|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
A MidJay és a MidJay+ egy felejtős történet. Használhatatlan cucc, ha nem magnóként akarod használni. Stílusjátékra SD-1 és soha nem veszel mást. A MidJay-t meg vagy a sarokba vágod egy hónap után, vagy a hajadat téped ki. Használhatatlan cucc egy SD-1-hez képest...
- Zimruska
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
- Adott köszönetek: : 30 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 18 alkalommal
Miért tartod használhatatlannak? Kifejtenéd?Asterix írta:A MidJay és a MidJay+ egy felejtős történet. Használhatatlan cucc, ha nem magnóként akarod használni. Stílusjátékra SD-1 és soha nem veszel mást. A MidJay-t meg vagy a sarokba vágod egy hónap után, vagy a hajadat téped ki. Használhatatlan cucc egy SD-1-hez képest...
Köszi
- Asterix
- Globális Moderátor
Bármilyen szerkesztéshez, állításhoz 3000 gombot kell megnyomni. Több év SD1 használat után a felyemet vertem a falba, míg MidJay+-t használtam.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ha stílussal szeretnél játszani, szerintem is alkalmasabb rá egy SD1 vagy egy SD1plus...
Nagy tapasztalatom még nincs Ketronok terén, de ahogy nézegettem, olvasgattam róluk,
bennem olyan kép alakult ki, hogy stílussal való zenéléshez a "Keyboard"-ok alkalmasabbak,
a modulok pedig midi/mediafile felhasználásra tökéletesek... Ez alól talán az SD40 kivétel,
mivel az jól meg van csinálva stílusjátékhoz is, de az SD7-et még mindig jobbnak tartom erre a célra...
Ez az én véleményem... Nem biztos, hogy jól gondolom...

Nagy tapasztalatom még nincs Ketronok terén, de ahogy nézegettem, olvasgattam róluk,
bennem olyan kép alakult ki, hogy stílussal való zenéléshez a "Keyboard"-ok alkalmasabbak,
a modulok pedig midi/mediafile felhasználásra tökéletesek... Ez alól talán az SD40 kivétel,
mivel az jól meg van csinálva stílusjátékhoz is, de az SD7-et még mindig jobbnak tartom erre a célra...
Ez az én véleményem... Nem biztos, hogy jól gondolom...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy Ketronos tapasztalat ami még elég friss.
A Roland BK9-t (ami már Bazsit szolgálja
) elcseréltem egy Ketron Midjay pro-ra Tajti Zolival. Erre cirka 200e forintot fizettem annak reményében, hogy ez már nem az a Ketron amivel szépen fogalmazva rossz tapasztalataim voltak. Sikeresen elcseréltük, majd mikor megérkezett azt kell mondjam, hogy nagyon tetszett. Azt gondoltam, hogy végre csináltak valami "pro"-t. A csere-bere feelingem már egy ideje alább hagyott, és gondoltam, innen a Midjay pro-tól lehet tovább menni, és az elkészített dolgaimat amibe nagyon sok időt feccölök még most is, azt tovább tudom örökíteni az általa megkeresett pénz befektésével, akár SD9-be is ( ha valamikor is életre tudják kelteni ).
De sajnos nem így történt. Minden bizonnyal a Ketron és közöttem lévő kapcsolat nem tud létrejönni, és minden bizonnyal velem lehet a baj, ha mindenki másnál jól működik. Vagy Isten akaratából mindig egy hibását sikerül kifognom, és ez egy jel lehetett eddig, hogy "Fiam neked erre nincs szükséged".
Az első két buliban remekül szolgált, minden ment, minden indult. Boldogok voltunk az énekesnővel, hogy "na ezaz!". Majd aztán a negyedik buliban megviccelt, de úgy rendesen. Kb. 150 ember buli ezerrel és úgy fagyott meg, hogy még kikapcsolni sem tudtam, csak kihúzni a tápját. Egy szerencsém volt, hogy nem egy új helyen játszottunk, és ezt elnézték nekünk, de ezt a blamát nehezen tudtam feldolgozni, mondhatni sokkot kaptam. Onnantól a Ketronhoz félve nyúltam, mert ezek után hogyan is lehet másképp.
