A Yamahának pont azt szokták gyengéjének felvetni (és szerintem is), hogy míg kis hangerőn "hifisen" és tisztán szól, nagy hangerőn mosott lesz a hangképe. Szerintem egy részt azért, mert túl meg van vágva a közepe, másrészt a dinamikus, "dögös" dobok hiánya miatt.tatko1 írta:
Köszi. Megpróbálkozom valami beállítással, bár nem tudom, hogy lehet-e bármit is ilyen jelleggel változtatni. A hangszíneken hallom én is, hogy sokkal élethűbbek pl. a szobában, itthon, de egy buliban a Yamaha valahogy olyan tisztábbnak és "diszkósabbnak" tűnik.
Hangszert váltani nem igazán szeretnék, mert már nagyon hozzám nőtt (nem véletlenül nem váltottam másra az elmúlt pár évben), funkcióiban maximálisan megfelel az én igényeimnek, a Yamaha-val korábban is az volt a problémám, hogy kezelésben a Roland módszerei és technikái sokkal közelebb álltak hozzám.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
Üdv.: Apelláta
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Szia! Osztom a többiek véleményét, nem rossz dobok vannak abban a gépben, szerintem beállítással lehetnek problémák, vagy a füled nem ilyen dobot szeretne hallani. Volt egy kis eszmecsere a napokban itt a fórumon a dobokról, olvass vissza, hallgass bele a felvételekbe és hasonlítsd össze a hangszered dobhangjaival és írd le az észrevételed! Szerintem ebből is tudunk leszűrni dolgokat és megtaláljuk a "hiba" okát!tatko1 írta:Kedves Zenésztársak! Egy kis segítséget, vagy inkább tanácsot szeretnék kérni... Immáron vagy 3 éve zenélgetek Roland E50-es hangszeremmel. Az utóbbi jónéhány alkalommal volt szerencsém közösen bulit vállalni egy másik szintetizátoros kollégával, akinek egy Yamaha PSR van (talán 2000). Eddig sem voltam 100%-osan elégedett a a saját hangszerem dobjainak hangjával, de a a Yamaha-t hallgatva teljesen elbizonytalanodtam, hogy nem kellene-e inkább átpártolnom a Yamaha-ra nekem is. A fő gondom az, hogy az E50 dobhangjai eléggé műnek tűnnek, valahogy hallhatóan szintetizátor hangokat ad ki. Főleg a Yamaha csengő-bongó hangjai mellett. Igazából nem tudom, hogy az én szintimmel van-e a baj (elvileg már próbálkoztam mindenféle beállítással), vagy valóban "doboz" hangja van az E50-dobjainak? Sok youtube videót is néztem, és valahogy ott is ilyesminek tűnik az E50-ek hangja. Ha van valakinek valamilyen összehasonlítási tapasztalata vagy véleménye ezzel kapcsolatban, azt nagyon szívesen venném. Előre is köszönöm!
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
A neten böngészve akadtam rá erre a szerintem "Hogyan ne használjunk egy Fantom-ot" -videóra.... Ennyi jönne ki egy Roland Fantomból???? Kizárt dolog...
-
tatko1
- Blogbejegyzések: 1
Köszönöm a hozzászólásokat! Rávetem magam akkor a beállítás témára. Kezdésnek nyomok egy szoftverfrissítést és gyári beállítás vissza. Beszámolok majd az eredményről.
-
tatko1
- Blogbejegyzések: 1
Ezt hallva most már szinte 100%, hogy valami beállítási gubancom lesz, mert valami ilyesmi hangszínek jönnek ki nekem is.B.Bazsi írta:A neten böngészve akadtam rá erre a szerintem "Hogyan ne használjunk egy Fantom-ot" -videóra.... Ennyi jönne ki egy Roland Fantomból???? Kizárt dolog...
- Asdert
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Tyros-4, KORG RADIAS
- Adott köszönetek: : 152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 237 alkalommal
Még keresem a választ.........
Sziasztok!
