Ha valaki Boss vagy Roland expression pedált vásárol a Yamaha szintihez, akkor vigyázzon, mert kompatibilitási problémája lehet, mint nekem...
Nekem egy BOSS FV-500L pedálom van. Azért választottam ezt, mert még van jó pár funkció rajta, így ár/érték arányban a legjobbnak találtam azok
között, amit megengedhettem magamnak.
Amikor megvettem, szomorúan vettem tudomásul, hogy nem tartozék a sztereó jack - sztereó jack összekötő kábel... na ez volt nekem nagy szerencse, hogy miért, a végén kiderül...
Otthon elővettem az új szerzeményt, túrtam a cuccaim között, de csak olyan kábelem volt, ami sztereó jack - 2xRCA... gondoltam, semmi gond, van RCA -sztereó jack átalakítóm, így azzal a gagyi, hulladék kábellel kötöttem a szintire a pedált. Minden tökéletesen működött, nagyon elégedett voltam.
Kis idő elteltével gondoltam, hogy veszek egy normális minőségi kábelt hozzá, meg is vettem, próbáltam, nem működött. Ej mondom, biztos valami kontakthiba, így Ghosti barátomnak szóltam, hogy csináljon már nekem egy kábelt. Meg is csinálta, de azzal sem ment. Dugdostam a kábeleket, de az első 1/3 pedálúton érzéketlen volt a pedál, hiába nyomkodtam. Na mondom, ennek annyi. Visszavittem az Eldoradoba, elmondtam, hogy mi a hibajelenség, ott egyből kipróbáltuk T4-en és S950-en, ott is ugyanazt csinálta. Mondták, hogy majd tesztelik még. Másnap hívtak, hogy semmi baja a pedálnak. Mondom, az nem lehet, hiszen együtt próbáltuk és akkor is hibásan működött. Elmondtam, hogy hogyan volt bekötve és próbálják úgy. Kiderült, hogy minden szintivel működik, csak a Yamaha szintiken nem funkcionál. Hívták a Roland márkakereskedést, ott azt mondták, kompatibilitási gond. Mondom, ezt elfogadom, de akkor mondják meg, egy hónapig hogyan ment nekem a pedál hiba nélkül? Na erre nem tudtak mit mondani... Mondták a boltban, hogy szívesen rendelnek helyette Yamaha pedált, de én nem akartam olyan pedált, ami sokkal kevesebbet tud, mint a Boss FV-500L... Az Eldoradoban a srácok nagyon rendesek voltak, felajánlották, hogy hozzak el egy vadi új Boss pedált, próbáljam ki, hogy működik-e. Hazaértem, tesztelném de nem megy. Na mondom, lehet a kábelek ellenállása miatt van gubanc, nekiálltam mérni az ellenállásokat a gagyi és a minőségibb kábelen, de a gagyin szakadást jelzett a készülék. Fordítva volt bedugva az átalakítóba a kábel, így az egyik dugó csúcsérintkezőtől a másik dugó gyűrűjére ment a jel és fordítva. Kipróbáltam a gagyi kábellel, hibátlanul működött a pedál... Gyorsan átforrasztottam a minőségibb kábelen az egyik dugaszt, leteszteltem... Működött!
Hívtam az Eldoradot, megköszönték az infót és mondták, hogy ezt jelzik a Rolandosoknak is, ha valaki Yamahához vásárol ilyen pedált, akkor a jobb és bal oldalt keresztbe kell kötni a kábelen...
Így most van mit taposnom...

Remélem, nem voltam nagyon unalmas...
Üdv: Roland