|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha Tyros 5
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 51
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Yamaha Tyros 5
Kb. 5 éve várom és reménykedem, hogy megjön az emberek esze és visszatérnek a régi szép idők amikor értékelték a tudást, a zenét, a hegedű és harmonika vagy akár bőgő, cimbalom hangját. A régi idők amikor tudtak táncolni, mulatni, szórakozni úgy ahogy egy lakodalomban kell.
Jó és hasznos a számítógép, a technika adottságai, a digitális megoldások, a "varrógépek" is, de attól tartok ebből is megárt a sok. Most voltak itt nálunk Gyergyóban kúltúrális napok aminek keretében felléptek különböző zenekarok és örömmel hallgattam a "nem varrógép csattogásos" megoldásokat.
Jó és hasznos a számítógép, a technika adottságai, a digitális megoldások, a "varrógépek" is, de attól tartok ebből is megárt a sok. Most voltak itt nálunk Gyergyóban kúltúrális napok aminek keretében felléptek különböző zenekarok és örömmel hallgattam a "nem varrógép csattogásos" megoldásokat.
Atti
- tothtechnika
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 12 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Teljes mértékben egyet értek, én csak a számomra hirtelen legfontosabbakat és legdühítőbb dolgokat írtam be. Igen, pl, az egyik legmegdöbbentőbb, hogy a T5-be nem lehet dobot szerkeszteni úgy mint a T4-be, tehát gyakorlatilag sokkal kevesebbet ér a hangszer az én szememben. Hangszínektől eddíg sem voltam elájulva, viszont nekem megteszi. Így, hogy nagyon sok külsős hangszínt használok, a megszólalásom telejsen más, mintha csak egy "üres" T4 lenne. Sajnálattal tapasztaltam viszont, hogy ami az én szememben legjobb hangszer: a Ketron, kezelésbe marad el messze a yamahától. Nekem pedig egy buliba az a fontosabb, hogy zökkenőmentesen kezeljem a hangszert, és amikor otthon készítek valamit, akkor is ez inkább a szempont. Úgyhogy a sok varrógép közül marad a yamaha, mert számomra még ez a legtökéletesebb választás, de T5-öt biztosan nem vennék.
A több mikorofon bemenetet megoldottam, csináltam magamnak egy kis 1U magas keverőt, amiben van 4 csatorna, direkt mikrofon keverő. Mély-közép-magas, GAIN, volume... és ami nagyon jó benne, hogy van benne állítható mélyvágó szűrő, (mivel mindig mélyen gerjedek ) így mostmár nem gerjedek. Ezzel szépen össze tudom keverni a két 3 éneket, sőt ha jön a harmónika vagy a szaxi, azt is.
Üdv: Gábor
Teljes mértékben egyet értek, én csak a számomra hirtelen legfontosabbakat és legdühítőbb dolgokat írtam be. Igen, pl, az egyik legmegdöbbentőbb, hogy a T5-be nem lehet dobot szerkeszteni úgy mint a T4-be, tehát gyakorlatilag sokkal kevesebbet ér a hangszer az én szememben. Hangszínektől eddíg sem voltam elájulva, viszont nekem megteszi. Így, hogy nagyon sok külsős hangszínt használok, a megszólalásom telejsen más, mintha csak egy "üres" T4 lenne. Sajnálattal tapasztaltam viszont, hogy ami az én szememben legjobb hangszer: a Ketron, kezelésbe marad el messze a yamahától. Nekem pedig egy buliba az a fontosabb, hogy zökkenőmentesen kezeljem a hangszert, és amikor otthon készítek valamit, akkor is ez inkább a szempont. Úgyhogy a sok varrógép közül marad a yamaha, mert számomra még ez a legtökéletesebb választás, de T5-öt biztosan nem vennék.
A több mikorofon bemenetet megoldottam, csináltam magamnak egy kis 1U magas keverőt, amiben van 4 csatorna, direkt mikrofon keverő. Mély-közép-magas, GAIN, volume... és ami nagyon jó benne, hogy van benne állítható mélyvágó szűrő, (mivel mindig mélyen gerjedek ) így mostmár nem gerjedek. Ezzel szépen össze tudom keverni a két 3 éneket, sőt ha jön a harmónika vagy a szaxi, azt is.
