|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Itt Gyergyóban van az RCF kirendeltség nagy lerakata és egy alkalommal összehasonlításképpen ki volt rakva a létező összes sub a szabadba. Mit gondoltok melyik volt a nyerő ? - az art sub 7o5as
- ez jött ki győztesen. Ez hozta legjobban azt a formát amire mindenki azt mondta "basszus" 
Atti
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Érdekes, ritkán szokta megverni a 15"-os a 18-asokat. Max. érzékenységre lehet jobb, illetve nagyon nem mindegy milyen körülmények között hallgatjuk és milyen stílusú zenékkel. 
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Egyébként az én mélyemnek is szerintem szép lágy mély hangja van, ami nekem tetszik. De azt nem lehet elvárni tőle, hogy a lábdob kiüsse belőled a szuszt, mert arra ez nem alkalmas.
De nem is azért lett megvéve.

De nem is azért lett megvéve.
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 934 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1003 alkalommal
Sziasztok!
Nekem RCF art 705as sub-om van /két RCF art 715-ös aktív toppal/,de egyszer egy zenekari próbán mellétettük a SUB 8003AS-t!
Hát....! K.O. volt mindannyiunknak,nincs értelme sem az összehasonlításnak!
Egy nagy baj van vele, baromi drága!
Üdv! Ata
Nekem RCF art 705as sub-om van /két RCF art 715-ös aktív toppal/,de egyszer egy zenekari próbán mellétettük a SUB 8003AS-t!
Hát....! K.O. volt mindannyiunknak,nincs értelme sem az összehasonlításnak!
Egy nagy baj van vele, baromi drága!
Üdv! Ata
- peter1300
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg PA-50, Ketron Midjay Plus, Yamaha NP-V60
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Köszönöm a hozzászólásaitokat, a tapasztalataitokból kiindulva, egy pár 450-es top-hoz sem fogok találni ~150.000 Ft-ért aktív mélyládát, ami hozzá való, nemhogyha még kirakom a másik pár 300-as FS-t is.
Aztán lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni azt a Behringer-t amit fent linkeltem, zárt térben lehet, hogy elég lenne hozzá a mély...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Elég lesz a Behringer.
A Trabant is elég a Porsche mellett, amíg a városban vannak és mind a kettő csak 50-el mehet, de aztán ....
A Trabant is elég a Porsche mellett, amíg a városban vannak és mind a kettő csak 50-el mehet, de aztán ....
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Peter 1300! Amit linkeltél sűrgősen felejtsd el. 54kg?? Ekkora mérettel -súllyal a dB 18as subja 134decibellel süvit. Hallottam, és nagyon jó.
Asterix kollega 15ös subját is, és tényleg jó, majdnem olyat vettem én is. Pikó által linkelt 12"osból szerintem kell 2. De akkor már árban-pakolásban megint nem nyerő. Qgli! Na látod az összes a dB subot meghallgttam pákónál, de ez nem volt. Paraméterei alapján szerintem beltérre nincs buli, amibe kevés. Nekem kv2 subom van, az is 130dB-t nyom, és 300 fős bálba kényelmesen szóltam vele... ha érdekel egyébként ez a márka, keress meg privátban... Én használtan vettem 190ért.
goozl! maximálisan igazad van a 15, és 18" közti különbségben, de! nem feltétlen a Beatrice hangosításán gondolkodik, az itteni zenészek 99%-a. A te általad használt subok közül melyik a legkönnyebb, és hány kilós? Meg kb mennyibe fáj? Sejtem a válaszokat, ezért hát marad a kissebb fal. Pedig isten bizony majdnem 18"osoat vettem. de nem volt 40-50 kilónál könnyebb. Egyedül?????
Jó munkát estére Mindenkinek... Pikó kollega után szabadon: Pacsi!
Asterix kollega 15ös subját is, és tényleg jó, majdnem olyat vettem én is. Pikó által linkelt 12"osból szerintem kell 2. De akkor már árban-pakolásban megint nem nyerő. Qgli! Na látod az összes a dB subot meghallgttam pákónál, de ez nem volt. Paraméterei alapján szerintem beltérre nincs buli, amibe kevés. Nekem kv2 subom van, az is 130dB-t nyom, és 300 fős bálba kényelmesen szóltam vele... ha érdekel egyébként ez a márka, keress meg privátban... Én használtan vettem 190ért.
goozl! maximálisan igazad van a 15, és 18" közti különbségben, de! nem feltétlen a Beatrice hangosításán gondolkodik, az itteni zenészek 99%-a. A te általad használt subok közül melyik a legkönnyebb, és hány kilós? Meg kb mennyibe fáj? Sejtem a válaszokat, ezért hát marad a kissebb fal. Pedig isten bizony majdnem 18"osoat vettem. de nem volt 40-50 kilónál könnyebb. Egyedül?????
Jó munkát estére Mindenkinek... Pikó kollega után szabadon: Pacsi!
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Még valami: szerintem a dB 808sub 200 alatti árával lehet a nyerő peter1300! Vagy nézegesd a használt piacot 150.000ért kapsz jót.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Üdv.Nekem volt DB 808D Sub-om.A 18"-os mélyhangszóró méretéhez képest elég kompakt kasznit kapott.Aránylag könnyen szállítható.Szép telt mély hangzása van...De már nem vennék többet 18"-os SUB-ot.Nekem elég a két EV SB122!Brutális mélyei vannak.És ami szerintem fontos,hogy nem az a "kopogós"hanem a lágy,puha...
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Szerintem a mai aktív SUB-ok nagyon ki vannak "hegyezve" és ezáltal "kopognak" nincs az a telt mély hangzásuk.Diszkózásra valók inkább mint "élő"zenére...