Majd otthon elkezdtem tesztelni, százszor indítottam el ugyanazt a dalt, és semmi. Belenéztem a midibe hátha valami elkerülte a figyelmem, és reménykedtem, hogy ez lesz és találok valamit ami a hibát okozta. Sajnos nem találtam. Olyan tiszta és Ketronra épített midi volt, hogy tisztább nem is lehetne. Na itt összeomlottam kicsit. Majd arra gondoltam, hogy elkészítem a Midit és felveszem MP3-ba majd úgy játszom le, és csak a stílusokat használom. Jöttek a stílusok. Jobbnál jobbak, dalokhoz jól illő stílusok. Aztán már majdnem meggyőzött, és a POLKA2-nél úgy megfagyott, hogy szintén csak a táp kihúzásával tudtam kikapcsolni. Itt minden remény elszállt.
Aztán kikapcsolta - ill. ki akartam - és elkellett mennem a fiamért ez kb. egy félórás túra volt, addig a Midjay még mindig az elköszönő képernyőt mutatta.
Még mielőtt bárki azt hinné, hogy nem tettem meg mindet, Tasi Tamás segítségével a szoftver frissítését teljesen az elejéről újra raktam.
Majd van az a lehetőség a beállításnál, hogy az introt hagyja ki, és a LIVE DRUM nem kell, a gombok legyenek a stílushoz, ne pityegjen. Ezt el lehet menteni, és kikapcsol majd vissza, és elvileg ezek el vannak mentve. Nálam nem. Véletlen szerűen egyszer minden visszaáll a gyárira, egyszer meg a mentett dolgok megmaradnak. Itt felhívtam Anda Zolit, hogy mit gondol mi lehet a baj, esetleg elem? - de nem. Azt mondta, hogy lehet szoftver gond van, és ezzel Norbit kellene keresni, mert ez az ő asztala. Na és itt hívtam Tajti Zolit, hogy nekem nem kell ez a Ketron, és találjunk megoldást. Visszaadtam.
A másik amit Malko is tapasztalt, hogy az Optimizer 8-nál a Ketronoknál nincs külön Velocity és Volume. Csak Velocity!!!
Sajnálom, hogy ismét befürödtem, én mindent megtettem, hogy jó legyen. A Tanulságot levontam: Ketront nekem nem szabad venni.
Zoli
A Roland BK9-t (ami már Bazsit szolgálja
De sajnos nem így történt. Minden bizonnyal a Ketron és közöttem lévő kapcsolat nem tud létrejönni, és minden bizonnyal velem lehet a baj, ha mindenki másnál jól működik. Vagy Isten akaratából mindig egy hibását sikerül kifognom, és ez egy jel lehetett eddig, hogy "Fiam neked erre nincs szükséged".
Az első két buliban remekül szolgált, minden ment, minden indult. Boldogok voltunk az énekesnővel, hogy "na ezaz!". Majd aztán a negyedik buliban megviccelt, de úgy rendesen. Kb. 150 ember buli ezerrel és úgy fagyott meg, hogy még kikapcsolni sem tudtam, csak kihúzni a tápját. Egy szerencsém volt, hogy nem egy új helyen játszottunk, és ezt elnézték nekünk, de ezt a blamát nehezen tudtam feldolgozni, mondhatni sokkot kaptam. Onnantól a Ketronhoz félve nyúltam, mert ezek után hogyan is lehet másképp.
Majd otthon elkezdtem tesztelni, százszor indítottam el ugyanazt a dalt, és semmi. Belenéztem a midibe hátha valami elkerülte a figyelmem, és reménykedtem, hogy ez lesz és találok valamit ami a hibát okozta. Sajnos nem találtam. Olyan tiszta és Ketronra épített midi volt, hogy tisztább nem is lehetne. Na itt összeomlottam kicsit. Majd arra gondoltam, hogy elkészítem a Midit és felveszem MP3-ba majd úgy játszom le, és csak a stílusokat használom. Jöttek a stílusok. Jobbnál jobbak, dalokhoz jól illő stílusok. Aztán már majdnem meggyőzött, és a POLKA2-nél úgy megfagyott, hogy szintén csak a táp kihúzásával tudtam kikapcsolni. Itt minden remény elszállt.
