|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - használhatósági tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Roland - használhatósági tapasztalatok
Balázs, a G70-nél csak ministrálhat esetleg, de semmiképp nem említendő a csúcs közelében ! Egy "rossz játék".
Atti
-
danpress
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Ének
- Adott köszönetek: : 10 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
sziasztok.
ár alatt beszereztem egy Roland G1000-et, máris imádom
csillivilli hangszerelésű dalokhoz nem tud harcba szállni, viszont azt az igazi szabolcsi retro mulatós hangzást egyedülállóan hozza. és a billentyűzet is nagyon jó.
bárkinek bármilyen tippjét a hangszerrel megköszönök
ár alatt beszereztem egy Roland G1000-et, máris imádom
csillivilli hangszerelésű dalokhoz nem tud harcba szállni, viszont azt az igazi szabolcsi retro mulatós hangzást egyedülállóan hozza. és a billentyűzet is nagyon jó.
bárkinek bármilyen tippjét a hangszerrel megköszönök
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Húúú de sz@r bemutató!
Megnézném hány lagziba, bálba, vendéglátó helyen hasznosítják ezeket a stílusokat. Nem mondom, hogy nem kell ilyen is a hangszerbe, de ezeket zömében az otthoni szobazenészek fogják kihasználni. És nem azok vesznek döntő többségben ilyen hangszert. Erre építeni egy hangszerbemutatót? Legyen benne ilyen is, de ilyen hosszan?
Ráadásul ennél még én is jobban játszom, ami nem nagy dicséret egy endorser-nek.
Ezzel nehéz lesz helyreállítani a Roland megtépázott régi fényét.

Megnézném hány lagziba, bálba, vendéglátó helyen hasznosítják ezeket a stílusokat. Nem mondom, hogy nem kell ilyen is a hangszerbe, de ezeket zömében az otthoni szobazenészek fogják kihasználni. És nem azok vesznek döntő többségben ilyen hangszert. Erre építeni egy hangszerbemutatót? Legyen benne ilyen is, de ilyen hosszan?
Ráadásul ennél még én is jobban játszom, ami nem nagy dicséret egy endorser-nek.
Ezzel nehéz lesz helyreállítani a Roland megtépázott régi fényét.
Üdv.: Apelláta
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Igen ezen a bemutatón ácsorogtam én is a többiekkel és most is pontosan azt hallottam mint ott! Van ez a hangszer és talán valamit fejlődött is az eddigi Bk vonalhoz képest, de bennem semmit nem mozgat meg...
Egy jó hangszer legyen inspiratív, izgalmas, sőt ejtsen kétségbe a lehetőségeivel!
Egy jó hangszer legyen inspiratív, izgalmas, sőt ejtsen kétségbe a lehetőségeivel!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- jimmy5
- Újonc
- Hangszer: Yamaha PSR-SX700,IBANEZ RG450
- Adott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 17 alkalommal
Tacsi !
Akkor mondjuk egy BK-5 versus E-a7 ???
Megéri-e az árkülönbözetet vagy felejtős ?
Hangzásba jobb mint a BK-5 ?
Mi nem jött be neked ?
előre is köszi !
Akkor mondjuk egy BK-5 versus E-a7 ???
Megéri-e az árkülönbözetet vagy felejtős ?
Hangzásba jobb mint a BK-5 ?
Mi nem jött be neked ?
előre is köszi !
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Szia Jimmy! Nekem a jelenlegi Roland arrangerek és workstation -ök megszólalása és sterilitása a problémám.
Bk-7 m modult birtokoltam, de mindent kipróbáltam, mert Roland boltban dolgozom.
Órákat töltöttem el a bk és az fa sorozatok tagjai előtt, és a legnagyobb problémám a vékony, dinamikátlan hangzás, amit a hatásnövelő effectek sem tudnak feljebb turbózni. Minden alkalommal az volt, hogy azért álltam fel a hangszer mellől, mert rettenetesen meguntam.
Persze vannak jó tulajdonságai is, mert kezelhető, ésszerű, bug mentes, letisztult koncepció, de hangszert a hangzásáért vásárol az ember, ez túl nagy falat a többihez képest.
A Korg pa 900 hangszert 1 napra kaptam meg és fájó szívvel adtam vissza, mert nagyon játszogattam volna még rajta, és öröm volt érezni az értékeit.
A kis olcsó Ketron Sd4 modul is olyant produkál a Roland Bk modul után, hogy ég és föld.
Hogy a kérdésedre válaszoljak: úgy gondolom, hogy a bk5 jobban megéri az olcsóbb árát mint az e-a7, de a véleményemben az is benne van, hogy túl nagyot csalódtam ebbe a Roland újdonságba...
A vst hangzás irányába húzok most, egy olyan működő rendszer kialakításán dolgozom, aminek a Ketron Sd 4 lenne az alapja, de a gyenge front hangszíneket mind lecserélném vst-re. A Yamaha Mox 6 om rövidesen nyugdíjba vonul... Kell egy jó 61 es keyboard controller, amivel öröm zongizni, és szét lehet túrni a vst modulokat! Úgy gondolom, hogy érdemes irányt váltani a milkós hangszerek zsákutcájából, sok kísérletezés és meló lesz vele, de úgy érzem meg fogja érni...
