|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Köszönöm Picasso! Tűkön ülök hogy hallhassak végre egy felvételt valamelyik felhasználótól, olyasmit amit eben a műfajban tevékenykedők igazán értékelni tudunk, de még szívesebben ülnék neki egynek hogy mit lehet belőle kicsikarni...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Szép napot mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni,hogy valaki használ közületek VA-7-et?Olvasom a kezelési könyvében,hogy van benne valamilyen szintű vokalist.Tudnátok erről valamit mondani,hogy mennyire használható ez?Effektezni,hangszinezni lehet vele a mikrofont?Köszi előre is.
Azt szeretném kérdezni,hogy valaki használ közületek VA-7-et?Olvasom a kezelési könyvében,hogy van benne valamilyen szintű vokalist.Tudnátok erről valamit mondani,hogy mennyire használható ez?Effektezni,hangszinezni lehet vele a mikrofont?Köszi előre is.
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia!Balti írta:Sziasztok fórumtársak! Kérlek benneteket, ha tudtok segítsetek nekem:Rolnd GW-8E szintim van sajnos költözés során elvesztettem az eredeti gyárilag hozzáadott Roland CD-t amin a song és stíl szerkesztő Roland progi van, ha valakinek meg van nagyon szépen kérem jelezze nekem. A dalsorrend szerkesztő és a stílus szerkesztő programokat nagyon hiányolom ugyanis a HP laptopomon volt lementve és ezen használtam őket, ami a napokban elszállt az adatokkal együtt.Ugyanis egy számítógépen ezekkel a programokkal könnyebb boldogulni, a kijelző jóval nagyobb mint a szinti kijelzője és egy USB kábelen keresztül betölthető az egész megszerkesztett adat a szintibe.
Innen letölthetsz hozzá mindent.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- lacalaca
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: roland va7,roland bk5 ,korg pa2xpro
- Adott köszönetek: : 300 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 231 alkalommal
Szia Karesz ...nekem va7 van.Amit te mondasz az a Variphrase ,ez ugy mukodik hogy mik.keresztul folvehetsz barmilyen hangot,ezt menti userbe es ezt efektezed es hasznalhato zeneles kozben jobb kezen.Nem olyan mint a g70 vocal ,ott tudod hasznalni eneknek a mikrofont de itt csak felvenni lehet.Ha meg valami erdekel irjal es segitek szivesen es ha kitudnal segiteni egy va7 magyar leirassal hat azt nagyon megkoszonnem.Karesz írta:Szép napot mindenkinek!
UDV;N.GY.Laci
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Szia Karesz!
Tudtommal.... Egy Variphrase nevű kütyü van venne -a VA76-ban is- melynek az lenne a lényege hogy kívülről a hangszerbe vitt hangot tudod variálni úgy, hogy el tudod nyújtani pl a felvett hang magasságát úgy hogy közben megőrzi az eredeti hang jellegét. Tehát nem lesz Miki egér hangzása hogyha a hang magasságát felviszed egy v két oktávval, és nem lesz dartvéderes hangja hogyha leviszed 1-2 oktávval. Ha stílus alatt szól a vokál és gyorsítod a stílust akkor sem áll fönn az hogy torzulna a hang jellege a gyorsulással. Arra emlékszem mikor kijött a VA7 és odajutottam hozzá a BNV-n, próbálgattam a swinges stíleket, olyan háttérvokál szólalt meg némelyik alatt hogy padlót fogtam tőlük. A Tyros 4 "suváppá" hangjaihoz tudnám hasonlítani, de ennél lényegesen összetettebb hangokat lehet kihozni belőle. Tehát nem olyan vokálgép ez mint mondjuk a G70-ben, hogy az éppen énekelt hangot lehet vokálozni. Egyik ösmerősömnek volt VA76 és mondta hogy csinált pl csujogatást a roma nóták alá vele. A techika lényegéről egy kis ízelítő, 2:40-től érdemes nézni....
