Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 55524Hozzászólás Bubamara
2017.11.19. 10:30

Gyula!
Nálam 30 év alatt soha nem állt meg billentyűs hangszer.

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 55525Hozzászólás Asterix
2017.11.19. 12:18

A Korg sem áll meg soha. Ha elindítasz egy keresést sok ezer fájl között, akkor esetleg a közben lejátszott midi szövege megáll, de a zene az sosem. Még meg sem akad...
Bár nekem sem állt még meg buliban semmilyen hangszerem...

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 55536Hozzászólás Karesz
2017.11.20. 12:39

Szerintem ilyen hangszer soha nem fog elkészülni,..
Robi,ha ilyen igényeid vannak,miért nem próbálod meg a varrangert?
SF2,vsti,..megy fajinul,élőben is!

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 55539Hozzászólás forissandor
2017.11.20. 15:09

Nekem az a véleményem a samplerezésről, hogy lehet jó hangmintákat beszerezni, készíteni, de a gyárinál jobbat nehéz. Vannak akiknek sikerül, tisztelet nekik, de a tapasztalat az, hogy sok hangszer megfordul nálam, tele vannak ilyen-olyan hangmintákkal, meg széteffektezve az agya a hangszernek...és amikor visszaállítom gyári állapotba, valahogy megjön a hangja. Vannak kivételek, igaz, nem győzöm hangsúlyozni. És bizony, lehet csilivili hiperszuper kijelző, meg memória, meg háttértár és empéhárom, a kis Ketron SD3 ban olyan hangminták vannak, hogy legyalul jó pár nagyvasat. Nem érzem a sampler hiányát, szájbőgő meg füttyszó meg távol áll tőlem mint Makó Jeruzsálemtől..

tacso
VIP
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55541Hozzászólás tacso
2017.11.20. 18:58

Nem Yami topikba illő hozzászólás, de Sanyi észrevételéhez még azt is hozzá tenném, hogy pl. Korg esetében az effekteket is érdemes lepucolni az igazi nyers minta meghallgatásához, mert a Pa3x gyári beállításainál a valahogy mindenre rákerülő smooth reverb pancsolta öszze a hangzást valami bús mocsárba! Pedig az alapminták egész jók, már a zongorát is kezdem megszokni, a billentéssel is óvatosan kell bánni a megfelelő tónus érdekében!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 55542Hozzászólás Asterix
2017.11.20. 19:41

Ugyanez minden hangszer. A Korg Pa3x-nél is a Global beállításoknál le kell venni legalább -30-ra a reverbet. Viszont a Ketron SD7-nél is a gyári 100-ról vissza kell állítani 30-ra, mert még a csúcs Ketron is szét van zengetve...

tacso
VIP
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55544Hozzászólás tacso
2017.11.20. 23:08

Nekem az a bajom, hogy nem tudom a százalékokat! :D Mármint hogy amit én rossznak hallok, azt hányan hallják jónak!
Lehet hogy a Japok tudják! Azt hiszem észre kell vennünk Kedves Barátaim, hogy a mi kényes és hisztis ízlésünk a minőség irányába egy sovány kisebbség az imperialista piacon! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 55546Hozzászólás HunHyper
2017.11.21. 05:56

Itt van a kutya elásva Tacso!
Ha megcsinálsz 5 féle beállítást, az emberek nagy része nem hallja a különbséget közöttük...
Voltam egy buliban, ahol ismerös zenekar zenélt... felettébb bosszantó volt, hogy az egész cucc zengett,
mintha egy sportcsarnokban lettünk volna... szünetben megkérdeztem, hogy "te, figyi már, nem okoskodásképpen,
csak kérdezem, miért zengetitek ennyire az egész cuccott?"
Tudod mi volt a válasz? Ök nem tettek rá semmilyen zengetöt, ez a gyári beállítás, meg hogy mit szenvedjenek vele,
ha az embereknek így is megfelel?
Na, azt hiszem, ez a "leszarom" gondolkodás hiányzik itt az emberekböl, ami egy részröl jó, másrészröl nem...

:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55548Hozzászólás Rolandbk5
2017.11.21. 07:36

HunHyper írta:Na, azt hiszem, ez a "leszarom" gondolkodás hiányzik itt az emberekböl, ami egy részröl jó, másrészröl nem...
Le kellene szarni? Hát ezzel nem értek egyet. A Yamaha PSR S500-al olyan nótákat készítettem annak idején, hogy most sem hiszem el. És nem szartam le. Le kellett volna? Ez a zene mindig is egy szubjektív dolog lesz.
forissandor írta:Nekem az a véleményem a samplerezésről, hogy lehet jó hangmintákat beszerezni, készíteni, de a gyárinál jobbat nehéz.
Így igaz !!!! :777
tacso írta:Korg esetében az effekteket is érdemes lepucolni az igazi nyers minta meghallgatásához, mert a Pa3x gyári beállításainál a valahogy mindenre rákerülő smooth reverb pancsolta öszze a hangzást valami bús mocsárba
Nem értem ennek meg mi értelme van a gyártók részéről? Talán süketek? Ha nem jó akkor miért teszik rá? Aztán meg majd jön a user, hogy szarul szól a Korg. Hát hogyne szólna szarúl, mikor elvan DIREKT cseszve!
Tökéletes hangszer nem lesz soha. A samplerek világa, meg azt gondolom, hogy egy végtelen történet. Engem valahogy nem tudott megérinteni soha, én nekem jobban tetszik az a verzió amit a Ketron képvisel. Pillerk esete, hogy megvette a PA4x-t, majd el is adta jó gyorsan. Azt mondta, hogy gyárilag egy nagy nulla ahhoz, hogy szóljon valahogy még egyszer annyi samplert kell beletenni mint ami hangszín benne van. Akkor most mit is vesz csilliárd pénzért? Ketronnál vagy egy basszus, egy-két dob a többi nem nagyon érdekes, aztán készen is vagyunk. Nem lehet samplerezni - mert sok sampler cucc úgy szar ahogy van - és mégis jó eredmények tudnak születni.
Aki meg a VSt világában szeretne dolgozni, ott nem árt ez kisebb - nagyobb stúdiós hozzáértés. Én még mindig osztom azt, hogy ha valaki nem stílusozik, akkor egy Motiffal előrébb lehet egy midi elkészítésénél - tapasztalat - mint egy Tyrossal. Alapból jobb semmi sampler. Vagy egy Juno Stage Rolanddal ott meg még két SRX kártyával lehet bővíteni. Egy dob meg egy Studio srx aztán meg is jöttünk kb 250.000 Forintból. Ha meg arranger kell, akkor egy Midjay - a régi - vagy egy BK7m aztán azt az 5-6 stílust az is megoldja, és a vendégek semmit nem fognak észrevenni az egészből. Csak hát ez nem jó mert túl olcsó.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55549Hozzászólás Rolandbk5
2017.11.21. 07:41

Ja és még egy gondolat, hogy közeledünk ahhoz, hogy régi vasak felértékelődnek ezek a mostani használhatatlan cuccok mellett. Egy PSR9000 vagy egy Roland G70 jobb megoldásnak fog bizonyulni, mint egy Genos vagy egy PA4.

Új hozzászólás