Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Joe83
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 95
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 20808Hozzászólás Joe83
2014.01.12. 08:32

Sziasztok!

T2-ben csalódni?????????????????????????????????????
T1-hez képest nem nagy durranás???????????????????????????ű

Nehogy már nekem valaki azt mondja, hogy a T1-1hez képest nincs jelentős eltérés?!?!?!?!?!?!?
Ha csak a billentyűzetre gondolok... A T1-ben lévő billentyűzet egy rakás f.s a T2-höz képest!!!!
Akkor ott van a sampler funkció! Ami a T1-ben nincs, vagy a szabványos VGA kimenet a T2-ben lcd monitornak......
És akkor még nem beszéltünk a hardverbeli különbségekről........
Na mindegy... Nem húzom fel magam....

Üdv: Joe

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 20809Hozzászólás Gyuley
2014.01.12. 08:34

Ricsike!

Miben is csalódtál pontosan?
Ne kövesd el azt a hibát, hogy nem mélyedsz bele, látszólag egy felturbózott S900, de hidd el nekem, hogy sokkal több annál!
Szerintem ha így nézzük, a T3 sem sokkal nagyobb ugrás, az is sokáig töltögeti a samplereket, ezért én inkább T4-ben gondolkodom majd egyszer! :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 20812Hozzászólás viskib
2014.01.12. 08:53

Nem kell félre beszélni emberek, nagyon jól tudjátok hogy én azért képben vagyok mik a külömbségek és mit tudnak a hangszerek!!!

Másodszor a csalódást írtam nem a hangzás meg a billentyűk és azok a külömbségek okozták amit itt sorogattok mert persze hogy jobb egy tyros1 nél meg s.t.b

Na de ha már kiadok egy XL-es Újszerű tyrosért 380-400Ft ot akkor már had legyen már benne normálisan az a k...a dobhangszín, és nekeljen minden féle módszerrel belecsalni!!
Jó nem volt T2-m ezt eddig nem tudtam honnan is tudtam volna, nem is gondoltam rá hát sampler van benne akkor TVD samplert miért ne vinne, na nekem ez a leg nagyobb érvágás
mivel nekem a DOB hangszínek a mindenem másodrészt jöhet a többi.

Ez olyan mint amikor valaki azért vesz egy nagy monitort a sz.géphez mert nagyban szereti látni a játékokat.

Ez volt vállam a "csalódás" a többit eddig is tudtam mire képes mit tud mivel játszottam már jó pár T2- csak most itt vol nállam egy barátommé amit én lőttem be és a dobokat tettük bele,
bele is raktuk de nem úgy mint a T3-ba hanem úgy ahogy gyuley le írta de nekem ez KEVÉS. akkor inkáb 100e el többet várok és T3.

Remélem megértitek ;)

Ricsike

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 20813Hozzászólás Gyuley
2014.01.12. 09:04

Ricsike!

Ha jó dobot akarsz a T2-be, akkor izzadni kell érte, de inkább izzadok, mint +100ezer ;) :777
Amúgy a T3-be is ha beteszed, jobbra balra állítgatni kell rajta hogy normálisan megszólaljon, mert én már próbáltam a T3-ra készített mintákat T3-on, és az sem egyszerűbb, max annyival, hogy gyorsabban betöltődik, és egyből ki lehet cserélgetni gond nélkül!
Fél évet kínlódtam, mire rájöttem arra, hogyan lehet dobokat megszólaltatni a T2-vel, ez tény, de én nem szoktam feladni semmit, és addig megyek, amíg meg nem valósítom amit akarok, mert ha valamire van esély, akkor azt meg lehet, és meg is kell csinálni! :777

Joe83
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 20814Hozzászólás Joe83
2014.01.12. 09:09

Ricsike!

Szerintem akkor Te ne Yamaha hangszerben gondolkodj!!!!!!!!!!!
Vegyél Korgot!!!Abban jobb a dob! Jaahhh azt eladtad!!!
Vegyél Ketront!!!!!!!
Neked Yamaha nem való, mert sz@r benne a dob!!!!!!

:xx: :diablo: :dash2: :dash2:

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

B-Trió
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Yamaha Psr S700, gitár, basszus
Kapott köszönetek: : 17 alkalommal

Hozzászólás: # 20820Hozzászólás B-Trió
2014.01.12. 09:31

Mp3 konverter Yamaha
Sziasztok! Kéne egy kis segítség. Midiből szeretnék Mp3-t konvertálni, de vagy nem tudom letölteni a free verziót, vagy amelyiket igen az meg nem engedi kimásolni.
Ki tud valami használhatót ajánlani?
Köszi

Joe83
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 20821Hozzászólás Joe83
2014.01.12. 09:38

Szia B-Trio!

