|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Sambácsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 77
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
[quote="szenasitamas26"]Fejhallgatót használok, csak idegesit, hogy ennyire torzul.
Tamás!
1. A hangerő potmétert sohasem tekerem 12 óránál tovább.
2. Javaslom a következő beállítást: Mixing Console - EQ - Flat
Remélem meggyógyult a gép.
Üdv.Sambácsi
Tamás!
1. A hangerő potmétert sohasem tekerem 12 óránál tovább.
2. Javaslom a következő beállítást: Mixing Console - EQ - Flat
Remélem meggyógyult a gép.
Üdv.Sambácsi
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 247 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Sziasztok!
T4-hez csak és kizárólag Yamaha expession pedált lehet csatlakoztatni, vagy bármilyen márkájuval is működik?
T4-hez csak és kizárólag Yamaha expession pedált lehet csatlakoztatni, vagy bármilyen márkájuval is működik?
-
Trebor
- Kiemelt tag
Köszi Power!
Kicsit megnyugodtam, mert irreálisnak tartom a gyári pedál árát....

- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2458 alkalommal
Nem tudom mire akarod használni és milyen tudás szükséges. Én már vettem az olcsó kategóriából, de nem érdemes vele kínlódni. Itt is igaz az a mondás, hogy olcsón jót nem kapsz. Nekem fontos volt, hogy legyen rajta minimum érték szabályzó és még jó lenne, ha minél hosszabb útja lenne a pedálnak.Trebor írta:Köszi Power!
Ami minimum értékszabályzós, az 22.000-nél kezdődik ( Roland EV-5 , Korg EXP-2), ha még hosszú pedálúttal rendelkezőt akartam volna, akkor már 40 felé kellett volna gondolkodnom ( korg XVP-10 stb. )
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 95
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
A Yamaha expression pedál 500kOhm-os! Ha a pedál amit veszel a hangszerhez nem ilyen paraméterrel rendelkezik, nem fog megfelelően szabályozni. Lehet olcsóbb pedált venni, de nem fogod tudni normálisan használni.
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 95
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szép estét mindenkinek!
Az Expression pedálnál elírtam a potméter értékét. 50Kohm a helyes !!
A hangszergyártók nem véletlenül készítenek a saját hangszerükhöz pedált. Adott esetben Expression/Hangerő pedált. Hiszen a hangszerben lévő elektronikához van igazítva! Ha ettől az értéktől már ha csak 1-2KOhm eltérés van, már nem úgy fog működni, illetve szabályozni, ahogyan azt mi szeretnénk.
Az áruk lehet, hogy irreálisak, de ha jól megnézzük, a billentyűs hangszerek árára is mondhatjuk ugyan ezt!
Az Expression pedálnál elírtam a potméter értékét. 50Kohm a helyes !!
A hangszergyártók nem véletlenül készítenek a saját hangszerükhöz pedált. Adott esetben Expression/Hangerő pedált. Hiszen a hangszerben lévő elektronikához van igazítva! Ha ettől az értéktől már ha csak 1-2KOhm eltérés van, már nem úgy fog működni, illetve szabályozni, ahogyan azt mi szeretnénk.
Az áruk lehet, hogy irreálisak, de ha jól megnézzük, a billentyűs hangszerek árára is mondhatjuk ugyan ezt!
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
-
Laca51
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: Yamaha PSR S 900
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Sziasztok! Most lett lehetőségem az S 900-as szintimhez kis tévét csatlakoztatni a kijelző nagyobbítására. Tanácsot kérek tőletek, hogy a szintim tudja e azt, hogy a Reg. Memory-ba elmentett dalokhoz, hozzá rendeljem a megfelelő szövegeket? Már írtam próbaképpen text fájlban ugyanúgy elnevezve, mint ahogy a dal van jegyzet tömbbel szöveget amit meg is jelenít, de azt szeretném, hogyha előhívom a dalt és rányomok a szintin a text/lirics gombra, akkor mutassa a dalhoz tartozó szöveget.Ugyanabba a mappába tettem bele, mint ahol a dal van. Most úgy működik, hogy hiába nyomok a dalra , a szöveget külön meg kell keresni a mappában a text fájlok között és enter után jeleníti meg csak a szöveget. Magyarul keresgélni kell a megfelelő szöveget, de hát értitek biztos, hogy mi a gondom. A lényeg az, hogy tudja e vagy nem tudja és ha tudja, akkor mit csináljak, hogy jól működjön ez a dolog? Köszönöm, ha segítetek! Üdv! 
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
100 % , hogy lehet, csak nekem ilyen hangszerem nincs és nem is volt. Viszont egy cimbi így muzsikált vele évekig......
Közben felhívtam, azt mondta tök egyszerű........
Tehát mentsd el a regisztrációd.... Hívd be, majd keresd meg a txt file-t ....nyisd ki és újra mentsd el a regisztrációt....Ennyi. Válts reg bankot és mentsd el a változtatást .... Kész...
Jó munkát. Van egy csomó TXT-m S900-ra optimalizálva ettől a sráctól, ha kell írj privit és elküldöm....
Közben felhívtam, azt mondta tök egyszerű........
Tehát mentsd el a regisztrációd.... Hívd be, majd keresd meg a txt file-t ....nyisd ki és újra mentsd el a regisztrációt....Ennyi. Válts reg bankot és mentsd el a változtatást .... Kész...
Jó munkát. Van egy csomó TXT-m S900-ra optimalizálva ettől a sráctól, ha kell írj privit és elküldöm....
-
Laca51
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: Yamaha PSR S 900
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Köszönöm szépen a válaszod , sokat segítettél, gondolhattam volna erre , mert amúgy song módban előzőleg rögzítettem pár dalt, amit nekem élőben nehezebb lejátszani, hozza a szöveget és az akkordokat, azzal nincsen baj, de sty módban nem hozta. Azonnal kipróbálom! Egyenlőre maradok a saját dalaimnál, de azért köszi a felajánlást, igazán hálás vagyok érte! 
-
Trebor
- Kiemelt tag
Sziasztok!
Expression pedállal kapcsolatban szeretnék még egy két tanácsot kérni.
Tulajdonképpen egy profi pedál miben különbözik egy alsó vagy középkategóriás pedáltól? Milyen funkciókkal vagy tudással "tud többet" ? Max. ill. min. érték, stb...
Köszi
Expression pedállal kapcsolatban szeretnék még egy két tanácsot kérni.
Tulajdonképpen egy profi pedál miben különbözik egy alsó vagy középkategóriás pedáltól? Milyen funkciókkal vagy tudással "tud többet" ? Max. ill. min. érték, stb...
Köszi