|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Sambácsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 77
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
[quote="LiveNetworkTEAM"]Tiszteletem mindenkinek.
"PSR 8000 -be elvileg ugyebár lehet vincsesztert tenni. Elképzelhető hogy csak szimplán két edot bele rakok és ismeri."
Szervusz!
Két PSR8000-esem is volt, nagyon szerettem.
Mindkettőben Toshiba 1 - 2 GB winchester volt.
Csak két EDO Ram kell bele, ha hangszínekkel akarsz molyolni.
Minden anyagot elmentettem.Ha kérsz, küldök.
Maszek és gyári stílusgyűjtemény, hangminták, regisztrációk, stb.
Üdv.Sambácsi.
"PSR 8000 -be elvileg ugyebár lehet vincsesztert tenni. Elképzelhető hogy csak szimplán két edot bele rakok és ismeri."
Szervusz!
Két PSR8000-esem is volt, nagyon szerettem.
Mindkettőben Toshiba 1 - 2 GB winchester volt.
Csak két EDO Ram kell bele, ha hangszínekkel akarsz molyolni.
Minden anyagot elmentettem.Ha kérsz, küldök.
Maszek és gyári stílusgyűjtemény, hangminták, regisztrációk, stb.
Üdv.Sambácsi.
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Imádlak titeket.
Köszi minden infót. A ramokkal kapcsolatban éreztem az erőt, csak nem mertem bele tenni ne hogy kijöjjön az a bizonyos füst a rendszerből.
IDE-SDHC átalakítóval akkor esélyes hogy jó lesz, max 2GB kártyát lehet csak bele tenni akkor.
Sima IDE vinyóból 40GB van, azt akkor nem ismeri fel. No sebaj.. Vasárnap Zsibvásáros razzia lesz akkor.
A bosszantó az hogy két hete dobáltam ki minden ilyen pár száz megás vinyómat, és volt 4db 16MB edo ramom is.
Hát tudtam én hogy kelleni fog?
Még egyszer köszi mindenkinek. Nagyon tetszik ez a böhöm gépezet. Eredetileg felújításra és eladásra vettem, mert nem volt egészséges, de ahogyan kezd össze állni a rendszer, és tapasztalom a tudását, komolyan fontolgatom hogy ez bizony maradni fog. napok óta hanyagolom a PA-600 -asomat mert ezt a mamut arrangert nyüszkölöm
Köszi minden infót. A ramokkal kapcsolatban éreztem az erőt, csak nem mertem bele tenni ne hogy kijöjjön az a bizonyos füst a rendszerből.
IDE-SDHC átalakítóval akkor esélyes hogy jó lesz, max 2GB kártyát lehet csak bele tenni akkor.
Sima IDE vinyóból 40GB van, azt akkor nem ismeri fel. No sebaj.. Vasárnap Zsibvásáros razzia lesz akkor.
A bosszantó az hogy két hete dobáltam ki minden ilyen pár száz megás vinyómat, és volt 4db 16MB edo ramom is.
Hát tudtam én hogy kelleni fog?
Még egyszer köszi mindenkinek. Nagyon tetszik ez a böhöm gépezet. Eredetileg felújításra és eladásra vettem, mert nem volt egészséges, de ahogyan kezd össze állni a rendszer, és tapasztalom a tudását, komolyan fontolgatom hogy ez bizony maradni fog. napok óta hanyagolom a PA-600 -asomat mert ezt a mamut arrangert nyüszkölöm
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Sajnos yamahánál nem tudom van e ilyen, de Korg nál:
Minden variációnak van még négy amolyan alvariációja.
Az akord fogásoknál ki lehet választani hogy melyik alvariációt használja a Dur a Moll a 7-es vagy Szűkitett akordoknál.
Ha neked a 7-es akordozásra vagy Moll akordozásnál olyan alvariáció van ami nincs megírva, vagy hiányos, akkor az a rész nem fog szólni.
Szóval szerintem az akkord táblában kellene a helyére billenteni a dolgokat.
Ez gyakran megesik konvertált stílusoknál, mivel a program nem tudhatja hogy pontosan mit is szeretnél, ő egy átlaggal számol.
Korg nál: Element Cord Table .... Yaminál nem tudom de talán hasonló neve van. A stílus szerkesztőben kell lennie.
Minden variációnak van még négy amolyan alvariációja.
Az akord fogásoknál ki lehet választani hogy melyik alvariációt használja a Dur a Moll a 7-es vagy Szűkitett akordoknál.
