|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha Tyros 5
Moderátor: Moderátorok
- Gyuley
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Re: Yamaha Tyros 5
Ha mindent szemügyre veszünk, akkor bizony még nagyobb is a szakadék, nem csak hangzásban, tudásban, és minőségben is!
Én az S900 VS T2-ről veszek példát, nem sokkal jobb hangzásban a T2 elsőre, de azért sokkal,sokkal többet lehet kihozni belőle, mint egy S900-ból, a minőségi eltérések meg ég és föld, annyira gagyi az S900 minősége, hogy az már fájdalom, komolyan visszasírtam a PSR3000-et, mert még az a régi vas is többet ért annál!
Én az S900 VS T2-ről veszek példát, nem sokkal jobb hangzásban a T2 elsőre, de azért sokkal,sokkal többet lehet kihozni belőle, mint egy S900-ból, a minőségi eltérések meg ég és föld, annyira gagyi az S900 minősége, hogy az már fájdalom, komolyan visszasírtam a PSR3000-et, mert még az a régi vas is többet ért annál!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 51
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
A PSR3OOO-es egy nagyon szuper kicsi hangszer volt a maga idejében. Sokáig latolgattam én is, hogy megszerezzek egyet, de aztán beugrott a 9OOO-es helyette. Egy alkalommal (én akkor voltam kezdő a Korg-ban) együtt zenéltem egy sráccal akinek akkor 3OOO-ese volt. Emlékszem el voltam bámúlva, hogy mennyire jót kihozott abból a masinából
Egy bíztos: - komolyabb, drágább hangszert érdemes venni abban az esetben ha azt az ember ki is tudja használni, ki tudja aknázni annak képességeit. Mert áttenni a pa5o-es dolgait egy 2x-3xpro-ba, vagy egy psr11oo-asét egy Ty3-ba, annak semmi értelme.
Egy bíztos: - komolyabb, drágább hangszert érdemes venni abban az esetben ha azt az ember ki is tudja használni, ki tudja aknázni annak képességeit. Mert áttenni a pa5o-es dolgait egy 2x-3xpro-ba, vagy egy psr11oo-asét egy Ty3-ba, annak semmi értelme.
Atti
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Atti!
Én a következőképpen gondolom a dolgot!
Adott lett volna egy S950, az ára kb újan, akkor egy használt T2 áráért be tudtam volna szerezni, természetesen nem M.O-n, kipróbáltam a hangfoglaláson, tetszett a hangja,stabilan működött, nem fagyott,és tényleg nagyon jól megszólal az arrangerek között de......minőségben ott is tapasztalom az s szériára jellemző gyenge silány anaghasználatot, mind billentyűzet, mind vezérlőgombok, és kaszni tekintetében is!
Ennek fényében akkor úgy döntöttem, hogy inkább egy két szériával előbbi, használt zászlóshajó, mint egy új középkategória, és valahogy nem bántam meg ezt, ez a 3. hangszer amit nagyon imádok, előtte a Psr2000, és a Psr 3000, volt ennyire a szívem csücske, de legjobban a T2-t szeretem, szinte végtelenek a lehetőségei, és középszerű az ára!
Persze nyilván itt is kell kompromisszumokat kötni, de nincs olyan arranger a piacon amivel ne kellene!
Én a következőképpen gondolom a dolgot!
Adott lett volna egy S950, az ára kb újan, akkor egy használt T2 áráért be tudtam volna szerezni, természetesen nem M.O-n, kipróbáltam a hangfoglaláson, tetszett a hangja,stabilan működött, nem fagyott,és tényleg nagyon jól megszólal az arrangerek között de......minőségben ott is tapasztalom az s szériára jellemző gyenge silány anaghasználatot, mind billentyűzet, mind vezérlőgombok, és kaszni tekintetében is!
Ennek fényében akkor úgy döntöttem, hogy inkább egy két szériával előbbi, használt zászlóshajó, mint egy új középkategória, és valahogy nem bántam meg ezt, ez a 3. hangszer amit nagyon imádok, előtte a Psr2000, és a Psr 3000, volt ennyire a szívem csücske, de legjobban a T2-t szeretem, szinte végtelenek a lehetőségei, és középszerű az ára!
