Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1470 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 40445Hozzászólás B.Bazsi
2016.02.26. 15:12

Egy midi in, egy out és egy thru csatija van. Köszönöm a segítséget, ez a Korg-os dolog sem elvetendő... :777 ;)

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 40449Hozzászólás Bubamara
2016.02.26. 16:18

Nem hiszem el, hogy egy felső kategóriás billentyűvel ne lehetne hangszínt váltani egy külső hangmodulon. OK, hogy arranger, de hangszínváltást, bankváltást ismernie kellene.
Nekem az 1 midi out is fura, nem összehasonlítani akarok, de a korg pa kis sorszámú vasakban 2 midi kimenet van, pont azért, hogy minden funkciót normálisan ki tudj küldeni akár különböző irányokba. Pedig az is arranger.

Buba

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 40466Hozzászólás szabesz80
2016.02.27. 20:17

Sziasztok.
Lenne egy pár kérdésem sd7 el kapcsolatban.
Több külső stilust is használok.Ezeket áthangszerelem,hangerőket beállitom és elmentem USER stilusként,majd jobb kéz beállitva
és elment REGISTER be.Nem tudom ,hogy ez e a helyes eljárás? Azért kérdezem mert van olyan elmentésem a REG be ami hülyéskedik.
A lementéseimet nem mindig adja vissza,ahogy én beállitottam.Olyankor azt irja ha rámegyek a stilusra,hogy TEMP-STYLE és nem
a USER stilus nevét.Vagy ez azért van mert lehet nem mentettem el a változtatásokat mint USER stilus,hanem egyenesen REGISTER ként??
Ugyanezt tapasztaltam belső stilusnál is.
Hangszin váltásnál történt tegnap,hogy kidobott STYLE modból és átrakott DJ modba??A 4 sts között váltottam egyikről a másikra.
Külső hangszin bevitele vagy felvétele nem lehetséges semmiképpen?
Stilus szerkesztéshez milyen pc program ajánlott?
Üdv.Szabi.

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 40472Hozzászólás Pumika
2016.02.28. 14:20

Szia, amikor a behívott stílusodat megszerkesztetted, beállítod a jobb-kéz hangszínt, save-kor a CUSTOM style kell menteni, majd a REG bomb nyomása után újra save, és REgisztrációba mentés. Így megtartja az összes beállítást. (CUSTOM= egyéni!!!). Én így csináltam és nálam így jó. Pumi.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 40475Hozzászólás ---Qgli---
2016.02.28. 18:32

Tomi!
Ezt a csárdás nagyon fajinul szól, de ez nem stílus, hanem midi file.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40487Hozzászólás Rolandbk5
2016.02.29. 18:23

Hát sikerült egy SD7-hez odaülnöm, és kicsit nyomkodni ... :777

Nem rossz. De azért van itt egy-két ellentétes állítás. Hozzáteszem, hogy lehetséges nem találtam, és én vagyok a béna.
Első benyomásra érdekes. A billentése kifogástalan.
Az ergonómiai kialakítása csapnivaló. Semmi logika, a gombok össze-vissza. Tudom ezt meglehet szokni, de akkor is. Bal kéznél az első potméter nincs megnevezve. :?: Azt mire lehet használni? Mert mindegyik megvan nevezve, de arról már lemaradt az írás. Mit jelent a K.START és a K.STOP? Milyen nyelven van? Nem értem. Keveslem a gombokat. Nem látok alternatívát ha esetleg valami lenne a kijelzővel.
Ennyit az első benyomásról.

Szóval. Amikor a Midjay pro megjelent, akkor nem tudom már ki, de valaki azt állította, hogy nincs benne az a lehetőség, hogy DRUM2 GROOVE kiegészítő dobokat lehet használni, mert azokat a dob hangokat beleépítették a teljes dobszettbe. Ezt meg kell cáfolnom. Igenis lehet használni a más Ketron eszközöknél használt DRUM2 (groove) lehetőséget, amit akkoriban Almatomi feszegetett, hogy nem sokan használjuk. Én akkor megoldottam a Sonarral, és azóta előszeretettel használom ezt a remek lehetőséget a Midjay-el is. És ez műkid az SD7-ben is, ott is van lehetőség a DRUM2-re működőképesen.
Nagyon remek hangszer. :777
Nem találtam a dob testek hangolását. Van olyan lehetőség? A cseréjüket azt sikerült, de magát a hangolást azt sajnos nem.
Egészen jól megtud szólalni, amit a Midjay-re optimalizáltam, és használtam a Groove-at is.
Jók a stílusok. Amit észre vettem, hogy itt sincs több effekt út? Csak az egyik kárára lehet effektet használni? Ha ez így van ez elég gyenge pont.

Így elsőre ennyit tudnék mesélni, majd még mennem kell hozzá, és akkor jobban körülnézek.

Szerintem ....

Zotti

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 62
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 40488Hozzászólás pap66
2016.02.29. 19:44

Szia Zotti !

