Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

beejaybudai
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 18009Hozzászólás beejaybudai
2013.10.16. 15:56

Picasso írta: Az általam "feltunningolt" Gyulej által megemlített 200e Ft körüli aktív subládánál, elkezdtem számolni a litert a tényleges teljesítményhez, meghallgatván kedves tulajdonos barátom igényeit is hogy kb. milyen legyen a hangzása és persze beindítva a hangrendszert, továbbá a legideálisabb hangút feltérképezése... Cirka 1-2dB hangnyomásnövekedést, és 40-42Hz-ről, 29-31Hz-re vittem le a subbast... Direkt nem említem meg a nevét a barátunknak, ti is ismeritek és ha gondolja akkor hozzászól... :?:
Sziasztok!

Csak megerősíteni tudom, amit Pikó (Picasso) Zoli barátom írt.
Az én aktív mélyládám lett egy kicsit átalakítva. Egy Wharfedale Titan Sub A15-ről van szó. Ez egy negyedrendű bandbass kialakítású láda, mely egy zárt és egy nyitott kamrából áll. Annyi lett vele csinálva, hogy átalakítottuk a zárt kamrát is nyitottra, egy reflex csővel, amit gondosan hangoltunk is. Így értük el a kívánt végeredményt. A hangnyomása tulajdonképpen nem lett nagyobb, viszont valamivel mélyebbre lemegy, mint gyári állapotában, öblösebb, teltebb lett a mélye, ezért tűnik kicsit hangosabbnak is. Végeredményben tényleg jobb lett, mint gyári állapotában. Bármikor oda merném tenni egy új, gyári állapotú mellé és biztos vagyok benne, hogy simán megverné hangzásban. Pedig csak egy precízen kivágott lyuk és egy kb. 1200 Ft-os reflexcső kellett hozzá. Na meg némi szakértelem...

Előtte:
Kép

Utána:
Kép

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 18010Hozzászólás Gyuley
2013.10.16. 16:15

Malko!

Az a helyzet, hogy én direkt minimum 1,75-ös drivert tettem a 15"-ös hangszóró fölé, pont a lyuk elkerülése végett, de még jobb lenne egy 2"-os, viszont már ezzel sem rossz!
Van egy két hangszóró típus, pl: belyma 15 mi100, ami megszégyeníti középtartományban is a legtöbb hangszórót,gyönyörűen hozza amit kell, az ára pedig nem eget verő, nem lényeg mi van írva az adatlapjára http://profesional.beyma.com/pdf/15MI100E.pdf meg kell hallgatni, és lehet csodálkozni, 4000 Hz-ig felszalad, és mindezt úgy hogy mese!
A Jbl legtöbb magas driverekről nekem az a véleményem, hogy kuka, még egy 5 ezer forintos(paramétereiben megegyező ) kínai driver is jobban szól, és tovább bírja, terhelhetőbb is,és ezt tapasztalatból mondom, számomra nagy csalódás volt ez, de sajnos ez kőkemény tény!
Vannak jó ládikók is, de én szeretek barkácsolni vele ha van időm :777

És ezeket a dolgokat nem kell vitaként kezelni, inkább csak több ember, többféle tapasztalattal, véleménnyel! :777
És hogy is szokták mondani? ".....A pénz a legkevesebb...." :lol:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 18011Hozzászólás malko
2013.10.16. 16:47

Senkivel az ég világon nem szeretnék én vitázni csak elmondom amit én úgy gondolom, hogy tudok vagy tapasztaltam.
Persze, hogy vannak szélesebb sávú hangszórók is, amit te belinkeltél is az de ő sem 20 ezres kategória azért.
Ilyenen esetben meg azt kell megoldani, hogy ne legyen túl nagy fedés a két hangszóró közt ami semmivel nem egyszerűbb, de legalább nincs luk.
Az 1.75 meg a két colos driverekről meg az a véleményem hogy mélyebbre mennek meg nagyobbat szólnak de nekem az 1 colosak sokkal szebben szólnak.
Nem véletlen, hogy sok nagy rendszerben is 1 colos driverek vannak. De kinek mi jön be az lényeg neked jó legyen

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 18013Hozzászólás Picasso †
2013.10.16. 22:20

BeeJay Janikám!

Egész jól mutat a motyód azon a színpadon :rock: !!!! Olyan pöpec...

A ládikód pedig tényleg jól magához tért, tuti tetszetősen dübörög!!!

Pacsi :777

Picasso

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 18014Hozzászólás Zeneboy
2013.10.16. 22:34

Én csak annyit szólnék mindehhez!

A Trevis is egy "noname" cucc! Sajnos eladásnál hamarabb megvesznek egy Ev-t meg Dynachordot stb.

Bármennyire is eladást is néztem eddig minden megvett cuccomnál, itt keveset gondolkoztam ezen!
Miért? Mert egyszerűen úgy szól ami jó a fülemnek! Jó az autómnak-mert beférek, jó a kezemnek a teherbírásomnak mert pille könnyűek, jók a buliknak és a legfontosabb, jó a közönségnek is, mert jó nem szólnak nagyon "bután" és kellő hangerőt képesek leadni!

