Music finder nyomvatartva és bekapcsolás!Zongorista28 írta:Sziasztok!
Tyros 1 HDD módja hogyan érhető el Win 7-nél? A szokásos módon próbálkoztam, mint Xp-nél de nem sikerült. Köszi előre is!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- mamfi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
- Adott köszönetek: : 326 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 350 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
mamfi
[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]
[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]
- mamfi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
- Adott köszönetek: : 326 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 350 alkalommal
Kedves Buba ez ebben a formában nem igaz, müxik win7-el a t1.Bubamara írta:Attól tartok w7 alatt nem működnek a t1 programok.
HD burkolat lecsavarása/hd kihúzása és egy usb dokkoló rátolása, majd fel a gépre és totalcommander.
A munka kb annyi idő, mint ameddig ezt leírtam.
![]()
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/EW ... _mty=PRICE
mamfi
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ennek igazán örülök. Csak egy tipp volt, nekem minden zeni gépemen xp fut. ott pedig maximum az usb aljzat hibája miatt történhet meg, hogy a voice editor, vagy a file util. nem látja a hangszert. No meg persze a Malko által említett midi driver hiánya esetén. (ez éárdekes, időnként, ha másik t1-et akasztok az usb-re a custom hangok áthúzására, gyakran újra kell rakni a midi drivert, mert addig nem ismeri fel a gép.
Ettől függetlenül a külső usb2, vagy usb3 házat PATA csatolással melegen ajánlom mindenkinek, hangszer márkától függetlenül, egyrészt a tartalék HD gyors adatfrissítésére és tárolására, másrészt a hangszer nagyobb mennyiségű adattömegének átvitelére. nem túl gyorsak, ezek a korabeli gépek usb-re akasztva. (T1, T2, pa60, pa80. i30, pa1x stb) Jó esetben usb1 van bennük.
vagy nincs usb. 
A Ketron x, és sd esetében nem alkalmazható a dokkoló, mert saját formártumuk miatt a pc nem látja azok merevlemezeit. Pedig ott lenne csak igazán szükség rá, mert usb sincs csak tohost din csatlakozó. De minden nem lehet tökéletes.

Ettől függetlenül a külső usb2, vagy usb3 házat PATA csatolással melegen ajánlom mindenkinek, hangszer márkától függetlenül, egyrészt a tartalék HD gyors adatfrissítésére és tárolására, másrészt a hangszer nagyobb mennyiségű adattömegének átvitelére. nem túl gyorsak, ezek a korabeli gépek usb-re akasztva. (T1, T2, pa60, pa80. i30, pa1x stb) Jó esetben usb1 van bennük.
A Ketron x, és sd esetében nem alkalmazható a dokkoló, mert saját formártumuk miatt a pc nem látja azok merevlemezeit. Pedig ott lenne csak igazán szükség rá, mert usb sincs csak tohost din csatlakozó. De minden nem lehet tökéletes.
Buba
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Srácok ugyanúgy csináltam, mint az XP-nél tehát Music Finder nyomva tart, majd bekapcsol. Nem állt fel HDD-módba, nem történt semmi. Egy nyugdíjas bácsinak kéne segítenem neki van a Tyros 1. Win 7 fut a gépén.
Milyen Driver kell hozzá? Esetleg linket tudtok mutatni?
Milyen Driver kell hozzá? Esetleg linket tudtok mutatni?
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Bubamara
- Adminisztrátor
Adatlap
Fajl neve: USBdrv2k_.zip
Marka: yamaha
Szeria: Tyros
Tartalom: midi driver
Stilus:
Leiras: Amikor bedugod a hangszert usb-vel, a rendszer érzékeli az új eszközt?
Mert akkor kéri, hogy telepítsd. akkor kell rámutatni erra a driverre. Persze előtte csomagold ki a mappát.