Nekem egy hónapja van meg a hangszer,de még nem mertem róla véleményt írni.
Volt eddig pozitívum is és negatívum is.Mivel nem egy hónap alatt leigázható hangszer /ahogyan elottem is írták/-ezzel teljesen egyetértek,még mindig
nem merek róla írni.A megszólalása teljesen jó,viszont a használhatóságát-programozását tanulni kell,ez vonatkozik az általad írt effekt részre is,ahol bizony van
lehetoség tobbre is a két effekt-nél,konkrétan én a gitároknál próbáltam,kijelentem eszméletlen jól sikerult,viszont mikor elraktam memóriába-visszahiváskor nem
pontosan az jott vissza amit elmentettem,úgyhogy ismétlem- tanulni kell a taliánok agyajárását,mert úgy igaz ,ahogy írod-nem "teljesen a logika " szerint van programozva,
ami a Yamikhoz viszonyítva nehézkesebb,de viszont -talán nem csak az vélemémyem -ez kihívás is.
Ugyanakkor el kell ismerni,valóban gyakran nincs szukség az arrangerre,elég a dob és basszus,hogy fasza zenei élményt kapjál./term.egy varrógéptol/!!!
P.

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 40490Hozzászólás Bubamara
2016.02.29. 20:11

Szia Zoli!
Örülök, hogy sikerült kipróbálnod. :)

Bal kéznél az első potméter nincs megnevezve. :?: Azt mire lehet használni?

Ott van a gombja fölött Player1 mellette pedig Player2, vagy ha stílust használsz annak a hangereje, ez egy szinttel lejjebb van odaírva, nyilván nem fért ki egymás mellé.

Mit jelent a K.START és a K.STOP? Milyen nyelven van?

angol key start key stop. De az SD1-en is ugyan ez van odaírva, csak nem rövidítve

Nem látok alternatívát ha esetleg valami lenne a kijelzővel.

Nincs is, de ez talán igaz lehet bármely más hangszerre, még akkor is ha nem érintőkijelző van benne. Ha nem látom mit csinál, hogyan használom? Még a gombokkal agyig pakolt és spártai SD1-ere is igaz, ha elmenne a kijelző, hát fapapucs. Meg kell javítani.

Nem találtam a dob testek hangolását. Van olyan lehetőség? A cseréjüket azt sikerült, de magát a hangolást azt sajnos nem.
Jók a stílusok. Amit észre vettem, hogy itt sincs több effekt út? Csak az egyik kárára lehet effektet használni? Ha ez így van ez elég gyenge pont.

A különböző dobtesteket, kicseréled, hangerőzöd, effektezed, hangolni nem tudod. Legalább is a hangszeren nem.
Multieffekt 2 van benne egyidőben, egyik a stíluson, vagy songon, másik a billentyűzeten.
Természetesen a reverb, chorus pároson túl.
Ez nézőpont kérdése, nekem nem kevés. Azonban Malkó barátom is roppant kevésnek találta amikor kipróbálta.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 40493Hozzászólás Rolandbk5
2016.03.01. 11:28

A player 2 melyik a slidere?
Igen a cinek lecsengése tényleg hiányzik. :lol: Látod Tomi szerintem meg ennek nem sok értelme van. Annyiszor jöttek oda hozzám és megjegyezték a lecsengési időt .... :lol:
Az ergonómia az mindig fontos. Ez nem fehér-fekete.
A hangolás számomra sokkal fontosabb mint a lecsengés 24 perces ideje. Így korlátozva érzem magam egy dob szett elkészítésénél. Szerintem meg Tomi egy dob nálam úgy szól jó ahogy nekem jó nem ahogy a Ketronnak. Akkor miért nem jó neked a cin lecsengése??? Ezek korlátok mint az Apple-nél.
K.Stop-K.Start? Az összes hangszernél S.Start-S.Stop található. Az Sd1-nél nem találtam a tempo lehetőséget, mert semmi felirat nem volt csak két gomb amin egy Slow és egy Fast felirat található. Na ennél mire kell gondolni? :lol: Teljesen logikus.

Na mindegy majd még írom a tapasztalataimat.

Zotti

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 40495Hozzászólás Bubamara
2016.03.01. 13:12

A player 2 melyik a slidere?
A 2. slider, de oda is van írva a gombja fölé, Ugyan az a slider stílus módban stílus hangereje, ez pedig egy sorral alatta van odaírva.
Egyébként üzemmódonként más a sliderek szerepe, többfunkciós eszközök, mást csinálnak stílus, song, valamint többsávos audio lejátszás közben. Ez kékkel szerepel alattuk, fölöttük pedig fehérrel az általános funkció .

K.Stop-K.Start? Az összes hangszernél S.Start-S.Stop található.
Az lehet, de ez Ketron, minden ketronon key start a felírat. X1-en SD1-en SD5 és AUDYA hangszereken is. Talán még logikusabb is mint a syncro start kifejezés, hiszen egyértelműen arra utal, hogy a billentyű indít.

http://medias.audiofanzine.com/images/n ... 351793.jpg

Az Sd1-nél nem találtam a tempo lehetőséget, mert semmi felirat nem volt csak két gomb amin egy Slow és egy Fast felirat található. Na ennél mire kell gondolni? :lol: Teljesen logikus.

Igen az SD1-en valóban nincs fölé írva, a slow és fast fölé hogy tempo, SD1 plus-on, ott van a két gomb fölött, hogy tempo, Olaszok. :D

http://en.audiofanzine.com/keyboard-arr ... 17071.html

http://en.audiofanzine.com/keyboard-arr ... 48239.html

Buba

Új hozzászólás