|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Vessetek rám követ, de számomra ez a Yamaha hangszer az etalon. Ennek a hangjába bele vagyok szerelmesedve... 
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nincs miért követ vetni, hiszen ez a legjobb Yami hangszer. Varrógépeik között az egyetlen valódi pro.
Buba
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
....azért ezek a hangszínek mai füllel megmosolyogtatóak!
Követ semmiképp nem vetünk rád Laci, mert ha neked ez tetszik, akkor ez tetszik és kész!
Én, anno mindig is vallottam, hogy az általam szeretett Yamaha P150-es hangszeremnek van a legjobb zongorahangszíne. Aztán ráébresztettek, hogy mennyire megcsalt a fülem..... Azóta vallom, hogy messzemenőleg a leggagyibb zongorahangszíne a P150-es Yamahámnak van!
Követ semmiképp nem vetünk rád Laci, mert ha neked ez tetszik, akkor ez tetszik és kész!
Én, anno mindig is vallottam, hogy az általam szeretett Yamaha P150-es hangszeremnek van a legjobb zongorahangszíne. Aztán ráébresztettek, hogy mennyire megcsalt a fülem..... Azóta vallom, hogy messzemenőleg a leggagyibb zongorahangszíne a P150-es Yamahámnak van!
- almatom
- VIP
A Triton Le-ben annyira gagyi a zongorahang, hogy az már nem is zongorahang!
Így aztán nem zongorahang lévén már nem is érdemes fikázni azt a hangszínt. Ezek a Korgok kizárólag szinti pad és szinti lead hangszínekben szólnak valahogy és ott is csak a Combi módban. Az összes efféle Korgok gagyi hangtáblával vannak megáldva.
Ismerem a Genos zongorahangszínét. Tudom, mit kifogásolnak rajta, akiknek nem tetszik. Gyakorlatilag zéró test hang: csak húr meg kalapácshang van. Nekem se tetszik, főleg mikor nincs mellette másik hangszer. Amikor van, úgy még elszól valahogy........
Így aztán nem zongorahang lévén már nem is érdemes fikázni azt a hangszínt. Ezek a Korgok kizárólag szinti pad és szinti lead hangszínekben szólnak valahogy és ott is csak a Combi módban. Az összes efféle Korgok gagyi hangtáblával vannak megáldva.
Ismerem a Genos zongorahangszínét. Tudom, mit kifogásolnak rajta, akiknek nem tetszik. Gyakorlatilag zéró test hang: csak húr meg kalapácshang van. Nekem se tetszik, főleg mikor nincs mellette másik hangszer. Amikor van, úgy még elszól valahogy........
- almatom
- VIP
Nekem a Nord zongorája kimondottan nem tetszik!!!!!!
Most éppen egy nagy Yamaha digizongorán játszok, úgy néz ki, mint egy igazi nagy akusztikus zongora de full digitális.
A Nord soha az életbe nem fog ilyen zongorát csinálni, mert hallgatván a Nord zongora hangszíneit, kb 500 évvel van lemaradva ettől a Yamahától, ami gyakorlatilag teljesen úgy szól, mint egy valódi zongora! Yamaha D GT7 Piano
Ehhez nyilván hozzá járul a teljes zongoratest és gondolom, hogy az ehhez kialakított hangszórók a tesben megfelelően elhelyezve.
Egyetlen negatívuma a zongorának, hogy gép tiszta minden egyes hangja, ezért ez miatt nálam már bele is esik az élettelen kategóriába.
Most éppen egy nagy Yamaha digizongorán játszok, úgy néz ki, mint egy igazi nagy akusztikus zongora de full digitális.
A Nord soha az életbe nem fog ilyen zongorát csinálni, mert hallgatván a Nord zongora hangszíneit, kb 500 évvel van lemaradva ettől a Yamahától, ami gyakorlatilag teljesen úgy szól, mint egy valódi zongora! Yamaha D GT7 Piano
Ehhez nyilván hozzá járul a teljes zongoratest és gondolom, hogy az ehhez kialakított hangszórók a tesben megfelelően elhelyezve.
Egyetlen negatívuma a zongorának, hogy gép tiszta minden egyes hangja, ezért ez miatt nálam már bele is esik az élettelen kategóriába.
