|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Hogy miért nem veszek SD-1-et? Igen, nagyon szerettem, sőt szeretem ma is azt a hangszert. De én magasnak tartom azt az árat, amit kérnek érte. Van a piacon, látom, meg ilyen árak mellett lesz is, mert ennyiért nem tudják eladni szerintem. Én sem tudtam, pedig én csak 240e-ért árultam. Végül 220e forintért nagy szerencsével a karcmentes, új állapotú hangszeremet elvitték majdnem 1 évnyi hirdetés után Komlóra. Ha reális áron lenne, még lehet, hogy az is beleférne a pakliba...
Mindenképpen ezt az általad leírt verziót szeretném felvázolni magam előtt. Ezért nem veszek master keyboardot, hanem egy "olcsó" dobgépes valamit, mert a Ketron hangjait szeretném használni. Szeretnék kotta kijelzésre alkalmas hangszert venni, ennek tudom csak a Tyros 1 és a G70 felel meg, viszont a 9000pro-nak Csámpai még csak e felét fizette ki, tehát ár szempontjából az lenne a legolcsóbb.
Annyi "szerencsém" van, hogy a zenei alapoknak a fele már a laptopról megy, ahhoz csak a valós idejű partokat játszottam hozzá, így a műsor fele gyakorlatilag nem sérül, de sajnos az asszonypajtás kényszerhelyzet elé állított, így nem volt választási lehetőségem, a hangszernek mennie kellett. Padig most állt össze annyira a rendszer, hogy gyakorlatilag, ha nagyon szükség volt rá, akkor 2 négyzetméternyi helyre a teljes felszerelésemet fel tudtam állítani 10 perc alatt.
Most borult minden és az a baj, hogy anyagilag sem szeretnék nagyon elköteleződni valamerre. Ezért keresem a viszonylag olcsó és a lehető legjobb megoldást. Tudom, hogy átmeneti lesz, de még egyszer ilyen nem fog előfordulni!!!
Mindenképpen ezt az általad leírt verziót szeretném felvázolni magam előtt. Ezért nem veszek master keyboardot, hanem egy "olcsó" dobgépes valamit, mert a Ketron hangjait szeretném használni. Szeretnék kotta kijelzésre alkalmas hangszert venni, ennek tudom csak a Tyros 1 és a G70 felel meg, viszont a 9000pro-nak Csámpai még csak e felét fizette ki, tehát ár szempontjából az lenne a legolcsóbb.
Annyi "szerencsém" van, hogy a zenei alapoknak a fele már a laptopról megy, ahhoz csak a valós idejű partokat játszottam hozzá, így a műsor fele gyakorlatilag nem sérül, de sajnos az asszonypajtás kényszerhelyzet elé állított, így nem volt választási lehetőségem, a hangszernek mennie kellett. Padig most állt össze annyira a rendszer, hogy gyakorlatilag, ha nagyon szükség volt rá, akkor 2 négyzetméternyi helyre a teljes felszerelésemet fel tudtam állítani 10 perc alatt.
Most borult minden és az a baj, hogy anyagilag sem szeretnék nagyon elköteleződni valamerre. Ezért keresem a viszonylag olcsó és a lehető legjobb megoldást. Tudom, hogy átmeneti lesz, de még egyszer ilyen nem fog előfordulni!!!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nagyon relatív az sd1 ár Laci.
240-290 Ft-ért ilyen hangot, ilyen hardot és stílusokat szinte bizonyosan nem lehet előteremteni. Az sd1 nem egy gyorsan eladható hangszer a buta magyar piacon, viszont tekints picit nyugatabbra.
Persze, mindenki maga tudja, hogy mit szertne tartalék gyanánt beállítani. De ha összeadom egy T1 és egy SD2 árát, az sem kevesebb mint egy sd1 legfeljebb mobilabb és a yamaha stílusok is ott vannak benne, viszont a ketron stílusok nem. Nem 76-os nem súlyozott, nem fém házas, persze a t1 is egy jó hangszer és vezérlőként meg maga a kánaán. a video kimenet alapból benne van, tehát a műsort nem zavarja meg a dalkeresés, a saját kijelző is páratlan a méretében és minőségében. Billentyűzet picit halovány, de megszokható.