Persze nyilván itt is kell kompromisszumokat kötni, de nincs olyan arranger a piacon amivel ne kellene!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Én nagyon nem tudok fenn akadni ezen a témán mert engem nem igazán izgat ez a tyros5 próbáltam van egyik barátomnak is, ismerem pontosan mire képes de nem tartom jó vételnek mindenképp csak az vegyen akinek tényleg van pénze és meg teheti mert egy profin beállított T4- ugyan ezt a szintet eléri bármikor, én ha meg dolgozok a pénzemért akkor sosem vennék T4 től komolyabbat azt is a flashrom-miatt ha yamahánál voksolnék csak erősen befolyásol az audya
persze ha van miből miért ne hánynám ki minden évbe újabbnál újabb hangszerre a pénzemet ezért szerintem 3 fajta billentyűs van aki ilyen hangszert vesz magának....
1. aki azért vesz komoly hangszert mert ért hozzá és tud is és keres is vele.
2. van aki azért vesz komoly hangszert mert nem tud játszani és komolyan akar meg szólalni midi-vel.
3. és van a harmadik aki csak meg veszi szórakozásból mert van miből és szeret vele villogni.
ui: a 7,5 oktávról meg annyit hogy nem különbözik a billentyűk a T4 től szerintem, és speciel nekem is jó lenne 7,5 oktáv de akkor már inkább veszek alá egy kalapácsos masterkeyboárdot használtam 60-70ért.
1. aki azért vesz komoly hangszert mert ért hozzá és tud is és keres is vele.
2. van aki azért vesz komoly hangszert mert nem tud játszani és komolyan akar meg szólalni midi-vel.
3. és van a harmadik aki csak meg veszi szórakozásból mert van miből és szeret vele villogni.
ui: a 7,5 oktávról meg annyit hogy nem különbözik a billentyűk a T4 től szerintem, és speciel nekem is jó lenne 7,5 oktáv de akkor már inkább veszek alá egy kalapácsos masterkeyboárdot használtam 60-70ért.
Ricsike
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Ezen a drága hangszerek megvásárlása ugye alapból feltételezi azt, hogy meg van a tőként a hangszer megvételére.viskib írta:1. aki azért vesz komoly hangszert mert ért hozzá és tud is és keres is vele.
1. Aki ért a hangszerekhez és tudása, ideje és főleg érzéke van hozzá, az a régi hangszerekkel is csodákat tud művelni. (D. Nándinak veszettül jól szól az ütött kopott 130e forintos PRS 9000 hangszere is.)
2. Nálam megfordult rengeteg komoly hangszer, de sohasem a midik megszólalását néztem elsősorban. Ezek a hangszerek a stílusokról szólnak másodsorban számomra. Elsősorban pedig a használhatóságukról szólnak. Ha egy hangszerben minden a kezed alatt van, könnyen, logikusan használható, átlátható kezelőfelülettel és szoftverrel, akkor kezdem el nézegetni, hogy milyen stílus és hangszínállománnyal rendelkezik. Ha az is meg van, akkor jön a midi lejátszás. De midizés miatt hangszert venni hülyeség ilyen árkategóriában, amikor ahhoz alég a régi hangszer és egy SD-2 is.
3. Szeret vele villogni. Kérdem én: ki előtt is lehet egy ilyen hangszerrel villogni??? Elmész egy normális bálba, ott a 200-300 emberből talán 1-2 zenész van, aki felismeri és értékeli a hangszeredet. Én az idén egy olyan buliban voltam, ahol a vendégek között ismertem egy zenészt.
A feleségem igazán sok csúcskategóriás hangszerrel megismerkedett mellettem. Ha külön megy kamerázni lakodalomba, akkor tudja, hogy szeretem megnézni, hogy a zenekar milyen cuccal dolgozik, így ráközelítve a teljes technikára fel szokta venni nekem. De amikor hazaér és megkérdezem, hogy milyen hangszere volt a billentyűsnek, akkor annyit tud megmondani, hogy 1 v. 2 hangszere volt és esetleg, hogy Korg, vagy Yamaha. A fiam már megmondja a pontos típusát is, de egy átlag ember előtt nagyobb villogás egy Korg Pa50 - Yamaha PSR 740 - Roland E96 párosítás, mint egy szóló Yamaha Tyros 5.
Számodra egy ideális hangszer van és ebből ne engedj: egy jó masterkeyboard + AUDYA 4.
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Hidd el hogy meg van alapozva hogy miért írtam én azt amit írtam
viszont a master keyboard + audya4-el nem mondtál hülyeséget 
Ricsike
- Yoczy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa2xpro
- Adott köszönetek: : 109 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 73 alkalommal
Te miről beszélsz???Asterix írta:viskib írta:De midizés miatt hangszert venni hülyeség ilyen árkategóriában, amikor ahhoz alég a régi hangszer és egy SD-2 is.
