Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Picasso †
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 5882Hozzászólás Picasso †
2012.06.05. 22:52

jimmy5 írta:Remélem segítettem valamit az ügyben ! :)
Köszönjük Jimmy5, legalább lesz rálátásunk a Bk5 re is. Talán sokaknak segítség akik a Bk5-ön gondolkodnak...

Pacsi, Picasso :777

Picasso

sanyika29
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Roland E60
Adott köszönetek: : 8 alkalommal
Kapott köszönetek: : 30 alkalommal

Hozzászólás: # 6092Hozzászólás sanyika29
2012.06.16. 20:51

Sziasztok!
Egy olyan problémám van,hogy van nekem egy Roland E-60-am és valahogy sok mindenben nem boldogulunk egymással.
Nem tudom,volna esetleg egy vállakozó szellemű kolléga -aki ismeri ezt a gépet á-tól z-ig- aki személyesen találkozna velem és segítene nekem,hogy mit,miért és hogyan kell a masinán...
Előre is köszönöm.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 6095Hozzászólás B.Bazsi
2012.06.16. 23:40

sanyika29 írta:Sziasztok!
Egy olyan problémám van,hogy van nekem egy Roland E-60-am és valahogy sok mindenben nem boldogulunk egymással.
Nem tudom,volna esetleg egy vállakozó szellemű kolléga -aki ismeri ezt a gépet á-tól z-ig- aki személyesen találkozna velem és segítene nekem,hogy mit,miért és hogyan kell a masinán...
Előre is köszönöm.
Szia, merre laksz? Nekem G70 van, a két gép alapjában véve nagyon hasonló, a G70-t már egész jól ismerem, privát üzenetben 1-2 dolgot ha leírnál hogy mi az amin nem igazodsz el... :?:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

petersen
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Roland G70v3, G800, W30
Adott köszönetek: : 139 alkalommal
Kapott köszönetek: : 150 alkalommal

Hozzászólás: # 6112Hozzászólás petersen
2012.06.17. 17:18

sanyika29 írta:Sziasztok!
Előre is köszönöm.
Szia Sanyika29!

Ha nem jelentkezik senki, akkor itt is bátran fölteheted a kérdéseidet! 99%, hogy kapsz rá választ.
Végül is EZ a Roland Technikai kérdések/válaszok rovat... ;)

Üdv.

petersen
Micsoda művész pusztult el bennem! /Nero/
[hr]

sanyika29
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Roland E60
Adott köszönetek: : 8 alkalommal
Kapott köszönetek: : 30 alkalommal

Hozzászólás: # 6124Hozzászólás sanyika29
2012.06.17. 20:38

Azzal kapcsolatban is kérnék néhány tippet ha szabad,hogy milyen hangszert mivel "párosítsak".Mert valahogy amiket én összerakok mindig rosszabb mint amiket másoknál hallok... :roll:
pl: up1-Blow Alto Vib Sax
up2-Fr.Musette

petersen
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Roland G70v3, G800, W30
Adott köszönetek: : 139 alkalommal
Kapott köszönetek: : 150 alkalommal

Hozzászólás: # 6127Hozzászólás petersen
2012.06.17. 21:29

sanyika29 írta:Azzal kapcsolatban is kérnék néhány tippet ha szabad,hogy milyen hangszert mivel "párosítsak".Mert valahogy amiket én összerakok mindig rosszabb mint amiket másoknál hallok... :roll:
up2-Fr.Musette
Ez elég "ízlések és pofonok" kategória... És persze attól is függ, hogy milyen zenét akarsz játszani.
Szerintem rövidebb hangok alá "szőnyegnek" jók a stringek, vagy kórushangok, pad-ek. Sax-Brass... De ez tényleg nagyon általános megfogalmazás.
Mindenkinek saját ízlése, hogy melyik hangot melyikkel párosítja. És akkor még nem beszéltünk arról, ha pl. egy szaxi vagy egy jazz guitar alaphangjával nem elégedett
az ember, akkor keverheti egy másikkal, hogy teltebb hangzást kapjon. Vagy keverhetsz két zongorahangot. Ez is a párosítás egy lehetséges verziója. A Roland magasabb kategóriájában már van Upper 1-2-3 és Lower 1-2 is, épp a "párosítás" tovább fokozására. Például Két sax és hozzá egy Accordion, stb, stb... A lehetőségek tárháza...ha nem is végtelen, de azért vannak variációk.

