|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
A yamaha jobb annál...hidd el.Persze Tyros 3-tól felfele.De Te tudod. 
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.11.30. 11:10-kor.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Marton: úgy mondasz ítéletet 1-1 hangszerről, hogy az pár hónapig áll a szobádban és gyakorlatilag halvány gőzöd sincs arról, hogy egy adott hangszer mit és hogyan tud. Nálad a Tyros4 szeretete és ismerete gyakorlatilag kimerült abban, hogy nagyon szép a kijelzője és könnyű olyan szinten használni, hogy elindítok benne 1-1 stílust.
Ezek alapján mondasz ítéletet 1-1 hangszerről??? Úgy gondolod ezek alapján valaki el fogja hinni, amikor te azt mondod hidd el????

Ezek alapján mondasz ítéletet 1-1 hangszerről??? Úgy gondolod ezek alapján valaki el fogja hinni, amikor te azt mondod hidd el????
- marton1974
- VIP
" úgy mondasz ítéletet 1-1 hangszerről, hogy az pár hónapig áll a szobádban és gyakorlatilag halvány gőzöd sincs arról, hogy egy adott hangszer mit és hogyan tud. "
Ismerem a hangszereket ebben nyugott lehetsz!Tudom mit tudnak...
Ismerem a hangszereket ebben nyugott lehetsz!Tudom mit tudnak...
- Asterix
- Globális Moderátor
Mióta megjelent a piacon a Korg Pa1x, én azóta használok folyamatosan Korg hangszereket. Pa1x, Pa2x, Pa3x, Pa3x Musikant. Sokan felhívnak, hogy segítsek Korg ügyben. Nagyon sok problémát meg tudok oldani anélkül, hogy a hangszer a közelemben lenne. El tudom mondani hogy navigáljon a menükben, hol mit állítson a kívánt eredmény elérése érdekében. Mindezt zömében hangszer nélkül.
És még ezek után nem merném kijelenteni, hogy a Korg hangszereket ismerem. Talán 10-20%-ban ismerem a Korg hangszereket. Jobban biztosan nem.
Yamaháknál programoztam a hangszer vokálját, stílusokat, groove&dinamics funkciókat már a PSR730-tól kezdve. 7-8 évig biztosan használtam Yamaha hangszereket 520-730-9000-T1-T2-T3-T4-9000pro és nem merném azt mondani, hogy akár 10%-ban is ismerem a Yamaha hangszereket.
3 évig volt Ketronom, aki elvitte ma is zömében az én beállításaimat használja és azt sem ismerem 10%-ban sem, pedig egy időben nagyon sok időm volt, hogy a hangszerekkel és azok programozásával foglalkozzam.
És akkor ennek tükrében engedd meg, hogy kételkedve fogadjam a te legendás hangszerismeretedet.
És még ezek után nem merném kijelenteni, hogy a Korg hangszereket ismerem. Talán 10-20%-ban ismerem a Korg hangszereket. Jobban biztosan nem.
Yamaháknál programoztam a hangszer vokálját, stílusokat, groove&dinamics funkciókat már a PSR730-tól kezdve. 7-8 évig biztosan használtam Yamaha hangszereket 520-730-9000-T1-T2-T3-T4-9000pro és nem merném azt mondani, hogy akár 10%-ban is ismerem a Yamaha hangszereket.
3 évig volt Ketronom, aki elvitte ma is zömében az én beállításaimat használja és azt sem ismerem 10%-ban sem, pedig egy időben nagyon sok időm volt, hogy a hangszerekkel és azok programozásával foglalkozzam.
És akkor ennek tükrében engedd meg, hogy kételkedve fogadjam a te legendás hangszerismeretedet.
- marton1974
- VIP
Annyira ismerem a hangszereket mint Te. 
Globálisan én is tudom minden márkát kezelni,használni.A szerkesztés részbe biztos vannak olyan részek amiket nem vágok,aláírom.De egy stílust,midi fájlt meg tudok bármelyiken csinálni,és rá tudom löni az éppen használt hangosításra.Több nekem nem kell.