Fajl neve: USBdrv2k_.zip
Marka: yamaha
Szeria: Tyros
Tartalom: midi driver
Stilus:
Leiras: Amikor bedugod a hangszert usb-vel, a rendszer érzékeli az új eszközt?
Mert akkor kéri, hogy telepítsd. akkor kell rámutatni erra a driverre. Persze előtte csomagold ki a mappát.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Buba
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Sziasztok!
Psr s950-röl tudna nekem valaki véleményt mondani? Megéri-e belefektetni annyi pénzt? Minöségileg mennyire megfelelö, gondolok itt a hang minöségre is de a billentyü meg a gombok minöségére is!
Szerintetek mennyire lenne elörelépés Roland Bk-5-öt lecseréljem S 950-re?
Köszönöm!
Psr s950-röl tudna nekem valaki véleményt mondani? Megéri-e belefektetni annyi pénzt? Minöségileg mennyire megfelelö, gondolok itt a hang minöségre is de a billentyü meg a gombok minöségére is!
Szerintetek mennyire lenne elörelépés Roland Bk-5-öt lecseréljem S 950-re?
Köszönöm!
Üdv. Miki!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Miki!
Két éve a hangfoglaláson láttam és megtapintottam mindegyiket. Azért írom, hogy megtapintottam, mert próbának nem volt nevezhető. Az S950-et hiába fülesben próbáltam, de pár méterre volt Szappanos Györgynek egy basszusgitár bemutatója, és olyan irdatlan hangerővel, hogy a fülesen keresztül sem hallottam szinte semmit. Így mérgemben otthagytam és inkább belehallgattam a bemutatójába, ami viszont zseniális volt. A BK5-re meg már nem maradt sok időm, mert siettem az akkori fórumtalálkozóra. Ahhoz is hozzáfértem, de egy egyszerű funkciót nem találtam meg - már nem emlékszem, talán a split-telés kivételét, vagy oktáv módosítást -, aztán hagytam is a fenébe, mert amúgy is mennem kellett. Ezért a hangjukról érdemlegeset nem tudok írni, viszont az egyértelműen megállapítható volt, hogy az S950 billentyűje és nyomógombjai egy 100 ezer forint alatti Casio-éval vetekszik. Vérlázítóan pofátlan dolog ez egy 600 ezres hangszertől. Semmivel sem minőségibb, mint egy S500-as, amin korábban volt szerencsém játszani. Amúgy dizájnra nem rossz az S950, komolyabb hangszer benyomását kelti a BK5-höz képest, de a minőség katasztrófa.
Nekem az volt az első és valószínűleg az utolsó hangfoglalás, amin voltam. Számomra értelmetlen. Egy-két bemutató nagyon jó, de ami engem motivál, hogy megtapogassam, és alaposan kipróbáljam a hangszereket, arra alkalmatlan. A hangszerek, meg egyéb hangtechnikák képeit meg a neten is megtudom nézni. Vagy elmegyek egy nagyobb hangszerboltba, és ott kipróbálom őket, ha találok ilyet, ahol van ami engem érdekel.
Két éve a hangfoglaláson láttam és megtapintottam mindegyiket. Azért írom, hogy megtapintottam, mert próbának nem volt nevezhető. Az S950-et hiába fülesben próbáltam, de pár méterre volt Szappanos Györgynek egy basszusgitár bemutatója, és olyan irdatlan hangerővel, hogy a fülesen keresztül sem hallottam szinte semmit. Így mérgemben otthagytam és inkább belehallgattam a bemutatójába, ami viszont zseniális volt. A BK5-re meg már nem maradt sok időm, mert siettem az akkori fórumtalálkozóra. Ahhoz is hozzáfértem, de egy egyszerű funkciót nem találtam meg - már nem emlékszem, talán a split-telés kivételét, vagy oktáv módosítást -, aztán hagytam is a fenébe, mert amúgy is mennem kellett. Ezért a hangjukról érdemlegeset nem tudok írni, viszont az egyértelműen megállapítható volt, hogy az S950 billentyűje és nyomógombjai egy 100 ezer forint alatti Casio-éval vetekszik. Vérlázítóan pofátlan dolog ez egy 600 ezres hangszertől. Semmivel sem minőségibb, mint egy S500-as, amin korábban volt szerencsém játszani. Amúgy dizájnra nem rossz az S950, komolyabb hangszer benyomását kelti a BK5-höz képest, de a minőség katasztrófa.
