Sziasztok!Picasso írta: Az általam "feltunningolt" Gyulej által megemlített 200e Ft körüli aktív subládánál, elkezdtem számolni a litert a tényleges teljesítményhez, meghallgatván kedves tulajdonos barátom igényeit is hogy kb. milyen legyen a hangzása és persze beindítva a hangrendszert, továbbá a legideálisabb hangút feltérképezése... Cirka 1-2dB hangnyomásnövekedést, és 40-42Hz-ről, 29-31Hz-re vittem le a subbast... Direkt nem említem meg a nevét a barátunknak, ti is ismeritek és ha gondolja akkor hozzászól...![]()
Csak megerősíteni tudom, amit Pikó (Picasso) Zoli barátom írt.
Az én aktív mélyládám lett egy kicsit átalakítva. Egy Wharfedale Titan Sub A15-ről van szó. Ez egy negyedrendű bandbass kialakítású láda, mely egy zárt és egy nyitott kamrából áll. Annyi lett vele csinálva, hogy átalakítottuk a zárt kamrát is nyitottra, egy reflex csővel, amit gondosan hangoltunk is. Így értük el a kívánt végeredményt. A hangnyomása tulajdonképpen nem lett nagyobb, viszont valamivel mélyebbre lemegy, mint gyári állapotában, öblösebb, teltebb lett a mélye, ezért tűnik kicsit hangosabbnak is. Végeredményben tényleg jobb lett, mint gyári állapotában. Bármikor oda merném tenni egy új, gyári állapotú mellé és biztos vagyok benne, hogy simán megverné hangzásban. Pedig csak egy precízen kivágott lyuk és egy kb. 1200 Ft-os reflexcső kellett hozzá. Na meg némi szakértelem...
Előtte:

Utána:

!!!! Olyan pöpec...