A 9000pro szintén alkalmas ugyanerre a feladatra egy sd2-vel, jobban is szól, mint a t1 önmagában, talán csak a soft kicsit buta benne a későbbi yamikhoz képest.
Viszont a billentyűzete mindentől jobb. Az a DX7 yami billentyű a legjátszhatóbb, nem véletlenül van benne minden igazán profi cuccban. A mai fogyasztószemléletű világban igazi ritkaság a minősége. Azt soha nem kell javítgatni.
Ha meg a fele még atiéd, nincs miről beszélni. Vidd haza és szerezz hozzá egy SD2-t.

"Tudom, hogy átmeneti lesz, de még egyszer ilyen nem fog előfordulni!!!"
Elő fog fordulni, mert van az az ár amiért minden eladó.
240-290 Ft-ért ilyen hangot, ilyen hardot és stílusokat szinte bizonyosan nem lehet előteremteni. Az sd1 nem egy gyorsan eladható hangszer a buta magyar piacon, viszont tekints picit nyugatabbra.
Persze, mindenki maga tudja, hogy mit szertne tartalék gyanánt beállítani. De ha összeadom egy T1 és egy SD2 árát, az sem kevesebb mint egy sd1 legfeljebb mobilabb és a yamaha stílusok is ott vannak benne, viszont a ketron stílusok nem. Nem 76-os nem súlyozott, nem fém házas, persze a t1 is egy jó hangszer és vezérlőként meg maga a kánaán. a video kimenet alapból benne van, tehát a műsort nem zavarja meg a dalkeresés, a saját kijelző is páratlan a méretében és minőségében. Billentyűzet picit halovány, de megszokható.
A 9000pro szintén alkalmas ugyanerre a feladatra egy sd2-vel, jobban is szól, mint a t1 önmagában, talán csak a soft kicsit buta benne a későbbi yamikhoz képest.
Viszont a billentyűzete mindentől jobb. Az a DX7 yami billentyű a legjátszhatóbb, nem véletlenül van benne minden igazán profi cuccban. A mai fogyasztószemléletű világban igazi ritkaság a minősége. Azt soha nem kell javítgatni.
Ha meg a fele még atiéd, nincs miről beszélni. Vidd haza és szerezz hozzá egy SD2-t.
"Tudom, hogy átmeneti lesz, de még egyszer ilyen nem fog előfordulni!!!"
Elő fog fordulni, mert van az az ár amiért minden eladó.
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia Pityu!
A D50 nem a yamaha billentyűt használja, hanem egy fém vázas stabil sprirál húzórugófeszítésű és súlyozott, de a kapcsolást tekintve rubber contact alapokon nyugvó billentyűzetet.
Itt láthatsz egy filmet melyben a teljes billentyűzetet szétbontott állapotban javítás közben bemutatják.
Üdv,
A D50 nem a yamaha billentyűt használja, hanem egy fém vázas stabil sprirál húzórugófeszítésű és súlyozott, de a kapcsolást tekintve rubber contact alapokon nyugvó billentyűzetet.
Itt láthatsz egy filmet melyben a teljes billentyűzetet szétbontott állapotban javítás közben bemutatják.
Üdv,
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Bocs, kicsit félreérthető voltam. Ő nem mondta nekem egy szóval sem, hogy adjam el a hangszeremet, csak olyant mondott, amire én így reagáltam. Lehet, hogy ebben benne van az én makacsságom is egy kicsit.almatom írta:Egy zenésznek megmondani, hogy: "jövôhéten add el a hangszered"?!??? Ha baj van, nyílván Te is tudod, hogy mit teszel majd….. de hogy ilyet csak azért, mert az asszony kitalálja, hogy: "úgy sincs annyi bulid, minek akkor ez"? ….hát tuti eljátszanám az asszonnyal a gólyás viccet:
Ő eddig azt hitte, hogy azért adtam el a hangszert, mert újat veszek helyette. Ma le volt döbbenve, hogy nem mentünk be a bankba átutalni a pénzt és akkor kérdezett rá, hogy akkor most mi van.