Bruttó áron nem a olcsó..sőt kifejezetten drága!
Azért én már kiszámoltam, mennyibe fájna pl a 8"-as topom! Megkerestem a komponenseket és elérhető árakat:
8" Low-Mid= 40-50eft / Átszámolt USa dollár árral/
1" driver:= 35-40eft / Átszámolt USa dollár árral/
1,4 Tölcsér:=30eft / Átszámolt USa dollár árral/
POwersoft digimodul: Magyar forgalmazóval egyezkedtünk Dsp-vel 140eft, 3 db rendelése esetén 120eft/db...Gondolkoztam tartalék modul beszerzésén ha esetleg megadná magát, így pontos árat tudok..
Ehhez jön az anyag ktg. és amik már itt elhangzottak! A láda Bruttó ára most 360eft/db! Nyilván olcsóbban kijön a nyersanyag, de konkrétan tudom, hogy ezt a ládát egy 600eft-os L"acoustik ládáról vették a mintát! Kb 1-2 hónap hangolásba telt! Ezt a fajta "szakmunkát" fizeti meg az ember!

Nekem is építettek ládát, meg tekercselték..de úgy is szólt! Azt senki se mondja nekem, hogy amit gyárban szakműhelyben csinálnak, ő jobbat csinál a sufnyi tuningos hobby műhelyében! És ezt senki se vegye sértésnek, mert bizony van olyan hangosító barátom itt Ózd mellett akinek van épített hangtechnikája, de örömmel megyek fellépni ha ő hangsít mert tudom,hogy nagyon szépen megcsinálta! Viszont ő is egy meglévő mintáról dolgozott! Szóval nem azt mondom, hogy nem lehet építeni, meg barkácsolni! De attól az mg ua olyan eladhatatlan történet lesz később!
A nagy konklúzió pedig továbbra is az, hogy meg kell hallgatni ezt is előtte, mert nem biztos, hogy sz..ul fog szólni egy noname láda...
Én minden esetre tudom,hogy úgy vásároltam már 2 éve(!), hogy nem bántam meg! ÉS Most a Hangfoglalás sem érdekelt! Mert nincs mire cseréljek! Nem hajt a tudat, hogy minden áron vegyek valamit! Lenne ötletem, de jelenleg ez is sok egy egy buliba így minek beletenni! Hagy hozza vissza a cucc amit kell..Vagyis bocsánat! Hagy termelje, mert visszahozta már amit kellett..:))

Qgli: Csak azért ne vegyél Yamahát mert bízol a Yamaha névben..Nagy csalódás lesz! Egészen addig jól szól majd, míg nem tesznek mellé egy más ládát..hidd el nekem!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 18015Hozzászólás ---Qgli---
2013.10.17. 08:07

Zeneboy írta:Nagy csalódás lesz! Egészen addig jól szól majd, míg nem tesznek mellé egy más ládát
De én nem teszek mellé másik ládát...
Csak egy párat akarok venni.
Ha többen megyünk zenéni, akkor meg csak egy cuccot - az enyémet - visszük. Több cuccot minek vigyünk? Egy buliba egy cucc is elég...

Ha ebből a szemszögből nézzük, akkor Trevist sem veszek, mert az is csak addig jó, amíg nem teszünk mellé egy jobbat...

Egyébként hallottam egy trevist is a hangfoglaláson. A szubja nagyon tetszett, kicsi és nagyot szól, viszont a top - amit én hallottam - hát az nem volt egy nagy durranás ( aktív volt, de nem a nyolcas, hanem nagyobb ), mondjuk a yamahától jobban szólt, de nem is egy árkategória.
Asterixnek a 605D-je odaver annak trevisnek ( halkan jegyzem meg, hogy feleáron ). És én csak Asterix hangfala miatt akarom meghallgatni a 712DX-et és a 912-DX-et.

malko
VIP

Hozzászólás: # 18016Hozzászólás malko
2013.10.17. 08:35

---Qgli--- írta: Asterixnek a 605D-je odaver annak trevisnek ( halkan jegyzem meg, hogy feleáron ).
Én is csak halkan jegyzem meg ha oda ver a trevisnek minőségbe akkor neked adom ingyen ja és majd nem egy árba van.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 18017Hozzászólás ---Qgli---
2013.10.17. 08:51

Hozhatod.
Majdnem egy árban????

Ez elég vicces ár egy magamfajta gyenge vendéglátós zenésznek:

http://hangshop.hu/spd/ta-ta15p/Trevis- ... avu-aktiv-

Ezzel szemben:

http://www.pako.hu/aruhaz/termek/4523/d ... pera_915dx

A 15-ös trevis gyakorlatilag háromszor annyiba kerül, mint a DB!!!!
De hogyha tudsz szerezni Trevist 200/db-ért ,akkor szóljál, mert akkor érdekel engem is...

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18018Hozzászólás goozl
2013.10.17. 09:03

Ózd mellett nem egy Beyma cuccról beszélünk? Ha igen akkor ismerem Őt és a cuccot is.:D

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

malko
VIP

Hozzászólás: # 18019Hozzászólás malko
2013.10.17. 09:14

Én először nem keverném össze a két hangfalat már mint 605D meg 915Dx mert nem egyforma. Se minőségben sem árban.
És amit te a hangfoglaláson láttál az egy 12 colos láda volt és ha jól emlékszem akkor erre mondtad, hogy 605D sokkal jobb.
És még így is bele megyek a minőségi meghallgatásba, hogy ez csak 12 colos a 605D ami meg 15 colos. És mivel újba már nem tudsz venni 605D így használtan azt mondom, hogy majd nem egy árban lehet hozzá jutni.

Új hozzászólás