Üdv
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha Tyros 5
Moderátor: Moderátorok
- Yoczy
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa2xpro
- Adott köszönetek: : 109 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 73 alkalommal
Re: Yamaha Tyros 5
Tudod mit a világ legjobb hangszere a Pa3x Musicant és akkor zárjuk rövidre ezt a témát.
Üdv
Üdv
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal
Te hoztad fel, nem én, pedig már általános iskola alsó tagozatában volt értő olvasás a magyar órákon. Ha ott jobban figyelsz, akkor nem születtek volna fölösleges kommentek...
- Yoczy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa2xpro
- Adott köszönetek: : 109 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 73 alkalommal
Igy van az Általános Iskolában és még az Egyetemen is tanították.....
Épp ezért írtam...
De ugyan úgy a fogalmazást is tanították...
És hidd el távol álljon tőlem és soha nem szoktam kötekedni, sem másokat megbántani, de mutasd meg légyszíves hogy ezen az oldalon kinek van még egy régebbi típusú hangszere SD2-vel.
Már meg se haragudj de az utóbbi időben a hozzászólásaidból kiderül hogy mindenhez van valami negatív hozzászólásod.
Valamiért egy kicsit megfordultál és ezt ne sértésnek vedd mert nem annak szántam, csak pont te NEM voltál az aki a másiknak beszólt volna.
Üdv:
Yoczy
Épp ezért írtam...
De ugyan úgy a fogalmazást is tanították...
És hidd el távol álljon tőlem és soha nem szoktam kötekedni, sem másokat megbántani, de mutasd meg légyszíves hogy ezen az oldalon kinek van még egy régebbi típusú hangszere SD2-vel.
Már meg se haragudj de az utóbbi időben a hozzászólásaidból kiderül hogy mindenhez van valami negatív hozzászólásod.
Valamiért egy kicsit megfordultál és ezt ne sértésnek vedd mert nem annak szántam, csak pont te NEM voltál az aki a másiknak beszólt volna.
Üdv:
Yoczy
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal
Szerintem semmi közöd nem volt a hozzászólásomhoz. Én nem fikáztam senkinek a hangszerét. Azt mondtam, hogy nem érdemes T5-öt venni, mert elég egy régebbi hangszer, pl 9000pro és feljavítani a hangját SD-2-vel.
Erre te arrogánsan nekem estél. Ha ez neked korrekt, akkor rendben van. Ha az én kommentjeim nem megfelelőek, ám legyen.
Ez volt az utolsó...
Erre te arrogánsan nekem estél. Ha ez neked korrekt, akkor rendben van. Ha az én kommentjeim nem megfelelőek, ám legyen.
Ez volt az utolsó...
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 51
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Egyet értek: - túlzottan drága
, irreálisan.
Most újra nálam van egy 76-os. Szép hangszer viszont nem annyira jó mint amilyen szép. És akkor ? Lehet nézegetni. Májusra ígérték a VoiceEditort, még mai napig semmi. Most szeptember a kitűzött dátum. Jó móka
Nem lett egy "nagysiker"
Most újra nálam van egy 76-os. Szép hangszer viszont nem annyira jó mint amilyen szép. És akkor ? Lehet nézegetni. Májusra ígérték a VoiceEditort, még mai napig semmi. Most szeptember a kitűzött dátum. Jó móka
Nem lett egy "nagysiker"
Atti
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Attila,
Írnál egy pár sort a Tyros5-ről, ha már úgyis nálad van? A Korg-hoz képest milyen? Egyáltalán van értelme összehasonlítani?
Érdekelhet a Korg mint következő lehetőség, de az még nagyon a jövő, de persze addig ha lesz lehetőségem akkor egy nagyobb próbát is teszek vele.
Várom a véleményed a két hangszerről. ...
Írnál egy pár sort a Tyros5-ről, ha már úgyis nálad van? A Korg-hoz képest milyen? Egyáltalán van értelme összehasonlítani?
Érdekelhet a Korg mint következő lehetőség, de az még nagyon a jövő, de persze addig ha lesz lehetőségem akkor egy nagyobb próbát is teszek vele.
Várom a véleményed a két hangszerről. ...
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Roli, 14 oldalon csak ezt tárgyaltuk (már aki hozzászólt).
Személyes véleményem:
Korg
- sty-ban jobb, főleg ami a dob és basszust illeti, de egészében is. Kifejezettebbek, ütősebbek a dobok, kerekebb, mélyebb bass. A gitársávok érezhetően jobbak kiséretben.
- hangszínekben (jobb kézre) a Tyros a nyerő nálam. Melegebb, simogatóbb, kellemesebb a fülnek
Most azon dolgozom, hogy ugyanazon mintát (szemplerre gondolok) hasonlítsam össze a két hangszeren. Itt jön be újra az a tényező ami nagyon fontos és amivel számolni kell mindkettő esetében, mégpedig a hangszer ismerete. Nem elég egy nyers szemplert betölteni és adjad neki
A sound edit vagyis a kozmetika nagyon lényeges. EQ, effekt, panoráma, stb., amitől aztán igazán valósághübb lesz az egész.