Üdv: Gábor
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Hasonló reményekkel vagyok én is teli, de gondolom többen is a fórumon és a zenészek között. Bizakodó vagyok, mert semmi nem tart örökké, lassan vissza kell csempészni az élő zenét az emberek közé, mert leszoktatták, leszoktattuk őket róla. Lehetne szidni a médiát, a kiadókat, a lajcsit meg a gusztit pedig kikiáltani bűnbaknak. De ez minden zenész felelőssége úgy gondolom. Kényelmesebb volt a víz útját követni.Attila írta:Kb. 5 éve várom és reménykedem, hogy megjön az emberek esze és visszatérnek a régi szép idők ............. felléptek különböző zenekarok és örömmel hallgattam a "nem varrógép csattogásos" megoldásokat.
Össze kell szedni egy-egy bandát, megtanulni jó kis zenéket, még ha eleinte csak saját szórakozásunkra is, és megmutatni az embereknek, hogy mit mulasztanak, ha csak a varrógépekre kíváncsiak.
Természetesen semmi problémám a varrógépes iparral, van ahol arra van szükség hely, pénz, vagy más ok miatt.
De a minimálisan elvárható zenei ismeretek nélkül nem engednék rendezvényen fellépni senkit. Ahogyan a szívemet sem hagynám megműteni a portásnak, vagy nem örülnék, ha a Budapest-Bristol járatot a takarító vezetné a pilóták helyett amikor éppen rajta ülök.
Elnézést a T5 témától eltérő hozzászólásért!
Buba
-
slyer
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 165 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 312 alkalommal
A tyros hangzása nem véletlenül nem a legvastagabb!Erre akkor jöttem rá,mikor még megvolt a rolandom is a yami mellett.Már szerkesztettem a rolandos cuccokat át yamira,mikor észrevettem,hogy a roland sokkal vastagabban szól,és bizony ettől itt-ott kásásan szólt a roland amikor például két kisérő gitár hozta az akkordbontásokat.Ugyanaz a téma a yamin tisztán szólt.Ezért én annak tudom be a tyros hangzását,hogy a kíséretek kivehetően tisztán szóljanak.Remélem érthető voltam,telefonról írkálok.Természetesen ez egy saját vélemény,észrevétel a két hangszert illetőleg.A roland épp ezért viszont jó szólóhangszer a vastagságát tekintve.
Visszatérve a tyros témára,pár jó bassz sampler és dob importálása után,már jó hangszer.2év munka után,mondhatni,hogy kész.
Visszatérve a tyros témára,pár jó bassz sampler és dob importálása után,már jó hangszer.2év munka után,mondhatni,hogy kész.
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
-
slyer
- VIP
Ebben benne van a betanulási idő is!Az editorok használata stb.teljes dobkészlet szemplelés fantomról,pa3ról,stb
Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Természetesen. Így is értettem.
De ha ennyire igyekszik a Yamaha azzal a progival amit a Tyros 5-höz szándékszik kiadni, talán három év is lesz abból a kettőből.
Addigra pedig már feltűnik egy újabb üstökös. És mi sosem érjük utól magunkat. 
De ha ennyire igyekszik a Yamaha azzal a progival amit a Tyros 5-höz szándékszik kiadni, talán három év is lesz abból a kettőből.
Atti
-
slyer
- VIP
Fura,t3on is külső editorral lehetett dobot szerkeszteni,most újra itt vagyunk,ja és csak 1 layereset!Csak az awave-vel lehet több layeres dobot csinálni.Ahogy a korgot nézegettem,ott már a középkategória is tudja alapból. 
- tothtechnika
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 12 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapcsolat:
A Yami védelmére: Melyik hangszerrel nem kell foglalkozni? Egyik kolléga írta, hogy 2 év után kész van a Tyros. Egyetértek. Én kb 2-3 év után jutottam el oda, hogy azt mondom, most szól úgy a hangszerem, ahogy szeretném. Nagyjából elégedett vagyok vele. Van pár stúdiódob hangmintám, több stílushoz is, két KORG és két ROLAND dobom. Így már egész használható hangszert kaptam. Nem utolsó sorban rengeteg saját stílussal.
