Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

papa1951
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 34
Hangszer: Yamaha PSR 3000
Adott köszönetek: : 44 alkalommal
Kapott köszönetek: : 4 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 51058Hozzászólás papa1951
2017.05.06. 05:31

Köszönöm a segítségedet, ki fogom próbálni mind a két lehetőséget, amit tanácsoltál. :)

papa1951
Újonc
Hozzászólások a témában: 34
Hangszer: Yamaha PSR 3000
Adott köszönetek: : 44 alkalommal
Kapott köszönetek: : 4 alkalommal

Hozzászólás: # 51060Hozzászólás papa1951
2017.05.06. 14:02

Nagyszerűen működik minden , amit tanácsoltál, köszönöm szépen! Üdv. :yahoo:

padisaxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Yamaha SX900, Ketron SD90
Adott köszönetek: : 365 alkalommal
Kapott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51120Hozzászólás padisaxi
2017.05.08. 20:25

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy a vce, drm külön filekket hogy lehet az s970-be betölteni? És tulajdonképpen milyen filek ezek?

Zene nélkül lehet élni, de minek....

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 51134Hozzászólás jacksony95
2017.05.09. 15:17

Szia !

A VCE az hangszín pendrivról is be tudod hívni nem kell telepíteni sem.
Menj a hangszínekre és nyisd meg az usb-ét ahol a vce-k vannak majd amelyik tetszik,mentsd.

A zene szabaddá tesz....

padisaxi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Yamaha SX900, Ketron SD90
Adott köszönetek: : 365 alkalommal
Kapott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51135Hozzászólás padisaxi
2017.05.09. 17:26

jacksony95 írta:Szia !

A VCE az hangszín pendrivról is be tudod hívni nem kell telepíteni sem.
Menj a hangszínekre és nyisd meg az usb-ét ahol a vce-k vannak majd amelyik tetszik,mentsd.
Köszönöm!
És a drm file?

Zene nélkül lehet élni, de minek....

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 51242Hozzászólás jacksony95
2017.05.12. 12:12

Arról nem hallottam nem e drum ? Vagy is dob ?

A zene szabaddá tesz....

Sambácsi
VIP
Hozzászólások a témában: 77
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Hozzászólás: # 51243Hozzászólás Sambácsi
2017.05.12. 12:18

padisaxi írta: És a drm file?
Parancsolj....

Voice Files - org, vce, liv, swv, clv, mgv, sar, sa2, ldr, drm, swv, nlv, mgv, sfx, lsf, env, cvn/d, cwn/d, uvn/d/i, tvn/d/i, vv1, cv1, vli, t2e
There are two different ways of changing the voices: Modifying the built-in voices or loading new voice samples.
The built-in voices can be modified, and may also work on other models. The new voice settings are saved to a file. File extensions are org; vce; liv; swv; clv; mgv; sar; ldr; and drm. Data format is MIDI.
When a built-in voice in the keyboard is loaded, the new settings are read and the voice is changed accordingly.
The latest high end arrangers, e.g. the Tyros models, will load 'real' new voices in the keyboard firmware. These voices are in files with cvn/cvd; uvn/uvd or tvn/tvd file extensions ("?vd" for drum kits); and these are not interchangeable between models. :777

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 53
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 51430Hozzászólás claasy
2017.05.21. 08:17

Sziasztok, szép napot!