Aztán kikapcsolta - ill. ki akartam - és elkellett mennem a fiamért ez kb. egy félórás túra volt, addig a Midjay még mindig az elköszönő képernyőt mutatta.
Még mielőtt bárki azt hinné, hogy nem tettem meg mindet, Tasi Tamás segítségével a szoftver frissítését teljesen az elejéről újra raktam.
Majd van az a lehetőség a beállításnál, hogy az introt hagyja ki, és a LIVE DRUM nem kell, a gombok legyenek a stílushoz, ne pityegjen. Ezt el lehet menteni, és kikapcsol majd vissza, és elvileg ezek el vannak mentve. Nálam nem. Véletlen szerűen egyszer minden visszaáll a gyárira, egyszer meg a mentett dolgok megmaradnak. Itt felhívtam Anda Zolit, hogy mit gondol mi lehet a baj, esetleg elem? - de nem. Azt mondta, hogy lehet szoftver gond van, és ezzel Norbit kellene keresni, mert ez az ő asztala. Na és itt hívtam Tajti Zolit, hogy nekem nem kell ez a Ketron, és találjunk megoldást. Visszaadtam.
A másik amit Malko is tapasztalt, hogy az Optimizer 8-nál a Ketronoknál nincs külön Velocity és Volume. Csak Velocity!!!
Sajnálom, hogy ismét befürödtem, én mindent megtettem, hogy jó legyen. A Tanulságot levontam: Ketront nekem nem szabad venni.
Zoli
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Ezt a pro-t nézegettem én is Zoli!Gondoltam rá,hogy valahogy megbótolom Zolival,de ezek után hagyom.Sok pro van eladó meglepő módon.Érdekes dolgok ezek azért,pedig én is ketron párti vagyok.Azt hiszem egy sd1000 lesz a megoldás számomra. 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Zoli! Azt hiszem valami átok ül a közted és Ketron közötti kapcsolaton. Bár volt neked midjay amit nagyon szerettél, emlékeim szerint.
Valószínűleg sorsszerűség, vagy felső akarat lehet a dolog mögött. Lehet tényleg nem szabad Ketront venned. Pont egy hibásba belenyúlni, már sokadszor, ez tényleg nem lehet véletlen.
Nóta közben megfagyna alattam a hangszer, biztosan nem lenne szükség hirdetésre, mert ledarálnám komposztnak a garázs előtt és belapátolnám a kukába. Hatalmas gáz.
Valószínűleg sorsszerűség, vagy felső akarat lehet a dolog mögött. Lehet tényleg nem szabad Ketront venned. Pont egy hibásba belenyúlni, már sokadszor, ez tényleg nem lehet véletlen.
Nóta közben megfagyna alattam a hangszer, biztosan nem lenne szükség hirdetésre, mert ledarálnám komposztnak a garázs előtt és belapátolnám a kukába. Hatalmas gáz.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Nincs itt semmi átok. Zolinak nem való a Ketron hangszer. Ő olyan mélységeibe ássa be magát egy hangszer használata során, oly módon feszegeti a hangszer határait, amit a Ketron hangszer nem tud tolerálni.
Én hónapokig használtam az Audyát stílusjátékra. Semmi bajom nem volt vele. Eladtam, aznap este telefonált a vevő, hogy átvertem, mert lefagyott a hangszer. Égett a pofám, mert jó havernak adtam el.
Én hónapokig használtam az Audyát stílusjátékra. Semmi bajom nem volt vele. Eladtam, aznap este telefonált a vevő, hogy átvertem, mert lefagyott a hangszer. Égett a pofám, mert jó havernak adtam el.