- almatom
- VIP
Nem vesződnek vele, Power!
Ami zenéket te hallasz reklámok alatt, azok mind már valahol létező loop-ok, groove-ok, amiket egymás alá behúz a teljesen zenei analfabéta és kész a reklámzene.
Logic-ban itt figyel vagy 20-25 ezer ilyen loop, amiben minden kategória megtalálható.
1 percen belül elkészítek vele egy reklámzenét. Csak hát nekem ez a loop-os húzogatás nagyon nem pálya!
Ami zenéket te hallasz reklámok alatt, azok mind már valahol létező loop-ok, groove-ok, amiket egymás alá behúz a teljesen zenei analfabéta és kész a reklámzene.
Logic-ban itt figyel vagy 20-25 ezer ilyen loop, amiben minden kategória megtalálható.
1 percen belül elkészítek vele egy reklámzenét. Csak hát nekem ez a loop-os húzogatás nagyon nem pálya!
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Én yamaha CVP705-ot nyúzom itthon/már ha ez varrógép/,de bizony nehezen találok benne hibát../a vokálrészt nem próbáltam,mert itthon minek/.
annyiba kerult mint egy Genos,de játékérzetben és a belso hangszórórenszerrel annyira jó,hogy bizony még nem találtam jobbat!!!/volt már sok mindenem/
Van benne egy fasza funkció,amikor piano rooms-ban úgy játszol a zenekarral,ahogy Te akarsz,/de csak zongora hangszínnel/és tök élvezetes,ami számomra talán
a legfontosabb.
annyiba kerult mint egy Genos,de játékérzetben és a belso hangszórórenszerrel annyira jó,hogy bizony még nem találtam jobbat!!!/volt már sok mindenem/
Van benne egy fasza funkció,amikor piano rooms-ban úgy játszol a zenekarral,ahogy Te akarsz,/de csak zongora hangszínnel/és tök élvezetes,ami számomra talán
a legfontosabb.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- almatom
- VIP
Ezzel is csak az a baj, hogy ilyen tökéletesen tiszta zongorahang nincs!
Én komolyan nem értem ezeket az antizenei hangfejlesztőket:
- nem hallják, hogy a matematikai tisztasággal megölték a zongorahangszínt?!?!?! Ezek tényleg ennyire nem tudják, hogy a zene mitől jó? Hogy mitől lesz egy hangszín életszerű?!?
Balfasz banda, akik ezeket a hangszíneket képesek ennyire baktérium-mentesre kisikálni! Agyukra ment a tisztogatás!
Ugyanez van a humán énekkel, amikor a fütyi kiszedi a lelkét az éneknek, mert ráeresztik azt az ordenáré auto tune effektet. És a legszebb az egészben, hogy még el is hiszik, hogy az jó.....
Én komolyan nem értem ezeket az antizenei hangfejlesztőket:
- nem hallják, hogy a matematikai tisztasággal megölték a zongorahangszínt?!?!?! Ezek tényleg ennyire nem tudják, hogy a zene mitől jó? Hogy mitől lesz egy hangszín életszerű?!?
Balfasz banda, akik ezeket a hangszíneket képesek ennyire baktérium-mentesre kisikálni! Agyukra ment a tisztogatás!
Ugyanez van a humán énekkel, amikor a fütyi kiszedi a lelkét az éneknek, mert ráeresztik azt az ordenáré auto tune effektet. És a legszebb az egészben, hogy még el is hiszik, hogy az jó.....
- almatom
- VIP
Sajnos ez a funkció számomra totálisan használhatatlan!pap66 írta:Van benne egy fasza funkció,amikor piano rooms-ban úgy játszol a zenekarral,ahogy Te akarsz,/de csak zongora hangszínnel/
Fogj meg bal kézben egy "E - A - Bb - D" vagy "Bb - E - A" hangokat egy C13 akkordnál és azonnal le is csukhatod a hangszert, mert meghalt!
Ez a fícsőr úgy funkcionál, mint amikor automatikát karmol meg a zenész bal kézben. Akkor meg nem tudsz igazi "2 kezes" akkordokat megfogni, mert a hangszer hülye hozzá.....