Ha neked a 7-es akordozásra vagy Moll akordozásnál olyan alvariáció van ami nincs megírva, vagy hiányos, akkor az a rész nem fog szólni.
Szóval szerintem az akkord táblában kellene a helyére billenteni a dolgokat.
Ez gyakran megesik konvertált stílusoknál, mivel a program nem tudhatja hogy pontosan mit is szeretnél, ő egy átlaggal számol.
Korg nál: Element Cord Table .... Yaminál nem tudom de talán hasonló neve van. A stílus szerkesztőben kell lennie.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Hu az anyját ....
Kellemes meglepetés.
A külsőségekről:
- a gombok már nem azok a semmilyen gumi valamik, hanem kattanós kemény műanyag, kellenes érzet, és nem mellesleg adtak a pofára is.
- a kijelző nem egy nagy méret, bár a Bk5 sem volt hatalmas, de nekem a Yamahás múltamból fakadóan átláthatóbb, és logikusabb.
- a Bk5-höz hasonlítva, itt van direkt gomb az oktáv váltáshoz, külön upper 1-2, a multipad meg egyenesen hiányzott, remek dolog
- kapott egy új funkciót - bár nem hiszem, hogy nálam hasznos lehet bár kitudja
- LIVE CONTROL ami két tekerőt kapott, amire sok mindent belehet állítani például szűrőkjet, DJ cuccokat, meg hasonló lehetőségeket
Belsőségek:
- Wav-ba felvesz, és le is játszik.
- a neten keringő paraméterekkel szemben 128 polifóniája van
- a Tyros hangszerekkel készített akár stílus, akár beállítás, akár midit lejátsza, sőt még a MEGA hangszíket használó midiket is amiket készítettem simán viszi
- a hanszínek a Yamahától megszokottak
- a stílusokon javítottak - szerintem - nagyon rendben vannak
- bővíthető az új stílusokkal, hangszínekkel
- kapott egy kompresszort, és egy master Eq-t, ami egész jól beállítható
Összességében elsőre nagyon használható eszköz lesz, az ára és a tudása miatt. A 218.000.- forintos ár az nagyon kedvező, ennyiért a piacon nincs hasonló eszköz.
Az irományomat majd még folytatom, de addig is felteszem a gyári bemutatóját és bátran véleményezzétek.
https://soundcloud.com/zotti75/voice
https://soundcloud.com/zotti75/real-distortion
https://soundcloud.com/zotti75/psr-s670-demo
Üdv.
Hu az anyját ....
Kellemes meglepetés.
A külsőségekről:
- a gombok már nem azok a semmilyen gumi valamik, hanem kattanós kemény műanyag, kellenes érzet, és nem mellesleg adtak a pofára is.
- a kijelző nem egy nagy méret, bár a Bk5 sem volt hatalmas, de nekem a Yamahás múltamból fakadóan átláthatóbb, és logikusabb.
- a Bk5-höz hasonlítva, itt van direkt gomb az oktáv váltáshoz, külön upper 1-2, a multipad meg egyenesen hiányzott, remek dolog
- kapott egy új funkciót - bár nem hiszem, hogy nálam hasznos lehet bár kitudja
Belsőségek:
- Wav-ba felvesz, és le is játszik.
- a neten keringő paraméterekkel szemben 128 polifóniája van
- a Tyros hangszerekkel készített akár stílus, akár beállítás, akár midit lejátsza, sőt még a MEGA hangszíket használó midiket is amiket készítettem simán viszi
- a hanszínek a Yamahától megszokottak
- a stílusokon javítottak - szerintem - nagyon rendben vannak
- bővíthető az új stílusokkal, hangszínekkel
- kapott egy kompresszort, és egy master Eq-t, ami egész jól beállítható
Összességében elsőre nagyon használható eszköz lesz, az ára és a tudása miatt. A 218.000.- forintos ár az nagyon kedvező, ennyiért a piacon nincs hasonló eszköz.
Az irományomat majd még folytatom, de addig is felteszem a gyári bemutatóját és bátran véleményezzétek.
https://soundcloud.com/zotti75/voice
https://soundcloud.com/zotti75/real-distortion
https://soundcloud.com/zotti75/psr-s670-demo
Üdv.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Nekem maradandót egyedül a második demó torzítós gityója okozott. Az viszont nagyon királyul szól!
A többi olyan szokásos "PSR-es".
A többi olyan szokásos "PSR-es".