És ha már a hangszerrel való foglalkozást tekintjük alapul, (és szigorúan nem a midizésre, és mp3-azásra gondolok, hanem kísérőautómatikával történő játékra) akkor beláthajtuk, hogy a Yamahával kell a legkevesebbet foglalkozni, szinte mindenféle stílusban találunk megfelelő kíséretet, ami bizonyos igényeket kielégít, a közönséget legtöbbször mindig, minket zenészeket nem biztos, hogy 100%-osan. Véleményem szerint viszont a konkurens "varrógépek" kíséretei elég messze állnak attól, hogy nosza lehet vinni és használni. Talán az audya esetleg, de a Tyros ütemekben szerintem még mindig jobban használható.
Ha van az embernek még pár mintavételezett dobja, akkor úgy már szerintem sokkal könnyebb jobb megszólalást csinálni vele. Véleményem szerint egyébként a megszólalása majdhogynem már teljesen rendben lenne a hangszernek mindenféle "tuning" nélkül is, inkább más irányból kellene fejleszteni a hangszereket. Nagyon más irányból... (amiből egykettőt más kifejtettem előző hozzászólásaimban)
OFF: Egyik kolléga írta, hogy létezik ilyen program, amivel lehet úgy dobot készíteni a tyroshoz, hogy más erősségű lenyomás esetén más hangot játszon le. A T4-ben a belső menüjében/szerkesztőjében nem találtam ilyen opciót. Lehetséges, hogy csak én nem találtam meg, vagy ilyet csak külső progammal lehet készíteni?
Nagyon szépen megkérek valakit, aki tud ebbe segíteni vegye fel velem a kapcsolatot privátba, vagy valamilyen módon. Továbbá, ha valakinek van esetleg más hangszerekből importált dobja (Tyros 4-hez), akkor csereberélhetnénk egykét hangszínt.
És ha már a hangszerrel való foglalkozást tekintjük alapul, (és szigorúan nem a midizésre, és mp3-azásra gondolok, hanem kísérőautómatikával történő játékra) akkor beláthajtuk, hogy a Yamahával kell a legkevesebbet foglalkozni, szinte mindenféle stílusban találunk megfelelő kíséretet, ami bizonyos igényeket kielégít, a közönséget legtöbbször mindig, minket zenészeket nem biztos, hogy 100%-osan. Véleményem szerint viszont a konkurens "varrógépek" kíséretei elég messze állnak attól, hogy nosza lehet vinni és használni. Talán az audya esetleg, de a Tyros ütemekben szerintem még mindig jobban használható.
Ha van az embernek még pár mintavételezett dobja, akkor úgy már szerintem sokkal könnyebb jobb megszólalást csinálni vele. Véleményem szerint egyébként a megszólalása majdhogynem már teljesen rendben lenne a hangszernek mindenféle "tuning" nélkül is, inkább más irányból kellene fejleszteni a hangszereket. Nagyon más irányból... (amiből egykettőt más kifejtettem előző hozzászólásaimban)
OFF: Egyik kolléga írta, hogy létezik ilyen program, amivel lehet úgy dobot készíteni a tyroshoz, hogy más erősségű lenyomás esetén más hangot játszon le. A T4-ben a belső menüjében/szerkesztőjében nem találtam ilyen opciót. Lehetséges, hogy csak én nem találtam meg, vagy ilyet csak külső progammal lehet készíteni?
Nagyon szépen megkérek valakit, aki tud ebbe segíteni vegye fel velem a kapcsolatot privátba, vagy valamilyen módon. Továbbá, ha valakinek van esetleg más hangszerekből importált dobja (Tyros 4-hez), akkor csereberélhetnénk egykét hangszínt.
-
slyer
- VIP
A programot awave studionak hívják.tyros 3 uvd formátumban kell a szerkesztett dobkészletet kimenteni,majd a t4 be betöltve az alternate groupokat a lábcinek kivételével off ra állítani,a lábcineket pedig az egyes csoportba.De segíthetek is ha Győrben jársz,Csorna nincs messze!üdv