Nekem az volt az első és valószínűleg az utolsó hangfoglalás, amin voltam. Számomra értelmetlen. Egy-két bemutató nagyon jó, de ami engem motivál, hogy megtapogassam, és alaposan kipróbáljam a hangszereket, arra alkalmatlan. A hangszerek, meg egyéb hangtechnikák képeit meg a neten is megtudom nézni. Vagy elmegyek egy nagyobb hangszerboltba, és ott kipróbálom őket, ha találok ilyet, ahol van ami engem érdekel.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Ezzel én is így voltam.Apelláta írta:Két éve a hangfoglaláson láttam és megtapintottam mindegyiket. Azért írom, hogy megtapintottam, mert próbának nem volt nevezhető.
Akkor Szappanos elérte a célját!!??Apelláta írta:pár méterre volt Szappanos Györgynek egy basszusgitár bemutatója, és olyan irdatlan hangerővel, hogy a fülesen keresztül sem hallottam szinte semmit. Így mérgemben otthagytam és inkább belehallgattam a bemutatójába,
Ezzel akkor én is így voltam, viszont voltak olyan zenészprodukciók a standokon, hogy pofám leszakadt. Gondolok itt olyanokra, mint pl. Nagy János a jazz főiskoláról. Brutális dolgokat művelt a Casio-n. Neki tökmindegy, hogy Casio van a keze alatt vagy Nord. Az Ő keze alatt nem tudná az ember eldönteni melyik jobb egyik vagy a másik, de egyik jobb, mint a másik...Apelláta írta:Nekem az volt az első és valószínűleg az utolsó hangfoglalás, amin voltam.
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, épp ettöl féltem,hogy nagyon gyenge minöségüek a gombok meg esetleg a billentyüzet is, mivel ezek a mai szép dizájnos cuccok nagyon minöségtelenek. Biztosan masszivabb cucc pl. egy Tyros 2, 3 de ezek viszont nagyon nehezek!
Fogalmam sincs mi lenne a jó megoldás!

Köszönöm a válaszokat, épp ettöl féltem,hogy nagyon gyenge minöségüek a gombok meg esetleg a billentyüzet is, mivel ezek a mai szép dizájnos cuccok nagyon minöségtelenek. Biztosan masszivabb cucc pl. egy Tyros 2, 3 de ezek viszont nagyon nehezek!
Fogalmam sincs mi lenne a jó megoldás!
Üdv. Miki!
- Bubamara
- Adminisztrátor
14kg a T2, T3, nem egy szállíthatatlan kategória. Mit szólnál egy triton extreme 88 28 kg-os súlyához: 
NEm lehet kérdés, hogy nagyságrenddel jobbak bármelyik S sorozatú tejeszacskónál. Yaminál a minőség sajnos csak ezekben van jelen. Jó billentyű, nagy, mikrokapcsolós gombok, nagy dönthető kijelző, a 3-nál sliderek, mindegyikben song mappákhoz rendelhető nyomógombok, 4 kimenet, sokkal jobb effekt park, dinamika proci, sokal jobb hang....
NEm lehet kérdés, hogy nagyságrenddel jobbak bármelyik S sorozatú tejeszacskónál. Yaminál a minőség sajnos csak ezekben van jelen. Jó billentyű, nagy, mikrokapcsolós gombok, nagy dönthető kijelző, a 3-nál sliderek, mindegyikben song mappákhoz rendelhető nyomógombok, 4 kimenet, sokkal jobb effekt park, dinamika proci, sokal jobb hang....
Buba