Végül is amit tudni kell egy adott hangszerről az ennyi.A többi már egyéni ízlés hogy egy adott stílusba milyen hangszereket használsz,milyen hangszereket raksz be jobb és balkézre .Vagy egy midi fájlt hogy hangszerelsz át,hogy effektezed,variálod.Ennyi.Bár a midik szerkesztését nagymértékben segítik a PC progik.
Nem olyan nagy ördöngőség ez.
De egy aranyszabály : jó munkához idő kell,rosszhoz még több!
Tehát minél több állíthatóság van egy hangszeren,annál jobban el is lehet azt állítani!Ezért szerettem az AUDYA-t.Azzal hogy az megszólaljon valahogy is nem kellett napokat,heteket az állítgatással foglalkozni.Mint pl. a Te híres 3X Musikant nevű csoda hangszereddel.Bár a midiket jobban lejátsza,és kezeli mint egy Tyros,de stílusba meg a Yamaha jobb...
Na mindegy.Kinek a pap,kinek a paplan.
Ja persze itt az arrangerekre gondoltam,a szinpadi szintik világa pl.KORG KRONOS,YAMAHA MOTIF,ROLAND FANTOM G...bonyolult szerkesztésére,beállításaira nincs rálátásom.
Globálisan én is tudom minden márkát kezelni,használni.A szerkesztés részbe biztos vannak olyan részek amiket nem vágok,aláírom.De egy stílust,midi fájlt meg tudok bármelyiken csinálni,és rá tudom löni az éppen használt hangosításra.Több nekem nem kell.
Végül is amit tudni kell egy adott hangszerről az ennyi.A többi már egyéni ízlés hogy egy adott stílusba milyen hangszereket használsz,milyen hangszereket raksz be jobb és balkézre .Vagy egy midi fájlt hogy hangszerelsz át,hogy effektezed,variálod.Ennyi.Bár a midik szerkesztését nagymértékben segítik a PC progik.
Nem olyan nagy ördöngőség ez.
De egy aranyszabály : jó munkához idő kell,rosszhoz még több!
Tehát minél több állíthatóság van egy hangszeren,annál jobban el is lehet azt állítani!Ezért szerettem az AUDYA-t.Azzal hogy az megszólaljon valahogy is nem kellett napokat,heteket az állítgatással foglalkozni.Mint pl. a Te híres 3X Musikant nevű csoda hangszereddel.Bár a midiket jobban lejátsza,és kezeli mint egy Tyros,de stílusba meg a Yamaha jobb...
Na mindegy.Kinek a pap,kinek a paplan.
Ja persze itt az arrangerekre gondoltam,a szinpadi szintik világa pl.KORG KRONOS,YAMAHA MOTIF,ROLAND FANTOM G...bonyolult szerkesztésére,beállításaira nincs rálátásom.
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.11.30. 13:59-kor.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Marton!
Fejhallgatóban típustársak vagyunk!
...jelen pillanatban.
Fejhallgatóban típustársak vagyunk!
...jelen pillanatban.
Üdv.: Apelláta
- marton1974
- VIP
De áruld már el légyszíves,hogy neked is meg Apellátának is miért kell mindig kötöszködni,piszkálódni a kisebbel?
Tudtommal ez egy fórum.Ennek nem a személyeskedésről egymás kigúnyolásáról kellene szólni...tudom van itt sok nagy tudású ember is mint Ti,de azért engedjétek meg hogy a "pórnépnek"is legyen véleménye egy hangszerről...
De hát én ehhez nem értek...Ti vagytok a királyok.
Tudtommal ez egy fórum.Ennek nem a személyeskedésről egymás kigúnyolásáról kellene szólni...tudom van itt sok nagy tudású ember is mint Ti,de azért engedjétek meg hogy a "pórnépnek"is legyen véleménye egy hangszerről...
De hát én ehhez nem értek...Ti vagytok a királyok.
- marton1974
- VIP
Ja és jelenleg egy Roland RD-300SX-et használok egy HK AUDIO NANO 300-al,néha pedig fülessel.Ennyi.Semmi kísérőautomatika,semmi midi,semmi stílus.