Tudtommal.... Egy Variphrase nevű kütyü van venne -a VA76-ban is- melynek az lenne a lényege hogy kívülről a hangszerbe vitt hangot tudod variálni úgy, hogy el tudod nyújtani pl a felvett hang magasságát úgy hogy közben megőrzi az eredeti hang jellegét. Tehát nem lesz Miki egér hangzása hogyha a hang magasságát felviszed egy v két oktávval, és nem lesz dartvéderes hangja hogyha leviszed 1-2 oktávval. Ha stílus alatt szól a vokál és gyorsítod a stílust akkor sem áll fönn az hogy torzulna a hang jellege a gyorsulással. Arra emlékszem mikor kijött a VA7 és odajutottam hozzá a BNV-n, próbálgattam a swinges stíleket, olyan háttérvokál szólalt meg némelyik alatt hogy padlót fogtam tőlük. A Tyros 4 "suváppá" hangjaihoz tudnám hasonlítani, de ennél lényegesen összetettebb hangokat lehet kihozni belőle. Tehát nem olyan vokálgép ez mint mondjuk a G70-ben, hogy az éppen énekelt hangot lehet vokálozni. Egyik ösmerősömnek volt VA76 és mondta hogy csinált pl csujogatást a roma nóták alá vele. A techika lényegéről egy kis ízelítő, 2:40-től érdemes nézni....
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Sziasztok!
Köszönom szépen mindenkinek a segitséget VA-7 ügyben.Sajnos nincs hozzá magyar leirásom,angolt bogarásztam,abban láttam ezt az utalást.
Tamás01,még nem vettem,csak van a közelemben eladó,igazából a piaci értékét sem tudom.Itt a helyi zálogfiókot megvette egy ismerősöm,és náluk van eladó.Nagyon jó állapotú,szinte karcmentes.170-re tartják,de alkuképes az ár.
Nem ismerem a hangszert,VA-3-at nyúzok,de nem igazán vagyok vele megelégedve.Gondolom,azért a VA-7-es jobb hangszer.Laca,Te ezt használod,ha megtennéd esetleg,hogy irsz róla egy véleményt,hogy mennyire más,mint a VA-3?Esetleg tapasztalatokat szivesen vennék róla.Itt nem a technikai adatokra lennék kiváncsi,hiszen azt megtalálom a neten,hanem,hogy a gyakorlatban mik a különbségek.Köszönöm a segitségetek.
Köszönom szépen mindenkinek a segitséget VA-7 ügyben.Sajnos nincs hozzá magyar leirásom,angolt bogarásztam,abban láttam ezt az utalást.
Tamás01,még nem vettem,csak van a közelemben eladó,igazából a piaci értékét sem tudom.Itt a helyi zálogfiókot megvette egy ismerősöm,és náluk van eladó.Nagyon jó állapotú,szinte karcmentes.170-re tartják,de alkuképes az ár.
Nem ismerem a hangszert,VA-3-at nyúzok,de nem igazán vagyok vele megelégedve.Gondolom,azért a VA-7-es jobb hangszer.Laca,Te ezt használod,ha megtennéd esetleg,hogy irsz róla egy véleményt,hogy mennyire más,mint a VA-3?Esetleg tapasztalatokat szivesen vennék róla.Itt nem a technikai adatokra lennék kiváncsi,hiszen azt megtalálom a neten,hanem,hogy a gyakorlatban mik a különbségek.Köszönöm a segitségetek.
- lacalaca
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: roland va7,roland bk5 ,korg pa2xpro
- Adott köszönetek: : 300 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 231 alkalommal
Volt va 3 is nekem,de hangzasra eg es fold a kettoKaresz írta:Sziasztok!
UDV;N.GY.Laci
-
Tamás01
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
- Adott köszönetek: : 216 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 162 alkalommal
Karcsi, én sokáig használtam va76-ot, billentyűk száma és a hangszórók tekintetében nincs különbség a két hangszer közt. Nagyon szerettem jó hangszer, billentése kiváló hangszínei mai napig megállja a helyét. 170 150 eft-ért nem fogsz nála jobb hangszert találni esetleg Ketron x1, na de azt neked nem kell bemutatnom 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Én a Yamaha PSR 9000 hangszert jobbnak találom ennél a Rolandnál, és az 5 oktávos verziót 160e forintért kínálták Tiszaújvárosban.Tamás01 írta:Karcsi, én sokáig használtam va76-ot, billentyűk száma és a hangszórók tekintetében nincs különbség a két hangszer közt. Nagyon szerettem jó hangszer, billentése kiváló hangszínei mai napig megállja a helyét. 170 150 eft-ért nem fogsz nála jobb hangszert találni esetleg Ketron x1, na de azt neked nem kell bemutatnom