Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron stílusok, hangszínek - Kérések

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Ketron stílusok, hangszínek - Kérések

Hozzászólás: # 12506Hozzászólás Apelláta
2013.03.16. 23:09

Nálam is tökéletesen, jó arányokkal szól.
;)

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 12507Hozzászólás Zeneboy
2013.03.17. 12:20

Hát.. :dash2: Ne haragudjon ráms enki a következőért, és pláne Te Tamás!
Már 2 fülesben +hangszórón hallgatom... Továbbra is az a véleményem:
A megírással nincs bajom az profi! Az egész felépítése isteni! Hangszerelés, effektek... Viszont a megszólalástól sajnos nem dobtam magam hanyatt!
Vagy normál minőségben kell meghallgatnom, de ez a youtubos minőség nem nyűgözött le! A gitár az perfect, nekem még a bőgő sem tűnik soknak, szeretem ha így kihallatszik, és van is miért mert szépen lépked! Nekem ettől élethű!
A DOB sáv hangja viszont csalódás! A cin a csörgő..és a pergő sem élethű! És itt van a kutya elásva, hogy én rengeteg demót meghallgattam jobb rosszabb minőségűt a neten! A gyári videókról és demókról nem beszélve! Ugye hallottam első kézből Tőled is! Sajnos ez beivódott a fülembe! És azokon a dobsáv sokkal naturikusabb élethűbb... Ezen a felvételen nekem kb. olyan mintha egy GM hangszínnel szólalna meg!

Ezért is érdekelt volna Tomi miből áll ez a stílus! Van e benne valóban audio-pl gitár ahogy gondoltam! A dob sáv miből áll? SZóval csak belső hang? Vagy Audia ketron saját hangja, Wav?

Tényleg, nem az van,hogy nem tetszik, csak a dobtól és csak attól többet vártam, a korábbi élmények alapján..:(
Meghallgatom majd nagy cuccon is, mert nem tudom elhinni , hogy ennyi cuccon így hallom:((
:777 :cry2: :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 12514Hozzászólás Zeneboy
2013.03.17. 20:34

:shout: Tudtam, hogy valami nem stimmel :mrgreen:

Tomi! Kérlek, váltsd át a dobot valami "használhatóra" mert engem nem az érdekel, hogy szólna más hangszeren:)))

Én az audyára vagyok kíváncsi, azon hogy szól;-)

Naaa Légyszi légyszi:))) :777 :777 :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1050 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 12571Hozzászólás B.Bazsi
2013.03.19. 08:09

Újra meghallgattam az Almatomi által készített stílust, és nagyon nagyon jó lett, de amitől én padlót fogok az a gitár hangja ami benne szól.... besza-behu, komolyan!!!!!!!!!!!!!! Áááááááhhh....csúcs..... :dance: :dance: :dance: :D :D :D :D :rolf: :rolf: :rolf: Eszméletlen hogy hogy szól....

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

manyus
Kiemelt tag
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 15102Hozzászólás manyus
2013.06.25. 12:21

Hali.
Ketron xd9-hez keresek hangmintákat, orchestra card van a gépbe.
Valami ilyenre gondoltam:
http://www.carillonstudios.com/index.ph ... uct_id=175

További szép napot.
manyus

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 15106Hozzászólás marton1974
2013.06.25. 19:54

