|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Na így már érthető a dolog.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Zotya,
Ezek felső kategóriás árak, direkt nem a 76-os hangszereket írtam ki:
Tyros5 61 - 1.284.900 Ft
http://www.argep.hu/product_2327762.html
http://www.thomann.de/de/search_dir.html?bf=&sw=tyros+5 / 3.999 €
pa4x61 - 1.165.900 Ft
http://www.muziker.hu/korg-pa4x-profess ... er-61-keys
http://www.thomann.de/de/search_dir.html?bf=&sw=pa4x / 3.499 €
SD7 950.000
http://www.thomann.de/de/search_dir.html?bf=&sw=sd7 2.698 €
Itthon kicsit túlárazott, részben az ÁFA tartalom miatt. De az érint mindent Magyarországon.
A 800 - 1300 € árkülönbség azért elég tetemes összeg 240.000-390.000 Ft.
Ez egyszerű matek.
Csak egy kérdést szeretnék feltenni a stílusokkal kapcsolatban. Hány stílust használsz egy buliban? Szerintem....
Számomra a hangszer stílus része a legkevésbé sem sarkalatos pont. Amennyit használok belőle, az maximálisan megfelel számomra. A playerben megszólaló dalaim hangja annál inkább.
Biztos oka van, hogy ekkora erőkkel fikázod újra a Ketront.
Nekem konkréten nem tetszik ez a műsor, de az az én bajom.
Nagyon pontos a megközelítés, "Mindenki azt csinál a hangszerével amit akar"

Ezek felső kategóriás árak, direkt nem a 76-os hangszereket írtam ki:
Tyros5 61 - 1.284.900 Ft
http://www.argep.hu/product_2327762.html
http://www.thomann.de/de/search_dir.html?bf=&sw=tyros+5 / 3.999 €
pa4x61 - 1.165.900 Ft
http://www.muziker.hu/korg-pa4x-profess ... er-61-keys
http://www.thomann.de/de/search_dir.html?bf=&sw=pa4x / 3.499 €
SD7 950.000
http://www.thomann.de/de/search_dir.html?bf=&sw=sd7 2.698 €
Itthon kicsit túlárazott, részben az ÁFA tartalom miatt. De az érint mindent Magyarországon.
A 800 - 1300 € árkülönbség azért elég tetemes összeg 240.000-390.000 Ft.
Ez egyszerű matek.
Csak egy kérdést szeretnék feltenni a stílusokkal kapcsolatban. Hány stílust használsz egy buliban? Szerintem....
Számomra a hangszer stílus része a legkevésbé sem sarkalatos pont. Amennyit használok belőle, az maximálisan megfelel számomra. A playerben megszólaló dalaim hangja annál inkább.
Nagyon pontos a megközelítés, "Mindenki azt csinál a hangszerével amit akar"
Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Buba,Bubamara írta:A 800 - 1300 € árkülönbség azért elég tetemes összeg 240.000-390.000 Ft.
Ez egyszerű matek.
Akkor a Sd7 nem a Ketron zászlóshajója, és nem is illik az Audaya-val összehasonlítani. Rendben megértettem....
Nem az a kérdés, hogy mennyi stílusra van szükségem, hanem az, hogy miért van egy bármilyen funkció, ha működésképtelen?
Engem sem izgat a stílus, csak jelen van egy funkció, ami használhatatlan. Remélem Buba így már kellőképpen érthető vagyok.
Nem fikázni szerettem vona a Ketront csak megérteni. Lehet ill. egészen biztos, hogy Ti ezt fikázásnak vettétek, csak ezek felett a Best Natural szlogennel mindent megmagyaráztatok. Tomi is bizonygatja, de én inkább azt találgatásnak nevezném. Érdemben senki nem tudott mit mondani, csak nálam nem működik. Minden bizonnyal az értelmezési funkciómra egy frissítés ráférne.
Buba annak is biztos oka van, hogy mind a két Ketronodat eladod. Megosztanád velünk is a miértjét? Vagy az is lehet egy válasz és én személy szerint tiszteletben tartom, hogy semmi közünk hozzá.
Annak is bizonyára oka van, hogy három SD7 van eladó - a tieddel együtt - a neten korrekt 700e alatti áron. Az miért lehet?
almatom írta:Ez mindig is midi által vezérelt de AUDIO dobhangokat jelentett a ketron esetében.
De, hogy jobban értsd:
-egy audió dobsávban semmit nem tudsz módosítani, míg a groove-os audió doboknál a midi események segítségével olyan ritmikai képletet írsz meg, amilyet csak akarsz. Mivel a felvett audiális dobgroove-ok szét vannak darabolva és ki vannak osztva billentyûkre (hangokra) ezért gyakorlatilag teljesen úgy bánhatsz velük, mint a sztandard midis dobokkal.
Csak azt nem értem, hogy ezen most mit értetlenkedsz, hiszen pont nekem mesélted, hogy már a MidJay-ben is alkalmaztad ezeket a groove-os megoldásokat………akkor meg tudnod kéne, hogy a groove az egy audió dobrész a Ketronokban, amit teljes mértékben midi jelekkel vezérelhetsz.