Összességében a Korg a nyerőbb nálam.
És tessenek vigyázni: - a Yamaha nagyon tud reklámozni
Személyes véleményem:
Korg
- sty-ban jobb, főleg ami a dob és basszust illeti, de egészében is. Kifejezettebbek, ütősebbek a dobok, kerekebb, mélyebb bass. A gitársávok érezhetően jobbak kiséretben.
- hangszínekben (jobb kézre) a Tyros a nyerő nálam. Melegebb, simogatóbb, kellemesebb a fülnek
Most azon dolgozom, hogy ugyanazon mintát (szemplerre gondolok) hasonlítsam össze a két hangszeren. Itt jön be újra az a tényező ami nagyon fontos és amivel számolni kell mindkettő esetében, mégpedig a hangszer ismerete. Nem elég egy nyers szemplert betölteni és adjad neki
Összességében a Korg a nyerőbb nálam.
És tessenek vigyázni: - a Yamaha nagyon tud reklámozni
Atti
- tothtechnika
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 12 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapcsolat:
Én elég fura gondolkozású ember vagyok, így teljesen más szemszögből néztem pl. a tyros 5 megjelenését is. Tisztában vagyok a 4es sok - sok hiányosságával, és vártam, hogy majd az ötösbe javítják, vagy esetleg valami számomra is fontos dolgot fejlesztenek, de sajnos nem így történt. Az audió stílusokról az a véleményem, hogy nem sok értelme van, mert bár lehet, hogy a dob picit jobban szól az audió stílussal, de még mindig nem közelíti meg pl a motif dobjait. Szóval eléggé elgondolkoztató, hogyha a yamahának vannak sokkal jobb dobjai, miért a legsz...bbakat rakja bele a tyrosba??
Továbbá az audió stílusról: ugye az audió stílusok többnyire a dob megszoólalásának javítását célozták meg. Kérdem én miért nem tudtak ez helyett inkább rendes dobokat belepakolni, ahogy azt én is tettem a 4-esbe, ugyanis kb 10-15 dobszet belepakolása után érte el a "használható" szintet. Mert ugye, ha a dobszeteket cserélik ki rendesre, és becsületesen megcsinálják, akkor nincs szükség csilli villi audió stílusokra, és annyi javulás lett volna, hogy az összes stílus normálisan szólna, nem csak az a 10 ami "audio" stílus. Továbbá, ha netalántán valami elvetemült zenész neki áll stílust szerkeszteni, akkor ő is tudna normális alapanyaggal dolgozni, de az ötös esetében ez sem mondható el.
Beletettek pár új hangszínt, de ezt a 4-esbe is be lehet tenni ha van az embernek kártyája benne. MEgmonodm őszintén nekem nagy csalódás volt.
Vártam, hogy végre bekerül mégegy mikrofon bemenet, nem értem miért olyan nehéz mégegy mikrofonbemenetet ráfaragni a tyrsora, vagy legalább opcióba lehetne ilyen.
Frankfurtba beszéltem egy YAMAHA "konzulenssel" és kérdeztem tőle, hogy nem terveznek e olyat, hogy jelszóval védeni lehessen a hanszeren tárolt tartalmakat? és kinevetett. Elég elgondolkoztató a Yamahának ezen hozzáállása a dolgokhoz szerintem. Én, aki akár napi több órát ülök a hanszerem előtt időmet és energiámat nem kímélve, hogy pl. stílusokat szerkesszek, nem biztos, hogy örülnék, ha ezek közkincsek lennének, ha pl. ellopnák a hangszeremet. Remélem ez nem csak nekem okoz fejfájást, remélem itt is vannak kollégák, akik azért otthon is foglalkoznak a hangszerrel, és akkor át érzik eme hiányosság létjogosultságát. Komolyan mondom, nem is a hangszer miatt aggódnék, az én szememben az anyag ami rajta van többet ér, mint maga a hangszer.
Fantom táp sem került integrálásra, mert ugyebár nehéz 2 db fél forintos ellenállással többet beültetni és akkor lehetne kondenzátor mikrofont is a hangszerhez csatlakoztatni. A gombok ugyanazok a pocsék műanyagból készültek, amiket picit szerencsétlenebbül benyomva, simán be lehet törni, ugyanis fent nem szabad megnyomni őket...
Még sorolhatnám, de inkább megyek aludni. Nektek mik a véleményetek, milyen funkciókat látnátok szívesen egy új kiadású hangszerbe?
szerkesztve: Most látom, hogy már több mint 10 oldalas ez a téma, én csak az első oldalt olvastam.. upsz
Továbbá az audió stílusról: ugye az audió stílusok többnyire a dob megszoólalásának javítását célozták meg. Kérdem én miért nem tudtak ez helyett inkább rendes dobokat belepakolni, ahogy azt én is tettem a 4-esbe, ugyanis kb 10-15 dobszet belepakolása után érte el a "használható" szintet. Mert ugye, ha a dobszeteket cserélik ki rendesre, és becsületesen megcsinálják, akkor nincs szükség csilli villi audió stílusokra, és annyi javulás lett volna, hogy az összes stílus normálisan szólna, nem csak az a 10 ami "audio" stílus. Továbbá, ha netalántán valami elvetemült zenész neki áll stílust szerkeszteni, akkor ő is tudna normális alapanyaggal dolgozni, de az ötös esetében ez sem mondható el.