Rámentem az akkordok világára,azok gyakorlására,elsajátítására...most ez van.
Igaza van AlmaTominak!Ha ott állsz egy zongora előtt,semmi automatika,semmi midi,csak Te meg a tudásod,na az a valami!Próbáld ki.
Zenész : Zongora tudás.
Gépkezelő : Midi huszár.
Na jó ez így egy kicsit sarkos,de nagy vonalakba van benne igazság.
Tehát azon vagyok,hogy egy szál zongorával le tudjak kísérni egy szép hallgatót vagy egy bármilyen számot...nem olyan könnyű.Sajnos több kell hozzá,hogy megnyomjak egy play gombot...
Igaza van AlmaTominak!Ha ott állsz egy zongora előtt,semmi automatika,semmi midi,csak Te meg a tudásod,na az a valami!Próbáld ki.
Na jó ez így egy kicsit sarkos,de nagy vonalakba van benne igazság.
Tehát azon vagyok,hogy egy szál zongorával le tudjak kísérni egy szép hallgatót vagy egy bármilyen számot...nem olyan könnyű.Sajnos több kell hozzá,hogy megnyomjak egy play gombot...
- Asterix
- Globális Moderátor
Senki véleményébe nem kötünk bele a fórumon, csak a tiedbe? Olvasd vissza a fórumbejegyzéseidet és rájössz, hogy mi az oka. Ilyen fórumos nincs még 1 a 600 emberből, aki egyik nap az egekbe dícsér egy hangszert, másnap a földbe döngöli, 1 hét múlva újra az egekbe dicsőíti. Te ezt csinálod folyamatosan, akkor nem értem, hogy miért vagy kiakadva, ha a te véleményedre kevésbé adunk hangszer ügyben. Gondold át jobban a véleményedet és ne pár órás fellángolásokat írj, akkor más lesz az elbírálás...marton1974 írta:Ja és jelenleg egy Roland RD-300SX-et használok egy HK AUDIO NANO 300-al,néha pedig fülessel.Ennyi.Semmi kísérőautomatika,semmi midi,semmi stílus.
Igaza van AlmaTominak!Ha ott állsz egy zongora előtt,semmi automatika,semmi midi,csak Te meg a tudásod,na az a valami!Próbáld ki.![]()
![]()
![]()
Én nem vagyok nagy szám, sőt nem is vagyok zenész, csak egy gépkezelő: alias midi huszár, de most hogy te mondtad, elgondolkodom rajta, hogy veszek én is egy zongorát, az akkordokkal különösebb bajom eddig sem volt, így 3 nap múlva én is zongorista leszek, azaz zenész. Almatom meg "elmehet" a sok gyakorlásával, meg a rengeteg belefektetett munkájával. Még ő sem jött rá, hogy csak egy Roland zongorát kellett volna vennie és kész...
Egyébként, ha ismerted volna a hangszereidet, akkor rájöttél volna, hogy elég a SPLIT gombot kinyomnod és az arrangereken is zongorázhatsz, ha nem kapcsolod be sem a midit, sem a kisérőautomatikát. Igaz, hogy a játékélmény nem zongora, de ezért még nem volt érdemes zongorát venned.
A másik dolog pedig, ahogy látom már ezt a hangszert is hirdeted, akkor gyorsan tanulj zongorázni, nehogy elvigyék mielőtt zongorista lenne belőled...
- marton1974
- VIP
Látom már megint osztogatsz,és fordítgatod ki a dolgokat...nem azért vettem Roland pianót mert csak ezen lehet megtanulni zongorázni...és képzeld tudom hogy mi az a split gomb. 
Na ezentúl nem szólok semmit egy hangszerről,csak hallgatom a Te véleményed!Mert úgy látszik azt kell etalonnak venni!
Na mindegy,hagyjuk is...
Na ezentúl nem szólok semmit egy hangszerről,csak hallgatom a Te véleményed!Mert úgy látszik azt kell etalonnak venni!
Na mindegy,hagyjuk is...