|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- viskib
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Miki én nem szeretnélek semmiről lebeszélni de nekem már psr szériából volt bőven és volt belőle hibás is bőven a kijelző hibáktól a gitár pattogásokig minden meg volt, psr-en egy idő után kijön az hogy NEM MINŐSÉGI alkatrészekből van
S950- hangszinekben stílusokban gazdak hangszer, sampler nincs de úgy tudom valahogy beleet csalni abba a pár megás expasion részbe a wavokat jött ki rá soft is láttam, de billentyűleg ugyan az mint egy s900, mivel egymás mellet próbáltam a saját s900-am anno és az s950 et és elkel hogy mondjam mikor egy más mellet ugyan azt a stilt ugyan olyan beállításokkal leteszteltük jobb és baloldalt SEMMI de mondom SEMMIjen hang és minőség külömbség nem volt
Audio stilek T5-höz képest rettentő fos ahogy ott sem itt sem lehet levenni se effektet se semmi no hozzá nyulás de itt csak a dobok audio loppok a többi ugyan az a hangszer ami a többi stilbe is megtalálsz azt szerkesztheted,
Na most a Tyros2 vel már eljutottam odáig hogy LOOPOL bossa nova stilt össze raktam vagyis csak a dob részét akkor hol is tartunk? csináltam élő nagyon durva zongorákat? akkor minek az s950, 512-ramom van egy 15-20 perc alatt felál mig ösze rakom a szerelést pont kész és rengeteg mintát használok benne a hangja olyan vastag élőzenélés közben hogy az már fáj, a felvételi részét is előszeretettel használom mikor T2- hangszer veszek fel studioban mivel teljesen zajmentes és tiszta, nagy kijelző billentyűje a psr-el össze sem hasonlíthato nagyon szeretem, lehet el fogult vagyok de ha 1:1 be odadnák az s950-et a T2-m ért nem adnám oda! ha csak nincsen rá vevőm és egy nagyobb gázsit nem tudok szakitani amivel váltanék természetesen T3-ra.
Addig senkinem érzi mibe kerül mig nem vesz saját részre tyrost és vissza nem ül egy psr-elé én tudom heteket nem aludtam!
Psr- ellehet vele muzsikálni de én inkább csak szobai használatra ajánlom mert a gyűrődést nem igazán szeretik szerintem nem is arra let szánva
Tyros- ezek azok a gépek ahol bárhol meg lehet jelenni és nem hagy cserben
Mármint ha csak yamaháról beszélünk remélem segítettem valamit.
Sampler zongora demo-m: https://www.youtube.com/watch?v=orQtMWJzAbo
S950- hangszinekben stílusokban gazdak hangszer, sampler nincs de úgy tudom valahogy beleet csalni abba a pár megás expasion részbe a wavokat jött ki rá soft is láttam, de billentyűleg ugyan az mint egy s900, mivel egymás mellet próbáltam a saját s900-am anno és az s950 et és elkel hogy mondjam mikor egy más mellet ugyan azt a stilt ugyan olyan beállításokkal leteszteltük jobb és baloldalt SEMMI de mondom SEMMIjen hang és minőség külömbség nem volt
Audio stilek T5-höz képest rettentő fos ahogy ott sem itt sem lehet levenni se effektet se semmi no hozzá nyulás de itt csak a dobok audio loppok a többi ugyan az a hangszer ami a többi stilbe is megtalálsz azt szerkesztheted,
Na most a Tyros2 vel már eljutottam odáig hogy LOOPOL bossa nova stilt össze raktam vagyis csak a dob részét akkor hol is tartunk? csináltam élő nagyon durva zongorákat? akkor minek az s950, 512-ramom van egy 15-20 perc alatt felál mig ösze rakom a szerelést pont kész és rengeteg mintát használok benne a hangja olyan vastag élőzenélés közben hogy az már fáj, a felvételi részét is előszeretettel használom mikor T2- hangszer veszek fel studioban mivel teljesen zajmentes és tiszta, nagy kijelző billentyűje a psr-el össze sem hasonlíthato nagyon szeretem, lehet el fogult vagyok de ha 1:1 be odadnák az s950-et a T2-m ért nem adnám oda! ha csak nincsen rá vevőm és egy nagyobb gázsit nem tudok szakitani amivel váltanék természetesen T3-ra.