Érdeklődnék akinek van Roland BK-5 szintije, hogy a ROLAND +2e ( http://www.roland.hu/forum.php ) 52 sorsz. hozzászólásban írják: " Végre már tettek bele 4 PAD lehetőséget is, amihez saját kikevert hangszíneket-effekteket is hozzá tudsz rendelni " . Ez a PAD az a pad amit megszoktunk a kis. autom. szintiknél, de a panelen nem látom ennek a gombját, vagy hozzá lehet rendelni valamelyik billentyűhöz, gombhoz, lábpedálhoz ? Oktáv emelést tud-e, mennyit, valamint hangszín váltáskor ha nyomva tartjuk a billentyűt, mikor vált új hangszínre, azonnal, vagy felengedés után a következő leütésre. Fill-ek és variációk váltása realtime, vagy köv. ütem, ez beállítható? Hangszinei szerkeszthetők, menthetők?
Van-e hozzá szerkesztő progi. Köszi a választ.( A link beidézésekor a roland után tegyél kettő e betűt)
Sziasztok!
Érdeklődnék akinek van Roland BK-5 szintije, hogy a ROLAND +2e ( http://www.roland.hu/forum.php ) 52 sorsz. hozzászólásban írják: " Végre már tettek bele 4 PAD lehetőséget is, amihez saját kikevert hangszíneket-effekteket is hozzá tudsz rendelni " . Ez a PAD az a pad amit megszoktunk a kis. autom. szintiknél, de a panelen nem látom ennek a gombját, vagy hozzá lehet rendelni valamelyik billentyűhöz, gombhoz, lábpedálhoz ? Oktáv emelést tud-e, mennyit, valamint hangszín váltáskor ha nyomva tartjuk a billentyűt, mikor vált új hangszínre, azonnal, vagy felengedés után a következő leütésre. Fill-ek és variációk váltása realtime, vagy köv. ütem, ez beállítható? Hangszinei szerkeszthetők, menthetők?
Van-e hozzá szerkesztő progi. Köszi a választ.( A link beidézésekor a roland után tegyél kettő e betűt)
- aregon
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 73 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 76 alkalommal
Űdv mindenkinek!
Szeretnek egy infot ha szabad
Roland G70 et lehet e még ujjan vásárolni,gyártják e még? Meg tanácsot szeretnék kérni hogy szerintetek a G70 el vagy a Korg PA 800
assal járnék jobban?!Lefagyások,rejtetthibák,.belassulások stb.Én nagyon belevagyok zugva a G70-be ,de a pa 800 asfele az USB host miatt huzok inkabb.Meg megszeretnem kérdezni hogy G70 et usb re vagy sd re meglehetne e oldani emulatorral?
Köszönettel:aregon
További szép napot és kellemes zenélést minden kollégának!
Szeretnek egy infot ha szabad
assal járnék jobban?!Lefagyások,rejtetthibák,.belassulások stb.Én nagyon belevagyok zugva a G70-be ,de a pa 800 asfele az USB host miatt huzok inkabb.Meg megszeretnem kérdezni hogy G70 et usb re vagy sd re meglehetne e oldani emulatorral?
AreGon
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Természetesen az emulátor erre lett kitalálva, de lassú, és körülményesebb, mint egy sima pendrive használata. Olvass bele a Használhatósági tapasztalatok - Billentyűs hangszerek topicba. Ott korábban fejtegetve lett a 2 hangszer...aregon írta:Űdv mindenkinek!
Szeretnek egy infot ha szabadRoland G70 et lehet e még ujjan vásárolni,gyártják e még? Meg tanácsot szeretnék kérni hogy szerintetek a G70 el vagy a Korg PA 800
- petersen
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Roland G70v3, G800, W30
- Adott köszönetek: : 139 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 150 alkalommal
A G70 pendrive-ot nem kezel, viszont PCMCIA foglalatban Compact Flash kártyát 4 Gigabyte-ig igen. Igaz, ez nem SD kártya, de a célnak tökéletesen megfelel. A 4 GigaAsterix írta:Természetesen az emulátor erre lett kitalálva, de lassú, és körülményesebb, mint egy sima pendrive használata. Olvass bele a Használhatósági tapasztalatok - Billentyűs hangszerek topicba. Ott korábban fejtegetve lett a 2 hangszer...aregon írta:Űdv mindenkinek!