Üdv.

petersen
Micsoda művész pusztult el bennem! /Nero/
[hr]

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 6128Hozzászólás B.Bazsi
2012.06.17. 22:20

sanyika29 írta:Azzal kapcsolatban is kérnék néhány tippet ha szabad,hogy milyen hangszert mivel "párosítsak".Mert valahogy amiket én összerakok mindig rosszabb mint amiket másoknál hallok... :roll:
up2-Fr.Musette
Szia! Holnap küldök e-mailt a P.Ü. témával kapcsolatban!
Hangszínválasztáshoz annyit hogy én pl. csárdáshoz az esetek jó részében harmónikát és szaxofont használok szólóhoz + Bell Heaven-t szőnyeget és betéteket bele játszani. Bal kéz alá All Shake! orgonahangszínt "szőnyegnek". Minden user programhoz és M.A. beállításhoz több hangszínt szoktam elmenteni. Bossa nova-hoz pl. Jazz gitárt, zongorát és szaxofont vagy trombitát használok, keringőhöz harmónikát és stringet. Minden beállítást úgy csinálok meg hogy a szóló hangszíneket szét panorámázom, az egyiket mondjuk jobbra 30 a másikat balra 30 értékre, amivel a betétet játszom általában középen szoktam hagyni. Nem "teszem" ki a hangszíneket teljesen 63-as értékre. Kérdésem: van-e az E-60-ban EQ? Master, vagy sávonkénti, vagy akár mindkettő?

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 6208Hozzászólás Mcmiki
2012.06.21. 07:08

Gohstrider írta:Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy!
Van valakinek Roland E-60-as szintie itt a közelembe???
Budapest, környéke...
Szeretnék egyet kipróbálni, ha megoldható...

A válaszokat előre is köszönöm... :777

Üdv: Joe
Szia!
Nekem van egy eladó E-50 ha eljössz érte :D csak nagyon messze vagyok sajnos,azért is nem hirdettem itt sem! :)

Üdv. Miki!

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 6248Hozzászólás B.Bazsi
2012.06.24. 21:09

Üdv kollégák!

A tegnapi lagzi során jutottam -egyelőre gondolatban - arra az elhatározásra hogy valamit kezdeni kell a csárdások előadásával, játszásával. Egyetlen egy olyan csárdás stílust sem találtam még sehol amire maradéktalanul azt tudnám mondani hogy "ez igen, ez kell nekem ezt kerestem". Számos élőzenekar csárdás játékmódját hallgattam a neten -nagy részüktől nem voltam elájulva finoman szólva- és vettem észre sokadszor is hogy amit a "varrógépek" nyújtanak az köszönő viszonyban nincs azzal ahogy szólnia kellene vagy ahogy szólhatna egy csárdás. Hiányzik minden sty-ből, stl-ből stb-ből az élő megszólalás, hiába hangszerelem meg V-drummal, V-guitarral, stb, ha "elfogadhatóan szól akkor is nagyon gyenge ahhoz képest ahogy szólnia kellene. Azt találtam ki hogy újból nekiesek egy rakat felvételnek de csak az igazán jóknak, és csinálok egy újabb stílust, de CSAK A DOB SÁVOT csinálom meg, és balkézzel hozom alá a basszust, jobbal pedig az akkordokat. Tudom hogy ez sem lesz tökéletes, de mindenképpen jobbra akarom és fogom csinálni mint ami eddig volt nekem, amit eddig használtam. Hosszabb variációkat fogok kidolgozni, külön a dúr, külön a moll, külön a szeptim akkorodokra vagy SRG dobbal vagy belső V-Drum készlettel, ugyanígy a fillekre is. Tegnap este végleg belefásult a fülem az eddig hallottakba. Ez sem lesz tökéletes, de addig csinálom amíg azt nem mondom rá hogy "használható". Az egyik és egyben legnagyobb szépséghibája az lesz ennek a játékmódnak hogy ha egyedül megyek zenélni akkor nem fogom tudni használni. Ha hárman megyünk a trombitásunk tud szólózni, a gitáros akkordozni, én akkordozni-bele díszíteni plussz basszust hozni, de egyedül már nem fog működni a dolog... Egy élő dobos tudná megoldani a problémát, de ismerve az emberek pénmztárcáit -ez anyagi okokból nem megoldható... :cry2: :dash2:

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 6249Hozzászólás Picasso †
2012.06.24. 22:02

Szia Bazsi,

A gw8 " CSARDAS" stílusa egész tűrhető és használható varrógép csárdás. A csárdás tipikus jellemzőivel bír.... :hit2: :PPP

Pacsi

Picasso

Új hozzászólás