|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Pitkinúr
- Blogbejegyzések: 1
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
-
Pitkinúr
- Blogbejegyzések: 1
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Jó billentyűzet. Bővités lehetősége. Strapabíró. Minden átszerkeszthető.
Sokkal szebb, mint egy E-80. (Tajti Zoli is G-70-el járt zenélni,pedig nála van választék.)
Sokkal szebb, mint egy E-80. (Tajti Zoli is G-70-el járt zenélni,pedig nála van választék.)
-
maxpaine
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg Pa 300
- Adott köszönetek: : 96 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
Sziasztok, én Is a Roland G-70-et választanám , bár második hangszernek én nem kisérőautomatikásat választanák de annyi pénzért nagyon megéri megvenni a G 70 , mert én használtan 400000 forint alatt még nem láttam, amúgy ha midiket használnék akkor mindenképp a Roland Discover 5 , mert az egy valós idejü hangszerelő szinti.
-
maxpaine
- Kiemelt tag
Sziasztok , arra a kérdésre válaszolnák egy pár sorral, hogy milyen hangszer az exr 7, szerintem nagyon jó csak kár hogy kettő variációsak a stilusai, 64 polifoniás ami azért nem rossz.De ha egy négy variációs stilust töltesz bele akkor a "b" ill "d" variációt lejátsza , Ami még tetszik benne hogy a stilus track-eket külön - külön le lehet halkítani . Elég gyorsan tölti be a stilusokat , Ami nem tetszik benne hogy nem írja a midiknek a szövegét , Viszont jó hangszinek vannak benne , elég élethűen szól , van benne beépített erősítő.Bár nekem ha sokáig nagy hangerőn szólt akkor le szokott fagyni , és ezért adtam el.
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Szia Maxpaine,
Tudod miért fagyott meg? Mert a tápegysége kevés áramot adott le... Nekem is van 1 csodás állapotban lévő EXR7,(ami éppen eladó
és anno vagy 2 éve, az egyik ismerősöm EXR ötöse csinált ilyen fagyásos dolgot. cca, 4 volttal adott le kevesebbet a táp,és ez már elég volt arra, hogy nagy hangerőn, ha bedugta a floppyt, abban a pill.-ban fagyott meg. Már ki akarta cserélni a floppy meghajtót 20xxx ezerért, amikor rávillantottam a hibára. Most egy valami HP vagy Sony tápot használ a vateráról, és hibbbbátlanul ketyeg a gép.
Hozzáfűzném, hogy az EXR7-nek egy árnyalattal keményebb a billentyűzete,nem annyira lötyögős mint az ötösé.. a Prelude-ba pedig fillérre ugyanazt a hangrendszer tették bele, persze más hanggenerátorral...
Pacsi, Picasso
Tudod miért fagyott meg? Mert a tápegysége kevés áramot adott le... Nekem is van 1 csodás állapotban lévő EXR7,(ami éppen eladó
Hozzáfűzném, hogy az EXR7-nek egy árnyalattal keményebb a billentyűzete,nem annyira lötyögős mint az ötösé.. a Prelude-ba pedig fillérre ugyanazt a hangrendszer tették bele, persze más hanggenerátorral...
Pacsi, Picasso
Picasso
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Basszus! Most nézem, hogy a BK-5 olcsóbb lett, mint a Prelude... 
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Azért a Roland csinálhatna már egy komoly nagyágyút. Ott vannak a profi hangjai (pl Jupiter 80), dobgépesben meg hozza ezeket a hangszereket. 
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Az utolsó zászlóshajó az E-80.Gohstrider írta:Asterix írta:Azért a Roland csinálhatna már egy komoly nagyágyút. Ott vannak a profi hangjai (pl Jupiter 80), dobgépesben meg hozza ezeket a hangszereket.
Teljes mértékben egyet értek veled.
Az utolsó zászlóshajó a G70 volt. Azóta csak a közép kategóriás szintikkel jelent meg.
A többi gyártó meg szépen elhúzott....
Bár a G-70 nekem is szimpatikusabb.
Üdv.: Apelláta
-
maxpaine
- Kiemelt tag
Szia Picasso , köszi ezt a tippet amit az árammal kapcsolatba írtál , kár hogy már eladtam az Exr 7-est , ezt azért még kipróbáltam volna ha tudom, .