Beletettek pár új hangszínt, de ezt a 4-esbe is be lehet tenni ha van az embernek kártyája benne. MEgmonodm őszintén nekem nagy csalódás volt.
Vártam, hogy végre bekerül mégegy mikrofon bemenet, nem értem miért olyan nehéz mégegy mikrofonbemenetet ráfaragni a tyrsora, vagy legalább opcióba lehetne ilyen.
Frankfurtba beszéltem egy YAMAHA "konzulenssel" és kérdeztem tőle, hogy nem terveznek e olyat, hogy jelszóval védeni lehessen a hanszeren tárolt tartalmakat? és kinevetett. Elég elgondolkoztató a Yamahának ezen hozzáállása a dolgokhoz szerintem. Én, aki akár napi több órát ülök a hanszerem előtt időmet és energiámat nem kímélve, hogy pl. stílusokat szerkesszek, nem biztos, hogy örülnék, ha ezek közkincsek lennének, ha pl. ellopnák a hangszeremet. Remélem ez nem csak nekem okoz fejfájást, remélem itt is vannak kollégák, akik azért otthon is foglalkoznak a hangszerrel, és akkor át érzik eme hiányosság létjogosultságát. Komolyan mondom, nem is a hangszer miatt aggódnék, az én szememben az anyag ami rajta van többet ér, mint maga a hangszer.
Fantom táp sem került integrálásra, mert ugyebár nehéz 2 db fél forintos ellenállással többet beültetni és akkor lehetne kondenzátor mikrofont is a hangszerhez csatlakoztatni. A gombok ugyanazok a pocsék műanyagból készültek, amiket picit szerencsétlenebbül benyomva, simán be lehet törni, ugyanis fent nem szabad megnyomni őket...
Még sorolhatnám, de inkább megyek aludni. Nektek mik a véleményetek, milyen funkciókat látnátok szívesen egy új kiadású hangszerbe?
szerkesztve: Most látom, hogy már több mint 10 oldalas ez a téma, én csak az első oldalt olvastam.. upsz
- tothtechnika
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 12 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapcsolat:
A legfontosabbat kihagytam, hogy a vokál processzor része ugyanaz mint a 4esnek, így ugyanúgy használhatatlan (szerintem) mint az eddígiek. Nem értem, miértnem tud a yamaha is megvenni egy normális algoritmust a vokálra, mint pl. a Korg, aki TC.t használ, és ugye az nagyságrenddel használhatóbb vokált tud, mint a yamaha. Bár nálam ez nem égető kérdés, mert én nagyon ritkán használom, de ha jobb lenne, lehet, hogy többet használnám.
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Tothtachnika (elég fura az ilyen megszólítás, de ha nincsen más név......
nincsen ebben semmi rendkívüli gondolkodás. Így van ahogy te is látod. 4200 Euroért legalább hármat kellene adniuk és még akkor sem tettek eleget. Alapvető dolgokat hagytak ki belőle, ami a hármasban, négyesben benne volt. Ezen felül a szempler-formátumot is megváltoztatták, nehogy használható legyen az UVN, UVD. Megoldható még ez is (van megoldás erre), de hogy még egy k@va RAM-ot is sajnáltak ennyi pénzért, az már röhejes, siralmas, szomorú, szörnyű, lesújtó, megalázó, stb. stb. És hogy kiröhögnek - nahát -, .......persze. Etetik a népet szépen. Nekünk ürül a zsebünk. A többi gyártó sem különb, egy kutya mind. Az embernek néha elmegy a kedve tőle.
Elő a harmonikát és a dobozos gitárt ! Az az igazi megoldás.
nincsen ebben semmi rendkívüli gondolkodás. Így van ahogy te is látod. 4200 Euroért legalább hármat kellene adniuk és még akkor sem tettek eleget. Alapvető dolgokat hagytak ki belőle, ami a hármasban, négyesben benne volt. Ezen felül a szempler-formátumot is megváltoztatták, nehogy használható legyen az UVN, UVD. Megoldható még ez is (van megoldás erre), de hogy még egy k@va RAM-ot is sajnáltak ennyi pénzért, az már röhejes, siralmas, szomorú, szörnyű, lesújtó, megalázó, stb. stb. És hogy kiröhögnek - nahát -, .......persze. Etetik a népet szépen. Nekünk ürül a zsebünk. A többi gyártó sem különb, egy kutya mind. Az embernek néha elmegy a kedve tőle.
Elő a harmonikát és a dobozos gitárt ! Az az igazi megoldás.
Atti