Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 43472Hozzászólás B.Bazsi
2016.08.17. 11:22

almatom írta:
forissandor írta:Viszont vannak olyan termek, ahol hiába birkózol a technikával, akkor sem fog jól szólni
Ez pontosan így van, Sanyi!
Pl a Siroki sportcsarnok...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43473Hozzászólás tacso
2016.08.17. 13:07

A keyboard velocity pontos kalibrációja nagyon fontos. Persze a billencs minőségén is múlik, de lehet bukni Hammond és lead hangszín esetében is!
Bazsi! Jobb később mint soha, Sirok pedig jó hely!! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 43475Hozzászólás Asterix
2016.08.17. 13:28

A billentyűzet beállításának fontosságára én is akkor jöttem rá, amikor a 9000pro-val hajtottam meg a 3xM-et. És azon a billentyűzeten keresztül sokkal szebben szólaltak meg a Korg szóló hangok. Na azóta van átállítva nálam a Korg billentyűzete.

Viszont a Yamahánál korántsem biztos, hogy hardverileg ugyanaz van téve a kistesóba, mint a nagyba. A mikrofon rész a vokáltól eltekintve, gyakorlatilag teljesen megegyezik a 9000pro-tól kezdve a T5-ig minden Yami hangszerben. Mégis a 9000pro mellett a T1 T2 simán elvérzett...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43478Hozzászólás Rolandbk5
2016.08.17. 17:12

Van egy ötletem.
Mit szóltok hozzá, ha csinálnánk egy olyan - mostani nevén - WorkShop-t, ahol egy szakember megmutatná, és mondjuk ezt leirt formában is mindenki megtudná kapni az EQ-zás rejtejmeit. Abban van a lényeg. Ha valami nem Ketron - bár én ott is tudnék álitani - akkor bele-bele kell nyulni, és sokkal jobb eredményt lehet elérni. A MidiOptimizerrel szétszedem a dobszettet, majd mindegyiket eq-zom egyedileg, és onnantól nem lesz Yamahás dobhang. De ezt a G70-el is nagyon szépen meglehet csinálni. Csak álljunk neki.

Mit gondoltok? Lenne rá jelentkező? Természetesen belépős buli lenne, egy kis kávé, üditő, pogácsa, majd a végén akár egy közös ebéd. Már régóta gondoltam erre fel is vettem a szakemberrel a kapcsolatot, és már csak ti hiányoztok.

Ha akarunk fejlődni, akkor tegyünk érte.

Zotti

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 43489Hozzászólás vili2105
2016.08.18. 09:18

Asterix írta:A billentyűzet beállításának fontosságára én is akkor jöttem rá, amikor a 9000pro-val hajtottam meg a 3xM-et. És azon a billentyűzeten keresztül sokkal szebben szólaltak meg a Korg szóló hangok. Na azóta van átállítva nálam a Korg billentyűzete.

Viszont a Yamahánál korántsem biztos, hogy hardverileg ugyanaz van téve a kistesóba, mint a nagyba. A mikrofon rész a vokáltól eltekintve, gyakorlatilag teljesen megegyezik a 9000pro-tól kezdve a T5-ig minden Yami hangszerben. Mégis a 9000pro mellett a T1 T2 simán elvérzett...
Ezt már én is írtam valamikor, hogy a fataromtól teljesen máshogy szól a pa600, a gitárok, zongorák főleg.
Mintha más hangszer lenne

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43508Hozzászólás Rolandbk5
2016.08.19. 07:07

almatom írta:Vagy a másik verzió, hogy nálam egyedül tök mindegy egy hangszínre vonatkozólag, hogy honnan van meghajtva.
Érzetre persze, hogy jobb ha a profi Yamaha zongorám klaviaturájával játszok....de a meghajtott hangszín tök mindegy, hogy honnan van hajtva: az minden esetben ugyanúgy szól.
Köszönöm, hogy megválaszóltátok. Attól nem szól jobban egy T5 vagy egy SD7, hogy fatar van benne. Ne legyen benne Fatar, de legyen jó olcsó. Szerintem. Vagy másik, lehet benne Fatar ha szar a hangszín, akkor érezheted jól magad akkor is szarul fog szólni. Na itt van a nagy átverés. 1500 Ft-s alufelnihez használt súlyokkal egy PA600-ból jó bellentést lehet csinálni, de akkor sem tartok egy PA3x áránál. Akkor hogyan is van ez? Jó kis dolgot feszegettek, ez ugyanaz mint a vas vagy a műanyag. Ha jól meg tud szólalni, akkor lehet bármiből.

Zotti :777

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 43522Hozzászólás Asterix
2016.08.19. 15:21

Tomi!
Te ezt nem vagy képes "felfogni", mert zongorista vagy. Én orgonán játszottam egész életemben és harmonikán. Zongorán maximum a Für Elise-t és a szamárindulót anno középiskolában.

Lényegében abban igazad van, hogy 2 billentyűzeten tök mindegy, hogy ütöd le a megfelelő velocity érték esetén ugyanazt a hangot fogja adni a két hangszer, csak a kérdés ott van, hogy le tudod-e ütni ugyanazt a velocity értéket. Te mint zongorista biztosan.

Egy rövid történettel megvilágítanám. Anno Qgli-nak Pa800 hangszere volt, egyszer eljött meghallgatni a Muzikantomat. 6 és fél oktáv, jobb billentyűzet. Nálam a bal kéz be van állítva, hogy 95-ös velocity felett automatikusan break-ot hozzon a stílus. Ehhez nekem egy marha nagyot rá kell ütnöm a billentyűzetre, hogy ezt előhozzam. Gabi eljött egyszer hozzám, hogy meghallgassa a 30-et. A második stílus után megkérdezte, hogy milyen stílusok ezek??? Mert neki folyamatosan csak breakelt a hangszer. Amikor ezt kikapcsoltam, már meg tudta hallgatni a stílust normálisan... :777
Kinek-kinek más a keze...

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43525Hozzászólás Sztifler0301
2016.08.19. 17:34

Yamaha szoftvereket keresek! Ebben kérnék segítséget, mert eddig nem jártam sikerrel. Remélem jó helyre írok ez ügyben!

Yamaha XGworks 4 és Yamaha SOL2 nevű szoftvereket keresem.
Eddig valami japán oldalakon kötöttem ki, de nem sok eredménnyel.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 43526Hozzászólás Asterix
2016.08.19. 18:01

Tudtommal a 3.07E verzió az utolsó angol nyelvű. A 4.0 csak japán nyelvű...

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 43527Hozzászólás Sztifler0301
2016.08.19. 18:26

Esetleg ki milyen szoftvert használ kimondottan kíséretek, stílusok gyártására? Az a tapasztalatom, hogy jobban lehet számítógépen dolgozni, mint a Tyroson...

Beszéltem nemrég Camaroval is. Ő is az XGworks-ot használja írásra, utómunkára pedig a yamaha stylist-et, ami a cég egy spéci belső szoftvere és csak megfelelő embereknek adják oda.

Új hozzászólás