Üdv.
A KETRON AUDYA körül úgy látszik hogy legendák keringenek...Sok olyan dolgot hall az ember erről a hangszerről,ami sajnos nem állja meg a helyét!Félnek tőle ez emberek,mert sajnos nem ismerik ezt a hangszert.Félnek megvásárolni,mondjuk nem is egy olcsó dolog.Inkább megveszik az olcsóbb yamahákat,korgokat stb...mert azokhoz rengeteg stílust lehet letölteni a netről.De ezek a stílusok sajnos mind-mind használhatatlan,agyon konvertált,kreálmányok.Na mindegy...
Ami biztos : Stílusok terén a KETRON hangszerek szerintem messze verik a többi márka képviselőit.Alapból olyan stílusokkal rendelkeznek amiket az úgynevezett magyar vendéglátóban símán lehet használni.Az Audya-ban még hab a tortán hogy audió dobokkal,élő basszus menetekkel,és gitárokkal lehet megspékelni egy-egy stílust!Nagyon könnyen!Tehát pillanatok alatt olyan kíséretet kapunk,mintha egy zenekarral játszanánk!!!A zene feszes,realisztikus hangzású lesz!Ez a lényege az Audya-nak. :777
Ha meguntad a "futószallagos" élettelen hangzást akkor a KETRON AUDYA a megoldás.Egyszer kell megvenni,igaz drága,de kapsz egy csodálatos arrangert ami az audió stílusaival kenterbe vágja bármelyik felsőkategóriás társát./Tyros 4,Pa3X./
Amiért még félnek ettől a hangszertől az a megbízhatósága.De ez is tévesen beállított rémhír!!!Az 5.0A-s operációs rendszerrel semmi gond.Nagyon szépen fut az Audya-n.Semmi fagyás,semmi rendellenesség. :777

Más.
Midi részleg.Az is téves megállapítás,hogy az Audya nem jól,nem szépen játsza le a SMF fájlokat!

Ezt a tesztet egy erdélyi ismerősöm,akitől vásároltam az Audya-t,az készítette.Úgyan az a kihangosítás,és midifájl volt tesztelve,3 hangszeren,gyári beállítások mellett!!!
De az én tapasztalatom is az hogy az Audya nagyon is jól játsza a midiket,nem beszélve arról hogy egy igen komoly lejátszó rendszere van a hangszernek!
A CROSSFADE funkcióval össze mixelhetünk akár WAVE,MP3,SMF...fájlokat egymás után szünet nélkül.
Persze itt is mint minden hangszernél a midiket át kell hangszerelni,saját ízlésünkre.Ezt a folyamatot a GM part menüben pillanatok alatt megtehetjük.És merem állítani hogy nagyon jól fog szólni! :777
A tapasztalatom az hogy egy nagyon jól használható,könnyen kezelhető hangszer a KETRON AUDYA,és élethű megszólalásban maga mögé utasítja kategóriájának társait. ;)
Nem azt mondom hogy mindenki vegyen Audya-t.Mert tudom aki évek óta megszokott egy hangszert,nehezen áll át egy másikra.De ha van vállalkozó szellemű zenész aki mégis megteszi,a KETRON hangszerekkel főleg az SD szériával és az Audya-val biztos hogy nem nyúl mellé!SŐT!!! ;)

MÉG EGYSZER MONDOM,A FÉLREÉRTÉSEK ELKERÜLÉSE VÉGETT.ÉN NEM AZT ÁLLÍTOM HOGY A KETRON HANGSZEREK CSAK A JÓK!IGENIS MÁS TÍPUSOKKAL IS SZÉPEN EL LEHET MUZSIKÁLNI.
DE ÉLETHŰ MEGSZÓLALÁSBAN,STÍLUSOK TERÉN,VÉLEMÉNYEM SZERINT NO.1!!! :777

"de amitől én padlót fogok az a gitár hangja ami benne szól.... besza-behu, komolyan!!!!!!!!!!!!!! Áááááááhhh....csúcs..... Eszméletlen hogy hogy szól...."

Hát igen sok együttesbe szeretne a basszus-gitáros úgy játszani,mint amit beleraktak az Audya-ba audió gitár kíséreteket,riff-eket. ;)

http://www.ketron.it/index.php?option=c ... 8&lang=ita

Ezek a demó felvételek tényleg úgy szólnak élőben is egy jó minőségű,jól beállított hangrendszeren! :shock:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 15107Hozzászólás Asterix
2013.06.25. 20:46