Hagyd az ilyen Midi-ből Mp3 konvertálókat!!! Nagy rakás...
Csináld úgy, hogy a hangszeredben elindítod a midit, és a hangszer kimenetéről meg pc-vel rögzíted a dalt amilyen formátumba csak akarod!
Rengeteg recorder program létezik...

Üdv: Joe

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 20822Hozzászólás viskib
2014.01.12. 09:46

Ghostrider :D most mit vagy úgy oda !

Ideges vagy mert yamahás vagyok és most az 1-er van egy kifogásom a T2 ellen ami pont neked van?
Szerintem azért van a fórum hogy a véleményem meg osszam nem akartalak én téged fel kavarni ezzel :)

Korg hangszinekben nem az én világom, Kertron kezeléséhez fingom sincs, úgy hogy lehet beszerzek egy SD2 modult és ennyi :)

Gyuley elhiszem ez mind szép és jo de, mi azért a pénzért nagyon keservesen meg dolgozunk nagyon sok időn keresztül ha mondd valamit ÓZDON lakom :)
(ezzel persze nem azt mondtam más nem dolgozik meg a pénzéért csak itt nagyon nehéz beszerezni mivel nincs se munka se üzlet se semmi)
Szoval azért a pénzért én már nem szeretnék szenvedni a dobokkal, nem maga a keverésével hanem azzal hogy bele rakjam, mivel én stil közben megy a dob manual bass&guitar
és szeretek át váltani akutsztikus dobokról dance dobokra "szokásom"

:) azért nagyon köszönöm a tájékoztatásod és örülök hogy ez hamarabb kiderült mint hogy meg vettem volna.

Ricsike

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 20824Hozzászólás Gyuley
2014.01.12. 10:03

Ricsike!

Erre való a fórum, azt hogy mit veszel, azt te döntöd el, ez természetes ;)
De tényleg jobb hogy utánajártál, és hogy ki is tudtad próbálni a dolgokat élesben is, így eldöntheted neked megfelel-e!

Joe!

Sajnos a Yami dobjai ilyenek, de ezt mindenki elfogadja aki ilyet használ és kész, vagy csinál bele jobbat! :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 20842Hozzászólás Asterix
2014.01.12. 15:20

T1-hez képest nem nagy durranás???????????????????????????

Bizony nem. A nagy durranás a 9000 vy Tyros, Korg Pa80 vs Pa1x váltás volt. Az nagy durranás volt, de amit azóta a Yamahások csinálnak az szégyen. Gyakorlatilag tyúklépésekben araszolgatnak, hogy minél több bőrt le tudjanak nyúzni az óvatlan zenészekről. Gyakorlatilag alig valami fejlesztés, inkább feltuningolunk pár hangszínnel, meg számot váltunk és kész. Mielőtt vita támadna a Korg sem sokkal jobb, talán csak annyival, hogy ott nem tyúklépés, hanem egy kutyalépésnyi a fejlesztés. (ez látszik abból is, hogy a Tyros már 5-nél, a Pa pedig még csak a 3x-nél tart.
Ha jó dobot akarsz a T2-be, akkor izzadni kell érte,[/qoute]

Látod ez nem egy nagy dicsősége a Tyrosnak. Itt vannak a majdnem millás hangszerek és nincs bennünk dob hang? Szempler kell ahhoz, hogy hangszíneim legyenek, nincsenek használható stílusaim, csak ha Írok magamnak??? Akkor miért fizetünk ki 1 millát???? Válaszoljon már valaki nekem!!!! Beteszel a táskádba egy laptopot, az állványodra a midi billentyűzetet, meg egy kis érintőképernyőt és különb szempler állomásod van, mint bármelyik hangszer gyakorlatilag fillérekből!
Minden a szemplerről szól? Ki lehet dobni azt a hangszert, amiben nem találsz 2-3 normális dobszettet, ami neked tetszik, 2-3 zongorát, pár gitárt, stb. Ha nem tetszenek, ne vedd meg!!! Pusztán azért, mert lehet vele szemplerezni??? :dash2: :dash2:
de inkább izzadok, mint +100ezer
Az előbb lehurrogtad Ricsikét, hogy miért nem vesz T2-t, mert csak hozzá kell tenni 100-150e forintot. Gondolom ez a mondásod után majd jönnek a T3 tulajok és téged fognak lehurrogni, hogy milyen alapon mondod azt, hogy nem érdemes hozzátenni 100e forintot... :lol: :lol: :777

Új hozzászólás