Addig senkinem érzi mibe kerül mig nem vesz saját részre tyrost és vissza nem ül egy psr-elé én tudom heteket nem aludtam!
Psr- ellehet vele muzsikálni de én inkább csak szobai használatra ajánlom mert a gyűrődést nem igazán szeretik szerintem nem is arra let szánva
Tyros- ezek azok a gépek ahol bárhol meg lehet jelenni és nem hagy cserben
Mármint ha csak yamaháról beszélünk remélem segítettem valamit.
Sampler zongora demo-m: https://www.youtube.com/watch?v=orQtMWJzAbo
Ricsike
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Miki! Életerős fiatalembernek szerintem nehogy egy szinti súlya legyen a perdöntő! Azért mindegyik a cipelhető kategóriába esik.
Ha az anyagiakon nem múlik, és tetszik a Yamaha, akkor én inkább egy T3-at választanék, mint egy S950-et.
A PSR S sorozat kivitelezés szempontjából (az ár függvényében) egy vérlázítóan pofátlan technológiai hulladék.
Erre már én is ezt mondom, ellenben a Korg műanyag kasznis készülékeivel. Azok legalább nem hullanak szét atomjaira, mint ezek. Billentyűzet, nyomógombok, és az 50-es széria előttiek kijelzői.
Ha az anyagiakon nem múlik, és tetszik a Yamaha, akkor én inkább egy T3-at választanék, mint egy S950-et.
A PSR S sorozat kivitelezés szempontjából (az ár függvényében) egy vérlázítóan pofátlan technológiai hulladék.
Erre már én is ezt mondom, ellenben a Korg műanyag kasznis készülékeivel. Azok legalább nem hullanak szét atomjaira, mint ezek. Billentyűzet, nyomógombok, és az 50-es széria előttiek kijelzői.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
Mikor elkezdtem válaszolni, még az előző két hozzászólás nem létezett.

- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Nagyon köszönöm a válaszokat, egy apróság miatt van gondom csak a billentyü súlyával, ha valamikor el kell adjam nem tudom elküldeni,mert nálunk falun nem jár a gyórs posta vagy más szolgáltató,hogy el tudjam küldeni, csak a román posta müködik,de az nem hajlandó 15kg-nál nagyobb súlyt felvenni, viszont egy ilyen kis faluban csak interneten tudok eladni és el kell küldjem,de nem tudom ha nagy a súlya... tehát ez volt amiért könnyüt akatam volna venni, de nem ragaszkodok az s950-hez csak arra gondoltam,hogy eladom a Bk-5-öt meg a Gw-8-at és pótlással veszek egy magasabb kategóriás billentyüt a kettö helyett.
Viszont fogalmam sincs mi lenne a megfelelö ezért keresgélés közben akadtam rá az s950-re ami nagyon megtetszett a synth hangszinei miatt,mert én legtöbbet azokat használom, valamennyi gitár,harmónika, néha zongora és rengeteg synth hangszin.
Föleg az Euro Dance pack nagyon tetszik (ami meg is van csak nincs hosszá való billentyüm
) és ma már saját pack-eket lehet késziteni, mert vannak hozzá szoftwerek!
De mindennek ellenére mégsem szeretnék megvenni valami minöségtelen billentyüt, mert ha valami gond van,még szerviz sincs ahová bevigyem, olyan kell amivel jó néhány évig el tudjak zenélgetni, igaz legtöbbet itthon,mert csak évi 4-5 bulim van.
Nem tudom a Tyros 2-3 mennyire áll jól synth hangszinekkel?
Köszi mindenkinek a segitséget!
Viszont fogalmam sincs mi lenne a megfelelö ezért keresgélés közben akadtam rá az s950-re ami nagyon megtetszett a synth hangszinei miatt,mert én legtöbbet azokat használom, valamennyi gitár,harmónika, néha zongora és rengeteg synth hangszin.