marton1974 írta:DE ÉLETHŰ MEGSZÓLALÁSBAN,STÍLUSOK TERÉN,VÉLEMÉNYEM SZERINT NO.1!!!
Ebben teljesen igazad van. Ezt aláírom. De kérlek: indíts már el egy midit az audió stílus után. És elsírod magad. Mert nem játssza rosszul a midiket, az igaz, csak az audió stílusokat játssza túl jól.
Ez olyan, mint amikor van 2 autód egy Ferrari és egy BMW. Elmondhatod, hogy a BMW nagyon jó autó, de ha ott van a Ferrari, akkor szart sem ér. Ez a gond az Audyával, semmi más.
Azt mondod, hogy drága hangszer. Én 200e forinttal drágábban vettem a Musikantot, mint annak idején az Audyát. (Az 700e forint volt.)Akinek itt a fórumon felső kategóriás hangszere van, az mind megengedhette volna, hogy Audyát vegyen. Csak valami miatt mégsem vett.
Nekem 4.1A soft volt a hangszeremen, soha nem fagyott le. Eladtam a hangszert 2 nap múlva telefonált a srác, hogy szar hangszert adtam el neki, átvertem. (Jó haverom egyébként.) És többszöri beszélgetés után jöttünk rá, hogy ő olyan funkciót használt volna az Audyában, amit én nem használtam és az megfagyasztotta. Ezt elmondtam Török Lacinak, talán így hívják Szegeden. Kipróbálta és az ő hangszere is megmekkent tőle. Ez van...

Attól függetlenül az audió alapú stílusai az összes felső kategóriás hangszert simán veri. Nagyon veri. De minden másban elmarad a Korg mögött. Azt mondom, hogy sajnos. Mert ha nem így lenne, akkor nekem is Audyám lenne. Elég "sok" Audyával megkeresnek, hogy nem érdekel-e. De mint mindennek, annak is vannak hibái és sajnos nem kicsik...
De örülök, hogy legalább megtaláltad álmaid hangszerét. Sok sikert hozzá!

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 15108Hozzászólás marton1974
2013.06.25. 20:58

Üdv.
Nem tudom mi lehetett az a funkció...de amióta nálam van a gép egyszer sem akasztottam ki.Se stílusoknál,se midiknél és azok szerkesztésénél. :shock:
Amiben egyetértek veled az az hogy a midiknél a 3x-ben lehet használni a hangszer hangszínkészletét is nem csak a GM2 hangokat.Az Audya-ban ez nem lehetséges,mert itt csak a gyári GM2 hangokkal lehet operálni.De szerintem ezekkel a hangszínekkel is nagyon jól meg lehet hangszerelni egy midi-t.
Hát igen ezek mind mind elektromos kütyük.Nálam pl. a 3x is megfagyott egyszer kétszer.És van olyan ismerősöm aki sokat bajlódik vele...Romániában nagyon sokat visznek szervízbe 3x-et...de mondjuk a KORG sokkal jobban el van terjedve mint a KETRON.De ezt én nem a KETRON hibájának rónám fel.
Sajnos még mindig nem sokan ismerik ezt a hangszert...

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 15109Hozzászólás Asterix
2013.06.25. 21:13

Block Registration-t használsz? Én nem használtam csak a Single Registrationt. És a Block fagyasztotta meg a hangszert. De attól függetlenül az audió stílusai fantasztikusak. Én is folyamatosan beszélem le magam az Audya4-ről, hogy nincs rá szükségem, nehogy megvegyem a Pa3x mellé.
Így most laptop üzemel mellette, amiről midik, mp3-ak szólnak. A midiknél ugyanúgy tudok a sliderekkel dolgozni, mintha a saját seq játszaná a dalt. És a múltkori buliban már a laptopról szólt a szaxofon is. VST hangszín formájában. Így már kezd kialakulni egy hangzás, ami azt hiszem, elég szép. :777

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 15110Hozzászólás marton1974
2013.06.25. 21:21

Single Registration-t használok.Lementem a stílust,az összes beállítást egy regisztrációba.És a Program-ban megcsinálom hozzá a hangszíneket.Vagy a Voice list-nél.
Én a KORG KRONOS-al vagyok így.Nagyon vonz az a hangszer... :777Profi szekvenszer van benne...és brutál sok jó hangszín amivel lehetne még operálni az Audya mellett.

Új hozzászólás