Bk-7 m modult birtokoltam, de mindent kipróbáltam, mert Roland boltban dolgozom.
Órákat töltöttem el a bk és az fa sorozatok tagjai előtt, és a legnagyobb problémám a vékony, dinamikátlan hangzás, amit a hatásnövelő effectek sem tudnak feljebb turbózni. Minden alkalommal az volt, hogy azért álltam fel a hangszer mellől, mert rettenetesen meguntam.
Persze vannak jó tulajdonságai is, mert kezelhető, ésszerű, bug mentes, letisztult koncepció, de hangszert a hangzásáért vásárol az ember, ez túl nagy falat a többihez képest.
A Korg pa 900 hangszert 1 napra kaptam meg és fájó szívvel adtam vissza, mert nagyon játszogattam volna még rajta, és öröm volt érezni az értékeit.
A kis olcsó Ketron Sd4 modul is olyant produkál a Roland Bk modul után, hogy ég és föld.
Hogy a kérdésedre válaszoljak: úgy gondolom, hogy a bk5 jobban megéri az olcsóbb árát mint az e-a7, de a véleményemben az is benne van, hogy túl nagyot csalódtam ebbe a Roland újdonságba...
A vst hangzás irányába húzok most, egy olyan működő rendszer kialakításán dolgozom, aminek a Ketron Sd 4 lenne az alapja, de a gyenge front hangszíneket mind lecserélném vst-re. A Yamaha Mox 6 om rövidesen nyugdíjba vonul... Kell egy jó 61 es keyboard controller, amivel öröm zongizni, és szét lehet túrni a vst modulokat! Úgy gondolom, hogy érdemes irányt váltani a milkós hangszerek zsákutcájából, sok kísérletezés és meló lesz vele, de úgy érzem meg fogja érni...
- jimmy5
- Újonc
- Hangszer: Yamaha PSR-SX700,IBANEZ RG450
- Adott köszönetek: : 8 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 17 alkalommal
Saját hangrendszerén próbáltad vagy PA ?
Nekem jelenleg BK-5 van de nem érzem vékonynak a hangokat.
E-A7-nek másabb a hanggenerátora,hangzása ?
Nekem jelenleg BK-5 van de nem érzem vékonynak a hangokat.
E-A7-nek másabb a hanggenerátora,hangzása ?
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Fülessel, és a saját hangrendszerén hallgattam. Jimmy, ez csak az én véleményem és ízlésem! Nem szeretném ha Téged bármiben is befolyásolna! Vannak kitűnő zenész barátaim akik a mai napig esküsznek a Roland hangzására és ha Te is szereted, akkor szánj időt az E-A 7 - re, mert ha tovább szeretnél lépni Roland ügyben, akkor nincs más lehetőséged!!! És sokáig nem is lesz szerintem... A sampler mindenképpen újdonság benne!
-
danpress
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Ének
- Adott köszönetek: : 10 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 41 alkalommal
tacso írta: A vst hangzás irányába húzok most, egy olyan működő rendszer kialakításán dolgozom, aminek a Ketron Sd 4 lenne az alapja, de a gyenge front hangszíneket mind lecserélném vst-re. A Yamaha Mox 6 om rövidesen nyugdíjba vonul... Kell egy jó 61 es keyboard controller, amivel öröm zongizni, és szét lehet túrni a vst modulokat! Úgy gondolom, hogy érdemes irányt váltani a milkós hangszerek zsákutcájából, sok kísérletezés és meló lesz vele, de úgy érzem meg fogja érni...
élőzésre használnád?
mert az sem lesz olcsó, gondolom a stabil futáshoz mac gép minimum, plusz jogtiszta szoftverek, plusz jó midi bill, hát, szerintem ez is közelíti a milliót. persze sok előnye van.
a másik nehézség benne a hangzás megtalálása. mondok egy példát, csinálok egy dalt/stílust egy szintin, abból kompresszálva, készen jön ki a hang, nem torzít, stb.
na vst téren nagyon el lehet menni az erdőbe ezzel, annyira, hogy két nótát is nehéz önállóan hasonló hangzásúra keverni (ez ugye egy külön művelet a lemezkészítésnél is - mastering). úgyhogy vagy profit fizet az ember, hogy rakja egybe, vagy megtanulja - de az nagyon sok munka. én pl. beleuntam. annyira elveszi a kreativitást, pl. mikor van egy ötleted, de ahelyett hogy megcsinálnád 10 perc alatt, beállításokkal meg technikai dolgokkal megy el az energia.. bosszantó. de nem lehetetlen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára danpress 2015.11.28. 10:16-kor.
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Mi zenei alapokkal dolgozunk minimális mennyiségű dobgépes működéssel. A rendszert ehhez kell optimalizálnom.