Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

BodziLalikirály
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 55
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 51770Hozzászólás BodziLalikirály
2017.06.10. 17:37

Szervusztok!

Lenne a Roland E-50-essel kapcsolatban egy olyan kérdésem azokhoz akik jobban ismerik a hangszert, hogy lehet-e a gyári stílusokat úgy szerkeszteni (hangerő beállítások, hangszercserék, stb..), hogy azokat el is lehessen menteni de ne csak egy új file-ként a belső memóriába hanem megmaradna gyári stílusként is.
Pár stílust beállítottam, hogy azok jó dögösen (vagy legalább is jobban mint eredetileg :D ) szóljanak, de hiába nyomtam rá a "freeze"-re, nem tárolta el a változásokat, ha viszont a "save"-re is rányomok egy új file-ként (de az eredeti gyári néven) menti a belső memóriába.
Az talán lehet megoldás (még nem próbáltam, majd holnap), hogy utána ezt a mentett file-t visszamásolva a "ROMStyle" mappába a már átszerkesztett stílus-t használom.
Csak ez így meg elég időigényes...... :dash2:

Köszönöm.
Üdv.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 51771Hozzászólás Mcmiki
2017.06.10. 19:29

Szia! E-50 esetében ez a megoldás,amit a végén irtál! Kimented új stilusként a saját tetszésed/szerkesztésed szerint, ugyanazon a neven, és visszamásolod a Romstyle mappába,felülirod az eredetit,akkor már azután a saját szerkesztett stilusod fog szólni.
Az összes gyári stilus kicserélhetö igy,az E-50 csakis kizárólag a stilusok nevét jegyzi meg, ha ugyanazon neven egész mást töltessz be,akkor az fog szólni helyette!
:777

Üdv. Miki!

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 55
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51775Hozzászólás BodziLalikirály
2017.06.11. 07:18

Jó reggelt!

Köszönöm a választ. Közben én is kipróbáltam és engedte visszamásolni/felülírni a gyári stílust, így a már módosított stílus töltődik be ha kiválasztom.
Még egy kérdés.
A gyári stílusoknak az adatbázis file-ját merre lehet megtalálni?
A belső memória "DB" könyvtárában ugyanis csak a feltöltött, illetve a mentett stílusok bejegyzései vannak,s kíváncsi lennék az adatbázis felépítésére, például hogy az egy könyvtárban levő XX mennyiségű stílust mi módon teszi a megfelelő csoportba (Disco; Beat; stb..), illetőleg tudnám-e ezt módosítani, bővíteni, stb....???
Próbálkoztam a neten található adatbázis szerkesztővel, de eredménytelenül.
Lehet ennek nem sok haszna lenne, mivel így is remekül tudom használni a hangszert és már nincsenek 2-5 másodpercnél nagyobb szünetek 1-1 szám között mikor muzsikálok (az eleinte 2-3 perces kínos csendekhez képest :D ), főleg, hogy most már majd mindegyik számhoz megcsináltam az "OTS" és a "MusicAssistant" mentést így egy "gombnyomásra" a megfelelő beállítások töltődnek be.
De szeretek babrálni a lehetőségekkel, s ez az opció még eddig érintetlen maradt. :lol:

Köszönöm.
Üdv

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 51783Hozzászólás Mcmiki
2017.06.11. 09:45

Erre sajnos nem tudok válaszolni, nem probáltam babrálni az adatbázist soha, de szerintem azért nem találod ott a gyári stilusok infóit,mert azt lehet máshól tárolja az O.S.-ben és a DB csak a saját szerkesztések adatait tárolja!
Nekem már nincs meg az E-50 egy pár éve, igy már nem tudom megnézni az infókat, csak emlékezetböl amit tudok.
Gyári stilusok kicserélése biztosan müködik E-50-60-80 esetén és valószinüleg G-70-en is.

Üdv. Miki!

Zimruska
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
Adott köszönetek: : 30 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Hozzászólás: # 51804Hozzászólás Zimruska
2017.06.13. 07:03

Szervusztok Kollegák!

Hogy őszinte legyek nem olvastam vissza picit sem, úgyhogy tessék csak nyugodtan jelezni hogy hova olvassak...
Keresem a partneremet aki Roland ea-7-el küzd.... illetve keresek set-et, padokat akár komplett műsort, hogy lelket verjek (használhatóvá tegyem) a hangszerbe....

Köszi

Zimi

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 41
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 51806Hozzászólás Tamás01
2017.06.13. 08:26

Szia! Facebook-on van "Roland hangszeresek csoportja", szerintem ott próbálkozz...

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 51807Hozzászólás tacso
2017.06.13. 09:27

Szia Zimruska!

hasznalhatosagi-tapasztalatok-billenty- ... tml#p51800

Ide már írtam Neked, most ide is írok!
A Roland fejlesztései a megszólalást tekintve nem a jelenlegi trendeknek megfelelő. Modern stílusok, hangzások, megoldások tekintetében a konkurens gyártók, jelentősen naprakészebb termékekkel rukkoltak elő. A stílusok közti hangerőkülönbség engem nem zavar, egy rocky legyen hangosabb mint a seprűs angolkeringő. Stílusvariációk váltásánál is lehet hangerő növekedés, egy kávás verse után lengőcines peígős refrénnek még jót is tesz, ez egy zenekari megvalósításnál is így van. Szerintem 2 utad lehet: 1., megválsz a hangszertől, 2., Megpróbálod a lehető legtöbbet kihozni belőle sok munkával, és rengeteg türelemmel. Sok sikert!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tacso 2017.06.16. 12:24-kor.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Ferencke30
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Roland BK 5
Adott köszönetek: : 18 alkalommal
Kapott köszönetek: : 12 alkalommal

Hozzászólás: # 51813Hozzászólás Ferencke30
2017.06.13. 12:24

Sziasztok Kolegák! Én is küzdök kicsit az EA-7 szintimmel, bár nekem csak az nem világos nagyon hogy hogyan kell frázisokat hozzá rendelni egy adott stílushoz, illetve hogy a beépített frázisokat hogyan tudom el érni a gépben. Illetve honnan tudok letölteni még hangmintákat zenei frázisokat.
Üdvözlettel: Ferencke30

Zimruska
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
Adott köszönetek: : 30 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Hozzászólás: # 51856Hozzászólás Zimruska
2017.06.16. 11:32

Ha megoldást találok én megosztom Veled, de ha esetleg Neked sikerül előbb ne tartsd vissza.... írj egy priv

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 51923Hozzászólás B.Bazsi
2017.06.21. 08:31

Ferencke30 írta:Illetve honnan tudok letölteni még hangmintákat zenei frázisokat.
Én a "magad Uram, ha szolgád nincs" elvet követve nekifogtam sajátok készítésébe. Ha te is így teszel olyat csinálsz ami neked tetszik, olyanod lehet amilyen senki másnak! ;)

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Új hozzászólás