellenne,arra en is gondoltam hogy esetleg melynyomo lada is kellenne. Volt egy pm 600 1 es azt eladtam es kellenne vmi mas cucc es vki ezt mondta (nem zenesz),arban amugy nem sokaltam ,gondoltam aktiv hangfalakra es kisebb keverore valtanek.

Új hozzászólás