Föleg az Euro Dance pack nagyon tetszik (ami meg is van csak nincs hosszá való billentyüm
De mindennek ellenére mégsem szeretnék megvenni valami minöségtelen billentyüt, mert ha valami gond van,még szerviz sincs ahová bevigyem, olyan kell amivel jó néhány évig el tudjak zenélgetni, igaz legtöbbet itthon,mert csak évi 4-5 bulim van.
Nem tudom a Tyros 2-3 mennyire áll jól synth hangszinekkel?
Köszi mindenkinek a segitséget!
Üdv. Miki!
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
Szia Miki.Ha akarod nálam megnézheted a T3 at.Ahogy a kollegák is mondták inkább egy T2 vagy T3 mint S 95o,hacsak nem ragaszkodsz minden áron új hangszerhez.
- Mcmiki
- VIP
Szia! Köszi, sajnos elég messze vagy tölem és nekem nincs autóm,hogy el tudjak menni hozzád. T3-at nem volt alkalmam kipróbálni,de hallottam egy bulin,ahol kettö vólt két srácnak, tudom,hogy jó hangszer, ehhez nem fér kétség.
Azon gondolkozok,hogy megvegyek egy T3-at jó néhány évesen,lehet már kisebb hibával arra sincs semmivel több garancia,hogy többet eltart, mint egy új s950, csak ha szerencsém lenne és kapnék egy nagyon jó állapotu T3-at,akkor jó lenne,de nagyon bizonytalan vagyok mivel elég régi széria!
Román kollégák azt mondták,hogy nyugodtan vehetek s950-t mert jó hangszer és simán eltart többet is,mint egy használt Tyros 2-3, a hangja talán vékonyabb de elég jó, a billentyüzet nem tul jó,de én nem vagyok zongorista majd megszokom, a Bk-5-é sem tul jó,mégis el tudok vele zenélni, olyan csak van az is! még mindig nem tudok dönteni, mi lenne a jobb,de még nézelödök, érdeklödök, valahogy hátha eldöl ez is.

Azon gondolkozok,hogy megvegyek egy T3-at jó néhány évesen,lehet már kisebb hibával arra sincs semmivel több garancia,hogy többet eltart, mint egy új s950, csak ha szerencsém lenne és kapnék egy nagyon jó állapotu T3-at,akkor jó lenne,de nagyon bizonytalan vagyok mivel elég régi széria!
Román kollégák azt mondták,hogy nyugodtan vehetek s950-t mert jó hangszer és simán eltart többet is,mint egy használt Tyros 2-3, a hangja talán vékonyabb de elég jó, a billentyüzet nem tul jó,de én nem vagyok zongorista majd megszokom, a Bk-5-é sem tul jó,mégis el tudok vele zenélni, olyan csak van az is! még mindig nem tudok dönteni, mi lenne a jobb,de még nézelödök, érdeklödök, valahogy hátha eldöl ez is.
Üdv. Miki!
- Apelláta
- Adminisztrátor
Hát ebben én nem lennék biztos. Ugyan nem tapasztalatból mondom, de több éve olvasója, és hozzászólója vagyok más fórumnak is, aminek a Yamaha topic a mozgatórugója. Az évek alatt onnan szerzett infók alapján mondom, hogy a PSR-S szériával rengeteg gond van, viszont Tyros-sal kapcsolatosan csak elenyészőt hallani. De Viskib, meg Ghosti, mint tapasztalt Yamahások is ezt állítják.Mcmiki írta:Román kollégák azt mondták,hogy nyugodtan vehetek s950-t mert jó hangszer és simán eltart többet is,mint egy használt Tyros 2-3
Ezt viszont biztosan állítom, hogy nincs olyan. Mint írtam, próbáltam mindegyiket. Hát a 950-é egy fos. Egy Casio CTK-3000-el vetekszik.Mcmiki írta:...a billentyüzet nem tul jó,de én nem vagyok zongorista majd megszokom, a Bk-5-é sem tul jó,mégis el tudok vele zenélni, olyan csak van az is!