Tomi hogy értsem amit írtál.
A Groove lehetőség az egy midi által vezérelt AUDIO hang. Ezt értem, és igen igazad van, hogy meséltem én miként szedem szét a dob sávot, és a DRUM2 részt használom a leválasztott hangoknál. Oké.
Kérdés:
- az SD7 esetében a midi file-ban nem lehet AUDIO dob hangokat használni? De ha meg lehet, akkor az nem ugyan olyan elven működő dolog mint a Groove? Midi által vezérelt AUDIO dobhang?
- a stílusok midi alapúak vagy AUDIO?
- Bubamara
- Adminisztrátor
Zotya!Rolandbk5 írta: Akkor a Sd7 nem a Ketron zászlóshajója, és nem is illik az Audaya-val összehasonlítani. Rendben megértettem....
- Véleményem szerint az SD9 az a hangszer, amely zászlóshajónak tekinthető és úgy gondolom az ára is sugallja majd ezt a tényt.
- De nem működésképtelen a funkció, legfeljebb nem úgy működik, ahogyan Te szeretnéd.Rolandbk5 írta: Nem az a kérdés, hogy mennyi stílusra van szükségem, hanem az, hogy miért van egy bármilyen funkció, ha működésképtelen?
Engem sem izgat a stílus, csak jelen van egy funkció, ami használhatatlan. Remélem Buba így már kellőképpen érthető vagyok.
Pedig fikázod.Rolandbk5 írta: Nem fikázni szerettem vona a Ketront csak megérteni. Lehet ill. egészen biztos, hogy Ti ezt fikázásnak vettétek, csak ezek felett a Best Natural szlogennel mindent megmagyaráztatok. Tomi is bizonygatja, de én inkább azt találgatásnak nevezném. Érdemben senki nem tudott mit mondani, csak nálam nem működik. Minden bizonnyal az értelmezési funkciómra egy frissítés ráférne.
Ha tiszteletben tartanád, fel sem tettél volna ilyen kérdést... a többeszámot pedig nem értem, hiszen csak Te teszel fel ilyen kérdéseket.Rolandbk5 írta: Buba annak is biztos oka van, hogy mind a két Ketronodat eladod. Megosztanád velünk is a miértjét? Vagy az is lehet egy válasz és én személy szerint tiszteletben tartom, hogy semmi közünk hozzá.
Annak is bizonyára oka van, hogy három SD7 van eladó - a tieddel együtt - a neten korrekt 700e alatti áron. Az miért lehet?
Ha egy picivel nagyobb parasztnak szeretnék látszani, mint amekkora egyébként is vagyok, akkor most valóban azt írnám, hogy SEMMI KÖZÖD HOZZÁ.
De mivel parasztságom jelenlegi nem éppen alacsony szintjét még véletlenül sem szeretném tovább fokozni.. csak értetlenül állok az általad leírtak fölött és nem tudom, hogy miért teszel fel olyan kérdéseket, melyekre a válasz a birtokodban van. Hiszen telefonon informáltalak, sőt fel is kínáltam neked egy lehetőséget.
Az SD7 lassan beérik nálam, így az SD1 kihasználatlan lesz, tartaléknak pedig drága, két darab SD7 pedig teljesen értelmetlen lenne egy állványon.
Ja, és még 1342 db billentyűs hangszer van eladó a legkülönbözőbb árakon....
http://www.jofogas.hu/magyarorszag/zongora
Szerintem Magyarországon 1db eladó sd7 van, mert a másikat egy romániai srác árulja debreceni cím megjelöléssel.
Ja meg nálam egy, de az az én dolgom..
Buba
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Köszönöm a kimerítő választ Buba ... 
A tisztelet akkor tud működni a mindkét oldalon meg van ...
A tisztelet akkor tud működni a mindkét oldalon meg van ...
- Bubamara
- Adminisztrátor
Ha kimerítő volt, azon legkevésbé sem csodálkozom, a jelenlegi korg szereléstől kifésült idegeim miatt.
Ha bekukkantanál most a műhelybe, szerintem eleinte bombára gyanakodnál. 

Buba
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 111
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Jó a vita srácok! A hangnem nem mindig megfelelő, de a tartalom ötös. Jó lenne rátenni a kezem egy SD9-re, fúrja az oldalam a kiváncsiság, de az ára majd megmutatja, hogy ábrándozzak-e róla vagy sem.
Az Audya vonalon kettősség íze van a számban: hangban és kezelésben nálam jeles, megbízhatóságban azért egyes, mert nullás nincs. Az Audyát 2 évig használtam, az első másfél év szerelemben telt, az utolsó fél év eleinte utálatban, a végén rettegésben. No comment.
Buba, azért tudd, hogy nagyon szemezek az SD1 plussal, titkon álmokat szövögetek vele kapcsolatban. Félek elmenni hozzád, mert akkor a házfelujítás project egy része nálad maradna..... De viszek sütit és nekem adhatnád háháháháháhá
örökbe.....