Szeretnek egy infot ha szabadRoland G70 et lehet e még ujjan vásárolni,gyártják e még? Meg tanácsot szeretnék kérni hogy szerintetek a G70 el vagy a Korg PA 800
pedig stílusokra, performance-okra, midikre untig elég. Fagyásokkal kapcsolatban: A régebbi verziók fagyásra hajlamosak voltak néhány kétes forrásból származó stílusra, midi file-ra. De a 3.01-es szoftverfrissítéstől én ilyeneket abszolút nem tapasztaltam, pedig szerkesztgetek napi szinten 5-6 órát. Buliban sem fagyott még le sosem. A billentyűzete pedig véleményem szerint még mindig a legjobb!!!
petersen
Micsoda művész pusztult el bennem! /Nero/
[hr]
Micsoda művész pusztult el bennem! /Nero/
[hr]
- B.Bazsi
- VIP
Szia! G70 tulaj vagyok 3 éve, nagyon szeretem. Jó gép, már nem gyártják, újonnan nem lehet kapni tudtommal. Nekem 3.0-ás op rendszer van a gépen, lefagyás nulla, teljesen megbízható, nem lassul, nem fagy, semmi bajom nincs vele. Amik lefagyaszthatják azok az ilyen-olyan innen-onnan szedett-vetett midik meg ritmusok. Megmondom őszintén nem tudom hogy lehet-e "USB-síteni", eddig még nem találkoztam olyannal aki ezt szerette volna, megmondom őszintén hogy személy szerint nem látom értelmét, veszel bele egy kártyát - 4 gigásig kezeli a kártyákat- nagyon gyorsan olvas kártyáról. Kevesebbe is kerül, nyűglődésed se lesz vele, csak belerakod és annyi. Floppyról viszont meglehetősen lassan olvas, de hát nem erre van a hangszer kigyúrva. Az EXR-7-esem floppymeghajtója gyorsaságban agyonverte a G70-ét. Összehasonlítgattuk a közelmúltban az általad írt két gépet, ha visszaolvasol szerintem találsz okosságokat, ha kérdésed lenne tedd fel és megpróbálok segíteni benne! Próbáld ki mindkettőt ha van rá lehetőséged, bármelyiket választja az ember mindkettővel dolgozni kell -nem keveset- hogy megszólaljon tisztességesen. Ha találsz kéz alól egy szobában használt "nyers" gépet, akkor főleg neki kell esni. G-70-hez még annyit hogy nem árt ha van benne mííínyimum egy SR-G01-es bővítőkártya. Úgy is mondhatnám hogy kell bele... A nélkül is megszólal, de ha van benne akkor "kibújik belőle a kisördög". Vagy a nagy...aregon írta:Űdv mindenkinek!
-baromi jó 76 súlyozott billentyű, tényleg oltári jó.
-gyorsan áthangszerelhetők-átszerkeszthetők benne ritmusok, midik.
-könnyű kezelés, könnyű szerkesztés, felhsználóbarát.
-szerintem a hangszínek is elég jók benne.
-SR-G01-el dögösen megszólal, remek dobok és basszusok vannak rajta melyek telt alapot adnak.
-gyors midifile betöltés, ha midi után automatikával szeretnél játszani csak elindítod a stílust vagy sync start-al lenyomsz egy akkordot, nem kell megvárni hogy végig lejátssza a file-t, ezt nagyon szeretem benne, de kiséretről file-ra váltáskor is így van.
-D-Beam controllerrel kézmozdulatokkal tudsz effekteket, hangokat, arpeggio-kat hozzáadni az előadáshoz.
-teljesen az ízlésednek megfelelőre tudod állítani, elmenteni a felhasználói beállításokat.
-Master EQ, compressor, midikben stílusokban sávonkénti EQ, dobokban dobhangonként külön-külön EQ, dobhangokat külön-külön lehet effektezni: volume, panpot, reverb, chorus, velocity, pitch, cutoff, reso + az EQ-k. Midikben stílusokban hangszínek effektjei: volume, panpot, reverb, chorus, velocity, octave, cutoff, reso, attack, decay, release, vb rate, vb depth, vb delay + az EQ-k. Lehet kevergetni...
-orgona móddal nagyon jó orgona hangokat lehet kikeverni, effektezni lehet a regiszterekkel kikevert orgona hangot, vibrato/chorus effektek,, rotary, overdrive, leakage effekt, beállításaid elmentheted.
-szerkeszthető multi effektek (itt is lehet bogarászni a szerkesztésekben, egy "Reverse DLY" effektnél 27 paraméter állítható), összesen 84 MFX
Ez természetesen nem az összes pozitívuma a a gépnek és nem teljeskörű információk... Ha jól be van állítva jól megszólal ez a gép, csak dolgozni köll rajta. Ha kérdésed merülne fel írd meg és megpróbálok segíteni.