Azért mert valaki SD2-vel dolgozik az azt jelenti hogy midizik??????
Lehet hogy az a rossz SD2 stílusban odaverné a nagyon jó Pa3-at.....
Az veszi fel legelőször az asszony bugyiját aki tiltakozik ellene..
- Asterix
- Globális Moderátor
Valamit marhára félreértettél!!!!!Yoczy írta:Te miről beszélsz???
Azért mert valaki SD2-vel dolgozik az azt jelenti hogy midizik??????![]()
Lehet hogy az a rossz SD2 stílusban odaverné a nagyon jó Pa3-at.....
Az veszi fel legelőször az asszony bugyiját aki tiltakozik ellene..
1. Én azt mondtam, hogy midizéshez a legolcsóbb megoldás az SD-2 és a legjobb hangzású is. Szerintem nem írtam azt, hogy az SD-2 -vel midizni kell.
2. Én nem mondtam, hogy rossz az SD-2, csak azt mondtam, hogy olcsó. Mai napig az egyik legjobban szeretett hangszerem az SD-1.
3. Azért arra ne vegyéél mérget, hogy a PA3-at simán odaveri. Legalábbis a Musikantomat biztosan nem, mivel azon stílusok jó része a KEtronból átültetett stílus. Én évekig használtam az SD-1 + Pa2x párosítást azért, mert az SD-1 sokkal jobban megszólalt, mint a Pa2x. Viszont a Pa3x már a dobokon kívül leszólta az SD-1-et, így eladtam. Már csak a Ketron dobokat használom, de hogy azokat ne csak mintavételezve használjam a Pa3x-ből, én is fogok egy SD-2-őt venni.
Legközelebb pedig mielőtt felhúzod magad, és nekiesel valakinek, olvasd el figyelmesebben a hozzászólást!!!!!
- Yoczy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa2xpro
- Adott köszönetek: : 109 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 73 alkalommal
Én nem húztam fel magam de nekem ez jött le a hozzászólásodból.
És ok de a Pa3x-ben hány audio groove és hány audio hangszín található gyárilag mert szerintem 1 sem attól függetlenül hogy realisztikus vagy sem.
A Pa3x-ben ok hogy be lehet tenni rétegelt mintavételezésű dobot amit akár a Ketronból fölveszel de az Sd2 és társaiban audio groove-ok és loop-ok amit élőben vettek fel mikor játszották a zenészek.
Azt hiába rétegezed és mintavételezed attól realisztikusabb nem lesz mint a gyári csak hasonló és ezt akár dob-ról vagy akár hangszínről beszélünk.
És ezért nem értem miért ne vehetné fel a versenyt egy Pa3x Musicant-tal.
Például ott van az Audya amit elismertetek hogy jobb a Tyros-nál és a Korg-nál is.
Az SD2 ben pedig nagytöbbségben azok a hangszínek vannak amik az Audyában is megtalálható.
És ok de a Pa3x-ben hány audio groove és hány audio hangszín található gyárilag mert szerintem 1 sem attól függetlenül hogy realisztikus vagy sem.
A Pa3x-ben ok hogy be lehet tenni rétegelt mintavételezésű dobot amit akár a Ketronból fölveszel de az Sd2 és társaiban audio groove-ok és loop-ok amit élőben vettek fel mikor játszották a zenészek.
Azt hiába rétegezed és mintavételezed attól realisztikusabb nem lesz mint a gyári csak hasonló és ezt akár dob-ról vagy akár hangszínről beszélünk.
És ezért nem értem miért ne vehetné fel a versenyt egy Pa3x Musicant-tal.
Például ott van az Audya amit elismertetek hogy jobb a Tyros-nál és a Korg-nál is.
Az SD2 ben pedig nagytöbbségben azok a hangszínek vannak amik az Audyában is megtalálható.
- Asterix
- Globális Moderátor
Kevered a szezont a fazonnal!!!Yoczy írta:Például ott van az Audya amit elismertetek hogy jobb a Tyros-nál és a Korg-nál is.
Az Audya audió stílusai a legjobbak és nem a hangszínei. Viszont az audió sávokhoz a dob groovokon kívül semmi köze az SD-2-nek. Tehát azért ne az 1 millás hangszerrel akard takarni a 70e forintos modult, mert ha ez így lenne mindenki azt venne.
Részemről a vita lezárva.
Jó éjszakát!