Egy Yamaha psr s900-as ( egy ismerősé) szinti hibájáról érdeklődöm,hogy mi okozhatja? A hangszerbe a netről letöltött mikrofon beállítás van. Hogyan lehet vissza állítani a gyári beállításra? Csináltunk Factory Resetet de a beállítások maradtak. Nos, a hiba: A vokál kb 10 perc használat után torzan szól és, magasabb hang tartományban néha-néha halkabb csipogás szerű hang is hallatszik ének közben. Viszont ha csak a mikrofon effektel van használva akkor semmi baja. Csak a vokál használatakor. A hangszer egyébként tökéletsen szól.(stílusok, midik, hangszínek, nem torzítanak) Az adapter hibájára gondoltam és multiméterrel megmértem a szintbe csatlakozó dugóban levő feszültséget ,16,7V-ot mértem. Ez jó érték? Az adapteren 16V van feltüntetve kimenő áramnak. Következőkben 3 fajta mikrofonnal is kipróbáltuk. 1 no name vezetékessel, azzal csinálja ezt amit fentebb írtam. 2. egy kínai FU2-B wireless mikrofonnal lett próbálva, hát ezzel még durvábban csinálja mint a vezetékessel. ( mind kettő 9v-os elemmel működő a szetthez tartozó mikrofonban a kapszulák majdhogy nem kiestek a helyükről, én vissza benyomtam őket teljesen a helyükre már ha ez a helyük) Esetleg ez miatt csinálhatja jobban mint a vezetékessel? Viszont amit még megfigyeltünk az az,hogy a szintin levő kontroll lámpa akkor is zölden világít folyamatosan amikor torzan szól. Ekkor pirosan kéne neki világítania. 3. egy Elektro -Voice wireless mikrofonnal lett próbálva, no itt határozott javulás volt, a torzítás megszűnt vele, legalább is nem hallottuk, csak a csipogás szerű hang maradt meg, de az is ritkábban. A szintin a Trim gomb "10" óra állásban volt , én visszább állítottam "9" óra állásba. Ebben az állásban is ugyan az a hiba maradt és ugyan úgy. Túl vezérlésre gondolok, hogy ez miatt van ez a hiba,esetleg a két fentebb említett mikrofon nem jó. Egyedül az Electro-Voice a jó úgy gondolom. Ezenkívül a kérdésem az lenne,hogy a jó mikrofonnal is jelentkező csipogás szerű hang miatt hibásodott maga a Vocal- harmonizer processzora vagy áramköre? Vagy csak simán túl van vezérelve és azért csinálja? Egyébként próbáltuk fejhallgatóval és abban is gyönyörűen torzít. Kivéve Electro-Voice mikrofonnal történő használatkor. A haver el van keseredve ez miatt a hiba miatt. Segítségetek és a tanácsaitokat előre is köszönjük.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 51440Hozzászólás HunHyper
2017.05.21. 20:00

Nekem az S900-nál anno volt ilyen hiba... Az S900 nem viseli el, ha nem megfelelő ellenállású mikrofont kötsz be...
Nézd meg a leírásban, hogy milyen kell, próbáld ki egy a leírásban szereplő ellenállású mikrofonnal...
Meg nagyon könnyen túl lehet vezérelni, ugyanis az S900-ban sok olyan vokál beállítás van, ami nem csak 1-2 dB-t tol rá a szimpla énekre...
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51448Hozzászólás BodziLalikirály
2017.05.22. 05:13

claasy írta:Az adapter hibájára gondoltam és multiméterrel megmértem a szintbe csatlakozó dugóban levő feszültséget ,16,7V-ot mértem. Ez jó érték? Az adapteren 16V van feltüntetve kimenő áramnak.
Következőkben 3 fajta mikrofonnal is kipróbáltuk. 1 no name vezetékessel, azzal csinálja ezt amit fentebb írtam. 2. egy kínai FU2-B wireless mikrofonnal lett próbálva, hát ezzel még durvábban csinálja mint a vezetékessel. ( mind kettő 9v-os elemmel működő a szetthez tartozó mikrofonban a kapszulák majdhogy nem kiestek a helyükről, én vissza benyomtam őket teljesen a helyükre már ha ez a helyük) Esetleg ez miatt csinálhatja jobban mint a vezetékessel? Egyedül az Electro-Voice a jó úgy gondolom. Ezenkívül a kérdésem az lenne,hogy a jó mikrofonnal is jelentkező csipogás szerű hang miatt hibásodott maga a Vocal- harmonizer processzora vagy áramköre? Vagy csak simán túl van vezérelve és azért csinálja?
Az adapteren feltüntetett érték és a mért érték közötti különbséget az okozza, hogy te az adapterre "terhelés nélkül" mértél rá. Az az érték, amint bekapcsolod a hangszert lejjebb esik.
Hangszerbe úgy tudom előerősítő nélküli mikrofont szabad (lehet) csak használni (mivel van benne előerősítő), ami a normál vezetékes mikrofonnak felel meg. Ott meg van adva a mikrofon ellenállása (pld. 600 Ohm).
A wireless mikrofonok vevője, illetve abból a kábelt bekötve már nem egy terhelő ellenállást kap a hangszer mikrofon bemenete hanem egy 1,5V-os feszültséget is a jelen kívül amit a mikrofon bemenet előerősítője nem biztos, hogy tud tolerálni (tönkremegy!!) .
Az, hogy pont egy wireless mikrofonnal viszont épp nem torzított, lehet azért is mert csak 0,750V-al adja ki a jelet, illetőleg a hangerő-szabályzója x-Db alatt van csak, míg a kinai gagyiknál ez az érték jóval magasabb (ha nem állíthatóak!).
Ha a mikrofonbemenet előerősítője egy korábbi ilyen használat folyamán már meg lett terhelve elég ha egy kondi vagy dióda elszáll (IC-ről nem is beszélve) és már a tényleges jelszínt alatt is megvan a torzítás. És persze a hanghibák is!

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Új hozzászólás