Üdv.: Apelláta
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szerintem ezért a hangzásért,, polifóniáért eddig többet kellett fizetni.... A kapcsolható kompresszor jó dolog, a Moxban is jó szolgálatot tesz, ha kell még erő... Az olcsósítás sikerrel járt...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Zsolti93
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 76 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 211 alkalommal
Sziasztok!! 
Érdeklődnék hogy mi a véleményetek a Yamaha PSR-S750-es szintetizátorról! Minden érdekel! Billentyűzet,hangzás,megbízhatóság? Megér-e 321.000 Ft-ot??
Jelenleg egy Korg Pa 600-as szintim van de öszintén megmondva nem vagyok vele megelégedve. Stílussal is bajok vannak. Állígattam de nem az a hangzás amire vágyok. Yamaha mindig vendéglátos gép volt nem tudom e fajta ilyenre meg esetleg zenekari használatra megfelelne-e?
Előre is köszönöm!
Érdeklődnék hogy mi a véleményetek a Yamaha PSR-S750-es szintetizátorról! Minden érdekel! Billentyűzet,hangzás,megbízhatóság? Megér-e 321.000 Ft-ot??
Jelenleg egy Korg Pa 600-as szintim van de öszintén megmondva nem vagyok vele megelégedve. Stílussal is bajok vannak. Állígattam de nem az a hangzás amire vágyok. Yamaha mindig vendéglátos gép volt nem tudom e fajta ilyenre meg esetleg zenekari használatra megfelelne-e?
Előre is köszönöm!
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Nos az S750 -et csak hallásból és Youtubról ismerem, de PA 600 -am van nekem is.
Igaz ugyan hogy a Korg nem egy mulatós hangszer, bár sokan használják arra is. A Globál EQ és Limiter beállításokkal sokat lehet javítani a dinamikáján a 600-nak.
Volt hogy nekem is olyan brummogva dörmögve szólt. Szerencsére több preset is van ahová le lehet menteni a hangbeállításokat. Így bárhol elérhető egy jó hangzás.
Azt nem tudom hogy van e a Yaminak Song Book, de számomra a műsorfüzet egy nagyon hasznos dolog a 600 -ban, és tele is van rendesen. Főleg ugye kategorizálható.
Persze egy yamaha hangzása még is csak kifinomultabb, de azonos árban ne várjunk el jelentős különbséget. Szerintem...
Igaz ugyan hogy a Korg nem egy mulatós hangszer, bár sokan használják arra is. A Globál EQ és Limiter beállításokkal sokat lehet javítani a dinamikáján a 600-nak.
Volt hogy nekem is olyan brummogva dörmögve szólt. Szerencsére több preset is van ahová le lehet menteni a hangbeállításokat. Így bárhol elérhető egy jó hangzás.
Azt nem tudom hogy van e a Yaminak Song Book, de számomra a műsorfüzet egy nagyon hasznos dolog a 600 -ban, és tele is van rendesen. Főleg ugye kategorizálható.
Persze egy yamaha hangzása még is csak kifinomultabb, de azonos árban ne várjunk el jelentős különbséget. Szerintem...
- Zsolti93
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 76 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 211 alkalommal
Köszönöm válaszod!! Ahogy mondod sokan használják a Korgokat vendéglátózásra de ahogy én észrevettem a zenészek 70-80%-a már zenei alapot használ nem stílust. Így a stus hangzásával,dinamikájával nincs gond.
A másik hogy így nem nagyon foglalkozik senki komolyabban stílus szerkesztéssel. Aki meg foglalkozik teljesen tele van és apróbb szerkesztéseket már nem nagyon bírja besűríteni.
Én Songbookot nem használtam/használok így nagyon nem kell.
Leginkább azon van a hangúly hogy mennyire megbízható, kijelzője milyen stbb...
Számomra sokkal dinamikusabb és lágyabb a hagzása mint a Korgnak.
Meg a fontos az hogy a Pa 600-nál ne nagyon legyen gyengébb mert előrébb akkor nem haladtam
Legalább az a szint maradjon ami most van.
A másik hogy így nem nagyon foglalkozik senki komolyabban stílus szerkesztéssel. Aki meg foglalkozik teljesen tele van és apróbb szerkesztéseket már nem nagyon bírja besűríteni.
Én Songbookot nem használtam/használok így nagyon nem kell.
Leginkább azon van a hangúly hogy mennyire megbízható, kijelzője milyen stbb...
Meg a fontos az hogy a Pa 600-nál ne nagyon legyen gyengébb mert előrébb akkor nem haladtam