Azóta próbál bíztatni, hogy rendeljem meg, jövő hétre még ideér az új hangszer. Úgyhogy most gyorsan kell döntenem...
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Nők, nők nők....... 
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Te mondottad, hogy ez az a hangszer amivel bármikor bárhová el lehet menni zenélni anélkül, hogy heteket kéne vacakolni vele. Most úgy látom, nem egyértelmű számodra a "jövő". Vagy mást is ki szeretnél próbálni ?
A pa3x előtt én is vaciláltam ezen a két billentyűs variáción (az SD1 plusz és Tyros 4 lett volna), de két hangszert kezelni egy buliban nem is egyszerű, főleg 8-1o óra muzsika után. Egy legyen és jó ! - most már ez az elvem.
Nekem ígértek Tyros 5-öt a Musikantért,.........
A pa3x előtt én is vaciláltam ezen a két billentyűs variáción (az SD1 plusz és Tyros 4 lett volna), de két hangszert kezelni egy buliban nem is egyszerű, főleg 8-1o óra muzsika után. Egy legyen és jó ! - most már ez az elvem.
Nekem ígértek Tyros 5-öt a Musikantért,.........
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
Egyetlen egy dolog miatt nem volt egyértelmű számomra a jövő és az pediglen az, hogy 900e forint alatt is ki lehet-e hozni ezt, vagy sem....
Küldtem pm-et.
Küldtem pm-et.
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Úgy gondolom, ki lehet hozni az anyagi részét, de minőségileg........hm
- a psr9ooo plusz SD1-el nem
- a psr9ooo plusz SD1-el nem
Atti
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Asterix,
Szerintem itt első kérdés az lenne, hogy mennyit szánsz rá. Mert ez befolyásolhat mindent.
Ha mindened gépről működik, akkor bármelyik jó lehet. A G70-is rendben van, viszont a 9000pro a sampler végett lehet nyerő nálam. A G70 billentése az szerintem verhetetlen, az is vasból van, és én azt nem osztom, hogy ez a váltás a minőség rovására menne. Ezt csak az állítja, akinek mindig csak a top eszközei voltak, és nem kellett kompromisszumot kötnie. Én dolgoztam Tyros 2 után S500-val is, de a dalokat eltudtam készíteni a G70 is. Szerintem a G70 V3 már nagyon jól tud szólni. például Tajti Zoli a G70-re esküszik, bár már BK9-el dolgozik a színpadon.
A keret számít Asterix.
Zoli
Szerintem itt első kérdés az lenne, hogy mennyit szánsz rá. Mert ez befolyásolhat mindent.
Ha mindened gépről működik, akkor bármelyik jó lehet. A G70-is rendben van, viszont a 9000pro a sampler végett lehet nyerő nálam. A G70 billentése az szerintem verhetetlen, az is vasból van, és én azt nem osztom, hogy ez a váltás a minőség rovására menne. Ezt csak az állítja, akinek mindig csak a top eszközei voltak, és nem kellett kompromisszumot kötnie. Én dolgoztam Tyros 2 után S500-val is, de a dalokat eltudtam készíteni a G70 is. Szerintem a G70 V3 már nagyon jól tud szólni. például Tajti Zoli a G70-re esküszik, bár már BK9-el dolgozik a színpadon.
A keret számít Asterix.
Zoli
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Roland, nekem is volt psr275-ösöm amivel muzsikáltam bált és lagzit egyaránt. Volt psr62o-om, volt psr9ooo-em, tehát tudom mit beszélek. Legyen Midi vagy sty, bíztos hogy van minőségbeli különbség a pa3-hoz képest. Aki ezt nem érzékeli, az vagy nem hallotta, vagy nem ért hozzá.
Jó a G7o, én ezt tudom. Én is erre szavaztam a Rolandok közül. Ha nem akar többet szánni anyagilag, jó választás. Az hogy soha nem lesz minőségben Korg pa3-asé, ez bíztos.
Jó a G7o, én ezt tudom. Én is erre szavaztam a Rolandok közül. Ha nem akar többet szánni anyagilag, jó választás. Az hogy soha nem lesz minőségben Korg pa3-asé, ez bíztos.
Atti