És ha abból indulunk ki, hogy a PSR, és a PSR-S széria már vagy 15-20 éve gumiharang, meg műanyag nyelv törés típushibában szenved, és a 950-es billentyűin sem változtattak, akkor ettől sem várható más. Rolandnál hallottál már tömeges billentyűzet meghibásodást? Én még elvétve sem nagyon.
…de te tudod, a döntés a tied.
- Mcmiki
- VIP
Ép az a baj,hogy nem tudom!Apelláta írta: …de te tudod, a döntés a tied.
Nekem csak Rolandok voltak, amik jók a maguk módján,de szeretnék én is kicsit feljebb lépni, elörébb jutni hangszer téren, ezért sz@rakodok annyit a választással.
Amikor véleményt kértem,találtam nagyon jó áron egy s950-t, amit már idöközben el is adtak,ugy,hogy már mindegy.
Visszatétve a T3-hoz, azt mondják a román zenészek (több is) ,hogy a T3-nak kissé eltömödött hangja van és nem volt egy sikeres széria,azért jött ki olyan hirtelen a T4,hogy ezt valahogy leplezzék. T2-t sokat hallottam képernyöhibával attól félek azért,mert állitólag 450-500 euro ha cserére kerül sor!
Fogalmam sincs mi igaz ezekböl a dolgokból,mert nekem nem volt személyes tapasztalatom ilyen téren, az is biztos,hogy ha hibát keresünk,mindegyikbe fogunk találni,mert úgy gyártják,hogy ne legyen tökéletes,mert akkor ki venné meg a következö szériát ami megjelenik.
Esetleg Korg pa900? vagy használt pa2? csak attol félek,hogy még nehezebb a Korg menüje ,mint a Yamaháé és nem boldogulnék vele,mert még nem is láttam soha közelröl,nem értek hozzá.
Üdv. Miki!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Ez így igaz. Asterixnek a Pa 2X-ben egy pár led kiégett. Amikor nála voltam akkor is ki volt égve vagy kettő és akkor Asterix mondta, hogy már másodjára viszi a szerelő sráchoz ezzel problémával. Ezzel szemben mondhatnám nekem 7 éve van meg a pa 800 és még egy sem égett ki, DE!!! nekem meg hol egyik gomb hol másik gomb sz@r@kodik a hangszeren. Emlékszek tavaly előtt a per basszus gombot kellett erősen nyomni, hogy működjön - aztán három hónap után magától rendbejött. Tavaly a kurzort felfelé mozgató gombbal volt baj, azóta ez is rendbe jött. Mostanában a 3-as variáció gombja érintkezik nehezen, de majd megunja és rendbe jön.Mcmiki írta:az is biztos,hogy ha hibát keresünk,mindegyikbe fogunk találni
Egy biztos: Ezt a hangszert nem akarom elcserélni, ezért akarok egy olyan modult, amit póthangszerként mindig ott lenne a kocsiban. ( Gond most sem lenne, mert mindig van itthon vagy egy DGX 520-as vagy egy PSR S550-es, tehát csak hazajövök érte és viszem )
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ez az "eltömődött hang" kinek az agyszüleménye? a T3 egy fasza hangszer és semmi hókuszpókusz nincs a megjelenések dátumában, a yamaha 3 évente adja ki a zászlóshajókat és ez agy volt a T2 T3 és T4 esetében is. Nincs mit elleplezni.Mcmiki írta: Visszatétve a T3-hoz, azt mondják a román zenészek (több is) ,hogy a T3-nak kissé eltömödött hangja van és nem volt egy sikeres széria,azért jött ki olyan hirtelen a T4,hogy ezt valahogy leplezzék. T2-t sokat hallottam képernyöhibával attól félek azért,mert állitólag 450-500 euro ha cserére kerül sor!
.
A T2 esetében valóban előfordult néhány kijelző hiba, de korántsem olyan számban, mint a psr3000/S900 kijelzőknél. A T3-ban viszont egy ragyogó fényű és nagyfelbontású új kijelző van.
Buba