Az Audya vonalon kettősség íze van a számban: hangban és kezelésben nálam jeles, megbízhatóságban azért egyes, mert nullás nincs. Az Audyát 2 évig használtam, az első másfél év szerelemben telt, az utolsó fél év eleinte utálatban, a végén rettegésben. No comment.
Buba, azért tudd, hogy nagyon szemezek az SD1 plussal, titkon álmokat szövögetek vele kapcsolatban. Félek elmenni hozzád, mert akkor a házfelujítás project egy része nálad maradna..... De viszek sütit és nekem adhatnád háháháháháhá
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Hali.
Mint SD7-es én amikor megcsináltam az adott stílust, a legjobban szóló audio dobot megkerestem hozzá, és az tökéletesen szól mint a négy variációban. Az SD7 számomra használható stílusait átmentettem a USER be, amit nem találtam azt feltöltöttem a USER-be, és onnantól kezdve a regisztrációba ment a mentés már kész beállításokkal. Szám specifikusan fent vannak a regisztrációban a nóták, pl: Azok a boldog szép napok.... és előhívom és már ki is teszi pdf-ben a szöveget harmónia jelzéssel, és indulhat. Nagyon nagy munka, de megkönnyíti a zenész életét.
Az igaz, hogy a nem SD7 stílus, amit fel kellett töltenem mert hiányzot, egy kicsit másképpen szól mert MIDI alapú, de sokkal jobban megszólal mint az SD5-ben, bár ott is jó volt.
Az audió dobok válogatásánál valóban ahogy az előttem szólók írták, a megfelelő stílusúra kicseréltem és teljesen jól szól.
Én úgy építettem fel a stílust, ahogy a zenekarban a dobos kolléga is hasonlóan csinálja, a kávás kísérettől, a fullos D variációig. Erre nekem a 8 BEAT audió dob szett volt a legmegfelelőbb. Igaz a LAtin stílusoknál a latin dobok domináltak.
Egy pár SD7-es kollégával már folytattam eszmecserét többször telefonon, emailon is és hasonlóan vélekedtek, igaz Ők is stílussal játszanak nem MIDIz-nek.
HA valaki a KETRONT megszokta a hangzást, a kezelést nagyon jól megszereti ezt a hangszert. Persze ez csak az én véleményem.
Üdv: Pumi.
Mint SD7-es én amikor megcsináltam az adott stílust, a legjobban szóló audio dobot megkerestem hozzá, és az tökéletesen szól mint a négy variációban. Az SD7 számomra használható stílusait átmentettem a USER be, amit nem találtam azt feltöltöttem a USER-be, és onnantól kezdve a regisztrációba ment a mentés már kész beállításokkal. Szám specifikusan fent vannak a regisztrációban a nóták, pl: Azok a boldog szép napok.... és előhívom és már ki is teszi pdf-ben a szöveget harmónia jelzéssel, és indulhat. Nagyon nagy munka, de megkönnyíti a zenész életét.
Az igaz, hogy a nem SD7 stílus, amit fel kellett töltenem mert hiányzot, egy kicsit másképpen szól mert MIDI alapú, de sokkal jobban megszólal mint az SD5-ben, bár ott is jó volt.
Az audió dobok válogatásánál valóban ahogy az előttem szólók írták, a megfelelő stílusúra kicseréltem és teljesen jól szól.
Én úgy építettem fel a stílust, ahogy a zenekarban a dobos kolléga is hasonlóan csinálja, a kávás kísérettől, a fullos D variációig. Erre nekem a 8 BEAT audió dob szett volt a legmegfelelőbb. Igaz a LAtin stílusoknál a latin dobok domináltak.
Egy pár SD7-es kollégával már folytattam eszmecserét többször telefonon, emailon is és hasonlóan vélekedtek, igaz Ők is stílussal játszanak nem MIDIz-nek.
HA valaki a KETRONT megszokta a hangzást, a kezelést nagyon jól megszereti ezt a hangszert. Persze ez csak az én véleményem.
Üdv: Pumi.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 124
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Úgy irigylem azokat az embereket, akiknek van kedvük és idejük kölcsönkérni és kipróbálgatni az új hangszereket.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 111
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Nekem van egy nagyon jó szlovák és egy nagyon jó lengyel kapcsolatom, félig üzleti-félig baráti. Kísérőautomatikás vonalon (és szintetizátor vonalon) ha elmegyek érte és határidőre visszaviszem akkor bármelyik hangszerbolti darabot ideadják 3-5 nap erejéig. Ezeket általában (ottani) nemzeti ünnepek idején, hétvégén vagy hosszabb zárva tartás esetén preferálják, nálam így volt SD7, meg T5 is. Korg Pa4X re vadászom 
Gabi, nekem kikapcsolódás ha pár napig turkálhatok egy számomra ismeretlen hangszert.
Gabi, nekem kikapcsolódás ha pár napig turkálhatok egy számomra ismeretlen hangszert.